8/10
Timetta febr. 19. 22:19:25 8/10
(105/105)
Sokáig azt hittem, ez tök nagy hülyeség. Aztán meg nem tudtam leakadni róla
8/10
Albeart 2025 dec. 29. - 13:00:51 8/10
(104/105)
Nézhető sorozat, nekem az 1. és 3. évad tetszett a legjobban. Elgondolkodtató is, hogy az ember vajon mivé válna ha ilyen helyzetekbe kerülne? Brutalitás , dráma van benne bőven,élvezhető?,- nem mindig:-) ...Persze itt-ott vicces jelenetek vannak, érdekes karakterekkel, totál inkompetens rendőrséggel ami a legidegesitőbb volt, a játékok tetszettek persze ,a tétje már nem, a 3. évadban volt a legtöbb brutalitás szerintem. Mindenesetre nézette magát a sorozat, végig lekötött.
10/10
Magnolia1 2025 szept. 04. - 15:51:17 10/10 Előzmény Viki_Pap
(103/105)
Ebben a sorozatban az ég világon semmi vicces nem volt. Ha te mégis találtál benne, akkor még vagy túl fiatal vagy, vagy nem sok empátia szorult beléd.
10/10
Giside 2025 aug. 13. - 00:04:57 10/10
(102/105)
Nagyon jó sorozat, az emberi gonoszságról szól és arról, hogy talán maradt még az emberiségben egy csepp jó akarat. Zseniálisan játszotta Gi-Hun, a Frontember és a Salesman szerepét a három kedvenc koreai színészem. Többször újra kell nézni, hogy igazán megértsük a történetet. Plusz infó, hogy szinte alig használtak CGI-t, rengeteg jelenet valóságos,lásd a cukorüveg és az egyik játék..
Pimpalini 2025 aug. 04. - 00:52:26 Előzmény Kodaxin
(101/105)
Valahol van igazság abban, amit írtál, de pár dolgot hozzátennék, amellett, hogy tényleg benne lehet egy "kontrarasszista vonal is", olyan, mint ami például Az Alkotóban jön elő. De érdekes, mert erre az első évadban nem is figyeltem, szóval szerintem ez ezúttal nem volt szándékos.

A második-harmadikban van már ázsiai VIP is, szóval nem "fehér ellenes", legalábbis direktben szerintem nem volt ilyen célja a film készítőinek.
Másrészt a játékosok nem (csak) a játék élvezete miatt mentek vissza, sokuknak egyszerűen nem volt választása a hatalmas adósság miatt, amit felhalmoztak: börtön, uzsorások, bűnözők, stb következményekkel kellett szembenézniük, s némelyeknek a biztos halállal.
Szóval a többség nem unta a saját életét, hanem nem volt választása. Például az évfolyamelső csodagyerek ajtaján már konkrétan kopogtatott a rendőrség.
Illetve a végével kapcsolatban még annyit: a főhős riválisa olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy nem tudott volna nyerni. Így valóban mondhatjuk, hogy "megölte magát", de csak azért, mert ő már nem győzhetett, s azért tette azt, amit tett, hogy a másik legalább ne haljon meg.

Pimpalini 2025 aug. 04. - 00:30:56 Előzmény lizso02
(100/105)
1,5-ös sebességgel pörgetve a feleslegesen hosszúra nyújtott dialógusokat, nem volt rossz.
Pimpalini 2025 aug. 04. - 00:26:43
(99/105)
Viszonylag rövid idő alatt (néhány éjszaka) végigpörgettem, s amikor a végére értem, hiányzott, hogy nincs több rész. Ez önmagában azt jelenti, hogy az alkotás eleve jó, de minimum különleges és egyedi.

Az első évad nagyon hatásos és emlékezetes lett, remekül összeválogatott és okosan megírt karakterekkel. Az események és a csapdák sem kiszámíthatóak, az alkotók figyeltek arra, hogy mindig valami váratlant, vagy legalábbis a kiszámíthatótól nagyon messze eső dolgot húzzanak elő a tarsolyukból.
Az is sokat jelent, hogy az első évad vége után nem volt türelmem várni a következő megtekintésével, rögtön neki ültem/feküdtem a következő részeknek.

A második és harmadik szériában, amelyek tulajdonképpen egy történetet jelenítenek meg, már előhozták a szokásos "ABC-s" vonalat (nem tudták megállni itt sem, hogy ne próbáljanak edukálni, netán érzékenyíteni minket), s persze, hogy olyanra hegyezve ezt, ami több egy polkorrekt, kötelező "tiszteletadásnál", de figyelembe véve a sorozat (különösen az első évad) elvitathatatlan erényeit, még ez sem tudta tönkre vágni az élményt.

Valahogy a dél-koreaiak nagyon értenek ehhez, mármint a különleges, érdekes, hatásos, és egyben erőszakos filmek készítéséhez.

Amellett, hogy a második és harmadik szériában azért akadnak komikus helyzetek,

SPOILER
például az eltúlzott színészi játék; az idegesítő karakterek; vagy a halál árnyékában a csapattagok úgy szurkolnak az ellenfelek csapatainak, mintha egy egyetemi kollégiumi vetélkedőn lennének;
illetve a direkt csöpögősre, amolyan halivudiasan megírt, túlzásokba eső drámai szituációk.
Valamint kár a végéért, mert vártam, hogy legyen még egy folytatás.
SPOILER VÉGEIde írd a spoileres tartalmat

de ettől a SG még mindig több és jobb, mint egy átlagos filmélmény.

Oké, tisztában vagyok azzal, hogy volt itt egy Éhezők viadala is, vagyis maga az ötlet nem új, de én azért nem bánom, hogy végignéztem ezt a különleges, keleti atmoszférát árasztó,
feszültséggel és jellemfejlődéssel/rombolással telített drámasorozatot, mert az emberi pszichéről/viselkedésről és annak extrém helyzetekben történő átalakulásáról, na meg úgy általában véve a kapitalizmusról kevés hasonló alkotás született eddig.

Az első szériát a karakterek és úgy általában véve minden (hogy csak egyet említsek: a finálé) eleme miatt mindenkinek ajánlom.
A második és harmadik évad sem rossz, sőt, a két főhős konfliktusa (ami persze megint csak egy társadalmi kísérlet/kritika) és annak kibontása mindenképpen megéri azt a pár órát, amelyet a mű megtekintése jelent.

Szóval szerintem nem véletlen, hogy az SG a Netflix egyik leginkább nézett és legkedveltebb tartalmainak egyike, akit nem zavar a vér és az erőszak látványa, s egy átlagos filmélménynél többre vágyik, mindenképpen jól fog szórakozni az alkotáson.

Az első évad: 10/10, az egész összességében 8,5/10.
10/10
Viki_Pap 2025 aug. 01. - 01:29:48 10/10
(98/105)
A legjobb sorozat amit én valaha láttam. Egyben vicces és egyben szomorú is. Ennek a sorozatnak egy jó megérthető története van.
9/10
4anyreg 2025 júl. 16. - 15:24:20 9/10 Előzmény hun.ata
(97/105)
Ez nem egy Hollywood-i mozi volt, más a mentalitás Koreában. 3x jártam kint, és ott ilyenek az emberek, még komoly üzletemberek is gyakran, irodisták, stb. Mellette pedig erősen tekintély-elvű a társadalom, és egy nagyfőnök azonnal kutyába le tud menni, ha megérkezik egy magasabb beosztású - onnantól hajlong és számunkra nagyon furán viselkedik. Nehéz ezt befogadni, de ők nem csináltak mást, mint a saját kultúrájukban játszottak. Volt több karakter, aki még azt is túltolta (a szituációkat is beleértve), de ők ilyenek, az lett volna fura, ha amerikaiként viselkedtek volna (már legalább is belpiacra, és eredetileg oda készült a sorozat).
9/10
4anyreg 2025 júl. 16. - 15:17:15 9/10
(96/105)
Nem értek egyet a nyafogókkal, pontosabban csak részben. A második évad nagyon gyenge lett, rengeteg borzalmas színésszel, üde kivétel a Frontman és még 4-5 szereplő. A harmadik viszont megint nagyon dark lett, és meglepett, mennyire jót csináltak, határozottan sajnáltam, hogy véget ért. Nem tudom, más filmjeiben milyen ez a Frontember, de itt végig patika-mérlegen adta a szerepét. SPOILER: csak a happy end jó? Hogy lehetett volna happy end főhősünknek, akit már az első sorozat is meggyötört, és nem tudta normálisan élni az életét. Erre jött a következő játék, ahol az életcéljától távolabb került, mint amit csak képzelni lehet (bár a konkrét egység megszűnt, de a gazdagok elszállt-agyú játékát képtelen megszűntetni gyakorlatilag bármi), neki kint már nem lett volna se életcélja, se értelmes élete ennyi szörnyűség megélése után (pont 2x annyi járt neki, mint az első és második játék utolsó játékosainak). Ha ezt pozitívan zárják le, na akkor vált volna über gagyivá az egész.
9/10
DDT- 2025 júl. 08. - 22:22:14 9/10
(95/105)
Tök alaptalan ez az általános fanyalgás a sztori-zárással kapcsolatban, a fél világ követelte a folytatást, úgyhogy muszáj volt megcsinálni, de nem lett sem szenzációsan jó, sem nézhetetlen.
9/10
csomolungma 2025 júl. 08. - 21:45:22 9/10
(94/105)
Első évad nagyon jó, de istenem minek folytatták?!!
5/10
Katalin93 2025 júl. 05. - 09:28:26 5/10
(93/105)
Az első évad 9/10.
A második 6/10 - az első évad népszerűsége miatt folytatták, de minek!? Nagyon rossz szálon indultak el, emiatt közel sem tudta hozni a színvonalat.
A harmadik évad 1/10 - eddig az első két részt kínlódtam végig, és nem tudom valahaképes leszek-e megnézni a fennmaradó négy részt. Töketlen bugyuta karakterek, hosszas kínlódások és nyavalygások, egyszerűen nézhetetlen. A műfaj teljesen átfordult drámába, viszont képtelen lekötni a nézőt és fenntartani az érdeklődést, mivel mindegyik szereplő abszolút bárgyú.
6/10
BélaKétTvel 2025 júl. 05. - 08:23:14 6/10
(92/105)
Első évad 10/9 - érdekes koncepció többnyire jól megvalósítva. Képi világban, hangulatban nagyon rendben volt.

Második évad 10/7 - a "kisember" újra kiáll a naaagy hatalmas szervezet ellen. Csavartak egyet a sztorin, izgalmas volt, teljesen nyitva hagyták a végét.

-----SPOILER-----

Harmadik évad 10/?? - az előzőek után értékelhetetlen. Minden karakternek le akarták zárni a saját kis sztoriját, de ezáltal az egész egy katyvasz lett. A második évadban behozott rendőrtesós történetet konkrétan 1:1-ben ki lehetett volna vágni, annyira érdektelenné vált. Minden egyes mellékszál sok volt mellékszálnak, többet elvett az egészből, mint hozzátett. A főhősünk 6 teljes részen keresztül a lehető legirritálóbb módon depizik.. A vezér és Gi-Hun közötti szál (a kettejük "sorsa" és döntései a szigeten) ábrázolása a végére leginkább nevetségessé vált. Az utolsó rész után "mi a f*szért néztem ezt meg" érzésem támadt.. Az első évad után teljes mélyrepülés, mintha csak le akarták volna tudni az egészet. Kár érte..
1/10
hun.ata 2025 jún. 30. - 00:22:44 1/10 Előzmény idõjós1010
(91/105)
100% Igazad van. Rendesen felidegesítet az a sok idétlen ostoba karakter, főleg a rendőrök. Mind Agyhalott.
1/10
hun.ata 2025 jún. 30. - 00:19:21 1/10
(90/105)
Hatalmas csalódás, hogy azzal próbálják többször is izgalmassá tenni a filmet, hogy a lehető legbugyutább, leg retardáltabb, leg ostobább emberi reakciók, és gondolkodással bírnak benne az emberek, de FŐLEG a rendőrség, úgy ahogy van. Ezekkel a bugyuta jelenetekkel nem izgalmasabbá tették, hanem nagyon nagyon idegesítővé. Nem azt várja az ember hogy minden karakter okos legyen, de ez meg sajnos a másik véglet, hogy az összes, retardált ostoba, és ahogy korábban írtam FŐLEG a rendőrség. Legszívesebben nyakon vágna az ember néhány karaktert annyira idétlen, ostoba, balfékek.
Agyhalottak.
5/10
idõjós1010 2025 jún. 28. - 22:36:16 5/10
(89/105)
Azoknak a sorát gyarapítom én is, akik nem értik honnan ez a hirtelen jött rajongás az Ázsiai kultúra iránt. Ez a sorozat ahogy én látom, a sztori szerint kő kemény dráma volna, de annyira idegen, szokatlan, sehová sem tehető, meglepő reakcióval vannnak adott szituációkban az ázsiaiak egymás felé, hogy olykor azt èreztem, mintha valamiféle komédiàt néznek. Teljesen hiteltelen. Mindennek elveszi az élét. A sztori rémesen egyszerű. A karakterek csőlátásúak, együgyűek. Az egész környezet rendkívül bazária. Egy vérvörös szappanopera. Egy limonádé. Tragikomédia. Vackok a Magyar filmek ? Elhiszem. Rengeteg buta Amerikai film létezik ? Az is igaz. Ettől viszont mèg számomra nem lett értékelhetőbb a squdgame.
1/10
bigzoli31@gmail.com 2025 ápr. 14. - 19:33:01 1/10 Előzmény HakapesziM
(88/105)
Nincs veled semmi baj, egyszerűen csak egy normális felnőtt ember vagy.
1/10
bigzoli31@gmail.com 2025 ápr. 14. - 19:31:02 1/10
(87/105)
Ez a sorozat az egyik legnépszerűbb napjainkban. Ebből is látszik, hogy a ma társadalom, ami felnövekedett, az mennyire elcseszett egy társadalom, elcseszett Z generációnak is hívják. De az Y sem lesz különb. De szerencsére több generáció nem lesz már, gondoljatok bele milyen elmebeteg emberek lennének a soron következő generációk.
10/10
ocsi028 2025 ápr. 07. - 20:25:19 10/10 Előzmény Sachinho
(86/105)
Ha neked ez baromság a nagy pénzrablással együtt kedves szakertő úr, akkor nezz magyar filmeket profi szineszekkel, az üvegtigris neked biztos bejön....pont mi Magyarok ne legyünk már ennyire kritikusak....a Spanyolok és lásd már a koreaiak is ezerszer jobb filmeket csinalnak és jobb szineszeik vannak mint a mi halhatatlan Rudolf Péterünk