háziboszorkány jún. 15. 12:15:03
(123/123)
Bevallom, először nem akartam megnézni, mert más fórumon nem dráma volt a műfaja, hanem horror-thriller , ezektől félek, de aztán csak vettem a bátorságot a történet miatt, és nem bántam meg. Engem eléggé megrázott, mert nagyon bele szoktam (úgy általában) képzelni, élni magam a szereplők helyébe. De csak a nagyon gyönge idegzetűeknek nem való, annyira nem félelmetes, és rengeteg érzést felkavar az emberben. Megérte megnézni.
10/10
Gwen1 2020 okt. 23. - 12:06:08 10/10
(122/123)
Tetszett. Izgalmas végig. Pont most van a tévében, gondoltam értékelem. Meg helyes csajt választottak.(Egyébként anno dvd-n vettem meg.) Simán lehet, hogy cápa eledelek lettek, vagy előbb vagy utóbb (-lehet, előbb- kiszáradtak. Mivel sosem került elő a testük, az ember elsőre a legvalószínűbb opcióra gondolt, hogy cápák pusztították el őket.
A filmben igazi cápák vannak, ez látszik és és valahol anno olvastam is.

Engem érdekelt a búvárkodás, de amikor anno ezt a filmet legelőször láttam meg az igazi történetnek utána olvastam, letettem a búvárkodás témáról egy életre. Az emberi mulasztástól való félelem miatt.
1/10
kachachgyongyi 2020 okt. 22. - 00:22:35 1/10
(121/123)
szar! 0 pont
offtopic
Roberto DiCapribogyó 2020 aug. 17. - 10:16:43 Előzmény tortura
(120/123)
Hátborzongató a történeted. Na nem az ami történt veled, hanem ahogy lereagáltad és hagyod, hogy 20 éve "terrorizáljon" ez az eset. Nézzük valójában mi történt:

1. "Szóval csak a szerencsén múlott, hogy nem maradtam ott egy benzinkúton tök egyedül."
Sikerült kinyitnod az ajtót -> nem lúzerkedtél, hanem addig küzdöttél, amig csak megoldottad a szituációt. Talpraesett vagy. Nem a szerencsén múlott, hanem rajtad. Ha akkor sikerült megoldanod egy nehéz szitut, máskor is sikerülni fog.

2. "Nem, az emberek nem nagyon figyelnek egymásra, sokszor még saját magukra sem." -> a veled történtek alapján 0% bizonyiték van erre, érthetetlen, hogy miért vontad le ezt a következtetést.
Azért mert egy ember éjjel (!) merészel aludni és képes álmában nem észrevenni, hogy te elmentél pisilni...hát szégyelje magát :)! Nyilván nem feladata, hogy a te hollétedet vizslassa, miközben alszik.
- Miért gondolod hogy a többiek leszarták volna az "eltűnésedet"? Legkésőbb másnap délelőtt feltűnt volna, hogy nem vagy ott, akár a melletted ülőnek, akár a csoportvezetőnek. Nyilván isszonyú égő ez az utazási irodára nézve, és mindent megtettek volna, hogy előkerítsenek...lehet még kis suskát is kaptál volna, csak nem menj a Blikkhez a sztorival.. :).

3. "Azóta nem zárom az ajtót sehol és nem érdekel az sem, ha rám nyitnak."
Azért én ezt a döntést felülvizsgálnám. Az elmúlt 20 évben azért sokat fejlődött a technika, én a helyedben inkább zárnám, viszont mobillal mennék ki és ha nagyon alapos lennék, akkor még megnézném előtte hogy van-e térerő (99,9% hogy van). Hidd el, jobb ez igy mindenkinek, én már nyitottam rá WC-n ülő emberre és nekem legalább olyan hülye érzés volt :-)).
Roberto DiCapribogyó 2020 aug. 17. - 09:55:58
(119/123)
Összességében érdekes film volt , a szemmel szinte nem is látható költségvetéshez képest nagyon korrektül megcsinálták, pl. a cápás jeleneteket nem tudom hogy forgatták, mert többször volt, hogy egyszerre látszódtak a szereplők és a cápák és a cápák bizony rohadtul igazinak tűntek :).

Az egész film képminősége olyan, mintha egy haver a kis kézi kamerájával venné fel a nyaralását a párnak, magyarul szar.... az első 10 percben zavaró ez, mondjuk az első tiz perc eleve bátor vállalás volt, konkrétan semmi nem történik benne, majdnem le is állítottam a filmet.

Amikor a tengeren vannak, ott már izgalmassá válik és a képminőség is inkább hozzátesz ahhoz, hogy bele tudd magad élni a helyzetbe.

Azt remekül megcsinálták az alkotók, ahogy bemutatják, hogy nem esik le a szereplőknek eleinte, hogy milyen súlyos helyzetbe keveredtek bele, mi nézők meg ugye már tudjuk, na ezt hátborzongató nézni, ahogy egyre jobban lehullik a falevél nekik és jönnek apránként elő a különböző problémák...

Nekem ez a rész annyira tetszett, hogy megnéznék egy olyan "remake"-et, amiből a cápákat egy az egyben kihagyják és az összes többi, itt inkább csak felvillantott nehézséget bontják ki részletesen: éhség, szomjúság, émelygés, tűző nap, éjszaka a sötétben, hogyan alszol, ki a hibás, ússz vagy ne ússz, vihar, stb.

6/10
Midnight67 2020 ápr. 16. - 21:17:25 6/10
(118/123)
Hiába "megtörtént eseten" alapul ez a film, valahogy mégsem tudott meggyőzni. Talán az a baj, hogy túl sok bőrt húztak le róla, már azt sem tudtam, melyik-melyik, ráadásul épp ezt sikerült utoljára megnéznem. Volt már a Nyílt tengeren - Cápák között, Elsodródva, valamint (bár ettől az elsőtől független) A zátony, Sodródás. Túl sok a "jóból", a kevesebb néha több, bár az már az én hibám, ha nem tartom be a sorrendet.:(
tortura 2019 júl. 06. - 18:40:11 Előzmény nikato
(117/123)
Ennyire nem figyelnek.
OFF:
Senki nem tudja, miért nem záram be soha a WC-ajtót, akárhol is vagyok. Még jó 20 után is kísért a múlt. Spanyolországba utaztam busszal, egyedül. Egy ismeretlen hölgy mellé szólt a jegyem. Éjjel valahány órakor megállt a busz valahol, máig sem tudom, épp hol voltunk. Talán Ausztria, de lehet, hogy már Olaszország. Mindegy. A sofőr ahogy szokott, beleüvöltött a mikrofonba, hogy megállás, szünet, aki akar leszállhat. Egy benzinkút volt, gondoltam elmegyek pisilni. Bezártam magamra az ajtót. Csakhogy kinyitni már nem nagyon sikerült szorult a retesz. Olyan páni félelem lett úrrá rajtam, hogy otthagynak, minden cuccom, iratom a buszon van és senki sem fogja észrevenni, hogy én nem vagyok ott. Már dörömböltem az ajtón kínomban. Aztán nagy nehezen valahogyan mégis kinyílt az ajtó, de addigra már leizzadtam - no nem a melegtől. Mikor felszálltam, a szomszédom édesdeden aludt, észre sem vette volna, ha nélkülem indul tovább a busz. Megismerkedni nem volt idő senkivel, mert este 10 helyett éjfélre ért a városunkba a busz, mert egy ember miatt visszafordult, aki otthon hagyta az útlevelét (!). Szóval csak a szerencsén múlott, hogy nem maradtam ott egy benzinkúton tök egyedül. Azóta nem zárom az ajtót sehol és nem érdekel az sem, ha rám nyitnak.
Nem, az emberek nem nagyon figyelnek egymásra, sokszor még saját magukra sem.
tortura 2019 júl. 06. - 18:34:23 Előzmény Kállo Patrik
(116/123)
Nyilván csak következtetni lehet. Elmesélni már sajnos nem tudják.
7/10
nikato 2017 szept. 21. - 17:40:12 7/10
(115/123)
Így van. :)
10/10
Kállo Patrik 2017 szept. 16. - 16:51:43 10/10
(114/123)
Igaz történet csak az nem hogy mi történt velük mert a felszerelésüket elvileg megtalálták és amugy ez az eset még ha jol tudom 1998ba történt
5/10
ResidentEvil 2017 szept. 01. - 19:29:43 5/10
(113/123)
hát ez nagyon gyenge ..5pont.
7/10
nikato 2017 febr. 03. - 08:57:46 7/10 Előzmény Rita Oláh
(112/123)
Egyetértek!! Biztos, hogy volt ilyen eset a történelemben, bár felfoghatatlan, hogy hogyan történhet meg ilyesmi!! (A többi csoport tagja sem vette észre, hogy nincsenek ott a társaik? Ennyire nem figyelnek az emberek egymásra?!) De tényleg honnan tudták volna, hogy mi történt a vízben? Max. ott volt az alap story, hogy ott hagytak 2 embert, a többit pedig kitalálták..
Rita Oláh 2016 okt. 22. - 21:35:01
(111/123)
Nekem nem tetszett a film. Nagyon szeretem az igaz történteket, de ez nem volt valódi igaz történet. Spoiler A film végébõl kiderül, hogy nem tudhatták, mi történt velük a vízben.
Bodellger 2016 szept. 13. - 03:02:22
(110/123)
Engem sokkolt ez a film. ,,Kibaszott cefetül érzem magam, nem jól..."
6/10
idõjós1010 2016 jan. 06. - 13:08:21 6/10
(109/123)
Olyan volt, mintha egyetlen kamerával vették volna fel az egészet. Nagyon minimalista. spoiler
A film elején elhangzik, hogy igaz történet alapján. A film végét tekintve, el nem tudom képzelni, mi az, amit tényleg tudtak vízen való sodródásukról, vagy haláluk kimenetelérõl, merthogy nem maradt senki, aki elmesélhetné. Egy cápáról egyébként nem tudom elképzelni, hogy miután megsebez valakit, békén hagyja. Vajon egy ilyen eset után mi vár a cégre, amelyik otthagyta õket ? Nagyon primitív volt ez a strigulázás.
No de hogy mondjak jót is a filmrõl,: Az egy kamerás módszer olyan szempontból jó volt, hogy kb olyan hatást keltett, mintha saját magukat filmezték volna, vagy lett volna velük még valaki, aki ezt megteszi. Miközben õk a vízen sodródtak, akkor is tök jó, nyaralásszerû felvételek készültek a partról. Volt egy pár jelenet, amikor fogat mostak, meg amikor lefeküdtek aludni, vagy az éjszaka közepén felébredt a pasas, bogarakat hajkurászni az ágyról. és teljesen olyan feelingje volt mintha a Paranormal Activity egyik részét nézném. Sokszor gyönyörû volt az égbolt is felettük, amit külön öröm volt nézni.
marxengelszleninsz 2015 márc. 06. - 15:17:21
(108/123)
Kifejezetten vadászom a kamaradarabokra, mert ez a legletisztultabb mûfaj, nincsen mellébeszélés, a lagapróbb hamisság sem megengedett, ugyanakkor nagy szakmai tudást, ezekívül mértéktartást és ízlést igényel. Mindezeket figyelembe véve ez a film igen jól vizsgázott.

A dramaturgia jól felépített módon vezet végig a rettegés, halálfélelem és reménytelenség stációin. A film jórészt minimál eszközökkel dolgozik, erre erõsít rá a videokamerás technika is, amitõl egyszerre lesz dokumentarista, házi videós és valóságközeli az élmény. Alapvetõen nem szeretem ezt az irányvonalat, de érdekes módon ennél a filmnél hamar rá tudtam hangolódni erre a képi világra és nem zavart. A színészi megformálásra nem lehet panasz, végül is - ha jobban belegondolunk - egy órán keresztül a tenger közepén két ember nyakig vízbe merülve kell hogy megformálja a drámai történetet, ami azért még a legnevesebb színészeknek is feladná a leckét, ennek ellenére a két színész mindvégig hiteles alakítást nyújtott (egyedül Buci szinkronja miatt rezgett néha a léc, dehát ez nem a filmkészítõk hibája).

A történet letaglóz, és elgondolkodtat. Számomra az egyik legnagyobb tanulság, hogy az embernek - ha efféle kalandba vág - saját magának is gondoskodnia kell valamiféle túlélõcsomagról, nem bízhatja rá magát száz százalékig semmilyen csoportra. Mindig kell hogy legyen egy saját "B" terv, ha valami esetleg nem a várakozások szerint alakulna.

Akinek pedig ez élete legrosszabb filmje.. háát.. az még igen fiatal lehet.
1/10
tigmaster 2014 nov. 18. - 01:21:59 1/10
(107/123)
Hmm :) Én azt gondolom, hogy ez egy rakás f*s volt. Baromi unalmas. Már az elején bealudtam volna, ha nem látom meg az amúgy igen csinos hölgyemény szexi melleit, na akkor hirtelen felébredtem teljesen. De aztán ismét ellaposodott. Mivel ismertem a sztorit, ezért amikor merülgettek az emberek a vízbe, akkor már úgy voltam vele, nah ha mér eddig kibírtam, akkor kibírom még egy kicsit, hátha izgalmas lesz a végére, de onnantól még nagyon sok unalom várt Rám. Elment a hajó, nah mondom most beindul...de semmi. Kettõs érzéseim voltak. Egyrészt baromi unalmasnak találtam a filmet, másrészt viszont együtt éreztem a szereplõkkel, hiszen ez akárkivel történik meg borzasztó, és ha lehet senkivel ne történjen meg, Én nem is tudom mit tettem volna a helyükben, viszont szerintem k*rva bénán rendezték meg ezt a f*st. A végére kezdett kicsit jobb lenni a film, de még mindig jéghideg volt. Félreértés ne essék, nem azt vártam hogy a hajó eltûnése után jöjjön egy cápa raj, és vadássza le õket, mert ha így lett volna megnézek egy horror filmet. Csak azért lehetett volna picivel élménygazdagabb, színvonalasabb is, ha már így is kiszínezték....Én nem bántok senkit, emberek inkább irigykedek, hogy valaki olyan jól érezte magát ezen a filmet, és lenyûgözte, Én meg azért jegyeztem meg magamnak, hogy soha többé ne nézzem meg még egyszer de még véletlenül sem, max hogyha nem tudok aludni. Összességébe 10/2. Jó indulattal. Életem egyik legrosszabb filmje.
alien1976 2014 máj. 07. - 20:46:20
(106/123)
Nagyon erõs film volt. Én kifejezetten féltem rajta, és azt vettem észre, hogy rágom a körmömet, ami nem szokásom. :)
Egyszerûen letargiába lökött a film, sõt tovább megyek. Annyira beleképzeltem magam, hogy totál kiszolgáltatottnak éreztem magam. Olyan érzésem volt, hogy a film szépen lassan visz bele egy olyan félelembe, ami a végén már fájni fog. És talán elsõnek észre sem veszem, hogy merre is terel a film, már csak akkor amikor szinte nincs visszaút. Az elejét is fantasztikusan összerakták. A nagyvárosi munkarobotos házaspárt, akik egy kicsit pihennek. Aztán az igazi tengerparti zene, és rövidke élmények, totál széppé teszik az egészet. Majd jön a merülés, és a hatalmas mellbevágó dráma. A dráma, ami bemutatja azt a kiszolgáltatottságot, ami rettegést add a lelkednek és a szívednek. Lehet, hogy nem kell ilyen gondolatokat beleszõni ebbe a filmbe, de valahogy bemutatta az embereket, azaz minket is, hogy milyen kicsik, apróak sebezhetõek is vagyunk mi itt a Földön.
A vége pedig brutál. Mikor már egy kicsi remény megjelenik, akkor jön a mellbevágó vég, mely után maradok a székben, s próbálom felfogni a látottakat.
webulon 2013 okt. 03. - 22:32:57
(105/123)
Nekem ez a film nem tetszett.......
Állítom a GoPro cam-om jobb felvételeket csinál mint amit itt láttunk.....

Spoiler

A végén a csaj halála egész jól össze volt rakva..

spoiler vége


10/4
höcher 2013 szept. 23. - 20:25:17
(104/123)
Hát ez nagyon jó film ;)