Téma: Odaát

Lengabor 2015 ápr. 03. - 23:05:17 Előzmény M.Zsolt20
(7663/7743)
Persze, de majd kiderül. Az biztos, hogy most rohamtempóban ismétlik a hatodik évadot. Április 20-ra már el is jutnak a 6x14-es rész megismétléséig.
boom49 2015 márc. 31. - 00:01:11
(7662/7743)
Ja.
Thorstein222 2015 márc. 30. - 23:54:38
(7661/7743)
Csak én gondolom úgy, hogy ezt a sorozatot már be kellett volna fejezni? Szerintem elég erõltetett lett ez az utóbbi 2 évad.
Nagy fan voltam, de a színvonala egyre lejjebb megy. Jó ötlet volt Crowley-t fõszereplõvé avanzsálni, mert õ az egyik legérdekesebb karakter, de lassan már õ is unalmas lesz. Elképzelni se tudom, hova tudják még húzni, csûrni-csavarni a történetet. Más is van így ezzel?
10/10
amalita 2015 márc. 16. - 20:30:55 10/10
(7660/7743)
Feltûnt, hogy Dean valahogy mindig megszívja??? :)
10/10
M.Zsolt20 2015 márc. 15. - 21:53:46 10/10 Előzmény Lengabor
(7659/7743)
Simán beleférne nyárig a 7.évad.
Lengabor 2015 márc. 10. - 00:06:16
(7658/7743)
2015. március 20. péntek, RTL Klub

00:20 Odaát: Az ember, aki túl sokat tudott (évadzáró epizód) (VI. évad 22. rész)

Az évad tehát véget ér, de a vicc ez:
2015. március 22. vasárnap, 03:05: Odaát: A számkivetett (VI. évad 1. rész)
2015. március 23. hétfõ, 02:55: Odaát: Az átváltozás (VI. évad 2. rész)

Vagyis egybõl elkezdik megismételni a hatodik évadot, így a rajongóknak egy ideig várniuk kell a szinkronos hetedik évadra.
boom48 2014 nov. 01. - 10:15:09
(7657/7743)
Éspedig a többlövetû változat.

Tudtam én hogy gránátvetõ! (gázgránátokat lõ ki, nem robbanó fajtát)

NAGYON KÖSZ!
boom48 2014 aug. 23. - 16:43:03
(7656/7743)
Vki meg tudja mondani ez milyen fegyver?

Folyton ott van a csomitartóban, magamnak csak "gránátvetõ"-nek hívom, de hogy mi a kánya...
boom48 2014 júl. 12. - 17:11:36
(7655/7743)
8. évad:

Oké, elismerem hogy visszaesett a horror-része, és sokkal inkább a fõ történetszálra koncentrálnak ebben az évadban. De hát itt már nyilván menet közben írják a sztorit, és 8 évad az 8 évad, így számtalan történetet/szörnyet kitaláltak már, még karakterek is vannak amiket fel lehet eleveníteni kisebb-nagyobb rendszerességgel, így én nem tudok haragudni azért mert így is tesznek.
Bár legalább zene lenne.
És a forrásanyagot is meglehetõsen össze-vissza, "ahonnan csak tudjuk" alapon kaparták össze.
No persze ez egy újabb afféle mid-series ending, szóval elmegy.

Viszont amiért feltétlen érdemes nézni az az, hogy ez ki***tt IRODALOM. Jó, ez egy sorozat, és alapvetõen szórakoztat - de emellett felvonultat egy nagyon komoly irodalmi eszköztárat, mégpedig úgy hogy többé váljon mint önmaga. Ez nyavajás irodalom, ami megállná a helyét bármely irodalomórán.

Mivel sok a visszatérõ karakter és történet (nem történetszál, odáig nem mennék), így az alkalmi-hírességekbõl kevesebbre lehet számítani, VISZONT cserébe komoly kvalitásokkal rendelkezõ népeket sikerült felbérelni. Nem csak "ah, nem ez volt az abban a sorozatban?" típusú arcok, hanem majdnem címszereplõk! (A képen viszont olyan van aki bár erõteljeset alakít, sehol nem jegyzik. Gondolom kaszkadõr, de...)

Kedvenc rész: több nagyon erõs rész van az évadban, kezdve az évadnyitóval, ***SPOILER PÓTOLVA***vagy ott van amelyikben Benny meghal (hû, micsoda spoiler!). ***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***A kedvenc részem viszont a legtöbb felhozható indok alapján a LARP-os 11. rész.

Egyetlen probléma: Belorussziából hogy sikerült a bunkert átvinni az USA-ba AZ EGÉSZ HEGYOLDALLAL EGYÜTT?
Ja, és az évad vége annyira anti-klimax :(

***SPOILER PÓTOLVA***PS: a "gránátvetõ" még mindig megvan, és még mindig nem lett használva - pedig a gólemes rész tökéletes alkalmat kínált! De legalább azon szakadtam mikor ott egy fickó szólítja le Deant. Igen, úgy!***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***
boom48 2014 júl. 02. - 21:05:34
(7654/7743)
No, megvan a "leviatános" évad.

A sorozat messze nem fulladt még ki, hiszen a történetek hozzák a színvonalat.
Viszont megértem aki mégis így érzi, végülis ez már a 7. évad, és ennyi után már tényleg úgy érzed "ez csak egy végtelen, hömpölygõ sz*rfolyam". Viszont én pont ezt az érzést kerestem már nagyon régóta az utóbbi 10-15 év horrorjaiban. Nem a belezést, mert az unalmas, és nem is a hûdecsavaros történetet, mert nem azért nézek horrort, és nem is a jujjmegijesztett elõugrik a sarok mögül marhaságokat mert arra nem lehet építeni egy filmet. Ja, és nem is valami depizésben akarok résztvenni. Horronál azt akarom látni hogy rohad a világ, bárhogy küzdesz ellene - ÁM ugyanakkor azt is látni akarom hogy "a hõs gyõz", még akkor is ha a "hõs" a "szörny".

Sajna itt a másik ami miatt nem kicsit úgy érzheti vki hogy a sorozat "kifújt", hogy most a "fõellenség" nem valaki, hanem a Nagy Gonosz Vállalat. A Nagy Gonosz Vállalatnál meg hiába ölöd meg a Zelnököt, rögtön elõlép az alelnök, és minden megy tovább a régiben.
Plusz ugye a koncepció szerint a leviatánok "a szörnyeteg amit még senki nem látott", így nem lehet eljátszani hogy a második részben elõtúrja a Könyvtáros a legyõzésük módját, és csak azon kell trükközni hogy eljussak a Végzet Tornyának Legfölsõ Szintéjenk Legbelsõ Kamrájába ahol a Sárkányvérben Kovácsolt Karddal felhentelem a varázsló kártyapakliját...
Emiatt kb. "visszaestünk" az 1. évadra, ahol jönnek random szörnyek csak úgy.

Kedvenc részem legyen mondjuk a 7. rész, viszont emellett megemlítenék pár színészt: a Garthot játszó csávót azóta imádom mióta elõször láttam a Cool túrában. Õ a tökéletes Anti-Brad Pitt.
A másik az új Meg. Igen, Meg még mindig "él". Ezúttal egy kicsi, pufi testben - viszont illetõ játéka engem meggyõzött.
Ja, és grat az Eurékás csajnak a 20. részben a saját babához!
És ha már "elfelejtett színészek", hát a mellékelt képen látható a Sátán eredeti arca!
De akkor már legyen egy legjobb jelenet is: a Szerzõdés Megvitatása az utolsó részben. Zseniális, földönfetrengõs.

PS: Ebben az évadban sajna nem láttunk bele a csomagtartóba. Az biztos, hogy az elõzõ évadban még megvolt a gránátvetõ, amit eddig biztos nem használtak. Kihasználatlan lehetõség ha engem kérdeztek.