jani-wan 2016 aug. 27. - 14:13:42
(249/349)
Fogalmazzunk úgy hogy némileg drágább a tenisz, mint az atlétika. De már lehet gyereket beíratni 10-13 ezerért havonta, havi 9 alkalommal számolva, mert szerintem annyi kell.
http://www.budaorstenisz.hu/?page_id=389
"Tenisztanfolyam gyerekeknek minden nap 16-17 óráig 1100 ft illetve 1400 ft/alkalom"
Ez azért nem megfizethetetlenül sok.

Szinte annyi mint egy Darnyi féle úszásoktatás.
http://www.darnyitamasuszoiskola.hu/arak.html
(5 perc keresés sem volt ezeket megtalálni)

Ráadásul teniszezni lehet a lakótelepen is találni helyet ahol gyakorolja az ember a mozgást, esetleg a ház falának lehet ütögetni a labdát, és idõnként kell csak valójában pályára menni, míg vizet csak uszodában talál az ember, és az elengedhetetlen hogy az úszás fejlõdjön. Mondjuk nyáron olcsóbb ha strandra megy az ember, mert egy belépõbe belefér a napi 2 edzés. Csak zavaró sok lubickoló vénember az ember körül, akik azt hiszik hogy amit csinálnak az úszás.
Az atlétika annyival egyszerûbb, hogy kimegy az ember futni a Margitszigetre és az is megteszi. Persze ha rúdugró az emberfialánya akkor szabhatja :)
vino-et-veritas 2016 aug. 27. - 11:07:52
(248/349)
Technikai sportok egy jó része nem "nemzeti" alapú, hanem gyártói (v.ö.: üzlet, profizmus). Most akkor, maradva az F1-es példánál, lenne pár csapat (több brit, francia, német, olasz, svájci, osztrák, indiai, USA), meg több, különbözõ nemzetiségû versenyzõ?
Amúgy a feltételek is nehezen teljesíthetõk (technikai-biztonsági feltételek). Nem elég egy atlétikai stadion, ahol több sport is kap helyet, ezeknek is külön pályát kell építeni, ha nincs, stb. (Hú, akkor a "budapesti" olimpiának jó esélyei lennének!).
És persze sokkal több a technikai faktor, mint egy ember-ember elleni küzdelemben.
A legtöbb "eszközös" sportban (kajak-kenutól a sportlövészetig) azért az emberi teljesítmény dominál. Bár itt is voltak viták korábban is, pl. az úszók meze, stb.
vino-et-veritas 2016 aug. 27. - 10:56:28
(247/349)
A sportközvetítés is üzlet. Az Eurosport piaci alapon azt veszi, ami megéri neki, illetve beleilleszkedik a mûsorpolitikájába. Ellenben a "közszolgálati" sportadó súlyos milliókat fizet érdektelen közvetítésekért is, közpénzbõl. (Persze ez csak újabb csatorna a "királyi" híradók és hirdetések számára, lásd az olimpiai "egypercesek".)

Amúgy ott van a többi helyen orrvérzésig a futball, reggeltõl estig (+ismétlések).
Nálunk 9 sportcsatorna van. Ha "szerencsés" vagyok, akkor legalább 7-8 futballt ad. A legjobbak egyike a magyar színvonal (NB I-II) ismétlése éjszaka. Biztos milliók rágják a körmüket a készülékek elõtt éjjel egykor.
Egy percet nem nézek belõlük, mert engem meg az nem érdekel...
Más adókon ezen is vannak hangsúlyosabb sportok (ökölvívás, kézilabda, tenisz).
Ha van választék, lehet másra kapcsolni (csak nem mindig sikerül, pont a labdarúgás miatt...).
Keresztes³ovag 2016 aug. 27. - 10:07:09
(246/349)
a tenisz drága sport, 1-2 óra játékért is több ezreket leakasztanak az emberrõl. Abban egészen biztos vagyok, hogyha ott tényleg a legjobbak versenyeznének, nem pedig a legtehetõsebbek, akkor nem azok lennének az élen, akik most.
offtopic
Keresztes³ovag 2016 aug. 27. - 10:00:25
(245/349)
"én ugyan hogy nem nézek snookert, de látom h csak úgy dõl az Eurosportról" biztos ennél a legolcsóbb a közvetítési jogok, mert kutyafaszát nem érdekli a snooker
jani-wan 2016 aug. 26. - 20:54:18
(244/349)
Kivéve hogy nem vagy képes folyamatosan a célponton tartani sem puskát, sem lézer vackot.
Viszont a puskával lõsz is egy adott pillanatban, ami a ugye lényeg (!), és abból derül ki hogy eltaláltad-e a célpontot vagy sem. Azaz látszik mit csináltál, míg azt a lézer vacakot csak ide-oda rángatod, és lótúró sem látszik, hogy most a célt eltaláltad vagy sem, mert nincs semmiféle pillanat ami számít, és nincs semmiféle visszaigazolás.
Az nem ugyanaz hogy egy ügyetlen nagypofájú balfa*sz bohóckodik egy lézerizével, majd kijelenti hogy eltalálta a célt.
Elõször is mivel egy nagypofájú kijelentés lótúrót sem ér, másodszor pedig nagyon nagy valószínûséggel lóf*szt sem talált el, ugyanis rohadt nehéz bármit is pontosan célon tartani kézzel, alátámasztás nélkül.
Torolt Felhasználo 2016 aug. 26. - 20:26:28
(243/349)
Ugyanazt amit a sport"pusá"val: ráirányítgatod a céltáblra, és élvezkedsz.
Ha nem tûnt volna fel, régesrégen nem lõdöznek golyókat. Lézerpointert hazsnálnak. A burkolat nagyon dizájnos, de attól még egy vacak 100forintosbolt lézerpointere marad.
jani-wan 2016 aug. 26. - 20:10:04
(242/349)
És azzal pointerrel mit érsz?
jani-wan 2016 aug. 26. - 20:08:27
(241/349)
Szerintem nyugodtan leírhatod a véleményedet a F1-gyel kapcsolatban. Nem emlékszem mit írtál anno, és ki támadt neked ez miatt.

Én elõre jelzem azzal értek egyet hogy a F1 nem olimpiára való sport. Még egy normális széria autóverseny sem, ahol aránylag egyforma kocsikkal versenyeznek.
Én mondjuk már azt sem szeretem hogy öttusában sorsolják a lovakat, és aki sz*r lovat húz annak lõttek a versenyének. Ez fokozottan érvényes egy Forma 1-ben.
Se a technika, se a szerencse ne döntsön már.
Döntsön a tehetség, a felkészültség, a tudás.
Gyõzzön a legjobb.
Torolt Felhasználo 2016 aug. 26. - 20:05:27
(240/349)
Sportlövészetnél te mirõl beszélsz?
Kimész kínaira, és veszel ötszázér lézerpointert. Ennyi.
jani-wan 2016 aug. 26. - 20:00:45
(239/349)
Én 88-tól számítom az olimpiákat, mivel elõtte két nem teljes olimpia volt, és hát én onnantól láttam.
csabaga 2016 aug. 26. - 17:08:40
(238/349)
Valóban,bár azért nem biztos,ha nem indul,késõbb nyer.

Ha nyer,bejövünk a 9.helyre az éremtáblázaton és jó nagy felhajtás lenne,érdemtelenül.
Edmond Dantes 2016 aug. 26. - 10:50:28
(237/349)
Csak jelzem h egyetértek 257 és 260 is ld 266. Jégkorongot nem/sem kedvelem, de tárgyilagosan el kell ismerni h ami ennyi embert/nézõt vonz, abban "ván válámi", ha nem is nekem.

Forma-1 ügyben opponálnom kellene, de nem teszem, mert:
1) nem velem vitázol róla itt lejjebb
2) pár éve már beírtam F1 topikba és nem kérek még egyszer az akkori/ottani viharból, ami rám zúdult :) megértettem h nem szabad elvenni emberektõl a kedvenc "játéxerüket" :) márpedig az igazság kimondása gyakran fáj és F1-ügyben is ez történhetett anno...
Edmond Dantes 2016 aug. 26. - 10:42:07
(236/349)
Nem! "Enélkül" = Katka és Dana nélkül a "sorminta": érmek 2-2(!)-4, helyek 4-5-0(!) mivel Katka nélkül ezüstünk is eggyel kevesebb lenne és tuti h a váltó se lett volna 6., ha meg nélküle is 6. (dobogó esély kizárt volt!!) akkor miért tették be Katkát---> 200 hát aranya "úszhatott el" emiatt szó szt...szóval két lányunk nélkül a kép még szomorúbb lenne.

Többi országgal összehasonlítás talán nem érdemes (persze szabad!), inkább megnéztem, ki hogy "alakult" Londonhoz képest, az is érdekes. Pekingig nem mentem vissza, mert ott sztem nagyon irreális eredmények és dolgok estek meg ld mint legújabb: kínai súlyemelõ "kislányok" doppingügye--->kizárása...8 évvel Peking után. R ö h e j. És ki tudja, mi mindent borít még a feledés homálya ott is, máshol, máskor is.
szonya1 2016 aug. 25. - 19:36:29 Előzmény Edmond Dantes
(235/349)
Ez nem plagizálás, hanem ugyanarra a következtetésre jutottál, mint én.
vino-et-veritas 2016 aug. 25. - 19:24:25
(234/349)
Na, azért a futballcsapat kijutásáért a fél országot odaadnák "odafönn"...
Az valószínû, hogy az egyéni címek általában kisebb egységnyi ráfordítással járnak...

Még becsapósabb, hogy gyakorlatilag ketten hozták az aranyakat. Így még szomorúbb a helyzet...
csabaga 2016 aug. 25. - 18:07:51
(233/349)
A csapatsportokat már réges-régen részben szándékosan dobtuk,hiszen ott sok ember nyer egy aranyat,míg úszásban,vívásban és kajakban egy ember is nyerhet többet.

Jugoszlávia és az utódállamok pont fordítva csinálták.
csabaga 2016 aug. 25. - 18:04:03
(232/349)
Igen,a nyolc aranyunk becsapós,szinte ugyanannyi ez,mint a 4-6 hely összesen.Jól látszik két ember hozta ezt a tornát.Enélkül a sorminta,2-3-4-4-5-1...
Érdekes megnézni Kanadát,a pontversenyben megelõztek minket a rengeteg(15) bronzérmükkel.
Az olaszok a 8 arany mellett húsz(!) 6.helyet szereztek,mi egyet.A mögöttünk végzett ukránoknak 14 ötödik helyük van.
jani-wan 2016 aug. 25. - 16:50:09
(231/349)
:)
Nyugodtan "belepofázhatsz" :)

Egyetértek.
Ha tippelnem kell, akkor valóban arról szól hogy a kevés esélyes megkapja a maximum támogatást, a többiek meg szinte semmit.
És ez ismerõs helyzet sajnos. Én is sportoltam több mindent is, és volt olyan eset az egyik (csapat)sportág esetében, hogy már egy-két hónap után leüvöltöttem az edzõt mérgemben, mert nem hogy egyáltalán semmi segítséget nem kaptunk, de még rendesen edzeni sem volt lehetõségünk, míg az úgymond "biztos kezdõ emberek" be nem fejezték az edzésüket.
És ez miatt nagyon sokan hagyták ott a csapatot nagyon hamar. Gyakorlatilag kiölték az utánpótlást. És egy elsõ osztályú csapatról beszélek! Mondjuk azóta változtak ott a dolgok, de el tudom képzelni hogy ez még inkább jelen van ahol az olimpia a tét.
Sõt voltam lõni is. Második napon az egyik kísérletembõl (!) 10-bõl tízet beletettem a tízesbe 10 méterrõl. És azért az elég jó.
Egy jó hónap után hagytam ott, miután az edzõt csak futólag láttam a hónap alatt. Hiába szóltam neki mikor arra járt, mindig más dolga volt. És így fejlõdni nem lehet, ha nem tudom mi az amin javítani kellene, és hogy hogyan. Márpedig ezt magától az ember nem fogja tudni.
jani-wan 2016 aug. 25. - 16:34:02
(230/349)
A jégkorong drága. Több százezer a felszerelés.
A sportlövészet drága. Félmilla körül kezdõdnek a valamire való fegyverek.
A síelés drága. Állandóan ki kell menni külföldre hosszabb idõre.
A vitorlázás na az drága. Ahhoz már hajó kell, tenger kell. A Balaton nem edzõpálya.

Szóval nem tudom mi a baja a "kislovagnak" pont a tenisszel, amihez egy francos ütõ kell.