szonya1 2016 aug. 23. - 17:39:23
(209/349)
A 124 hsz-ben írtam a váltóról. Pontosan ez volt a véleményem!
csabaga 2016 aug. 23. - 17:35:15
(208/349)
Éremben bíztunk a váltóban?Tényleg drága mulatság volt.
Edmond Dantes 2016 aug. 23. - 15:00:38
(207/349)
Szinte mindenben egyetértek ld elõzõ hszaimat, nem is ismételném. Tényleg csak apró kieg-ek:

USA nõi vizilabda csapata is most már "folyamatosan tudja uralni a sportágát".. ahogy m i n d k é t! kosárlabda csapatuk. Lányok is csak kétszer nem nyertek, amióta (1976) olimpiai szám + 1x bojkott.

birkózás: nem véletlen h majdnem levették a mûsorról nemrég. Élen jártunk lobbizásban h maradjon: jól megjutalmaztak érte! Általad javasolt megoldás nekem nem tetszik, de nem tudok mást, csak azt h ez az intõsdi így sima út a bundázáshoz.

box: szinte bele se néztem, de fiatal koromban is csalás, bundázás ment ezerrel. Azt gondoltam h a pontozógép bevezetése sokat javított, ezek szt nem..

úszás: Kenderesi Tamás nagyot úszott. Övé lehet a jövõ, nem csak a mostani érmes (200 pille) számában.

Ami nagyon hiányzik: a "bázis" = pontszerzõ helyünk alig, õk is inkább dobogóról lemaradt, csalódott versenyzõk: 2 pólós csapat, 2 birkózó, 2 kajak-kanu páros, 1-1 cselgáncsozó és sportlövõ. (Kapás 4. helye kivétel + õ érmet is hozott.)

És még valami: nõi úszóváltó 6. helye -eddig senki nem írt be errõl?- nagyon "drága" mulatság volt: nézetem szt Katinka 4. aranya ment el ezen. Ha nem száll be nagylelkûen a váltóba, behúz(hat)ta volna a 200 hátat. Így már túl sok volt.

A többi országgal való egybevetés hosszabb eszmecsere témája lehetne..nem most.
jani-wan 2016 aug. 23. - 10:08:19
(206/349)
"már nem azért, de a Labdarúgásnak, Tenisznek meg efféle sportoknak mi köze az olimpiához?"
Az hogy sport, és a legjobb kerestetik.
Sajnos a focinál szarul lett megcsinálva hogy a VB cím számít inkább, ellentétben a többi sportággal, ahol az olimpiai bajnoki cím az amit inkább választana a sportoló.

"Az olimpia az maradjon meg a kevésbé népszerû sportágaknak, amiket úgyis lesz*r mindenki ezen a 4 évente lévõ eseményen kívül."
Ez az akkor az atlétikát is töröljük! Francos vacak túl népszerû, minek az oda.
És akkor már az úszást is.
Meg a kosárlabdát.
Ja és a téli olimpiáról töröljük a jégkorongot meg a síelést!
Túl népszerûek.
Legyen mondjuk az olimpián petang! Vagy snapszer! Esetleg csapdlecsacsi.
jani-wan 2016 aug. 23. - 09:56:48 Előzmény Torolt Felhasználo
(205/349)
"Valójában az olimpiai 4. hely semmit nem számít, mert:"

De számít. Azt jelenti hogy valaki a 4. legjobb a világon valamiben. És az qurva jó eredmény. Csak a közmegítélés nem így mûködik. Ha van érmed akkor valaki vagy, ha nincs akkor egy senki. Tehát nem az eredménnyel van baj hanem az emberekkel.

"a 4. és 2635. hely már mind ugyanaz"
Ez nonszensz.

"A sportoló számára pedig valóban tökmindegy kijut-e az olimpiára vagy sem, ha nem szerez az olimpián érmet."
Na te sem sportoltál életedben. Hát qurvára nem tökmindegy. De te nyilvánvalóan ezt sosem fogod megérteni.

"... ami a sportolónak a Biztos Megélhetést jelenti, mert azért az éremért nem egyszeri jutalmat kap az államtól (ha kap valamit), hanem életjáradékot.
Ezért is fontos hogy egy olimpiai keretbe ne ugyanazok kerüljenek folyton, hanem mindig új sportolók."

Egy sportoló nem azért küzd, hogy ha olimpiai bajnok lesz akkor majd kap egy raklapnyi pénzt.
Minden sportoló pontosan ugyanennyi munkát fektetne bele a felkészülésbe akkor is ha egy vasat sem kapna az olimpiai bajnoki címért, csupán egy aranyérmet. Mert ez számít. A pénz csak a ráadás, ami egy jólesõ elismerés a sportoló számára, és persze jól is jön majd késõbb.
Az meg kizárt hogy ne a legjobb menjek a versenyre, csak azért mert valaki más nem keres elég pénzt. Az megy aki a legjobb eséllyel hozza a legjobb eredményt, mert az eredmény a lényeg. Már az ókori görög versenyeken is az volt a lényeg hogy kinek a sportolója gyõzedelmeskedik.
jani-wan 2016 aug. 23. - 09:32:43 Előzmény vino-et-veritas
(204/349)
vizilabda
Sajnos egy ideje gyengébb, mint ahogy megszoktuk. Van ilyen sajnos, ez a normális. Talán csak az USA kosárlabda csapat az aki folyamatosan tudja uralni a sportágát.
A csapat 5. lett végül, és mivel Montenegró lett a harmadik, így ha bejutunk a 4 közé akkor is 4. lesz a csapat. Nagy különbség nincs, hiszen az elvárás magasabb.
Ja, elvárás.
A nõk sajnos szintén elváráson alul teljesítettek. Sajnos össze lettek sorsolva az egyértelmûen legjobb csapattal így csak a bronzért játszhattak, de az oroszokat meg kellett volna verni. 1 másodperccel a vége elõtt N E M L E H E T gólt kapni!
5 méteresekkel meg be kell lõni és kész. Ha jól van lõve akkor védhetetlen. Pont.
Nos az hogy mindenki el akarta kerülni a szerbeket, így utólag teljesen érthetõ. És nem is értem azokat akik szerint a taktikai vereség az elfogadhatatlan. Van hogy ki kell kapni ahhoz, hogy bajnok lehessen az ember.

birkózás
Ennek így nincs értelme. A bírók döntenek el rengeteg mérkõzést.
El kellene felejteni ezt a megintés hülyeséget. Birkózzanak addig míg az egyik pontot csinál, vagy 6 percig. Utána hirtelen halál és kész. Közvetíteni nem kell, ugyanis szinte kutyát nem érdekli a tévében csak a résztvevõk családját, barátait. Az érdekes meccsekrõl meg lehet összefoglalót adni.
De ami most folyik az egy vicc. Nem csoda hogy ki vannak akadva rengetegen.

box
Na ezt aztán végképp nem lehet követni. Egyik pontozónál az egyik nyer a másiknál meg a másik. Gyakorlatilag azt mondanak amit akarnak.
Persze amikor szegény magyar gyerek akkorát kapott hogy nem tudta merre van az elõre, az elég egyértelmû.

kajak-kenu
Megint csak a lányok. Mint mondtam korábban rájuk lehet számítani. Õk olyan stabilan ott vannak mindig mint a Sarkcsillag az égen. Õk a biztos pont a magyar sportban.

úszás
Katinka
többiek ???
Cseh Laci 1 ezüst

vívás
2 szép arany + 1 ezüst
kitettek magukért rendesen

torna
semmi

egyéb
semmi

Magyar olimpiai eredmények:
Katinka + Danuta 6 arany
vívók 2 arany
van néhány ezüst és bronz
többiek ???
volt aki csak utazott, de nem is versenyzett
ez így elég sovány látszólag, mert Katinka és Danuta nélkül nem nézne ki az éremtáblázat valami fényesen.

De végül is csak olyan országok vannak elõttünk, ahol sokkal többen laknak és jóval több pénz van a sportra. Ja és a franciák, ahol még a vívók is afrikaiak, tehát õk már importból dolgoznak, hogy legyen érmük.
Azért szerintem ez a 12. hely is valami. Meg lehet nézni Szlovéniát, Szlovákiát, Lengyeleket, Romániát (!), Cseheket, Ausztriát, stb...
Sehol sincsenek a magyarokhoz képest.
Sehol.
Még a házigazda (!), akiket tolnak a bírók mindig Brazília sem jobb.
Persze az elvárás magasabb.
Mert megszoktuk. Mert tudjuk hogy lehetne még jobb.
vino-et-veritas 2016 aug. 22. - 20:45:01
(203/349)
Ezafajta "profi-nem profi sportfinanszírozás évtizedek óta jellemzõ a magyar viszonyokra.
Az "átkosban" gyakorlatilag a sportállások jelentették a "profizmust". Ma meg úgy ülünk fordítva a "dakota lovon", hogy államilag finanszírozunk a "normális" világban tényleg profiként mûködõ sportágakat (leginkább a futballt...).
Ami meg igazán profi, az persze nem él meg ezen a "talajon" (pl. tenisz, stb.).

A szokásos magyar "unortodoxia", amit a hülye világ természetesen nem ért meg...
szonya1 2016 aug. 22. - 19:48:46
(202/349)
És ez sajnos majd mindegyik sportágra elmondható, amelyben bírók is közremûködnek.
Ljerk 2016 aug. 22. - 19:32:12
(201/349)
Így van. Egyébként 1924 és az 1980 -as évek olimpiái közt nem indulhattak olyan sportolók az olimpián akik pénzt kaptak a versenyzésért (profik). Ezért vették ki a teniszt is az olimpiai sportágak közül, de a profi atléták, ökölvívók stb. sem indulhattak. Mára ez a szabályt majdnem teljesen eltörölték, helyette például fociban korhatárhoz van kötve a részvétel, valamint nem reklámozhatnak semmit a sportolók az olimpia ideje alatt.

A kosárlabdában is csak 1992-tõl van amerikai Dream Team (NBA játékosok), azelõtt csak az amatõr státuszban levõ fõiskolai, egyetemi bajnokságokból válogathattak az edzõk.
Edmond Dantes 2016 aug. 22. - 18:27:35
(200/349)
Ez tévedés. 1924-1988 között NEM volt tenisz az olimpiákon. Futball viszont valóban majdnem (majdnem!) mindig.
Edmond Dantes 2016 aug. 22. - 18:26:05
(199/349)
"Unalmas, hogy a csapból is ezek a sportágak folynak." E g y e t é r t e k, de az olimpia csapjából csak 4 évente folynak = NEM az olimpia tehet róla, ha unalmas(ak), már akinek unalmas(ak).

"...amúgy sem az olimpiára valók, mert semmi közük hozzá": ezt sajnos nem tudom értelmezni. Csomó olimpiai sportágat fel lehet sorolni, aminek "semmi köze" az olimpiához...mások meg pont másképp gondolják, azokról.

"Kit érdekel mennyire népszerûek,...": már írtam: pl a szponzorokat, következésképpen a NOB-ot (is)--->vannak.
csabaga 2016 aug. 22. - 17:16:02
(198/349)
A tenisz az elsõ olimpia óta folyamatosan ott van.
Keresztes³ovag 2016 aug. 22. - 16:36:35
(197/349)
a focinak ott az EB, VB, tenisznek meg a Grand Slamek. Unalmas, hogy a csapból is ezek a sportágak folynak. És amúgy sem az olimpiára valók, mert semmi közük hozzá! Kit érdekel mennyire népszerûek, mint ahogy írtam vannak külön nagy tornáik ezeknek, a népszerûtlen sportágaknak meg nincs, úgyhogy az olimpia az maradjon az övék!
Edmond Dantes 2016 aug. 22. - 08:46:57
(196/349)
"Labdarúgásnak, Tenisznek meg efféle (m i f é l e?) sportoknak" az a köze az olimpiához h népszerûbbek azaz nézettebbek mint a legtöbb olimpiai sportág EGYÜTTVÉVE, még a legjobb profi focisták, teniszezõk többségének távolmaradása esetén is. Gyorsan hozzáteszem: n e m magamból indulok ki, én se focit se teniszt nem néztem, mondjuk a magyar köztévé nem is adott túl sokat ezekbõl se, más sportokból se, ha és amikor éppen nem volt magyar érdekeltség, de ez már egy másik "történet".
Teszem azt, csak a focidöntõre többen váltottak "fizetõs" (!) jegyet mint egy csomó más sportág döntõjére együttvéve + a foci- és tenisz tévéközvetítések nézõi = reklámbevételei többet hoznak a NOB-nak mint egy csomó más sportág együttvéve.

Lehet h ez az egész így messze került az olimpia "nemes eszméjétõl"..Coubertin báró idejében még nem volt tévé, internet :)
Edmond Dantes 2016 aug. 22. - 08:34:00
(195/349)
Csakhogy ez -mint láttuk- komoly visszaélésekre ad/hat lehetõséget és tudjuk: ha színpadi falon puska lóg, elõbb-utóbb elsül---> ha valahol vissza lehet élni, ott elõbb-utóbb visszaélnek. A magyar fiút is, ha jól emlékszem, az utolsó (!) "meginthetõ" másodpercben intették meg. Attól fogva már a MÁSIKAT SEM inthették meg = a másik már kénye-kedvére védekezhetett, passzívkodhatott intés veszélye/lehetõsége nélkül. Nem hinném h az effajta szabályok emelnék a sportág presztizsét.
szonya1 2016 aug. 22. - 07:15:21
(194/349)
Köszönöm a segítséged. Nem merném állítani, hogy alaposan belemerültem ebbe a szabályzatba, nekem elég kacifántos így elsõ látásra, de talán az a válasz a kérdésemre, hogy az is egy szempont, hogy ki szerez utoljára pontot. Jelen esetben, ha intik az egyiket, a másik megkapja a gyõzelmet érõ pontot.
Keresztes³ovag 2016 aug. 21. - 19:28:39
(193/349)
már nem azért, de a Labdarúgásnak, Tenisznek meg efféle sportoknak mi köze az olimpiához? Az olimpia az maradjon meg a kevésbé népszerû sportágaknak, amiket úgyis lesz*r mindenki ezen a 4 évente lévõ eseményen kívül.
Edmond Dantes 2016 aug. 21. - 18:56:17
(192/349)
Unalmasan reagálok :)

ON
igen, így igaz

OFF
igen, így igaz
vino-et-veritas 2016 aug. 21. - 18:33:06
(191/349)
Az még rosszabb, hogy az aranyak háromnegyede gyakorlatilag két névhez fûzõdik: Hosszú, Kozák (jó, mondjuk õ nemcsak egyesben nyert).
Így még érdekesebb a "kis ország, mégis milyen eredményes" kérdése...

OFF

De jó, hogy az egyperces híradóban (sajnos most éppen belefutottam) összesen egy közlekedési valóban informatív hír van, miközben dugók, balesetek az autópályákon, jön a lehûlés, stb. Persze a folyamatosan mantrázott fõtéma most is a legfontosabb...
Edmond Dantes 2016 aug. 21. - 17:42:44
(190/349)
Korrekt, kiegyensúlyozott értékelés a magyar csapat riói szereplésérõl:

http://hvg.hu/sport/20160821_Eldolt_ermekben_alulmulta_Londont_a_ketszemelyes_magyar_csapat?s=hk

...amihez annyit tennék hozzá h a problémák mélysége (még) jobban látszik, ha ennél "lejjebb" = a pontszerzõ eredményeinkre nézünk: a négy 4., öt 5. és egy (!) 6. hely is beszédes...beszédesen kevés