felicia68 2009 okt. 04. - 16:55:01 Előzmény verdeleth
(8/48)
Na, az utolsó tangó nem semmi...
nagi 2009 febr. 14. - 23:48:20 Előzmény verdeleth
(7/48)
Köszi! Az utolsó tangót már régóta készülök megnézni. Csak még meg kell szereznem (szerencsére már nem soká.)
verdeleth 2009 febr. 05. - 00:41:38
(6/48)
van 1-2 jó filmje, de tényleg sok a gyenge is Pl. erre a filmjére már alig emlékszem Ez nem jelent túl jót :)
egyébként szerintem nagyon jó film tõle Az utolsó tangó Párizsban és az Álmodozók Ezeket ajánlom figyelmedbe
nagi 2009 febr. 04. - 23:13:50 Előzmény verdeleth
(5/48)
Nem tudom, hova tegyem Bertoluccit, még ez a filmje se jött be igazán. Szépen fotografált, meg jók a színészek és mégis, hasonlóan hozzád, nekem hiányzik belõle a spiritusz. Valahogy nem értem ezt a rendezõt, nem szól hozzám.
verdeleth 2007 júl. 20. - 01:05:43
(4/48)
Tényleg a képek lenyûgözõek ahogy a hangulat is de a történet szerintem gyenge volt Bertoluccihoz képest De nem rossz film csak valami hiányzik belõle
verdeleth 2007 júl. 16. - 03:59:52 Előzmény anonymus75
(3/48)
amit leirtál az nekem is lejött a filmbõl de én ennyi mondanivalótól még nem voltam elájulva Szóval én a film lélektani motivumait annyira nem tartom erõsnek vagy megrázónak A másik, hogy rendezésileg sem tökéletes (illetve a cselekmény vezetése) Port haláláig nagyon ok az egész, az ember már már könnye csordul, majd utána a nõ egyszercsak elmegy egy arabbal, aztán otthagyja õt, aztán valahogy megverik, majd kórházba kerül, és mindeközben szinte végig idegesitõ zene megy Na ezt a részt én simán kihagytam volna a végébõl, mert nem csakhogy nem illik ide, szét is rombolja kicsit az addig egységes filmet. Jó film ez, de vannak hibái
anonymus75 2007 júl. 02. - 18:36:57 Előzmény Gabi1
(2/48)
"Kapcsolat vagy freudi álom?" Ó, számomra bizonyosan nem ilyen egyszerû. Nagyon összetett alkotás. Egyik legkedvesebb filmem ez. Bertoluccit egyébiránt is nagyon szeretem.
Ha úgy vesszük akkor a kapcsolatról szól... de mégsem igaz, hiszen szembeötlõ az utazók "társas magánya". Õk mindnyájan, valójában mindhárman magányosak. Ráadásul Port igazi (nagybetûs) "Utazó"... aki egyáltalán nem vágyik haza. Ez el is hangzik. Csak a turista vágyik haza. Számára az út fontosabb, mint maga a cél. Az utazás és a kaland élteti. Persze a nejét, Kit-et bizonyára csak kevésbé, ám, mint hûséges követõje (jóban-rosszban), úgy gondolja, feleségként ez a feladata... miközben a kapcsolatuk jelentõs mértékben elhidegült. George pedig egyszerûen fel sem ér hozzájuk, legalábbis ahhoz az eszméhez, amit õk képviselnek... azt hiszem, õ képviseli az átlagember értékrendjét, gondolkodásmódját.
Alapvetõen mégis számomra a film a kapcsolatokról, az utazásról, a kalandkeresésrõl, és az élet egyszerûségérõl, az ember sebezhetõségérõl szól, csodás gondolatokkal, hangulatokkal, képekkel... ahogy azt Bertoluccitól mindig is megszokhattuk.

"Mivel nem tudjuk mikor halunk meg, azt hisszük elapadhatatlan forrás az élet; pedig minden csak néhányszor esik meg velünk. Az élményeink csak ritkán
ismétlõdnek. Hányszor emlékezhet még vissza az ember egy gyerekkori délutánra, egy délutánra, mely úgy belénk vésõdött, hogy nem tudjuk elképzelni nélküle az életünket? Talán még négyszer-ötször, vagy annyiszor sem. Hányszor látjuk még fölkelni a teliholdat? Talán még hússzor, és mégis végtelennek tûnik minden."

Valószínûleg érdemes lenne elolvasni Paul Bowles regényét is.

EZT A FILMET MINDENKÉPP SZERETNÉM MEGVÁSÁROLNI DVD-n!
MEGJELENT MÁR?
Gabi1 2006 febr. 08. - 14:25:44
(1/48)
Néhány napja sikerült megnéznem ezt a filmet. Van egy kedves ismerõsöm, akivel megvitattuk. Õ teljesen mást látott benne, mint én. Nektek mit mondott a film? Kapcsolat, vagy freudi álom?