7/10
itsme1 2022 febr. 07. - 08:08:01 7/10
(39/59)
A film indokolatlanul hosszú, de jó. Nem annyira a krimi dominál benne, hanem a karakterek mögött megbúvó motivációk és titkok. Szeretem a váratlan húzásokat egy forgatókönyvben, ezért azoknak a táborába tartozom, akiknek tetszett a befejezés.
Cirifischio 2022 febr. 04. - 15:30:23
(38/59)
Elég tipikusan Denzel Washington-film, hozzá képest átlagos. Jól összerakott, izgalmas nyomozós, kellemes csavar van benne, de katarzis kevésbé. Tisztességes meló.
6/10
sexykex 2022 febr. 02. - 12:55:16 6/10
(37/59)
Valaha sok-sok krimit elolvastam és csak azért nem mentem nyomozónak, mert rettentően rossz megfigyelő vagyok. Viszont csak most szembesültem azzal, hogy a bűnügyi helyszíneket nem nekem találták ki. Nem a látvány, a szag, ami valóban elviselhetetlen – aki járt már hullaházban, sejti miről beszélek. A film arról szól, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Talán elmondhatták volna ezt rövidebben is, de azért érdemes megnézni.
9/10
nefefe 2022 jan. 30. - 23:21:22 9/10
(36/59)
Ez a film olyan Denzel Washingtonos-an komótos. Ő minden filmjében hasonló habitussal szerepel. Még a Védelmező-ben is. Néhányan felróják ezt neki, pedig ez az ő stílusa, így jó az amit csinál. Én egy szépen felépített krimit láttam, halvány thriller elemekkel dúsítva. Amolyan Csontemberes módon. Nem árul zsákbamacskát, már az elején kiderül, ki a tettes - aki mellesleg zseniálisan játszik a szervekkel -, de a folyamat, amiben bizonyítani próbálják, az maga a krimi. Baxter döntését illetve reakcióját hibásnak tartottam, de így lett teljes a történet, és végén a csattanó. Noha lassú volt, végig lekötött. Márpedig ami végig leköt, az számomra jó film. Természetesen nem volt hiba nélküli, de melyik film az? Egy valami nem tetszett Denzel szerepében (vagy inkább szinkronjában), a csámcsogós rágózás. Az idegesített. Aki nem dirr-durr-piff-puff filmet vár, nyugodtan nézze meg.
Norbert1981 2022 jan. 30. - 22:01:08
(35/59)
SPOILER!!!!A film elején megismerjük a valódi elkövető autóját.A nyomozás alatt kétszer is feltűnik a jármű, egyszer úgy, hogy a feltételezett gyilkos (akit megfigyelnek) éppen az egyik nyomozóval kocsikázik kifelé a városból a sivatagba a saját autójával.
3/10
Atis88 2021 nov. 14. - 20:40:51 3/10
(34/59)
Kiábrándító. Ugyanis nem elég, hogy unalmas és vontatott, még ki sem elégíti a nézőt. Legjobb példa hogy ennyi jó színész sem tud mit kezdeni egy fos sztorival...
6/10
Drizari 2021 aug. 24. - 12:51:49 6/10
(33/59)
Khm ... három Oscar-díjas színész (Washington, Malek, Leto) se volt elég hozzá feljavítani a ... a ... mit is? Forgatókönyvet? Rendezést? Alapgondolat szerint a megszállott munka tévutakra vihet, ami karriert, életpályát tehet tönkre. Ez a figura osztódott D.W-ra. A feltörekvő és sikeres, de zsákutcába rohanóé Maleknek jutott, a belőlük hülyét csináló Leto viszont nagyot alakított. Játékából kitetszik, nem nyerő viccelni az amcsi zsarukkal. Legalábbis a film befejező része szerint.
Talán 6/10
5/10
d9o3 2021 aug. 22. - 00:44:28 5/10
(32/59)
Szerintem elég gyenge film volt. DZnek nagyon nem állt jól ez a szerep, Jimmit meg nem tudom eldönteni, hogy ennyire rosszul volt megírva a szerepe, vagy ennyire rossz a meg se jegyzem a nevét színész. Az nem baj, hogy lassú és próbál nyomasztani a film, de az már nagyobb baj, hogy ez a film nem vezetett sehova.
SPOILER!
Hogy most megtalálták e a gyilkost vagy sem az nem baj, hogy nem derül ki, de... huh. Sokk és hűhó a semmiért... hát... nem ez lesz az új Hetedik! Érteném mit akar mondani, de az meg kevés... nagyon...
9/10
King Diamond 2021 júl. 31. - 01:20:21 9/10
(31/59)
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!
Egy jó izgalmas, feszültséggel teli thrillert/krimit akartam már megnézni, ami az sem baj, ha lassú folyású, mert szeretem az ilyen jellegű filmeket is. Nem is csalódtam, annak ellenére sem, hogy sokan hasonlítják a Hetedikhez, meg nyilván, valamilyen szinten hasonlít is. Egyáltalán nem szokványos végkifejletű film, ami különösen tetszett. A színészek nagyon jók, Denzel Washington, Jared Leto különösen és Rami Malek is, de akár a többieket is lehetne említeni. Hiába nem írták ki semmikor és a végén is látni, hogy fikció a történet, de simán el tudnám képzelni megtörtént eseménynek is a filmben látottakat. A magyar szinkron szerintem szintén remek volt, Kálid Artúr kötelező Denzelnek, Kaszás Gergő pedig telitalálat volt Leto-nak. Soha rosszabb thrillert/krimit!
8.5/10
Sferoo 2021 júl. 08. - 11:48:30
(30/59)
"Joe Deacon, a Kern megyei seriff helyettesét Los Angelesbe küldik egy gyors bizonyítékgyűjtő feladatra. Ehelyett belefolyik a várost terrorizáló sorozatgyilkos keresésébe.
offtopic
Brierley 2021 jún. 20. - 23:05:24 Előzmény tortura
(29/59)

Denzel Washington elküldte a hajcsatot Rami Maleknek, hogy az Ő élete ne menjen tönkre az ügy miatt, mint korábban a sajátja. Az én olvasatom szerint nem Jared Leto volt az igazi tettes, hanem "csak" egy kattant figura, aki élvezte heccelni a rendőröket.

Brierley 2021 jún. 20. - 22:54:24
(28/59)
Szerencsére nem csalódtam ebben a filmben. Mindegyik alakítás remek; a kisebb szerepekben is.
Picit féltem, hogy az 1993-as forgatókönyvet mostani időre akarják áthozni. Nem így lett. :-)
Nagyon tetszett, hogy a 1990-es évek hangulatát tudta hozta a mozi.
Elvileg Steven Spielberg rendezte volna, de nem élt a lehetőséggel.
De nem maradt a fiókban örökre. :-)
6/10
bontottcsirke 2021 jún. 20. - 18:39:37 6/10
(27/59)
DW hozza a kötelező papírformát, a többiek max jellemszínészek, a legidegesítőbb az arcidegzsábás öltönyös botsáska. A történet nagyon szeretne egy hetedik lenni, de erre esélye sincs, mert tele van érthetetlen forgatókönyvi érthetetlenségekkel és műfaji zavarokkal. A kilencvenes éveket akarja utánozni, de akkor még rendezőistenek voltak , nem ilyen tehetségtelen ipari szövegírók. Egyszer nagy nehezen meg lehet nézni, de két órát semmiképpen nem ér. Sajnos beáll a kétezerhúszas évek semmitmondó szarjainak sorába. Aki ezt kimaxolta, az nem, hogy egy jó thrillert, de még egy normális filmet sem látott.
9/10
STARset 2021 jún. 19. - 22:12:54 9/10 Előzmény tortura
(26/59)
Brother Wolf május 29. hozzászólásában jól leírta a végét, visszapörgetve megtalálod.
9/10
STARset 2021 jún. 19. - 22:06:39 9/10
(25/59)
Nekem is tetszett, de megértem azokat akik unalmasnak és vontatottnak tartották. Nyilván nem a látványra épül és nem is ömlik a vér minden percben. A vége megkoronázta a filmet, biztos meg fogom még nézni legalább egyszer.
2/10
dr.66 2021 jún. 16. - 21:33:10 2/10
(24/59)
Sajnos vontatott,unalmas rendkívül gyenge film. Majdnem el is aludtam rajta.
tortura 2021 jún. 12. - 17:33:36
(23/59)
Lehet, hogy én is ezek közé tartozom. D. W. miatt néztem meg én is a filmet és kb. háromnegyed részéig tetszett is. Viszont a végén elvesztettem a fonalat, vagy nem tudom, de a lényeg, hogy nem értettem a végét. Tehát lehet, hogy én is csak néztem, de nem láttam.
Nem baj, talán valaki majd SPOILER figyelmeztetés alatt felvilágosít.
10/10
nano 2021 jún. 08. - 22:07:33 10/10
(22/59)
10/10
Nekem nagyon tetszett! Izgalmas volt. Denzel Washington egyik kedvencem! Rami Malek is jól játszott! Nem véletlen a film cím is (The little things) érdemes figyelni a részletekre, hogy tiszta legyen a film vége. :)
7/10
beresmonkey2 2021 jún. 06. - 23:33:38 7/10
(21/59)
Számomra amolyan 90-es, 2000-es évek elejét idéző, lassú folyású krimi-thriller. Nem életem filmje, de jó volt megnézni. Tetszett. Lekötött.
6/10
rockfordfosgate85 2021 jún. 06. - 14:19:00 6/10
(20/59)
Egyszer megnézhető. Sajnos indokolatlanul hosszúra nyújtották, és nem is valami pörgős szerintem.
Vasárnap délutáni limonádé film.