Téma: Oscar-díj

Redfield 2008 febr. 15. - 13:33:35
(18/38)
Én az öreg Ruby Dee helyett Denzel-t jelöltem volna az American Gangster-ért. De mostanában úgy látszik szokás a mellékszereplõi díjra elõvenni az idõseket. Ahogy az Into the Wild-ból is.
efes 2008 jan. 23. - 22:33:53
(17/38)
mindig el szoktuk mondani: tök mindegy ki nyeri az oscart, ugyanúgy számon tartjuk a jelölteket, mint a gyõztest. ez a ki nyeri olyan tipikus magyar "betegség". csak az elsõ számít. persze, hogy nem.
Obránszky Ármin 2008 jan. 23. - 22:29:35
(16/38)
Valaki, aki nálam jobban informált el el tudná mondani, h mikor volt utoljára olyan, h valakit egyszerre jelöltek fõszereplõ és mellékszereplõ kategóriában is, illetve ha volt ilyen, akkor nyert-e. Kiváncsi lennék.
Vikke 2008 jan. 23. - 15:58:26
(15/38)
Hajrá Johnny Depp !!
Brambilla 2008 jan. 23. - 13:44:54
(14/38)
Szerintem Julie Christie lesz a legjobb nõi fõszereplõ. Legjobb film a "Vérzõ olaj", Coenék kapják a rendezõi díjat, férfi fõszereplõre én nem tippelnék (de lehet csak azért vagyok bizonytalan, mert nem szeetem annyira Day-Lewist).
Egyébként az Eastern Promises-rõl tud valaki valamit? Nagyon csendben vannak a filmmel kapcsolatban.
Brambilla 2008 jan. 23. - 00:27:11
(13/38)
Milyen egyszerû is utánanézni a dolgoknak az IMDB-n.
Közbe rájöttem, hogy az Amerikai gengszter legjobb nõi mellékszereplõje nem Denzel felesége, hanem anyja, na neki szinte még szerepese sem volt (egyszer felpofozta a fiacskáját).
A "házigazda" meg Jon Stewart lesz, akirõl gõzöm sincs, hogy kicsida.
Brambilla 2008 jan. 23. - 00:15:51
(12/38)
Hát az Amerikai Gengszter nagyon lecsúszott, én vártam rendezõi és legjobb film jelölést is, a Téglánál sokkal jobb, bár kicsit "keresztapás". Scott jobban megérdemelné az Oscart, mint Coenék, az egyetlen nõi mellékszereplõ jelölés csak vigaszág, és nem tartom esélyesnek rá a csajszit.
Sajnos a többi filmet még nem láttam, de kizártnak tartom, hogy francia film nyerjen, de szerintem a legjobb forgatókönyves díjakat meg nem amcsik nyerik:)
Én nem lennék annyira biztos Lewis-ban, túl sok Oscart nyert már, Depp meg túl "bohóc" a díjhoz.
Blanchett szerintem egy Oscart sem kap. Az Aranykor még akkor is esélytelen, ha még egyszer olyan jó, mint az elsõ rész és a másik filmjérõl sem hallottam túl sok jót.
De úgy összességében idén jobbnak tûnik a felhozatal, mint egy esztendõvel ezelõtt.
Azt nem tudja valaki ki lesz a házigazda?
Obránszky Ármin 2008 jan. 22. - 23:15:17
(11/38)
Egy franciának adnák az Oscart? Meglepne, akármekkora is az alakítása. :-)
Mindkettõjüket volt szerencsém látni, kifogástalan alakítások, bevallom, nehezen tudnék dönteni.
Bardem valóban toronymagas esélyesnek számít. Egyik filmet sem láttam, név alapján csak PSMról tudom elképzelni, h hasonló alakítást nyújtson.
Obránszky Ármin 2008 jan. 22. - 23:01:43
(10/38)
Én Julie Christie gyõzelmére tennék. :-)
Obránszky Ármin 2008 jan. 22. - 22:52:40
(9/38)
Én arra, h a nõi mellékszereplõ Cate Blanchett lesz. Csak nem esik meg vele az a csúfság, h a kép jelölésbõl egyiket sem sikerül díjra váltani. :-)
Szokás szerint hozzánk nem sok film jutott el ezidáig, de majd igyekszem pótolni az elmaradást. Sztem a legnagyobb vesztes a Michael Clayton lehet, mert bár szinte minden kategóriában van jelölés, nem hiszem, h Clooney vagy a nagyszerû Tilda Swinton labdába fognak rúgni.
Redfield 2008 jan. 22. - 22:47:28
(8/38)
Az biztos. Nem egy díjjal mennek majd haza. De a legjobb férfi fõszereplõ D Day lesz. Erre fogadni mernék.
sipka 2008 jan. 22. - 22:24:03
(7/38)
5. "Vérzõ olaj"
sipka 2008 jan. 22. - 22:23:27
(6/38)
4. "Nem vénnek való vidék"
sipka 2008 jan. 22. - 22:22:12
(5/38)
3. "Michael Clayton"
sipka 2008 jan. 22. - 22:21:01
(4/38)
2.Juno
sipka 2008 jan. 22. - 22:20:20
(3/38)
Felrakom a "legjobb film kategóriájában" felsorolt alkotások plakátjait:

1."Vágy és Vezeklés".
sipka 2008 jan. 22. - 22:11:07
(2/38)
Sajnos még nincs fent a 2008-as Oscar-díj topicja.... Így arra gondoltam, hogy (ideiglenesen) ide írom be, a mai napon közzétett Oscar-jelöléseket!!

A legjobb film kategóriájában jelölve van a:

-Vágy és Vezeklés
-Juno
-Michael Clayton
-Nem vénnek való vidék
-Vérzõ olaj

A legjobb férfi fõszereplõ kategóriájában jelölve van:

-George Clooney (Michael Clayton)
-Daniel Day-Lewis (Vérzõ olaj)
-Johnny Depp (Sweeney Todd- A Fleet Street Démoni Borbélya)
-Tommy Lee Jones (In the Valley of Elah)
-Viggo Mortensen (Eastern Promises)

A legjobb férfi mellékszereplõ kategóriájában jelölve van:

-Casey Affleck (Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford)
-Javier Bardem (Nem vénnek való vidék)
-Philip Seymour Hoffman (Charlie Wilson háborúja)
-Hal Holbrook (Into the Wild)
-Tom Wilkinson (Michael Clayton)

A legjobb nõi fõszereplõ kategóriájában jelölve van:

-Cate Blanchett (Elizabeth: Az aranykor)
-Julie Christie (Away from Her)
-Marion Cottilard (Piaf)
-Laura Linney (The Savages)
-Ellen Page (Juno)

A legjobb nõi mellékszereplõ kategóriájában jelölve van:

-Cate Blanchett (I'm Not There)
-Ruby Dee (Amerikai gengszter)
-Saoirse Ronan (Vágy és Vezeklés)
-Amy Ryan (Hideg nyomon)
-Tilda Swinton (Michael Clayton)

A legjobb rendezõ kategóriájában jelölve van:

-Julian Schnabel (The Diving Bell and the Butterfly)
-Jason Reitman (Juno)
-Tony Gilroy (Michael Clayton)
-Joel Cohen and Ethan Cohen (Nem vénnek való vidék)
-Paul Thomas Anderson (Vérzõ olaj)

A legjobb animációs film kategóriájában jelölve van a:

-Persepolis
-L'ecsó
-Vigyázz, kész, szõrf!

Hát még van rengeteg kategória, de azt inkább majd holnap rakom fel... MIVEL BAROMIRA HOSSZÚ!!! :DDDD
davidka05 2006 márc. 06. - 18:50:29
(1/38)
ez nagyon jó volt