Tücsök@ 2009 febr. 21. - 13:56:26
(209/1029)
2tõl adja az Rtl klub, szerintem kb. egy óra lesz a vörös szönyeg és ja utána kb 3 óra hosszúságú.
Attol függ ki(k) nem tudják tartani a köszönö beszédre elõirt idõt. :D
Tücsök@ 2009 febr. 21. - 13:53:42
(208/1029)
:D
Ahha.... igy mindjárt más ...1:1...
Gyözzön a jobbik.(az akadémia szerint jobbik)
...magunkban meg kiossza mindenki annak akinek akarja ;)
timcsi 2009 febr. 21. - 12:40:17
(207/1029)
köszi szépen
Obránszky Ármin 2009 febr. 21. - 12:04:53
(206/1029)
Hogy kicsit hangolódjunk:

http://www.youtube.com/watch?v=vHUQht1HRmY

Azért abba gondoljatok bele, h mekkora megkönnyebbülés, h idén nem kizárólag Disney-filmbõl jelöltek számokat. Tavaly a falat kapartam a Bûbáj c. amúgy tûrhetõ filmbõl elkotort muzsikától. :-)
Obránszky Ármin 2009 febr. 21. - 11:51:12
(205/1029)
Mintha 3 órára emlékeznék, de ne vegyél rá mérget! :-)
timcsi 2009 febr. 21. - 11:48:43
(204/1029)
sziasztok. nem tudjátok hogy milyen hosszú a gála?
Obránszky Ármin 2009 febr. 21. - 11:38:58
(203/1029)
Nem akarok veled vitatkozni, te így láttad, én elfogadom. :-)
Különben nem elsõsorban a színészek miatt voltak magasak az elvárásaim. Sokkal inkább David Fincher miatt, akit az egyik legtehetségesebb fiatal Hollywoodban mûködõ rendezõnek tartok (Christopher Nolannel egyetemben).
Nemcsak ennyi tetszett a Benjamin Buttonban egyébként. Pl. imádtam a Tilda Swintonnal közös jeleneteket, de az is maradandó volt, amikor a gyerek/öregember Button este ébren marad az alvó házban, ráadásul még Cate Blanchettet is csodálhattuk a filmvásznon, ami nem utolsó élmény. :-)
De a topicban uralkodó állapotokat látva, úgy éreztem, szükség van a slumdogiánus kontrára. :-)
Tücsök@ 2009 febr. 21. - 11:22:52 Előzmény Obránszky Ármin
(202/1029)
"Vagy a változatosság kedvéért azért, mert tényleg a nem felel meg a várakozásoknak."
- Én õszintén nem vártam tõle semmit... talán nem ugy kéne mindenkinek moziba menni, hogy úú ez szar lesz, úú ez tut jó lesz mert 2 jó szinész játszik benne.

"Én komolyan szerettem volna szeretni, de ahhoz minimum az kellett volna, h ne érezzem úgy, h a két fõszereplõnek azon kívül, h egymás mellett állnak, semmi közük egymáshoz."
- Szerintem gyönyörûen eljátszották a vonzalmat... már gyereként meg tudta mutani a film, hogy a kislány érzi rajta, hogy csak kívülrõl öreg...

"ha engem odaállítanak Cate Blanchett elé, akkor nem kellene sokat nógatniuk, h szerelemes pillantásokat küldjek felé!"
- Amikor táncolt a nõ, és a Bratt Pitt arcát csak félhományban látod ...nem tudom te mit néztél, de ha valaki meg tudja állapitani egy férfi pillantásait..akkor az egy nõ... (én az vagyok) abba minden benne volt, a csadálat, a szeretet, az étretlenség, a megnyugvás, a félelem, a férfi sovárgás...

" Pitt, ahogy én láttam, nemhogy átszellemült Buttonná, de még a legmegindítóbbnak szánt jeleneteknél is szinte rezzenéstelen ábrázattal viselte, amit a sors rámért."
- Én nem tudodm azok akik kritizáljaék a filmet mennyire gondoltak bele a BB. gondolataiba...amig a csávó öreg , addig az agya fiatal...szinte fel se fogja mi történik vele...hogya strájkoljon az élet ellen... mikor fiatal a teste, meg már van annyira bölcs, hoyg elfogadja azt amit az élet rámért....az arc amiket Pitt hozott, remek volt, szerintem.

"Viszont a számítógépes technika tényleg megtette a
magáét." Azért jó hogy tetszett valami. :)
Tücsök@ 2009 febr. 21. - 11:13:06 Előzmény bourne
(201/1029)
:) óóó hát még a nyelv gyakorlásra is ráveszel közben ...jó ;)

Az elsõ részét azt vágtam, azért nem kapott pl. Audrey Hepburn a my fair Ladiyért Oscart, mert nem õ énekel( maradtak volna Julie Andrews -nál)

Hát magára hogy "mitõl" mellék és fõ, általam fordítva nem indokolták meg ..csak hogy ki mire szavaz. DEE KÖSZÖNÖM :)

Azért ennyi film után amennyin már túl vagyok bizom benne hogy m eg tudodm itélni saját magam is a hogy ki fõ és mellék szereplõ. (The Readert kivéve :D)

Hát akkor drukkolok a fogadásért... Nagy ár lenne az egy Slumdogért...:D
A The Westler miatt meg majd irok.
Jó Oscar-partyt. :)
Obránszky Ármin 2009 febr. 21. - 00:04:31
(200/1029)
"nagyon szeretik piszkálni a benjamint a kritikusok is. szerintem pont azért, mert félnek beismerni, milyen jó :P"

Vagy a változatosság kedvéért azért, mert tényleg a nem felel meg a várakozásoknak. ;-)
Ahogy látom, sokkal jobban megosztja a publikumot, mint gondoltam volna. Azt hittem, h én leszek az egyetlen elvetemült, akiben nem hagy komoly nyomokat a BB, a többiek pedig feltétel nélkül behódolnak neki. Ezzel szemben, kb. a kommentálók negyede erõs fanyalgással fogadta. Én komolyan szerettem volna szeretni, de ahhoz minimum az kellett volna, h ne érezzem úgy, h a két fõszereplõnek azon kívül, h egymás mellett állnak, semmi közük egymáshoz. Pedig könyörgöm, ha engem odaállítanak Cate Blanchett elé, akkor nem kellene sokat nógatniuk, h szerelemes pillantásokat küldjek felé! :-)
Pitt, ahogy én láttam, nemhogy átszellemült Buttonná, de még a legmegindítóbbnak szánt jeleneteknél is szinte rezzenéstelen ábrázattal viselte, amit a sors rámért. Viszont a számítógépes technika tényleg megtette a magáét, olyan mértékben sikerült öregíteni és fiatalítani, h az öröm volt a szemnek.
Tudom, tudom, szõrösszívû, galád gazember vagyok, h ilyen gyalázatos sorokat merek írni... :-D
Jenkins gyõzelméért szórítok, amúgy Rourke volt számomra a legemlékezetesebb! A többieket eddig nem láttam.
bourne 2009 febr. 20. - 23:43:36
(199/1029)
most már ugyan kezdek egy kicsit morci lenni, mert a p.ö.c.s. ügyfelek nem hagynak a munkahelyemen netezni, de talán sikerült megtalálnom a meghatározást ... direkt nem fordítom le, mert tudom, hogy ügyes lány vagy Te és menni fog ... ezt a hivatalos oldalról szedtem le :
"
A performance by an actor or actress in any role shall be eligible for nomination either for the leading role or supporting role categories. If, however, all the dialogue has been dubbed by another actor, the performance shall not be eligible for award consideration. Singing that is dubbed will not affect the performer's eligibility unless it constitutes the entire performance. The determination as to whether a role is a leading or supporting role shall be made individually by members of the branch at the time of balloting.
The leading role and supporting role categories will be tabulated simultaneously. If any performance should receive votes in both categories, the achievement shall be only placed on the ballot in that category in which, during the tabulation process, it first receives the required number of votes to be nominated. In the event that the performance receives the numbers of votes required to be nominated in both categories simultaneously, the achievement shall be placed only on the ballot in that category in which it receives the greater percentage of the total votes"

ennél közelebbit sajnos nem találtam ... de most már komolyan balhét rendezek ... komolyan, péntek este van, az embernek ilyenkor már joga van nem dolgozni ... a munkahelyén :))))

mindegy ... jó nézelõdést majd ... nem hinném h leszek a hétvégén ... utazom egy kisebb Oscar partyra /csak hogy ne egyen az irigység/ és szorítok, hogy ne Slumdog nyerjen - nem mellékesen 1oo dolcsim bánná ha õ nyerne ... szóval nem akarok hónap végén éhenhalni :))))) azért remélem a Wrestler miatt nem kell majd meggyõzzelek :))))
bourne 2009 febr. 20. - 23:15:43
(198/1029)
ok, én meg keresem a mellékszereplõs meghatározást :)))
blowurmind 2009 febr. 20. - 23:13:57
(197/1029)
mindenben egyetértek veled. legyen ez a végszó :)
most már tényleg lelépek. jó filmezést!
bourne 2009 febr. 20. - 23:11:48
(196/1029)
:))) elnézést :))))
hát igen ... valóban, az egyetlen érv, ami mellette szól az a témaválasztás ... idén is kellett egy csoport, akiket szívhez szólóan bemutathatnak ... hát jöttek az indiaiak ... azért nem venném biztosra a dolgot ... bár nem lelkesedek a BB ért, de azért bízom benne, h elhozza a slumdog elõl a díjat ...
a milk nek, nekem bármennyire is tetszett, szerintem nincs esélye ... a Reader mondjuk még érdekes, mert az utóbbi években nagyon sok nácis film jött ki és kapott akár Oscart is ... ott van a tavalyi külföldi filmes pölö ... nem tudom ... a Frost/Nixont nem láttam arról nem beszélhetek ...

és nem a film iránt érzett dolgok miatt, de remélem, hogy nem a slumdog nyer ... annyira nem volt jó h Oscart kapjon ...
blowurmind 2009 febr. 20. - 23:05:08
(195/1029)
dehogy szimpátia. épp korábban fejtettem ki, hogy nem adnék neki. de a témaválasztás szerintem elég erõs érv a bíráknál...sajnos...
te mit gondolsz?
Meadow 2009 febr. 20. - 23:04:47
(194/1029)
Sztem is WALL-E nyer,de érdekes lenne a szitu.Kíváncsi lennék hogy a Jennifert fogják -e mutatni,ha netán valamelyik szentéletû Brangelina tag nyerne Oscart ill.kimutatná e az érzéseit!
bourne 2009 febr. 20. - 23:00:51
(193/1029)
szimpátia miatt tippelsz rá vagy megfontolásból ??
blowurmind 2009 febr. 20. - 22:59:32
(192/1029)
szerintem a slumdog... :S
bourne 2009 febr. 20. - 22:56:53
(191/1029)
na igen, a szálak ... :)))) ...

valóban nem egyszerû a film, de engem nagyon megfogott ... és mivel elsõre annyira nem értettem meg, megnéztem még egyszer ... aztán még egyszer ... majd még jó párszor ... :))) szerintem nagyon szép és sokat mondó film ...

de még azt sem tárgyaltuk ki, hogy melyik lesz a legjobb film??!!!
blowurmind 2009 febr. 20. - 22:53:28
(190/1029)
aha, pont ezért mondtam, hogy nem jött át, mert túl egyszerûnek és érthetõnek tûnik a korábbi rendezésihez képest:)
igen, láttam a forrást, hugh-val:) hogy összeérnek a szálak! számomra az volt a legnehezebben érthetõ filmje. és az atmoszférája, atyaég!