Vikke 2009 febr. 23. - 17:57:54
(669/1029)
Úgy tûnik Bollywood beköltözött Hollywoodba erre az estére. Õszintén mondom nem is értem az akadémia tagjait. Ott voltak a jobbnál jobb filmek: A kétely, Benjamin Button különös élete, A felolvasó és még sorolhatnám ráadásul ezen kívül ott vannak azok a filmek amiket véleményem szerint SAJNÁLATOSAN nem vettek túl komolyan más kategóriákban csak 1-1.ben ilyen például: A pankrátor vagy mondjuk az In Bruges. Ehelyett odaítéltek szinte minden jelentõsebb díjat "a bollywoodi csodának". Nagyon el vagyok emiatt keseredve.
De nagyon nagyon örülök Heath Ledger és Kate Winslet gyõzelmének, és úgy gondolom Penelope Cruz is megérdemelten gyõzött bár én Amy Adams sikerének jobban örültem volna.
Mindent összevetve a mûsor show része nagyon tökéletes volt, a tavalyihoz képest mindenképpen, Hugh Jackman óriási volt mûsorvezetõként (is). A táncos-zenés jelenetek nagyon szépek voltak.
A gyõztesek tényleg nagyon kiszámíthatóak voltak,talán egyedül Sean Penn volt nagy meglepetés.
offtopic
bourne 2009 febr. 23. - 17:45:05
(668/1029)
oki-doki ... akkor the Wuss oscar goes to Mickey ... :))))
Wuss 2009 febr. 23. - 17:27:47
(667/1029)
Engem az egész már nem érdekel. Nálam mickey nyert.
bourne 2009 febr. 23. - 17:18:08
(666/1029)
gyors, tömör válasz :)))
azért szerintem nem volt akkora nagy gáz, h Sean P kapta ... megérdemelte attól függetlenül, h meleg nem meleg témájú filmben játszott ...
Wuss 2009 febr. 23. - 17:16:34
(665/1029)
Mickey Rourke.
bourne 2009 febr. 23. - 17:15:37
(664/1029)
mickey nek viszont annyira nem kellett megerõltetnie magát, hiszen több fórumon is hangoztatta, hogy jóformán saját magát kellett eljátszania ... tehát akkor kérdés, h melyik érdemel többet ??!!!
Wuss 2009 febr. 23. - 17:13:04
(663/1029)
Kíváncsi vagyok ez a ledger gyerek akkor is megkapta volna-e az Oscart ha még él. Kötve hiszem. Jellemzõ a nyálas amcsikra, hogy túlzásba viszik ezt a körbezsongást.
És úgy néz ki, hogy a buziságból is divatot csinálnak. Nem gondoltam volna, hogy egyszer odáig jutunk, hogy minden buziságot díjazni kell. Mickeynek bõven kijárt volna, ki tudja mikor lesz újra jelölt! Nem, ehelyett másnak adjuk a szobrot, mert az buzit játszott.

Röhejes giccsparádé!
reldi86 2009 febr. 23. - 17:06:53
(662/1029)
Annyira ment itt a vita Meryl Streep-en, hogy én is szeretném letenni mellette a voksom. Számomra õ az a színésznõ, akinek nincs jellemzõ arca. Nagyon sokakat becsülök, de szerintem ez a színészet. Nézzetek meg néhány filmet, kiragadva csak az utóbbi évek termésébõl! Hogyan lehetne összehasonlítani az Etstét a Pradával vagy a Balszerencse áradásával?! És mindegyik karakter tökéletes. Nem neki, hanem általa!
bourne 2009 febr. 23. - 16:54:54
(661/1029)
akkor pereld be a mozit :))))) ... bár én kiváló technika mellett néztem meg a filmet, olykor zavaróak voltak az effektek ... de hát biztosan én vagyok már öreg ezekhez a dolgokhoz ... :))))

A.E. hát nem is azt mondom, h jelölni kellett volna, de érdemtelenül elfelejtették ... jóformán nem is lehetett hallani a nevét a filmmel kapcsolatban ... ami gáz ... de azért tuti jó volt
Gabriella54 2009 febr. 23. - 16:41:01
(660/1029)
Bizony - amúgy maga a Sötét lovag számomra nem volt egy túl nagy durranás (pontosabban az volt, mert a mozinak iszonyú volt a hangosítása, szerintem halláskárosultan jöttem ki a filmrõl). Sokkal több elismerést érdemelne - dehát annyi jó színész van, hogy tényleg iszonyú nehéz a választás! Bár szerintem egy jelölés mindenképpen járt volna A.E-nak!
blowurmind 2009 febr. 23. - 16:35:20
(659/1029)
a magyar kommentátorok kritikán aluliak voltak. szörnyen idegesítettek. de volt egy érdekes eset: amikor Jerry Lewis mondta a köszönõbeszédét, a férfi kommentátor elõre tolmácsolt! pontosan emlékszem rá, hogy hamarabb mondta, mint maga a beszédet tartó. érdekes. a beszédek nincsenek beleírva a forgatókönyvbe, hmm?
bourne 2009 febr. 23. - 16:25:41
(658/1029)
az lehet, de én örülök annak, h nem vagyok egyedül a meglátásommal :)))))) ... akkor már ketten favorizáljuk ... kell is neki, mert tényleg alig esik szó róla, pedig jó volt
Belle 2009 febr. 23. - 16:24:16
(657/1029)
Szép napot!

Ahogy itt többen, én is megnéztem az Oscar gálát, személy szerint Hugh Jackman és Kate Winslet miatt, de kíváncsian vártam, vajon Brad Pitt begyûjti-e most a második jelölése alkalmával az Oscart. Megjegyzem, éreztem, hogy nem, de gondoltam, soha nem lehet tudni.

Összességében a színészek díját tekintve elégedett vagyok - Kate Winslet-et kiemelve, én nagyon drukkoltam neki, nagyon megérdemelten kapta meg a díjat!:-) A nõi mellékszereplõket tekintve nem mondom, hogy nem örültem Penélope Cruz gyõzelmének, de mást is örömmel láttam volna ebben a helyzetben.

Sean Penn gyõzelmén magam is meglepõdtem, mert én szívem szerint Brad Pitt-nek adtam volna már ezúttal, bár többen támadták, én mégis azon a véleményen vagyok, hogy nagyon jó színész.

Ugyanígy sokan ellenérzéssel vannak Heath Ledger iránt. Szerintem alaptalan azt gondolni, hogy csak a halála miatt kapta meg a díjat. Nagyon tehetséges fiatal színész volt, szerencsére ezt az Akadémia is így látta, én nagyon sajnálom, hogy meghalt.:-( Persze, együttéreztem a még élõ, szintén a díjra érdemes színészekkel, de nekik még lesz lehetõségük arra, hogy újra ott ülhessenek.

A filmeket tekintve engem is megdöbbentett a Slumdog millionaire gyõzelme, fõleg, mert olyan filmeket ütött ki a nyeregbõl számos díj esetében, mint a The Dark knight, The curious case of Benjamin Button vagy akár az Iron Man. Viszont annál inkább jól érzéssel töltött el a szereplõk összetartása.

Hugh Jackman - s mint fent említettem, részben miatta néztem, sõt leginkább miatta -, nagyszerû elõadói képességét mindenképpen meg kell említenem. Fantasztikusan énekelt és táncolt és a mûsort is nagyon jól vezette!:-) Nagyon jó hangulatot teremtett, remélem, felkérik majd máskor is!:-)

Az átadókkal is nagyon meg voltam elégedve, mind az idõsebb mint a fiatalabb korosztályt tekintve. Bár...Sarah Jessica Parker-t kihagyhatták volna...a ruhájával együtt..Minden színésznõ pompásan mutatott az öltözékében, hihetetlen, hogy ez a nõ nem tud végre normális módon megjelenni. Elnézést a kritikáért, de így látom.

Még egy negatívumot említenék. Amilyen jó volt Hugh Jackman, annyira szörnyûek voltak a magyar kommentátorok, komolyan mondom, ilyen felkészületlenséget...A helyükben elbujdokolnék szégyenemben...Arról nem is szólva, hogy jobban tették volna, ha inkább meg sem szólalnak a mûsor alatt, mert ahogy õk fordítottak, az minden volt csak nem tolmácsolás...

Elnézést a hosszú véleménynyilvánításért.:-)

További szép napot, jó beszélgetést mindenkinek!:-)

Belle
Gabriella54 2009 febr. 23. - 16:22:18
(656/1029)
Szerintem Aaron Eckhart volt a filmben a legjobb - de ez most nem az Oscar Gálához tartozik :)

Sajnos nincs Reflektor tv-m, azt sem tudom, azt eszik-e, vagy isszák - bár nagy valószínûséggel nézik :)
hiden 2009 febr. 23. - 16:21:36
(655/1029)
Nagyon tetszett a díjkiosztó gála,annak ellenére,hogy csak 4órától láttam és az édes Penélope-ról lemaradtam.Majd kiugrottam a bõrömbõl,amikor Kate nyert.:)Meryl Streep-et is imádom.Na és persze Sean Penn sem volt semmi.A Slumdog-ra nagyon kiváncsi vagyok,ezek után,h ennyi díjat söpört be.Benjamin Buttont sajnáltam:(
bourne 2009 febr. 23. - 16:20:06
(654/1029)
:))))))) ....
én csak azt nem értettem sosem, hogy tényleg miért H.L. és C.B.-t favorizálják annyira, szerintem az Aaron E. is tutira hozta a szerepet ... nam indegy
blowurmind 2009 febr. 23. - 16:17:35
(653/1029)
a Reflektor tévén este 10tõl lesz egy másfél órás összefoglaló
Gabriella54 2009 febr. 23. - 16:14:37
(652/1029)
Totál igazad van! Láttam, de nem vágyom újra megnézni!

Más: nem vette fel valaki véletlenül? Vagy nem ismétlik valahol meg? Ilyen embertelen idõpontban adni - ráadásul az rtl klub is olyan ócskán jön be :(
Semprini 2009 febr. 23. - 16:01:35
(651/1029)
"a Dark Knight nem egy rossz film, még akkor sem, ha mondjuk a bevételei kicsit irracionálisan magasak a minõséghez képest" - na ennél pontosabban én se tudtam volna megfogalmazni. Tényleg nem rossz film, azt én se mondtam, de borzasztóan agyon van hypeolva, aminek a legcsekélyebb köze sincs a minõségéhez.
offtopic
Moldávia bánata 2009 febr. 23. - 15:48:40
(650/1029)
Ken Norton, te buzi-e vagy?? :D