Tücsök@ 2009 febr. 20. - 20:34:10 Előzmény bourne
(109/1029)
Tényleg a mighty heart ...kb ugyan ez a karakter a Good shepherd nem láttam.
Ez a Sally Hawkins hirelen nem tudom kicsoda, mindjár utána nézek...a Kristin-Scott Thomasos I Loved you so long szintén nem láttam de azt meg akartam nézni csak nem tudtam még letölteni.
Nem állítottam, hogy azok vannak mindig jelölve akik ténylegesen megérdemlik. (pl. nekem ott van Dicaprió. Sztem a RR. ban nagyot alakított...jelölés kaphatott volna.)
+ a hírveréssel egyetértek, mert az összes dijkiosztón milyen "jól mutatott" hogy Brad Pitt és Angelina a z álom pár egy egy jelöléssel mindehol ott van..."de hát ez Hoolywood baby..." :D
Bár most ezt a Jen&Angelina találkozik nem értem? A Jenifer mért lenne ott? csak úgy :D
bourne 2009 febr. 20. - 20:33:53
(108/1029)
ne már ... most komolyan ennyire jó film volt a BB ???
ma megyek moziba, de én az Internationalt akartam megnézni ... de ha tovább hergeltek, akkor kénytelen leszek BB zni ...
offtopic
bourne 2009 febr. 20. - 20:32:55
(107/1029)
nop, csak óvatosan azzal az ivászattal ... :):):)
offtopic
Tücsök@ 2009 febr. 20. - 20:27:57
(106/1029)
:D:D
Ahhhogy mondod...iszom minden szavad.
blowurmind 2009 febr. 20. - 20:21:43 Előzmény Tücsök@
(105/1029)
egyetértek veled, én sem feltétlenül a slumdognak adnék oscart. persze ötletes a témaválasztás, jó a képi világ (leginkább a film elsõ felében), de rám közel sem volt olyan hatással, mint a BB. nem volt benne semmi mondanivaló. azért van ennyire felkapva, mert indiával foglalkozik. (mellékesen hozzáteszem, sosem szeretnék ott élni, de még átutazni sem, ezek fényében.) a forgatókönyv pedig: errõl annyit mondanék, hogy az elsõ tíz perc után kitaláltuk, hogy mi lesz a vége. de konkrétan KITALÁLTUK, nem csak úgy nagyjából!! :)
bourne 2009 febr. 20. - 20:18:32
(104/1029)
annyira azért nem kell irigykedni ...

a Jolie nénire kitérve ... azért játszott õ már esendõ anyát másik filmben is ... ott van A mighty heart ... vagy a Good shepherd ... és elhiszem, hogy Clint ért a rendezéshez, de akkor is ...
mondom ezt azok mellett, hogy bár nem vagyok elvakult rajongó, de nekem bejön Angie játéka ... akkor sem hiszem, hogy neki ott a helye ebben az évben ... ott van Sally Hawkins, aki kimaradt ... ott van Kristin-Scott Thomas, aki szintén nem került be ...
szóval lett volna helyette bõven választás ... azt azonban ne felejtsük el, hogy kell a hírverés Oscarnak is ... itt már mindenhol az megy, hogy akkor vajon fog-e találkozni végre Jen és Angie az Oscar gálán ??? minden ezzel van tele ... ha lenne bennük egy kis érzés, akkor 3an beállítanának, és vinnék a gyerekeket is, mindenki kezébe jutna elég :):)))))
de hát meglátjuk ...
Tücsök@ 2009 febr. 20. - 20:04:39
(103/1029)
:D:D:D jajjajj, irigykedem.

Ott kezdeném...hogy nem szeretem Angelina Jolit, még is nem tudom valahogy engem megfogott.
A játéka azért: mert valahogy õ mindig olyan kemény karaktert játszik... ez fõleg az akció film kategória miatt gondolom, de valahogy ebben egy annyira esendõ anya, még akkor is ha tüzön viszen keresztül viszi az "állítását"...hogy valahogy ez megfogott.
A film ...
Számora ott döl el egy jó film, hogy úgye bár leköt. :D
És mivel nem moziba néztem meg õket, "megtehetem" h ..pause...
Na már most itt nem tettem :D
Amugy meg, lehet abban valami, hogy tudom Clit Estwood...és akkor a többi esetleg számomra nem annyra ismert rendezõvel szemben ...elfogultabb vagyok...
De tetszett a kor megjelenítése, a zene ...ja igen másik szívfájdalmam a Revolutionary Road zenéje... nekem az viszi az ideji filmzenét...

Szóval most ezt igy vissza olvasva, nem tudlak meggyõzni, de nekem ott van a top 5 ba, + meg a Doubt is :)
bourne 2009 febr. 20. - 19:56:57
(102/1029)
hát ha nem is Oscar közvetlen közelében, de igen, kint vagyok ... annyira legalább is hogy egy idõzónában vele ... így nem kell extra adag koffeint magamba invesztáljak ... helyette lesz pezsgõ és eper :)))))
Tücsök@ 2009 febr. 20. - 19:55:00
(101/1029)
Hogy érted hogy rendes idõben ... csak nem kinn vagy ? Ha igen akkor most kapott el a sárga irigyság ? :)
A Wrestlerrel kapcsolatban igérem hagyom magam ..ha úgy alakul ;)
bourne 2009 febr. 20. - 19:54:42
(100/1029)
akkor kérlek cseréld ki az eszmémet azzal kapcsolatban is, hogy a Changelinget miért kellett volna Oscar-ra jelölni ? nekem már az is mellbevágás volt, hogy Angelina kapott jelölést miatta ...
szívesen veszem azonban az eszméket, még ha ebben a kérdésben annyira nem is leszek könnyû préda, mint Ledgernél ...
Tücsök@ 2009 febr. 20. - 19:51:12
(99/1029)
:) nem sértés, nem is a film ellen... nem igen jött be az a tánc nekem sem ...

Félreérthetõen irtam...ne azért NE kapjon több dijat mert már ennyit kapott...hanem SZERINTEM nem Oscar minõség....(ez persze szubjektiv mindkinek, nekünk is és a bizotságoknak is azért születnek néha megléepetések.)
...viszont annyra tényleg Jó volt, hogy egy- kettõt amit már megkapott, megérdemelt.

+ abban igazad van, hogy az igaz storykat, az eredetileg regényekbõl átirt forgatókönyveket nem akkora "pláne" filmre vinni, mint egy eredetit ... de mint ahogy irtam a rendezés az egyedüli, aminek azt mondom, hogy ott a helye a palettán. És a rendezõ kerativitása, nem egy "klisés" forgatokönyvön múlik....

Nekem a Benjumin Button ütött a legnagyobbat :) aztán a The Reader...és szomorú vagyok amiért a Doubt, és a Changeling nincs jelölve legjobb filmnek.(ami szetintem Oscar kategoria)
... de hát ezért jók a filmek, meg az Oscar ...meg ez az oldal :) hogy ezekrõl lehessen eszmét cserélni :)
Zempy 2009 febr. 20. - 19:41:37
(98/1029)
Azért még reménykedem.
Obránszky Ármin 2009 febr. 20. - 19:22:51
(97/1029)
Nincs. :-)
Zempy 2009 febr. 20. - 19:11:49
(96/1029)
Azért van itt még valaki, akinek rajtam kívül bejött az a kis dance a végén? :)
offtopic
bourne 2009 febr. 20. - 19:11:21
(95/1029)
törödök is én majd akkor ilyen apróságokkal szerinted ???? :)))) nekieredek mesztéláb a világnak ...
arra mondjuk azért ügyelnem kell, hogy legyen elég ruha rajtam, mert mégiscsak hûvösek az éjszakák :)))))
Zempy 2009 febr. 20. - 19:10:16
(94/1029)
Most azért ne nyerjen, mert már sok díjat kapott? Ez így sántít. Nem véletlenül kapta. A Milk kivételével én mindet láttam, és szerintem is a legjobb.
Nézzük meg a többi filmet, olyan sztorit is bárki kitalál! BB a legeredetibb, de sajnos a kivitelezés nem lett elég jó. Frost/Nixon: nem kellett semmit kitalálni, megtörtént, Milk dettó. Felolvasó: ez is csak egy regényadaptáció, nem túl fantáziadús (nem is ezen van a hangsúly), és különben is, már ez ezredik holokauszt-témájú film.

Tévedés ne essék, mind nagyon tetszett, de ha visszatekintünk a korábbi gyõztesekre, hát a többsége mind olyan, h "bárki kitalálhatja". Nem ez a mérvadó. Inkább, hogy hogyan sikerült filmre vinni. Az viszont tökéletesen igaz, hogy a hindi nyelv gyengít a helyzetén- az ilyet nem szeretik az amcsik.

De ha ne ennek szurkoljunk, akkor melyiknek? Miért érdemesebb a többi a gyõzelemre? :)
Obránszky Ármin 2009 febr. 20. - 19:08:43
(93/1029)
Ha nincs még futócipõd, akkor holnap irány a pláza, mert bakancsban nem célszerû rohangálni! :-)
bourne 2009 febr. 20. - 19:00:15
(92/1029)
akkor ess neki a Wrestlernek ... abban nincsen annyi párbeszéd ... de kérlek ne kritizáld ... vagy ha esetleg mégis, akkor majd hagyd magad meggyõzni, tudod, ahogy én csináltam :))))
nekem az nagyon tetszett ...
bourne 2009 febr. 20. - 18:58:50
(91/1029)
bár az utolsó mondatod elég alapos ok arra, hogy az ítészek tényleg ne nekik adják a díjat, egye kell értesek Veled ... :)))
mondjuk nekem szerencsére rendes idõben lesz a dolog és nem kell majd virrasztanom, de én is azt mondom, hogy oké volt a film, de ennyi mindent nem biztos hogy megérdemel ...
és ha jön valami indiai táncika, mint a film végén is volt, akkor tutifix, hogy kirohanok a világból :)))))
Tücsök@ 2009 febr. 20. - 18:57:24
(90/1029)
A changelinget tegnap megnéztem angol felirattal...és hát az ment, kis segítséggel :)
De szerintem annál biztos bonyolultabb... és ugyan igy vagyok a Frost/Nixonnal...
Még hnap hátra vana The Westler :) csak hogy azt is jogosan "kritizáljam" :D