10/10
Ayumida 2009 febr. 18. - 14:10:59 10/10
(69/1029)
Kabbe!!! :D
jamamura szadakó 2009 febr. 18. - 14:07:34
(68/1029)
az esélytelenek nyugalmával drukkolok a tavalyi év legzseniálisabb alakításának, amit richard jenkins prezentált A LÁTOGATÓ (THE VISITOR) címû szívmelengetõ filmben. ha még nem láttátok, tessék pótolni, már játsszák a mozik.
Tücsök@ 2009 febr. 18. - 13:20:02
(67/1029)
Ja és férfi mellékrõl nem irtam mert ott Heath Leder a 100%. Zseniális Joker volt. R.I.P...

Még Philip S. Hoffman az aki szót érdemel, a Revolutionban az örült csávesz sem volt rossz.
De Robert D. Jr. ???? :D
Milk ugye nem láttam...
Tücsök@ 2009 febr. 18. - 13:14:44 Előzmény Zempy
(66/1029)
Ez egy remekbe szabott érvelés volt.:D Tényleg !!! És tényleg kb. ennyire nehéz eldönteni.... Mind2 filmet láttam...és fantasztikusak mind2en.

Meryl Streep az egyik legzseniális szinésznõ mind a maga genereációjában mind kollektive a szakmában ...

Kate Winslet szintén egy igazi tehetség. Aki pedig lehet a generációja legjobbja és még brillirozhat ...

Eképpen szerintem: Bármelyik nyer jogosan nyer.
Az alakításaik összehasonlítása lehetettlen mert mindkettõ más miatt tökéletes
...szoval a van oscárja már, nincs oscarja még ... fog diadalmaskodni.

Nõi mellék: Amy Adams jó volt..jelölés jogos, a Doubt feka nõ jó volt de nem ért szerintem jelölést, Benjamin feka mama viszont ott volt... õ is jogosan van jelölve,
Marisa Tomeit nem láttam.
A Vicky&Chris&Barcelona nem tetszett, de Penelope megkaphatja részemrõl..õ volt az egyetlen jó a filmbe.

Férfiakról még nem tudok hitelesen nyilatkozni. (Milk, The Westler, Frost/Nixon nem láttam)
A Visitor: Richard Jenkins komoly forma volt...jelölést mindképp megérdemelte.
Engem Brat Pitt is lenyûgözött, a jelölés számára is jogos.

Filmek: Még vasárnapig vár rám a egy-kettõ :D
Erre a Sulmdogra egyszerûen még nem bírtam magam rávenni, de azért is megnézem ...már csak hogy jogosan tudjam birálni, vagy dicsárni.:)
Milk és Frost/Nixonak: felirat nélkül nem futok neki.
A Reader nagyon bejött, de NÁLAM Benjamin Button viszi az Oscart. :)

Estleg.. még irok ha Slumdog lehengerelne. :D
Zempy 2009 febr. 17. - 22:22:44
(65/1029)
Usában vasárnap, de nekünk az már hétfõ hajnal! Mert mi elõbbre vagyunk LA-tõl 9 órával. A Tv-mûsorban is gondolom, h vasárnap legalján van! Ennyire nehéz megérteni?
10/10
Ayumida 2009 febr. 17. - 19:50:51 10/10
(64/1029)
Tehát ha úgy nézzük a vasárnapot ameddig el nem alszol (vasárnap:D) akkor ne aludjál el és akk lesz Vasárnap 26 órakkor :D
10/10
Ayumida 2009 febr. 17. - 19:48:42 10/10
(63/1029)
lol az a szóism. xD
10/10
Ayumida 2009 febr. 17. - 19:48:12 10/10
(62/1029)
Megnézed a tv mûsort,és vasárnapra van írva tehát..

Vasárnap Hétfõ
0-24 0-!2!-24 szal ha vasárnapot úgy nézzük ameddig el nem alszol addig vasárnap akk ne aludj vasárnap és hétfõ 2kor meglátod.. h mondjam el?áá ezt nemérteni úristen -.-
10/10
Ayumida 2009 febr. 16. - 18:37:31 10/10
(61/1029)
Juhhúú!! Most vasárnap,nemérdekel h 2kor,(legfeljebb hétfõn nem mek suliba:P) A Szexy Hugh Jackmannal és RObert Downey Jr. is benne leszz áááááááááááááá meghalok mire vasárnap leesszzzz :D:D
gopocher 2009 febr. 15. - 11:50:56 Előzmény Zempy
(60/1029)
ok
Obránszky Ármin 2009 febr. 14. - 12:37:52
(59/1029)
Megoldás: idõeltolódás. :-)
Magyar idõ szerint, 23-án hajnali kettõkor kezdõdik, ha jól emlékszem, a Gála.
Meadow 2009 febr. 14. - 00:47:42
(58/1029)
Itt az ideje ,hogy a GG után, Kate megkapja az Oscarját is.méltán megérdemli.Meryl is imádom.Hajrá
Obránszky Ármin 2009 febr. 13. - 23:38:40 Előzmény Zempy
(57/1029)
Sõt, a jobban belegondolunk a két hölgy közül, amikor választanak lényegében azt is eldöntik, h melyik film vihet egyáltalán haza Oscart. A többi kategóriában, szerintem, meglepetés lenne, ha a Reader vagy a Doubt gyõzedelmeskedni tudna. Kate és Meryl messze a legnagyobb favoritjuk. Talán még a forgatókönyv kategória kicsit nyitottabb, de azért nagy esély van arra, hogy itt is Simon Beaufoyt (Slumdog) hozzák ki gyõztesnek, mint eddig mindenhol. Ez valóban Winslet mellett szólhat, mert a rendezõ és pláne legjobb film jelölés azért azt jelenti, h szerették a Readert. Meglátjuk... Szerintem 50% Kate sikere, 40% Merylé és a további három jelölt osztozik a maradékon. :-)
Zempy 2009 febr. 13. - 19:48:37
(56/1029)
Egyébként én nem írnám le teljesen Hathaway-t sem, sosem lehet tudni mi lesz, de most szerintem sincs sok esélye. Angelinának pláne. Mindenesetre a Rachelt... még meg fogom nézni a gála elõtt.

Ja és a BB-vel kapcsolatban is hasonlóak az érzéseim mint neked, Brad Pitt teljesítménye fõleg nem egy nagy szám :)
Zempy 2009 febr. 13. - 19:45:23
(55/1029)
Összeszedtem a Meryl-Kate esélyeket, de hiába, kb. döntetlennek tûnik:

MERYL

+ a Kétely színpadi változata igen népszerû, a nõvér eddigi megformálói is számtalan díjat begyûjtöttek már

+ mindenki tisztában van vele: botrányosan régen nyert már, ráadásul idén minden eddiginél megérdemeltebben gyõzhetne

+ Helen Mirren-t leszámítva 1997 óta (!) olyan színésznõk gyõztek, akik még 35. életévüket sem töltötték be- talán idén ismét egy idõsebb, érettebb színésznõt akarnak díjazni

+ a SAG gyõztesei az esetek többségében az Oscart is megnyerik

+ tavaly Oscar Európába jött mind a 4 színészi kategóriában! Idén az ausztrál Heath Ledger és spanyol Penélope Cruz valószínûsíthetõ gyõzelme mellett talán szeretnének inkább amerikai mûvészeket díjazni

+ a Kételyben szinte nincs nélküle jelenet, az egész filmet viszi a hátán- többet szerepel, mint Winslet

+ szép külsejû színésznõ kissé elcsúfítva- jól bevált recept

+ külföldi fórumokat olvasgatva kitûnik, hogy a közvélemény többsége inkább Meryl gyõzelme mellett van

KATE

+ példátlan rekordot állított fel már évekkel ezelõtt azzal, hogy ilyen fiatalon ennyiszer jelölték Oscarra

+ ez a hatodik jelölése, eddig ötször veszített. Ráadásul eddig a többi díj (Bafta, GG stb.) is igen látványosan elkerülte, állandóan csak jelölt volt

+ a SAG gyõztesei az esetek többségében az Oscart is megnyerik

+ nagyban erõsíti helyzetét, hogy a Szabadság útjai c. filmben is olyan komoly alakítást nyújtott, hogy akár azért a filmért is jelölhették volna

+ maga mögött tudhatja Harvey Weinstein-t, a Miramax fõnökét, aki nagyon befolyásos, hatalmas konspirátor. Számos színész az õ ügyes kampányainak köszönheti Oscar-díját, viszont arra is volt már példa, hogy erõszakossága visszafelé sült el

+ az õ filmje sokkal erõsebbnek minõsül a Kétely-nél, hiszen több fontos kategóriában kapott jelölést

+ a Felolvasó csak ebben, a színésznõi kategóriában nyerhet, így lehetséges, hogy már csak ezért sem akarják megtagadni tõle ezt az egy díjat

+ az Akadémia külön-külön is imádja a történelmi, vagy világháború idején játszódó, vagy holokauszt-filmeket, a Felolvasóban mindezen elemek megtalálhatók

+ szép külsejû színésznõ elcsúfítva, megöregítve- jól bevált recept

+ Meryl-lel ellentétben az õ alakítását és karakterét meg lehet könnyezni. Emellett ragyogó német akcentussal beszéli benne az angolt- ez már Meryl-nek is szerencsét hozott
Obránszky Ármin 2009 febr. 13. - 18:22:37 Előzmény Zempy
(54/1029)
Én nem érzem, h a levegõben lógna most egy komoly meglepetés.
A nõi fõszereplõ kateróriában viszont tényleg kiélezett verseny várható Meryl Streep és Kate Winslet között, de a másik három hölgy, véleményem szerint, nyugodt lehet, aligha lesz jelenése a színpadon. Angelina Joliet még nem láttam, biztos remek volt, de valamiért nem ismerték el eléggé a Changelinget, így baromira meglepne, ha ilyen körülmények között a kezébe nyomnának egy Oscart. A másik két színésznõ gyõzelme pedig világra szóló csoda volna, bár Hathaway összeszedett már pár nem elhanyagolható díjat az alakításáért.
Winslet vs. Streep... Két hálás szerep: talán Kate-é látványosabb; két adósság: Winslet már rég meg kellett volna, h kapja a szobrot, Meryl Streep, pedig, mint koronázatlan királynõ, ideje lenne, h megkapja a koronát is (harmadik Oscar); két hihetetlenül erõs alakítás... Az elõzmények -értsd díjak- Kate mellett szólnak, talán a többség szimpátiája, ami nem tudom, mennyit számít Meryl mellett (jól vettem észre, h a Mamma mia! óta nemcsak a fórumon, hanem világszerte érezhetõ egyfajta Meryl-kultusz? Így kell jól megválogatni a szerepeket! :-)).
Bármelyikük nyeri, az nem lesz érdemtelen gyõzelem! Én Merylért szórítok, az õ alakításánál jobbat ebben az évben nem láttam. Ilyen egyszerû! :-)
Zempy 2009 febr. 13. - 17:42:14
(53/1029)
Egyetértek, aztán tudja fene, lehet, lesz egy-két meglepi!
A nõi fõszereplõ kategóriánál én biztosan lerágom majd mind a tíz körmömet! :) A többi nem is izgat annyira.
Zempy 2009 febr. 13. - 17:40:42
(52/1029)
Én is akarok elõtte aludni. Ha szerencsém van, rá tudok venni még pár embert, h együtt nézzük, aztán bekészítünk kaját-piát, mindenfélét! :)
gopocher 2009 febr. 13. - 12:05:16
(51/1029)
én meg az RTL KLUB-on fogom nézzni anyám megengedete az az egy feltétele ha alszom elõte.
Obránszky Ármin 2009 febr. 13. - 10:46:37
(50/1029)
Nálam a jelenleg állás szerint, ami még lényegesen módosulhat:

Legjobb film: SLUMDOG MILLIONARE, ami meg is fogja kapni minden emberi számítás szerint. Nem létezik, h a BAFTA és a Golden Globe után egy másik filmnek adják. A felolvasó is nagyon tetszett a jelöltek közül, viszont a Benjamin Buttont nem is jelöltem volna. A többit eddig nem láttam.

Legjobb rendezõ: Danny BOYLE vagy Stephen DALDY még nem döntöttem el. :-) Valószínû, h Danny Boyle viszi haza a díjat.

Legjobb férfi fõszereplõ: Mickey ROURKE, de én JENKINSnek szurkolok. Pitt jelölése elõttem érthetetlen, a többieket nem láttam. Rourke és Penn között fog eldõlni a meccs alighanem.

Legjobb nõi fõszereplõ: Meryl STREEP. Rajta kívül csak Kate Winslet alakítását tudom értékelni, ami szintén extra klasszis. A legnagyobb esélye KWnek van a gyõzelemre.

Legjobb férfi mellékszereplõ: Philip Seymour HOFFMAN, de szinte biztos, h Heath Ledger nevét fogják felolvasni.

Legjobb nõi mellékszereplõ: Na, végre egy kategória, ahol láttam a teljes mezõnyt! Marisa TOMEIért szorítok, de Penelope Cruz fogja kapni, nem is érdemtelenül.