9/10
Johann 2012 márc. 18. - 16:27:38 9/10
(1/1)
Emlékszem erre az elõadásra, tavaly tavasszal láttam Óbudán. Akkoriban még mûsoron tartotta a Turay Ida Színház a Mici néni két élete címû vígjátékot is Tóth Judit és Cs. Németh Lajos fõszereplésével. Azt már korábban láttam és nagyon kedvesnek találtam. Kissé különös volt, hogy egy idõben két "Mici"-s darabot is repertoáron tartottak. Azt hiszem, tudat alatt óhatatlanul összehasonlítottam a kettõt. Pedig nem kéne, más karakterû vígjáték ez, igazi hamisítatlan Feydeau komédia.
Jó volt Hûvösvölgyi Ildikót és Szacsvay Lászlót együtt látni a színpadon! Mint ahogy az egész elõadás jól eltalált, lendületes, szinte könnyekig kacagtató volt. Az Óbudai Kulturális Központban olyan telt ház volt, hogy a pótszékekre is alig kaptam jegyeket. Most látom, hogy 2008-ban mutatták be. Azt hiszem, ez elég jónak számít, hogy tavaly még telt házzal ment. Talán ez a siker is szerepet játszott abban, hogy - szintén tavaly - a Magyar Színház is mûsorára tûzte ugyanezt a darabot. Arról olvastam egy elég szigorú kritikát. Mondjuk, ha jól látom, már nincs is mûsoron...
A Turay Idásnak nagy erénye (volt) az élõ zene is, valamint a látványos színpadkép, az akrobatikus táncjelenetek.

Egy másik Feydeau bohózatot (Az úr vadászni jár) találtam most az Éless-Szín mûsorán Koncz Gábor rendezésében, többek között Kautzky Armand fõszereplésével. A korábbi kedvezõ Turays tapasztalatom és a jól csengõ nevek miatt is kedvet kaptam hozzá. Valószínûleg alkalomadtán megnézem azt is.