offtopic
LordVader 2009 jún. 13. - 21:33:11 Előzmény epito3
(31/51)
offtopic

Komolyan ez jobb mint egy kabaré, ami itt folyik. Merõ véletlenségbõl tévedtem ide, de juuuuj... Ilyen kikerekedett szemet már rég vághattam, mint mikor olvastam a korábbi írásaidat. Hihetetlen nagy marhaságokat írtál tényként beállítva. Kevered a szezont a fazonnal... a tényeket, az elméleteket, egy összeszedett katyvasz az egész, de azért vicces:)
El sem akarom hinni, hogy valaki 29 évesen itt tart. És velem egyenlõ a választójoga. Atya ég.


On
Barbie24 2009 jún. 13. - 21:24:06
(30/51)
Hát ez a film jó gagyi :D A rendõr a legjobb xD Komolyan mondom minek ilyen filmeket leadni egyáltalán...háttérbe szól, néha bele bele kukkantottam de elég is :D
epito3 2009 jún. 13. - 21:23:20
(29/51)
Hinni mindenkinek joga van akármiben, amiben csak akar, csak azt ne feletsük el, hogy ebben a világban élünk és halunk, és akár tetszik akár nem ennek a világnak nagyon komoly szabályai vannak, mindennek van következménye hihet akárki abban is hogy nincs gravitáció, az a hitétõl függetlenül van. A halálon túli világgal az a gond, megtapasztalni már csak akkor tudjuk, mikor már nem tudunk változtatni a döntésünkön. Nem véletlen mondja a Biblia Zsid11:1-ben hogy a hit a nem látott dolgok létérõl való meggyõzõdés. Amúgy a Biblia Istene nem vár tõlünk sokat csak annyit, ami Ján3:13-ban, Róm10:13-ban Zsid11:6-ban meg még sok más helyen is le van írva, de ez már egy másik történet. Szerencsére nem kell meghalnunk ahhoz, hogy érzelmektõl függetlenül, bizonyítékokat mérlegelve eldönthessük, hogy a hinuizmus, budhizmus, kereszténység, iszlám, ateizmus és evolúció, zsidó stb. világkép felel-e meg a valóságnak. A bizonyítékok, elérhetõk mindenki számára, ha elég alázatos és felelõségteljes ahhoz, hogy vegye a fáradtságot, hogy utánajárjon, mert akármiben hiszünk is, döntésünk következmélnyeit aratni foguk. Amúgy meg ez tényleg nem az a fórum, ahol ezt meg kéne vitatni, úgyhogy mindenkinek felelõségteljes döntést kivánok a hitének megválasztásához, és bízom benne,hogy a döntése következményével is meg lesz elégedve, a filmhez pedig jó szörakozást kívánok!
meleron 2009 jún. 13. - 21:14:10
(28/51)
Nekem az a Nissan kocsi tetszik a legjobban a filmben, ahogy a dagi kiveszi a konnektort a kocsiból, hogy feltöltse az akkut, hát leestem a székrõl annyira fájt :D
10/10
zs9302 2009 jún. 13. - 20:59:33 10/10
(27/51)
Hogy jön a biblia a filmhez?
Nagyon jó film szerintem.
twillight 2009 jún. 13. - 20:53:53
(26/51)
A Biblia csak egy könyv. Nem bizonyíték semmire. A benne leírt próféciákat könnyen írhatták utólag is teszem azt. Jézus személyérõl SEMMIFÉLE hiteles bizonyíték nem áll rendelkezésünkre. Semmilyen forrás abból a korból nem említi õt, kivéve Josephus Flaviust (õ is vagy 100 évvel azután) akinek a passzusairól bebizonyosodott, hogy az Egyház utólagos hamisítványa - némi üres helyre betoldottak pár nagyzoló mondatot.
A Biblia egy mesekönyv, és még így is számtalan próféciája egyserûen nem teljesül.
A Biblia állításait NEM bizonyítják régészeti leletek. Különsen nincs bizonyíték a 6000 éves Földre (az ellenkezõjére viszont számolatlanul akad).
A dínólábnyomokról megtaláltam az eredeti felvételt a YouTube-on. Arról van szó, hogy egy folyó felszínre mosta a dinoszauruszokat tartalmazó földréteget, majd a turisták ráléptek. Ostobaság.
NEM találtak jégbe fagyott dinoszauruszokat.
A kínai naptár nem igazán releváns. Platón mikor Atlantiszról ír, annak korát 10,000 évvel azelõttre teszi, amit nem õ talált ki, hanem Egyiptomi feljegyzések jelölnek meg (egy fóliánsra és egy oszlopfeliratra hivatkozik, és külön kijelenti, hogy az adott részben évszámként használja a 10,000-et, nem csak a nagyonsok szinonímájaként). Amúgy ha a naptárt nem is találták fel akármikor, az egymást követõ uralkodók listájából Egyiptomban, Kínában, máshol is bõven i.e. 4000 elé vissza lehet menni. De talátam nektek valamit: a suméroknak már az i.e. 21. században is volt naptáruk!
http://en.wikipedia.org/wiki/Babylonian_calendar
The calendar is based on a Sumerian (Ur III) precedecessor preserved in the Umma calendar of Shulgi (ca. 21st century BC).
pacica 2009 jún. 13. - 20:45:05
(25/51)
nézhetetlen
twillight 2009 jún. 13. - 20:35:00
(24/51)
Mi több, több passzus a Bibliában kifejezetten elítéli a karácsonyfa állítását, mivel az a "szent ligetek" kategóriájába tartozik.

Amúgy a karácsony ünnepe messze megelõzi a zsidó hitet. A téli napfordulót ünneplik vele.

Mára egyébként pusztán a szeretet és az ajándékozás ünnepe let. Nem kötõdik vallásossághoz semmilyen módon.
twillight 2009 jún. 13. - 20:33:03
(23/51)
A mesékben talán léteztek. De a valóságban? Mutass bizonyítékot rá a meséken kívül.
twillight 2009 jún. 13. - 20:30:54
(22/51)
A tiedre linkelem, de mindenkinek válaszolok (ja, fura, hogy hogy keverdetünk ebbe):

- az emberi test eltávolított részei közül elég sokminden képes visszanõni: haj, köröm (ha megvan a körömágy), bõr, csontvelõ, vér (2-3 liter vátolítható el végzetes probléma nélkül), a máj (30 vagy 60% távolítható el maximum, most nem keresem ki), fogak (maradandó is pótlódhat), mindkét féle mandula (orr és garat). Szóval van választék bõven.

- a Biblia minden szava igaz? Akkor kurvára nem olvastad. Önellentmondó, soseis megtörtént mesehalom az egész, aminek egyik felét a suméroktól, a másik felét az egyiptomiaktól, a maradék részét a görögöktõl lopták.
Ragadjak ki "egy mondatot"? Pl. sose volt Édenkert, sose volt globális özönvíz, sose történt meg az Exodus egyik része sem, valamint a Világegyetem NEM 10,000 éves.
Aki ezeket elhiszi az sültbolond, vagy nagyon szar iskolába járt.

Az evolúció NEM hit kérdése. Bizonyítékok kérdése. Nem kell ott lenni hogy ezt beismerd. A bibliai történet hülyeség. Ha akarod kezdjük a teremtésnél! Elõször nem a bolygók jöttek létre. A nappal és az éjszaka nem létezhetnek napok és körülöttük keringõ égitestek nélkül amiknek nincs fénye. A Föld nem lapos és nem borul fölé egy szilárd kupola, ami a Biblia szerint az ég. Az elsõ élõlények nem növények voltak. Valamint voltak ragadozók, mi több: mindenevõk még a Bírák kora elõtt is, ellentétben azzal, amit a Biblia állít.
Milió féle bizonyíték áll rendelkezésünkre, hogy a Világegyetem, de még maga a Föld is több millió éves, nem 6-7000 mint ami a Bibliában áll. Pl. a kozmikus vöröseltolódás, kontinentális sodródás, vagy 20féle radiaktív kormeghatározás, kövületek, írásos bizonyíték az emberi faj népeitõl, archeológiai maradványok (pl. épületek, eszközmaradványok), a genetika eredményei - csak hogy a legalapvetõbbeket említsem.

Átmeneti fajokat akarsz? Kezdjük az archeopterixel? Vagy a rentgeteg féle elõemberrel? Vagy a hal-kétéltû átmenettel? Mennyi átmeneti fajt akartok még?

Ha Isten, akkor melyik? minden vallás minden híve a saját kedvenc istenét nagybetûs Istenként emlegeti.

Mindent elhiszel? Szóval azt is, hogy a nõ másodrendû állmpolgár, hogy a szüzek ellen elkövetett nemi erõszak csak a házasságkötés egy formája, hogy az emberáldozat követendõ példa, hogy a rabszolgatartást vissza kell állítani, hogy boszorkányok léteznek és el kell õket égetni elevenen, hogy az engedetlen gyermekeket halálra kell kövezni, hogy gondolatbûnért is jár halálbüntetés, hogy szombaton halálbüntetés terhe mellett tilos dolgozni, hogy ahhoz hogy a mennybe juthasson valaki MINDENÉT el kell adnia és a pénzt a szegényeknek adnia, hogy tilos kevert anyagú ruhát viselni stb.?
Ostoba vagy, vagy mérhetetlenül cinikus, vagy egyszerûen fogalmad sincs mirõl beszélsz, esetleg tökéletesen õrült (gyûlölöd-e apádat, anyádat, testvéreidet, de még saját életed is, ahogy azt Jézus elvárja tõled?).

Gyönyörû természeti dolgok? Mármint ebola, pestis, AIDS, lepra, autoimmun betegségek amik hatására a tested önmagát falja fel? Esetleg hurrikánok, földrengések, sárlavinák, cunamik, vulkánkitörések, összeütközõ galaxisok, vallásháborúk, könyvégetések, népírtás? Boszorkányüldözések, inkvizíció, vallási intolerancia, más vallások kultúrális emlékeinek szisztematikus eltörlése, keresztesháborúk, népírtás (az indián kultúrák megsemmisítésének fényében Hitler csak homokozóban játszó kisgyerek) - mind mind a kereszténység dicsõ vívmányai -?

Tényleg, ezek szerint szerinted az olyan kijelentések az Úr részérõl, mint "ölj meg minden férfit, nõt, gyermeket, csecsemõt, de még az ökröt, juhot, tevét és szamarat is" dicsõk és ma is követendõ példa? Hát gratulálok.

Az is látszik, fogalmad sincs a természeti törvényekrõl. Azok is bõségesen magyarázzák a világ dolgait - mi több sokkal jobban, mint bármilyen vallás különös meséje.
epito3 2009 jún. 13. - 20:23:42
(21/51)
Csak egy kép mutatóban: dinók és emberek együtt. Ja amúgy a dinoszauruszok még a középkorban is éltek elvétve, csak akkor sárkánynak nevezték õket.
Obi1 2009 jún. 13. - 20:22:23
(20/51)
Csak úgy szólok, hogy például fenyõfát már jóval azelõtt díszítettek fel decemberben mint mielõtt az egész Jézusos mizéria elkezdõdött volna.
epito3 2009 jún. 13. - 20:14:07
(19/51)
A 6 napos teremtéstörténet, a lengõborda és a a Biblia minden szava igaz, ez több független módon is bizonyítható. Bizonyíték rá többek között Jézus szava Máté5:18-ban és Ján16:13, Jézus Istenségére bizonyítékok egyebek között a róla szóló beteljesedett 333 prófécia, és a csodái ill. feltámadása. A Biblia bizonyítékai többek között a próféciák, melyek közül többen több száz évre elõre szóltak, tehát nem íródhattak a beteljesedésük után, keletkezésüket és betetjesedésüet külsõ források is, pl. régészeti bizonyítékok is alátámasztják. A Bibliában szereplõ fiatal, 6000 éves Földre, az özönvízre is rengeteg régészeti és geológiai, csillagászati bizonyíték is van. Csak néhány érdekesség: a Kínai naptár idõszámitásának kezdete az özönvíz idejére tehetõ, a Héber naptár a teremtés idejétõl számol. Találtak dinoszaurusz lábnyomokat emberi lábnyomok mellet, találtak jégbe fagyott nem megkövesedett dinoszuruszokat stb.
offtopic
Almafold 2009 jún. 13. - 19:44:26
(18/51)
epito3: köszi az infot ezt én se tudtam:)
offtopic
Almafold 2009 jún. 13. - 19:42:53
(17/51)
Húú érdekes h egy ilyen film kapcsán ide keveredett a téma. Szerintem a Biblia nem hülyeség és minden szava igaz. Ez most így egy szent dumának hangzik,de egy csomószor kiragadnak belõle emberek mondatokat amiket önmagukban nem lehet és nem is szabad értelmezni.

Az h vki elhiszi az evolúciót ugyanúgy hit kérdése mert nem tudod nem voltál ott, szóval csak elhinni tudod h úgy volt. Amugy meg ha evolúció lenne látnunk kéne a mai napig az átmeneti fajokat, de ilyet keresve se lát az ember.De ez egy más kérdés.

Nekem az a furcsa h vki azt mondja h hisz Istenben de a Bibliában nem, vagy ezzel nem értek egyet(lsd Teremtés), ez kicsit furcsa hozzáállás. Vagy hiszek vmiben mindennel együtt vagy nem. Márpedig a Biblia Isten szava. Amugy mégis hogy a csudába lehetne ilyen sokszínû, gyönyörû a világ most ha csak azt veszem mennyi gyönyörû természeti dolog van, vagy mennyiféle jó emberi tulajdonság, emberi vonás, az emberi szépség. Annyi annyi minden, ez magától csak úgy nem nagyon hiszem. Ha viszont mégis, Vki csinálta akár 6 nap alatt miért ne, hisz õ Isten:)
epito3 2009 jún. 13. - 19:36:36
(16/51)
Az emberi testben egyetlen testrész képes visszanõni ( mint a gyík farka), ha eltávolítják: a lengõborda.
offtopic
hegetam 2009 jún. 13. - 19:17:08
(15/51)
én azokat nem értem, akik úgy szidnak egy vallást (vagy gondolkodásmódot) hogy nem ismerik. ha már elõjött a vallás akkor mondja már meg valaki, hogy akik nem vallásosak, azok mit ünnepelnek karácsonykor? a fenyõt?? húsvétkor pedig a nyuszit?
Scarlet 2009 jún. 13. - 18:43:34
(14/51)
Mellesleg a papok általában nem szoktak félrevezetni senkit, õk is tudják, hogy "a nõ nem a férfi bordájából lett". Hidd el, biztos forrásból tudom (több papot is ismerek és nagyon jó barátaim)
Scarlet 2009 jún. 13. - 18:40:38
(13/51)
Jesszus, ti nem tanultatok a suliban a Bibliáról? (irodalomból kötelezõ tananyag)
Az abban leírt teremtéstörténet nem azért tûnik légbõlkapottnak, mert az, hanem, mert ez a része irodalmi. Nyilván nem hat nap alatt teremtette Isten a világot... Csak úgy van megírva, hogy szépen hangozzon, mint egy szépirodalmi mû. És ezt a papok is tudják!
(megjegyzem vallásos vagyok és hiszek Istenben)
twillight 2009 jún. 13. - 15:56:44
(12/51)
Na persze ne csak õket szidjuk, nem igazán az egyszerû emberek hibája.
Pár évvel ezelõtt még a saját anyám is - aki sose vallotta vallásosnak magát - abbana tudatban élt, hogy mivel Évát Ádám bordájából csinálták anatómiailag a férfiaknak 1-el kevesebb bordájuk van.
Én kellett elmagyarázzam neki, TUDOMÁNYOS - anatómia - könyveket mutogatva, hogy félrevezették a papok.
És úgy tûnik, szándékosan, mert ha nyíltan rákérdezel, kénytelenek bevallani, hogy õk maguk is tudják, hogy ostobaságot beszélnek, mi több, nem is tudják mirõl locsognak.