Téma: Panama

8/10
nefefe 2024 dec. 30. - 18:29:09 8/10
(5/5)
Amivel talán kezdeni kellett volna, a tartalom:
A filmet valós események ihlették. Az 1989-es vad Panamában James Beckert (Cole Hauser) egy kitüntetett ex-tengerészt egykori parancsnoka, Stark (Mel Gibson) titkos küldetésre küldi, hogy nagy értékű üzletet kössön olyan veszélyes ellenfelekkel, akikben nem bízhat. Miközben a helyi polgárháború káoszában navigál, Beckernek meg kell küzdenie bérgyilkosokkal, halálos kurtizánokkal, és tárgyalnia kell az ellenséggel, hogy teljesítse küldetését. Stark mindig mellette van, és Beckernek minden körülmények között ki kell tartania, hogy élve hazajusson.

Mivel igaz történeten alapul, gondoltam nem lehet ez olyan rossz, mint ahogy a kommentelők beállították. A történetvezetés olyan dokumentumszerű, sok név hangzik el, és ez kissé megnehezíti a követést. Ez egy régimódi politikai konspirációs történet, ilyen igen sok volt a XX. század vége felé. Az érti és értékeli igazán, aki élt abban a korban. Nem egy akciófilm, nem is thriller, inkább egy politikai krimi. Lassú történetvezetés, némi lövöldözéssel tarkítva. Van itt minden, motorverseny, kaszinó, puerto rico-i szépségkirálynő, erotika – de legfőképpen politikai intrika. Én sokkal többre értékelem, mint az átlag, mert szerintem összefüggéseiben egy elég jó politikai kordokumentum, ahol még eredeti korabeli felvételeket is láthatunk. Szerintem jó film, akit érdekel a politika és a háttértörténetek, neki érdemes megnéznie.
1/10
georgebenson 2022 szept. 15. - 09:22:29 1/10
(4/5)
Nem tudtam eldönteni, hogy ez most valami paródia vagy tényleg egy akcióthriller? Némi csalódás Mel Gibson, az egyik legnagyobb kedvencem. Nem a színészi alakítása hanem hogy elvállalta ezt a szerepet. Értékelehetetlen a film. Esetleg macochistáknak ajánlott a megtekintése.
2/10
itsme1 2022 szept. 12. - 09:40:33 2/10
(3/5)
Rég láttam ennyire amatőr filmet. Egy panamai szappanoperában több profizmus van.
2/10
Anna Dé 2022 ápr. 28. - 19:30:12 2/10
(2/5)
Ebben aztan volt minden. Hegylakó, Holló, Szelíd motorosok. :D Gagyi. Mint ahogy az előttem író jól megfogalmazta. Jobban is eltölthettem volna az időmet. (2 pont)
2/10
Szaymon 2022 ápr. 25. - 13:05:15 2/10
(1/5)
Gagyi csak Mel Gibson miatt 2/10