Téma: Passing

Kcico jan. 16. 21:59:57
(6/6)
Nekem A vágy villamosára hajaz a sztori. Mondjuk nem felismerni egy fekete nőt... Gondolom azért forgatták fekete - fehérben. A Van aki forrón szeretit is először színesben akarták, de a próbafelvételeknél rájöttek, hogy - a kor technikájával-üvölt a kisminkelt férfiakról, hogy bizony nem nők.
9/10
break 2021 dec. 17. - 07:04:03 9/10
(5/6)
Nekm tetszett. Irtam is rola es az oktatas szereperol (angolul) egy kicsit

https://www.pgabor.com/2021/12/16/higher-than-a-passing-grade-for-passing-thoughts-on-passing-uk-usa-2021/
Edmond Dantes 2021 nov. 20. - 08:54:33
(4/6)
Nekem speciel jó ideig nem tűnt föl, hogy a platinaszőke, pantomimos-fehérre púderezett arcú hölgy színesbőrű és nem értettem, mi motiválja, hogy egy színesbőrű egykori iskolai barinőre nyomuljon. Nyilván emiatt f/f a film. A 20-as években még NY-ban sem keveredtek túlzottan fehérek és afrók. Más különösebb érdekesség pedig nem volt egészen a végéig, ami talányos és megfejtetlen. Az ifjú rendező hölgynek, akit színésznőként sem nagyon ismerek, még sokat kell tanulnia..
Minniemousee 2021 nov. 19. - 12:49:28
(3/6)
Nem értem, hogy egy fekete bőrű ember, hogyan tudta letagadni a származását? Még egy félvéren is látszik, az arc vonásokon, hogy nem fehér, ráadásul szerintem annyira nem lehetett világos a bőrük, mint egy fehérnek, esetleg indiainak, vagy mexikóinak nézhettek ki.
tortura 2021 nov. 12. - 16:48:17
(2/6)
Szerintem is mély, érzékeny dráma, de nem mindenkinek fog tetszeni. Nálam befogadásra lelt, bár az volt a bajom, hogy igazán szimpatikus karakter kevés volt a filmben. Talán a főszereplő, de ő sem mindig.
SPOILER lehet.
Talán ez az első rendezése ennek színésznőnek, ezért el lehet nézni neki néhány szarvashibát is. Nos, nem tudom elképzelni, hogy lehet titokban tartani valakinek azt (még a családtagjai előtt is), hogy fekete bőrűnek született? Pláne a húszas években, mikor a kozmetikai ipar sem tartott ott, mint manapság (M. Jackson.) Akármennyi púdert ken magára a csaj, este lefürdik, akkor kiderül minden, nem? Vagy nyáron, ha szakad az arcáról a veríték. És a férj azt hiszi, hogy egy fehér nőt vett el... Hát ezt nagyon nehéz elhinni. Továbbá azt sem értettem, miért látta mindenki olyan szépen a szőke hajú csajt, szerintem kifejezetten ronda volt. Engem szörnyen irritált. Nemcsak azért, mert nem vállalta önmagát és más akart lenni, hanem legfőképp azért, mert betolakodott egy másik család életébe. A sajátját viszont magasról letojta. Talán érzéketlennek tűnök, de nem tudtam sajnálni a végén, hogy az történt vele, ami. Bár nem volt számomra egyértelmű, hogy öngyilkos lett vagy valaki lelökte és ha igen, ki. Olyan gyorsan történt minden.... A főszereplő hölgy szerintem sokkal csinosabb, kedvesebb, becsületesebb volt. Viszont több határozottság kellett volna. Nem volt okés, ahogy elnézte a szeme előtt kibontakozó románcot a szőke ribivel. Én elég hamar kihajítottam volna az otthonomból, ha kell, a férjjel együtt, aztán legyenek boldogok.
5/10
issti 2021 nov. 12. - 00:54:05 5/10
(1/6)
A látszat ára címen fut magyarul.
Furcsa, fekete-fehér, 4:3 arányú, 1927-ben játszódó dráma.
Végig az a kérdés volt a fejemben, hogy mi a baja ennek a csajnak.
Jól körüljárja a film, de a kérdésre nem kaptam választ.
Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megnéztem, mert érdekes kérdéseket vetett fel.