Téma: Patrik 1.5

Németh Ádám 2015 júl. 31. - 01:16:35
(6/6)
Sziasztok!
Keresem a filmet magyar szinkronnal, ha esetleg valakinek megvan, dobjon egy emailt.
email: filmetneznek19@gmail.com
7/10
trudy 2014 jún. 21. - 18:55:14 7/10
(5/6)
A Túl a barátságon óta ódzkodok az ilyen filmektõl, de ennek adtam egy esélyt, mert nézhetõ filmre számítottam, és az is volt. Én mondjuk egy színtiszta vígjátékot vártam, de utólag a hangulatát inkább a '90-es évek amerikai családi filmjeihez tudnám hasonlítani. Szerencsére nincs benne agresszív meleg propaganda és a romantikusnak szánt jelenetek is az elfogadható szinten tudtak maradni, úgyhogy összességében a sztori nem veszi túlságosan komolyan önmagát és ezért a meleg téma ellenére is befogadható marad (ettõl függetlenül bizonyos kor alatt én inkább nem ajánlanám). Ezen felül pedig nagyon jók a színészek, kedved kaptam további svéd filmek megnézéséhez.
perry 2010 febr. 20. - 10:43:08
(4/6)
Ezek szerint én : " helyesírás nem-ismeretében megnyilvánuló tahóságot." képviselem.
perry 2010 febr. 20. - 10:40:51
(3/6)
Mivel szociológiából a diplomamunkámat : Melegek a társadalom perifériáján címmel írtam anno, ezért elég sok mély interjút kellet felvennem hozzá. Valamint a fellelhetõ meleg filmtermést is hellyel - közzel megnéztem.
Egyik alanyom használta ezt a " szakkifejezést"
meleg szlengben arra vonatkozólag, ha valami olyan helyzet éri ami kellemetlen számára.
Ezek szerint nem jól alkalmaztam a magyar nyelvet.
orbus 2010 febr. 20. - 10:13:36
(2/6)
Elmagyaráznád, mi köze a melegeknek a repülõsóhoz? Csak mert igazi szaktekintélynek tûnsz a témában. Bár, megjegyzem, olyan kifejezést a magyar nyelv nem ismer, hogy "stílusosnak lenni valamihez".
perry 2010 febr. 18. - 07:49:22
(1/6)
Ismerjük a melegek pride felvonulásait, Hofi szólását "..nem várom meg míg kötelezõ lesz...".
A homofóbia anatómiáját és a meleg szervezeteket akik próbálnak ez ellen tenni.
Szóval azt hisszük, hogy már mindent tudunk errõl a témáról.
Akkor meg itt van a Patrik 1.5 és a svéd acél helyett a svéd gay vígjáték. Két férfi együttélésébõl bizony sokkal több geg származhat
mint két nõébõl ha csak a házi munkát vagy mosás vasalás és a többi "nõi" kötelességet vesszük alapul.
Persze nem ez a film az elsõ ebben a témában, az újdonság még is az, hogy két felfogás ütközik Göran és Sven jól felépített meleg világa és gyermek iránti vágya Patrik meleg ellenes nézeteivel.
Ebbõl adódik a hol nevetésre késztetõ mosolygás, hol pedig némi torokszorítás, mindkettõ elég jó ritmusban adagolva.
Valamint megtudhatjuk, hogy a svéd modell sem a legtökéletesebb, a nagy svéd tolerancia ellenére sem mindenki egy matyóhímzés és így tovább...
Spec. nekem nincs Cinemaxom de mivel láttam a mozit nem fogok a repülõsómhoz / hölgyek használták anno a '900 években ájulás elõtt, hogy stílusos legyek a meleg témához / kapni mert nem fogom látni.
Azért ajánlanám ezt a filmet meleg nézõknek, homofoboknak, hogy szenvedjenek kicsit és minden más nézõnek akik szeretnének kikapcsolódni.