Téma: Pluribus

7/10
APBT ápr. 30. 16:51:50 7/10
(9/9)
Testrablós világvége leszbikus kalandokkal.
Szerettem a Better Call Saul-t, bár sokszor fárasztóan vontatott volt az is. Ez esetben sem változtatott a rendező e tekintetben. Lassú, néhol unalmas az egész. Rhea Seehorn rendkívül jó színésznő, de a karaktere valószínűtlen és sokszor idegesítő, úgy ahogy van. Eleinte gyerekes, szarkasztikus, borúlátó, de átlátja a helyzetet, majd egy 180 fokos fordulattal egy érzelemmel fűtött leszbikus kalandokat kereső valaki lesz belőle. Manousos karaktere a legvalószerűbb, utazását élmény volt nézni. Ettől függetlenül elgondolkodtató sorozat, könnyen ítélkezik az ember az biztos. Egy ilyen helyzetben a hozzátartozókhoz való ragaszkodás, az ember ösztönszerű élvezet hajszolása, a létfenntartás mikéntje, a társas lény mivoltunk sok mindent felülírna. Sokan kerülnének szerintem Diabaté szerepébe, akármilyen "széplelkek" a mostani életben.
Talán ha végre egy heteró szereplőt kaptunk volna és Vince minimum egy Totál szívás (jelzem ahhoz semmi köze, akinek az tetszett, annak egyáltalán nem biztos hogy ez is fog, más műfaj a kettő, a bűnügyekhez ennek a sorozatnak semmi köze) tempót ad hozzá, akkor nekem több pontot érne.
Több társadalomkritika a langyi és írói kalandok helyett, bátrabb kérdések, egy csipet természetvédelem több értelmet is adhatott volna ennek. Mert alapvetően a "fertőzöttek" realista látásmódja és észszerű cselekvései nagyon hiányoznak a ma emberéből.
9/10
kecsup márc. 20. 20:50:02 9/10
(8/9)
Kulturált kalandok! :)
10/10
logieva febr. 02. 16:14:01 10/10
(7/9)
Zseniális! Egymás után kétszer megnéztem, és ha harmadszor nézném, még akkor is élvezném.
4/10
hegyitomi jan. 23. 16:12:43 4/10
(6/9)
Szerintem az alapötlet baromi jó volt. A kivitelezés már kevésbé, hiszen a 9 részből kb 5 felesleges.
9/10
Bobo1978 2025 dec. 30. - 08:57:01 9/10
(5/9)
Vince megint odarakta. Nemhiába írta évekig. Aprólékosan kigondolt mindent és csak jelenetről jelenetre meglepődök, hogy "tényleg, erre sem gondoltam". Rhea színészi játéka is tökéletes. Amikor fáj, hogy egy időre búcsúzni kell, az a jó sorozat. Nekem még Taylor Sheridan aki mindig betalál, illetve a Siló. Várom a következő évadot.
kybuck 2025 nov. 17. - 06:26:11
(4/9)
"Itt a Borg. Asszimiláljuk magukat! Minden ellenállás hasztalan!" "Mi Borg vagyunk!" Kizárt, hogy Vince Gilligan ne a Star Trek ikonikus antagonistáit használta volna fel egyik fő ihletforrásként Stephen King Rémkoppantók-ja mellett.
10/10
Herke Attila 2025 nov. 13. - 20:02:52 10/10 Előzmény steelprophet
(3/9)
Hogy lett volna sokkal régebben? Te szüleid kistáska rádiót hallgattak talán még tévéjük se volt ma meg már agyhullám manipulációról beszélünk , chippekről amiket beültetnek emberek be, ez egy emberi fejlődéstan, pont az ilyen 60 IQ rendelkező emberek miatt fogunk ide eljutni.
A cipődett betudod kötni egyedül?
10/10
steelprophet 2025 nov. 13. - 15:54:59 10/10
(2/9)
Na már megint egy ilyen sületlen zöldség sorozat. Tetszik, de hogy ez lenne a jövő? Nem lesz az. Mert ha ez lenne, akkor már lenne. Nem most, sokkal régebben. De sorozatnak, ábrándozásnak megfelelő.
10/10
Herke Attila 2025 nov. 09. - 17:01:14 10/10
(1/9)
Rhea Seehorn egyszerűen zseniális, a Better Call Saul - bán is nagyon tetszett a játéka.
Ez a Sci fi vagy is nemsokára normál valóság (szociál dráma) szépen megmutatja csodálatos jövőnket.