Téma: Pókember 3.

olty 2007 máj. 08. - 07:37:59
(54/254)

Megnéztem a filmet,nekem tetszett,persze gyerekkel voltam és miatta néztem csak meg,de viszonylag nekem is hamar elment a 2,5 óra.Nem vagyok pókember rajongó és képregény olvasó sem,de mint laikus összességében egész jóra sikeredett!
kovi04 2007 máj. 07. - 19:07:45
(53/254)
Sajnos általában az elõzetes jobb a filmnél. Ezúttal sajnos ez töbszörössen igaz. Sajnos filmnek (az elõzetessel ellentétben) nincs ritmusa. Van hogy szinte beleveszünk a számítógép által teremtett látványba, de a film nagy részében csak unatkozhatunk.

Ami a legjobban jellemzi a filmet, az hogy 150 percbõl csak 30 perc akciót láthatunk. A film próbál pár jelenetben viccel lenni, de valahogy ezeken a jeleneteken inkább unatkozni lehet mint nevetni. A gonosz Peter Parker kifejezetten bénára sikeredett. Venomtól én sokkal többet vártam. A szinkron nagyon rosszra sikeredett, de szerintem ezen már senki sem lepõdik meg.

A szereplõk közül Tobey Maguire alakitott a legjobban. A többiek közepessen alakitottak. Összességében én szerintem ez a film ezek után csak pénzkidobás volt. Már csak abban reménykedhetünk hogy nem lesz még egy Pókember trilógia és ezt a kultusszá nõtt képregénytörténetet nem szégyeníttik meg még jobban.

Értékelés: 6/10 (és még jótékony voltam)
Tika 2007 máj. 07. - 17:32:28
(52/254)
Érdemes pénzt költnei rá? IGEN vagy NEM? :)
zsofiv 2007 máj. 07. - 17:13:16
(51/254)
sztem eléggé unalmas volt és vontatott 2,5 órán át, én már mocorogtam meg minden bajom volt...
Twinsen 2007 máj. 07. - 15:59:21
(50/254)
Szombaton néztem meg a filmet, és eléggé felemás kép alakult ki bennem. A film szerintem borzasztóan jó lett, észre sem vettem és elrepült, pedig egy 2,5 órás film nem számít rövidnek. A harcjelenetek iszonyatosan jóra sikerültek (nemhiába, a költségvetés), valamint most már nem csak a klasszikus bunyó megy, kõkeményen beverték egymás arcát, odavágták mindenhova egymást, lehetett érezni, hogy véresen komoly a küzdelem, valamint, hogy egy apró hiba, és vége a dalnak. Nekem nagyon tetszettek a jelenetek...
Nekem az adaptációval volt gondom, hiszen ha valaki ismeri a képregényt, és Pókember történetét, akkor néhány helyen bizony fogta a fejét film közben. Homokember és Ben Parker esetének összefüggésbe hozása... Valahol érthetõ, hiszen a filmnek be kellett mutatnia, hogy a szimbióta alapvetõen nem változtatta meg Petert, csak indulatosabbá tette, egy agresszív állattá. Ezeknek tudatában sem változtattam volna így meg a történetet, valamint a filmben is elég hülyén jött ki, hogy egy régebben történt esetet vesznek elõ egy idõs hölgy elõtt, ezzel felszakítva a régi sebet.
Ha már a szimbiótáról beszéltem, akkor vajmi keveset említ a film, arról nem is beszélve, hogy ez a meteorral a földreérkezése sem túl eredeti, hiszen nem így történt, de 10 perc alatt tényleg ezt lehetett kitalálni. Szóval nem tudjuk, hogy hangra és tûzre érzékeny, persze erre Parker rájön.
Venom sokkal veszedelmesebb ellenfél volt, a film elõtt pont azt meséltem a barátnõmnek, hogy már most tudom, hogy mi lesz a negyedik részben, hiszen (egy korábbi hozzászólóhoz hasonlóan) én is õt láttam a tökéletes anti-spiderman-nek, egy egész részt adtam volna neki. Brock tényleg egy kis mitugrász, az eredeti történetben a gyúrásba menekül miután Pókember megalázta, mivel felderített egy ügyet, amirõl Brock téves infót hozott le egy másik újságnál, ennélfogva a lap hitelét vesztette, és kirúgták. Egy szóval kigyúrja magát, mikor megtalálja õt a szimbióta, és Pókembernek face to face esélye sem volt ellene, trükkhöz kellett folyamodni.
Talán Vérontó/Carnage feltûnik a negyedik részben, az még ütõs lenne, de ebben a filmben már eljátszották a "2 régi ellenség összefog" jelenetet, ugyanis Vérontót Venommal szövetkezve verik le.
Egy szóval mint film szeirntem baromi jóra sikerült, azonban egy igazi Pókember rajongónak néhol csalódásnak minõsülnek a drasztikus változtatások (Nekem már az is sok volt, hogy Parker testi képessége a hálóvetés...).
Dzshonny 2007 máj. 07. - 14:03:42
(49/254)
Szombaton 20:00 órás kezdettel néztem a westenbe,azóta is bánom,hogy nem a mom park-ba néztem meg, mert a szinkron az valami gyalázatos volt. Bár nemhiszem,hogy egy elõadáson voltunk:). Bár kitudja lehet,hogy teis ott örjöngve követelted vissza a mozijegyet mint a többi 300 ember:).
sass 2007 máj. 07. - 13:08:19
(48/254)
hello.sikerült megnéznem a filmet.jok az effektek,ennyi pénzért már elvárható.mozgalmas volt a film,de néha megörültem az érzelmi kitörésektõl.szerintem ez a film ne erre legyen kihegyezve.kirsten kisasszony is inkább más filmben villogjon,õ az egyik fekete pont.a homokember komoly volt.nyálka meg közömbös,és érthetelen.a pókember mint az elözõ két részben,elmegy.összességében azért élveztem a filmet,várom a negyediket.
Bigpapa 2007 máj. 07. - 11:28:29
(47/254)
Én tegnap 15:45-kor néztem meg a Lurdyban.Most voltam ilyen filmen elõszõr és utoljára ilyen korán!!! Soha többet! Az a sok idegesítõ gyerek, de igazából a parszt szüleit kellett volna jól pofán csapdosni,amiért nem tanította meg, hogy a gyerek a moziban kussol!:))
A film! Én azt hittem,ez valami pókember paródia.A Tobie gyerek olyan amatõr módon játszik, hogy az már néha fáj. A táncolós jelenet tényleg jó volt....,de aztán semmi. Komolyan, néha már azért drukkoltam, hogy a Pókember veszítsen.Ráadásul hullámzik a film végig. Hol mozgalmas és látványos, aztán jön 20 perc méla unalom,aztán megint pörgés. Nem tudom,Hollywoodban kinek tetszik ez a Kristen kisasszony, de ebben a filmben ha lehet még rondább,mint amúgy. Olyan a keze és a bõre,mint egy dokkmunkásnak,ahogy a száját tartja, olyan,mint egy pisztráng horoggal a szájában...szóval bottal sem piszkálnám meg. Simán becseréltem volna arra a szöszire. A Tobie Linda robogója meg egyenesen nevetséges. Még egy bevándorló mexikóinak is több pénze van,mint pókembernek?
Az Osborne Mano Jr nagyon jól játszott. Talán õ volt az egyetlen,aki miatt érdemes így utólag is megnézni. A Homokember tök felesleges, mert az elsõ pillanattól szimpatikus,tudjuk,hogy amilyen galamblelkü, nem lesz gonosz..végig. A fekete takony meg....ez is valami vicc volt szerintem. Rácsöppen arra a kis kancsóra és attól kezdve nevetséges a film.
Aki a legjobb karakter a filmben, az a Lapkiadó manus. Attól végem volt :) Remélem nem lesz negyedik része,mert az is a Taxi 4 sorsára jut.
msl 2007 máj. 07. - 03:07:17
(46/254)
összességében a film szórakoztató, de valahogy a korhatár lejjebb csúszott. A kisiskolás gyerekek nagyon élvezték is a moziban. Szüleik , akik gondolom az elõzõ részeket látván jóhiszemûen erre is beültek gyerekeikkel már annál kevésbé. (ennek fültanuja is voltam:))

-úgy látszik nem ilyen hajnalban kellett volna megírni mert eléggé eltoltam vmit :)
msl 2007 máj. 07. - 03:03:35
(45/254)
Tegnap megnéztem a filmet. Vártam-csalódtam. Ez a mindenbõl egy csipetnyit recept nem volt szerencsés. Venom , a várva várt
fõellenség, a tökéletes anti-spiderman, éppen csak annyit szerepel, hogy mire felfogja az ember, és kezdené élvezni a
küzdelmüket, addigra vége a filmnek. Arról nem is beszélve, hogy a Parker ellenfélnek szánt karakter(nevezzük csak Brocki-nak),
legjobb indulattal is csak egy idegesítõ csicska. Felfordul az ember gyomra tõle, és legszivesebben megnyakalná, de amennyire
idegesítõ, olyannyira szánalmas és semmitmondó. Fél pillanat alatt lesz belõle Venom, ráadásul teljesen abszurd módon. Gáz.
Na a homokember.. Az aztán odateszi. Épületmagas szörnyeteg , aki szerencsérlen egyhelyben toporogva hadonaszik pokemberre, és a
végén meg azt várja az ember mikor mennek szobára.. Az egész befejezõ nagy jelenet rossz. Egy fél városon át szálguldó épületeket
összedöntõ mega-giga befejezés kellett volna. Ez se nem volt elég látványos, se elég izgalmas. Inkább csak olyan valami legyen
má' mégis - íze volt. A 2. rész vonatos jelenete sztem simán üti.
A karakterek. Peter Parker: csak Tobey M. játéka miatt élvezhetõ , a táncolós jelenet odaver nagyon , a legjobb része a filmnek
:) mindenhol valami iszonyatos jellemfejlõdésrõl beszéltek, de nemtom õk milyen filmet néztek. Ugyanaz a béna vívódó
"nemtomigazábólkivagyok" ember mint az elsõ két részben. Mary Jane: semmitmondó , néha kicsit ingerlõen HP, és ez még a pozitív
tulajdonságának vehetõ. Harry Osborn: vele elégedett voltam , kétszer is átalakul a filmben , ezt nevezem!
Homok: én nem értem miért volt rá szükség. Ez a mondvacsinált kapcsolat Parker nagyapaval , nagyon erõltetett volt. A karakterrõl
meg jóformán semmit nem tudtunk meg, csak hogy beteg a kislánya, és hogy mesteri érzékkel esik bele a legsz@rabb gödrökbe.Hja és
persze el kell hinni, hogy õ valójában jó ember. Venomról már szóltam.
Nálam ez a rész az elsõvel van egy szinten. Látvány látvány hátán , semmi több, és az sem elégíti ki az ember elvárásait. A
második rész egyértelmûen kiemelkedik.
Sok mindent nem írtam le ami a film közben megfogalmazódott bennem, de talán majd egy másik kommentben.Mára elég is volt ennyi,
még a végén elhitetem magammal , hogy rossz film volt. Pedig alapvetõen nem. Egy picit kevesebb homokemberrel, és több venommal ,
jobban átgondolt akciókkal,nagyon jó film lehetett volna. Érdekes, hogy számomra az egyik legjobb volt a darus jelenet, pedig
semmi köze nem volt egyik ellenséghez sem. Gyanítom, ez azért van, mert a gigászi homokemberrõl nem is hiszi valójában el az
ember, hogy a pokember ellenfele lehet. Nem egy súlycsoport. Ha nem higgadt volna le elérzékenyülésében , még most is ott
hadonászna az építkezésen , míg pókember el nem fáradna, aztán meg agyoncsapná. A darus jelenet, az meg valahogy összejött. Jó
volt. Végezetül csak annyit, hogy összességében a film szórakoztató, de valahogy a korhatár lejjebb csúszo
Redfield 2007 máj. 06. - 23:37:06
(44/254)
Wow. A színészek nagyrésze Raimi-tõl tette függõvé, hogy visszatér e az új részben, aki szintén fontolgatja, hogy kiszáll a project-bõl...
bundika1991 2007 máj. 06. - 23:28:29
(43/254)
<a target="_blank" href="http://movies.yahoo.com/movie/preview/1809857507" title="http://movies.yahoo.com/movie/preview/1809857507">movies.yahoo.com</a>
Spider-Man 4 (2010) utánna angol blabla vki fordíccsa le aki tud angolul és irja le h mi is van ott:D Thx
Redfield 2007 máj. 06. - 17:08:13
(42/254)
de vágod, akkor ha most a homokember kirabol valami helyet, akkor azt Parker így elengedi a füle mellett, így félrenéz, vagy mi? :) Mert ha úgy értelmeznénk, (ami elég naívitás) hogy mindenki örül, mert megbocsátatott, és a Homokember is könnyek közt felhagy a bûnözéssel, az nagyon szép lenne, meg minden, de a lánya ettõl még megpusztul. :) Szóval ezt is most így még plusszba: hogy gondolták? :) na mind1. heheh... Meg haver felhívta a figyelmem az inasra, (nem volt nehéz), aki egészen eddig várt az igazság közlésével, hogy az õ kis úrfija összekapjon a barátjával, meg szanaszét verjék és robbantsák egymást, sõt, még a fél arca is szétégjen, és csak most, így utána jutott eszébe megemlíteni, hogy nem minden úgy történt, ahogy Zöldmanó Jr. azt elgondolta. :)

Amúgy melyik moziban nézted, és hánykor? Csak mert nem kizárt, hogy véletlen egy elõadáson voltunk.
Dzshonny 2007 máj. 06. - 13:48:41
(41/254)
Nos,énis megnéztem tegnap este.Mint már elmondtam nem sokat vártam a filmtõl, ezért tudtam is,hogy akkorát nem fogok csalódni benne, mint az elõzõ részben. Itt kiderült,hogy semmi értelme összehasonlítgatni a képregénnyel, mert szinte teljesen eltérõ a film. Kaptam egy hihetetlenül bugyuta filmet, mint már sokan mondták csak az akció és a látvány volt az ami jól sikerült de a többi... Mondja már meg valaki,hogy ha magának a lánya (vagy udvarló szemszögébõl) a barátnõje 40 emeletes épület tetején lóg lefele akkor,hogy a fenébe lehetne valaki hót nyugodt. Meg a másik a tánc jelenet az utcán:D az egész mozi sírva röhögöt a Peteren, márcsak egy villanyoszlop kellet volna,hogy neki menjen szegény gyerek.Ráadásul a vége volt a kedvencem, az egész világ venom felbukkanása miatt várta igazából a filmet, erre berakják az utolsó 15-20 percre ahol is összetéve szerepel úgy 5-öt.De még mindig a legvége volt a legjobb, mikor homokember lerombolja fél new yorkot, ráadásul parkerrel is majdnem végez, utána majdnem egymás nyakába dõltek, mint két 20 év után újra összebarátkozott ember.

Igen, persze hollywoodi produkció de azért a készítõknek lehetett volna több fantáziájuk.
Redfield 2007 máj. 06. - 11:14:02
(40/254)
Már látom magam elõtt a Pókember 4-et. :) A készítõk arra alapoznak majd, hogy a legmélyebb vágy a rablógyilkos vágy, és az eddigi ellenfelek mondják majd: "Az volt a baj, hogy téged nem öltünk meg rendesen!" :)
zsofiv 2007 máj. 06. - 10:24:25
(39/254)
hát én nem haltam el ettõl az új résztõl.a promója tök jó volt és hát eegy kicsit csalódtam a filmben.jó aranyos volt az a táncikálós rész meg minden de akkor is minek kellett belerakni?!már csak egy kis esõ hiányzott és singin' in the rain..
a végén meg már aszittem hogy homokember meg pókember összeölelkeznek mikor homokember elmesélte hogy a lányának kell a pénz..:P
a fõszerkesztõs poénok voltak a legjobban sztem
Henge 2007 máj. 06. - 09:45:34
(38/254)
Végszó: {az elõzõhöz}
A gyerekek szerintem élvezni fogják, ha csak az elsõ felében el nem szundikálnak. Akik meg CGI-jal feltupírozott, nyálcsorgató cirkuszi mutatványokat szeretnének látni, azok üljenek be az utolsó fél-háromnegyed órára, mert az elsõ felét unni fogják.

És zárásképpen, amiért érdemes megnézni:
1. A poénok tényleg ütnek {még a táncoló jelenet is... szakadt a közönség köztük én is. Az már más kérdés, mennyire illett a filmbe. Engem nem zavart}
2. "Homokember születése" jelent {nem az átalakulása, hanem amikor "felébred"... egyszerûen gyönyörû}
3. Harry Potter 5 új trailere {mert szélesvásznon az igazi élmény, ott aztán csorgott a nyál}
Henge 2007 máj. 06. - 09:44:03
(37/254)
Voltam a Pókember éjféli premierjén a Corvinban. És bár nem vagyok kifejezett pókember fan, azért vártam a filmet, és az elvárásaim is magasak voltak.
Az elsõ részt kifejezetten nem szerettem. Szerintem üres volt. Viszont a második már nagyon tetszett, végre foglalkoztak a karakterekkel, és hogy mit, miért tesznek. {nem beszélve Peterben kialakuló igazi dilemmákról "lenni pókember, vagy nem lenni pókember"} A hárommal kapcsolatban éppen ezért voltak nagyok az elvárásaim, mert vártam az elõrelépést... És ez sajnos nem sikerült, sõt, visszalépés lett belõle. Hozzátartozik: a három jobbra sikeredett, mint az egy. Nagyon nincs elrontava, de nincs is jól eltalálva.

Alapvetõ hiba a forgatókönyvvel volt{Sam Riami, mint rendezõ, hozza a megszokottat}. A legfontosabb: túl sok gonosz.
Nekem kifejezetten tetszik az ötlet, hogy több ellenfél álljon szembe a szeretett jófiúval, viszont kérdés, hogy ez kivitelezhetõ-e? A probléma a koncepcióval annyi, hogy nem jut elég idõ a gonosz karakterek kidolgozására, ezáltal csupán mellékszereplõi, látványelemei a filmnek, és nem okoz igazi katarzist a bukásuk.
A film elsõ fele helyén van. A rendezõ kezdi felépítni a feszültséget, a gonosz karakterek is kezdik felfedni arcukat, és egyszer, úgy a film felénél, mintha a készítõk a homlokukra csaptak volna: baszki, már alig van idõnk a végkifejletre. És szépen összepaszírozták a lényeget. A film több mint két és fél órás, de ez is kevésnek bizonyult. Lehet, hogy furcsa lesz, amit írok, de sztem ha rádobnak még fél órát, és azt a fél órát a gonoszokra áldozzák, akkor már egészen rendben lett volna. {persze más kérdés, hogy melyik gyerek üli végig}. Egyszóval, ha már ennyi gonosztevõ kellett nekik, akkor ahhoz három óra kell. Én inkább afelé hajlok, hogy mínusz egy gonosz, mínusz egy óra, és minden ok.

A film másik gyenge pontja a színészi játék. James Franco Zöldmanónak nagyon lapos, amikor normálist játszik, akkor türhetõ. Toby Maguire hozza a megszokott Parkert/Pókembert, de néhány jelenetben kissé sablonos, vagy túlzó a játéka. Kirsten Dunst inkább szépségével urallja a vásznat, de ez elégnek is bizonyul. A mellékszereplõk rendben voltak {sõt, a fõszerkesztõ jelenetei kellemes pillanatai a filmnek}.

A gonoszok:
Zöld manó: sztem nem érdemes rá szót fecsérelni, mintha itt sem lenne{leszámítva a végkifejletet talán}
Venom: már látom a vérbeli spiderman-comic rajongók vonulását, és tüntetését világszerte, kezükben táblákkal: "TÖBB IDÕT VENOMNAK!" Ugyanis õ, megközelítõleg a film vége elõtt húsz perccel jelenik meg. Tényleg csak egy mellékes jelenség, nem pedig egy karakter. És ez nem igazán méltó Pókember legnagyobb {és a rajongók által legjobban kedvelt} ellenfeléhez.
Homokember: a film legpozitívabb alkotóeleme. Mind a színész, mind a karakter nagyon jól mûködött. Megért volna õ egyedül egy filmet Pókember ellenfeleként.

Végszó:
A gyerekek szerintem élvezni fogják, ha csak az elsõ felében el nem szundikálnak. Akik meg CGI-jal feltup
Phoenixboy 2007 máj. 06. - 08:15:23
(36/254)
Hát!Pókember mániás vagyok!Ezt a harmadik részt viszont megcsinálhatták volna jobra is!!Azt amikor Peter EMOssá vált..hát..igen azt kihagytam volna +nagyon sok volt benne a romantika!Venom, aki Pókember nagy ellensége elég hamar le lett tudva!Elég lett volna egy ellenség is és azzal több idõt foglalkozni!!lsd:Pókember 1,2 (Zöldmanó,Ock Dock)Szerintem Venom több szerepet érdemelt volna!!Ennek ellenére nekem tetszett és ha meglesz DVD-én rongyosra nézem mint a másik kettõt!!:)))
Redfield 2007 máj. 06. - 01:21:05
(35/254)
Nagyrészt egyet értek. Nagyon jó volt szerintem az alap, és a dolgok amikrõl szólt, de túl nagy súlyt vittek rá, és egy elkerülhetetlen, a "hülyének is érthetõ" tanmesét csináltak belõle. A táncjelenet a film csúcspontja, ha vígjátéknak tekintjük, és az akart akaratlan asszociáció az EMO stílusra Peter haja miett. :) A Homokember és Venom is nagyon jól megjelenített karakterek, bár ez a film sem a színészi játékról szólt. Tobey olyan hülyén vigyorog, hogy haver kimondta helyettem: egyre degeneráltabb lesz, ahogy idõsödik. mondjuk ha 5-6 évvel fiatalabb lennék, adnék neki egy 10/8-at, de igazán nem mondhatom, hogy nagy elvárásokkal ültem be rá, és mégis, csak 10/5 jön ki belõlem erre. Az az 5 is a készítõk alapelképzelése miatt (ami átment erõltetett csöpögésbe), és mert a látvány, és a hangulat nem volt rossz. u.i.: szerintem az lett volna a legjobb, ha a Zöldmanó Jr. szálat elvarrják a robbanásnál, és megmarad Peter sötét jelenének (majd késõbb múltjának), de sikerült találniuk egy érzelgõs lezárást, ami lehet hogy nem ad annyi pozitív energiát, de számomra vesztett a hatásából.