habbbea 2025 ápr. 01. - 18:00:53
(138/278)
Ja, és egy kérdés? Ki vágja egyszer már végre pofán Enikőt?
habbbea 2025 ápr. 01. - 17:59:33
(137/278)
Fejes Laci nagyon idegesítő és rendkívül gyenge. Humort még nem sikerült kicsiholnia magából.
macsek1121 2025 márc. 29. - 14:50:21 Előzmény janderka
(136/278)
Nem vagyok fideszcsicska, távol áll tőlem. De innentől kezdve no comment, erre a szintre nem vagyok hajlandó lesüllyedni. Ennél sokkal jobban tisztelem az anyanyelvemet. Ja, pedig mélymagyar sem vagyok.
macsek1121 2025 márc. 29. - 14:16:36 Előzmény janderka
(135/278)
Nem kell ahhoz fideszcsicskának lenni sem selyemmessiás- imádónak, hogy értse az ember. De a "manapság" akkor sem állja meg a helyét, mert mindig is így volt. Amúgy úgy vettem észre, hogy ebben a topikban nem divat ennyire káromkodni.
10/10
buddyglass 2025 márc. 29. - 07:08:05 10/10
(134/278)
Az alakítások, a karakterek, a dialógusok, a humor. Szerintem zseniális. Imádom!
macsek1121 2025 márc. 28. - 23:24:18 Előzmény napraforgó
(133/278)
Ebben a kisajátításban teljesen igazad van, de egyetértek valamelyik előttünk szólóval, hogy ennél a sorozatnál nincs értelme elkezdeni jogászkodni. Volt itt már minden, rendőri túlkapás stb., továbbá a kilakoltatás sem így történik a valóságban. El kell fogadni, hogy ez egy fikció és nem egy dokumentumfilm. Nyilván ezen a kisajátításon nekem is tátva maradt a szám, mint gondolom a nézők 99,5 %-ának. Azt mondjuk nem értem, hogy mit értesz az alatt, hogy "manapság már személyre szólóan alkotják a jogot". Ha a jogszabályokra gondolsz, azok tudtommal adottak, bár nem vagyok a téma szakértője.
5/10
napraforgó 2025 márc. 28. - 05:48:13 5/10
(132/278)
Engem ez a sorozat egy másik hasonló horvát eredetű borzalomra emlékeztet.

Öreg vidéki nagypapa hatalmas vagyonnal halottnak tetteti magát, hogy megtudja hozzátartozói szándékait, meg hogy kedve szerint irányíthassa őket. Mellesleg van egy (vagy akár több) balkézről született gyereke is, miként a másik nagysikerű sorozatban. Igaz, itt nem korlátozza örököseit a falu elhagyásában, de meg akarja akadályozni az akkumulátorgyár megépítését.

Itt is van egy ügyvéd, aki az idős férfit segíti, habár ez ütődöttebbnek tűnik, mint a DÖ-beli ügyvédnő.

Ja, és ott van a kisajátítás. A kisajátítást az INGATLANRA adják ki. hajtják végre és nem a tulajdonosára. Tök mindegy, hogy ki a tulaj, a határozat a bizonyos helyrajzi számú ingatlanra szól. HB asszony már megint nem nézett utána a jogi helyzetnek. (EZ legalábbis így volt 50 éve, amikor tanultam a jogot) A mai helyzettel nem vagyok teljesen tisztában, mert manapság már személyre szólóan alkotják a jogot.
De teljesen logikátlan és ésszerűtlen lenne, ha másként lenne, hiszen egy több tulajdonossal rendelkező ingatlannál sok változás lehet az eljárás során, adásvétel, vagy öröklés, ajándékozás, stb. történhet. Ha a kisajátítás személyre szólna, az életben nem lehetne végrehajtani azt egy nagy kiterjedésű, megosztott tulajdonnal bíró ingatlanra. És akkor még figyelmen kívül hagytuk a tulajdonostársak elővásárlási jogát is.

Sehogysem értem, hogy a sóránner asszony miért ragaszkodik a rosszabbnál rosszabb horvát vackok adaptálásához? Nincs magyar szerző, aki képes lenne valami újat alkotni?
7/10
A$HER 2025 márc. 25. - 16:05:07 7/10
(131/278)
Szerintem csak azért vannak benne fegyveres "kalandok", mert az eredeti horvát Kumovi sorozatban is van. A jugoszláv háború "hozadéka"...
4/10
Ceylon64 2025 márc. 20. - 15:28:43 4/10
(130/278)
Sajnos a kezdeti humor kifogyott, lassan minden szereplő ellenszenvessé és/vagy idiótává vált. Lehetett volna akár jó sorozat is, a humort felváltotta valami gagyi szemétkedés meg szerencsétlenkedés. A színészeknél csak a forgatókönyvírók teljesítménye romlott gyorsabban. A sorozat elején még akár még 8ast is adtam volna ma már ez a 3 is csak a régebbi jobb részek miatt van.
2/10
Heatseeker 2025 márc. 19. - 17:24:19 2/10
(129/278)
Nagyon klassz volt, amikor szívműtét után fél nappal az öreg megszökött a kórházból, futva, rendkívül életszerű jelenetet sikerült összetákolni. Mondjuk ha ez a Maci Laci kalandjai lenne, még bele is férne, de szerintem az ,,alkotók" se tudják, hogy igazából milyen műfajba is sorolható ez a borzalom. A túlnehezített párbeszédektől kezdve a bugyuta szereplőkig ez már merénylet a nézők ellen. Sajnálattal olvastam, hogy csak a felénél tart, reméltem, hogy lassan vége és lesz helyette egy nézhető műsor.
offtopic
janderka 2025 márc. 18. - 16:17:12
(128/278)

Timi-timi, te egy faszcsimbók vagy. Eriggy a kitartóid bűzös picsájába!

3/10
sesenki 2025 márc. 18. - 12:29:31 3/10 Előzmény Timmmi68
(127/278)
Szerintem senki sem akart személyesen téged, vagy a sorozat szereplőit bántani, csak a véleményét írta meg, mert erre való a fórum.
Mindenesetre azóta is azt kaptuk, amit leírtunk: valaki megint fegyvert fogott emberekre, halállal fenyegetve őket, csak mert nem tetszett a véleményük/választásuk/múltjuk. Azóta is valakit letartóztattak egy másik személy személyes ellenszenve által táplált bosszúszomja miatt, minden más bizonyítékot figyelmen kívül hagyva, az egyház gyalázása stb...Nem is sorolom...
Nem gond, ha ez tetszik neked, de másnak meg nem.
Ez nem az értékelésről szól, hiszen, ha tetszik, 10-re értékeled, ha kevésbe teszik, kevesebbre. Ez nem személyes, ugye érted?
Ha valaki mindenáron a valósághűséget erőlteti, annak persze nincs igaza. Hiszen ez nem a valóságról szól! Értelmetlen jogász kurzust indítani miatta.
DE: gyilkosságra felbujtani, vagy fenyegetni valakit fegyverrel, mert nem elég "mélymagyar", vagy bárkit lecsukatni a korruptnak és abszolút alkalmatlannak (=hülyének)) titulált rendvédelmi szerveknek köszönhetően - már elnézést kérek - NEM ELFOGADHATÓ és a legkevésbé sem vicces.
Nem lenne gond, ha a sorozat azt sugallná, hogy ez csupán egy szatíra. De sajnos nem ez a helyzet. Halálosan komolyan veszi magát, főleg Dobó Kata karaktere, illetve a művésznő alakítása miatt ... (félreértés ne essék, én kedvelném a színésznőt, de itt - nem tudom, talán a rendező utasítása miatt - elviselhetetlenül arrogáns, szinte vállalhatatlan).
Szóval, én nem vagyok szakértő, de ez nem is egy Shakespeare mű a Nemzeti Színházban, ugye?
10/10
Timmmi68 2025 márc. 17. - 16:36:50 10/10 Előzmény xtralvl
(126/278)
Igen, letagadja, és azt írja, hogy amije van. :-) "...szexista poenja vannak, ez mindennek a legalja" Inkább az, amikor valaki pocsék helyesírással a kultúráról ossza az észt. Értem, hogy nincs ékezetes betű a klaviatúrádon, de az a legkevesebb baja a regényednek.
10/10
Timmmi68 2025 márc. 17. - 16:32:57 10/10 Előzmény Lili Marleen
(125/278)
Nem lehet mindenki olyan zseni, mint te, sőt, a többség azt sem tudja, ki az a kardiológus. Körülbelül. Ezért 2-est adni? Klassz!
10/10
Timmmi68 2025 márc. 17. - 16:32:02 10/10 Előzmény Andorné_Klári
(124/278)
Adtam egy tízest, mert a sorozat alul van értékelve. Mondjuk, a zseniális és igényes, és nagyon okos magyar közönségnek nehéz olyat csinálni, amit értékelnek és szeretnek. A tökéletes közönségnek tökéletes produkciók dukálnak.
1/10
Andorné_Klári 2025 márc. 14. - 19:35:00 1/10 Előzmény xtralvl
(123/278)
Tökéletesen leírtad, hogy mi a gond ezzel a sorozattal. Nálunk is közös programnak indult, de ma már csak akkor "élvezhetem", ha a kis és nagy tini (12, 17 és 20 éves) gyerekeim bekapcsolva felejtik a tv-t, én meg mosogatok a nappali-konyha közös helyiségben. De még így is borzasztó: valaki folyton meg akar ölni valakit, folyton pénzt akar valaki, vagy valaki pénzt kínál valakinek... Az asszony vagy háztartási rabszolga, vagy pénzéhes fúria, aki a homlokán kidagadó érrel kéri számon ki tudja hány részen át, hogy a férje nem szűzen ment a házasságba... Valakit mindig letartóztatnak valami erőltetett indokkal... Nem is követem már. Újra és újra ugyanaz történik, szexista, ezerszer lerágott poénok... Van olyan korosztály, amelyik élvezni tudja ezt?
2/10
Lili Marleen 2025 márc. 13. - 20:55:09 2/10
(122/278)
A kardiológus belgyógyász és nem operál! Idegesítő,hogy még erre sem képesek figyelni!
1/10
xtralvl 2025 márc. 13. - 08:47:05 1/10
(121/278)
nem szoktam idot pazarolni arra, hogy velemenyeket irjak de ezt mar nem birtam ki, szoval:
nem tudom, hogy a sóránner ennyire bamba, vagy csak direkt ilyen szarokat rak ossze, amin az ember infarktust tud kihordani es megorul ha egy reszt is megnez belole

a legalja, bugyuta, ostoba sorozatok egyike,
nem tudom, mennyire kell egy lyukban, vagy barlangban elni ahhoz, hogy az ember igy kepzelje el a valosagot, mint ahogyan az ebben a meseben van, de konkretan megoruluk attol a sok logikatlan baromsagtol ami megtortenik benne

azert kezdtem el nezni, mert a csaladom is nezi/nezte es kozos 'programnak' indult, de veget is ert

eleve nem birom ezt a Fejes Istvan szerepet, amikor egy ven hulye ugraltat egy egesz csaladot es nyalni kell a seggét akarmit is csinal, merthogy tole fuggenek

na de ezek, hogy a rendor csak ugy odabilincsel valakit az utca kozepen egy korlathoz, mig Ōk elmennek ebedelni,
a szineszek konkretan mintha nem tudnak eljatszani a szerepuket, lejjebb vannak sokszor a Csaladi Titkok szereploitol is

egy vicc az egesz,
nem ertem miert kell eroltetni a 'Tata' szexista, szatir szovegeit is.
Neha-neha vicces is volna egy-egy ilyen szolas, de az, hogy konkretan SZO SZERINT SEMMI MASBOL NEM ALL KI AZ A KARAKTER csak es kizarolag abbol, hogy szexista poenja vannak, ez mindennek a legalja

emlekszem mikor anno a keresztanyut neztem, azt ugyan vegigneztem, de kozben azt is abba-abbahagytam mert nem birtam nezni a rengeteg logikatlan osotobasag miatt
az egyik kedvenc jelenetem volt, mikor egy nagyon komoly bizonyitekot az allamtitkar ellen, egy darab pendriveon egy fiokban tarolt a mindenre is gondolo, rafkos keresztanyu LOL
akkor azt gondoltam, hogy ez tuti hulyeseg es kiderul majd, hogy az csak csali volt es valahol a felhoben van elmentve a bizonyitek, vagy valakinel balahol egy titkos helyen
erre nem... LOL
csak neztem, hogy ez most komoly? :D

azota mar nem lepodom meg semmin sem

hihetetlen, hogy az RTL ilyen mocskokat is enged leadni, mikozben olyan szinvonalas sorozatok is keszultek mar itt, mint az Aranyelet vagy A Kiraly.

az meg mar csak hab a tortan, hogy a Hamori Barbara nevenek kiemelten meg kell jelennie minden resz elejen mint a sóránnör
errol meg mar csak egy mondas jut eszembe ami szerintem pont talalo ide:
A hulye azzal dicsekszik amilye nincs, az okos azt is letagadja amilye van.

Koszonom a figyelmet
janderka 2025 márc. 09. - 10:04:30
(120/278)
Most, hogy lassan eljutott a sorozat a feléhez, egyes figurák kezdenek végre úgy viselkedni, mint ahogyan már kezdetben is kellett volna nekik.
Nem évődnek tovább egymással, hanem ott folytaják végre a kapcsolatukat megalapozó lamúrjukat, ahonnan elindultak vele.
Nem dobálóznak tovább fenyegető üvöltözésekkel, hanem egyszer s mindenkorra pontot tesznek falubéli ősellenségük ivadéka érdekpróbálkozásainak végére.
S nem bénázgatnak tovább ismeretlen célú ál-rokonaik mucsaröcsögei nyomortelepén való meghúzódással, hanem felkeresik végre a meglévő pesti kapcsolataikat és ott próbálnak megragadni, míg dűlőre nem jut az ügyük.

Erről jut eszembe, attól mert lepecséteték Gubáék villáját, azért azt még el nem vették tőlük (még a sztori szerint sem - pláne a valóságban). Tehát az még az övék (pontosabban Tónié). Ilyetén mód tehát még értéket képvisel számukra - vagyis ha kicsit is értelmesek, nem hagyhatják azt őrizetlenül az anyészetnek, csak mert kiköltöztették belőle őket (egyébként mért is?).
Arról nem beszélve, hogy egy már évek óta meglévő vagyontárgyat egy friss bűncselekmény kárának fedezetéül nem is nagyon szoktak zár alá vonni, pláne nem lefoglalni. Hacsak ki nem jelenti a bűnelkövető, hogy más módón nem tudja kártalanítani a sértetteket.
Hiszen vagyonelkobzást csak az adott bűncselekményből szerzett javakra végezhetnek el, ha jól értelmezem a szabályokat ( https://lorik.hu/buntetoeljarasok/zar-ala-vetel.html ).

A vagyonelkobzás biztosításaként zár alá vétel tárgya az a vagyon lehet,

1. amelyet az elkövető a bűncselekmény elkövetése során vagy azzal összefüggésben szerzett,
2. amelyet az elkövető bűnszervezetben való részvétele ideje alatt szerzett,
3. amelyet a kábítószer-kereskedelem elkövetője a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt szerzett,
4. amely a bűncselekmény elkövetéséből eredő, a bűncselekmény elkövetése során vagy azzal összefüggésben szerzett vagyon helyébe lépett,
5. amelyet a bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő feltételek biztosítása végett szolgáltattak vagy arra szántak, valamint
6. amely az adott vagy ígért vagyoni előny tárgya volt.

Márpedig a kacsaláb palota már régebb óta Tóni nevén volt, mint hogy Olcsika (bűbelkövetés átvállalása esetén Tóni) a kriptobizniszben elbukta volna a befektetők pénzét.
Zsupsz 2025 febr. 28. - 17:45:25 Előzmény sesenki
(119/278)
Jó sokáig bírtad. :)