Téma: Prometheus

offtopic
porthuuser 2012 jún. 15. - 01:05:39
(913/2133)
Mé, Charlize nem szereti a sört?
:)
Na, nem offolok tovább, jó szórakozást mindenkinek a Prometheus-hoz, csak nehogy a végén megégesse magát:)
offtopic
_goldie_ 2012 jún. 15. - 01:03:21
(912/2133)
ellesznek õk ketten?
:D
porthuuser 2012 jún. 15. - 01:00:23
(911/2133)
Azért nem kell ezt túlmisztifikálni!
Moziba filmet nézni megyünk, ha olvasni akarunk, könyvet veszünk, pecázázni meg azért megyünk, hogy halat fogjunk.
A szórakozást ráhagyjuk a 8 sôrre és Charlize Theron-ra:)
offtopic
_goldie_ 2012 jún. 15. - 00:56:38
(910/2133)
szóval te elolvastad? :D
a hosszával persze
az idõmet nem adom :)
beleolvastam itt-ott
jókat derültem
"Charlize Theron) segített át a szinte elviselhetetlen hullámvölgyeken" :)
"szórakozás kedvéért még sosem voltam moziban, még sosem vettem könyvet és még sosem voltam horgászni"
mirõl maradtál le :D
offtopic
porthuuser 2012 jún. 15. - 00:46:27
(909/2133)
mielôtt valaki fogást keresne rajtam, a feletébbrôl lemaradt egy b:)
Kíváncsi vagyok, hány évre lesz még a port.hu-nak szüksége arra, hogy egy hozzászólásokat editálható fórumot létrehozzon.
offtopic
porthuuser 2012 jún. 15. - 00:43:14
(908/2133)
még élek:)
Ez a kérdés olyan provokatív, hogy csak arra tudok gondolni, Te pl nem is olvasod el a hozzászólásokat, csak beírod a magadét:)
Vagy a hosszával van a gond?
Hogy is van ez? Ha 2 sor, akkor egye fene elolvasom, ha annál több, akkor haggyá má?
Ha nem olvassa VÉGIG senki, az szerintem nem az írót minôsíti, hanem a port.hu közönségét:)
KB. olyan mintha 10 perc után felállnál minden olyan filmnél, ami nem jön be, aztán itt fröcsögnél a port.hu-n, hogy milyen gagyi volt film:)
Ami ugye felettéb bevett szokás...

porthuuser
offtopic
_goldie_ 2012 jún. 15. - 00:37:02
(907/2133)
szted van élõ ember
aki ezt végig olvassa?
:)
offtopic
porthuuser 2012 jún. 15. - 00:35:38
(906/2133)
Pontosan:)
Nem érdekel hogy okos, bölcs, vagy ironikus, esetleg elmeháborodott, ahogyan a film sem érdekel.
Fogalmam sincsen hogy igaza van-e, vagy sem.
Csak a humor a lényeg...és Charlize Theron:)

porthuuser
greeen 2012 jún. 15. - 00:31:23
(905/2133)
Figyu egy kritika általában a filmrõl szól. Vagyis van egy nagyon is konkrét tárgya és a kritikus a filmet végignézi, és maximálisan megpróbálja megérteni. Ha xar ha jó. Ilyen kritika nincs ne viccelj már. Mikor ír olyat egy kritikus hogy nem érdekelt mi van csak másra koncentrált , hogy pecázna hétvégén meg nem érdekelte mi történik csak remélte levetkõzik a színésznõ! Azér van egy határ hehe. Jó oké itt nem a filmrõl van szó hanem hogy humorizáljunk....
greeen 2012 jún. 15. - 00:26:24
(904/2133)
igen. Elég cinikusan és ironikusan hatalmas intellektuális magaslatokból próbálja elõadni azt hogy ebben a mai gagyiságokban õ simán megmutatja a helyes utat. Jobb ha csak balinra pecázik. :)
porthuuser 2012 jún. 15. - 00:26:03
(903/2133)
Pontosan, okos és bölcs.
offtopic
porthuuser 2012 jún. 15. - 00:22:41
(902/2133)
Jaj már, nem kell mindent olyan komolyan venni:)
Amiért feltettem, az egyedül Charlize Theron volt.
Minek nevezzem, ha nem kritikának? Mi a kritika? Piros színû, 3 méter hosszú és farka van?
Vagy az amit KRITIKUS ír?
Ugyan már...
Ô gondolom annak szánta, más meg nem számít:)
Én nem láttam a filmet, nem is fogom megnézni, de ezen az íráson ettôl függetlenül jót derültem.
Jobban, mint az itteni hozzászólások 95%-án.
Ha egy embert megmosolyogtat, már érdemes volt feltenni.
És lesz akit megnevettet, csak ez számít...meg Charlize Theron:)
Az Alienrôl egy szóval sem írta, hogy szereti, sôt KIZÁRÓLAG csak a forma és látvány ami MEGFOGTA....de nem is értem minek szólsz hozzá, ha láthatóan tényleg el sem olvastad:)

porthuuser
10/10
Etlage4444 2012 jún. 15. - 00:15:15 10/10
(901/2133)
Hû de okos és bölcs a cikk írója. Látszik mennyivel a beteg, ebutult társadalom felett jár.
greeen 2012 jún. 15. - 00:08:41
(900/2133)
Rajtam nem fog segíteni .Úgy is elég beleolvasni ha minden 10-ik sort olvassa el az ember mert ez egy idióta blogfüggõ monológjának tûnik. A Kritika nem összekeverendõ azzal, hogy 20 soron keresztül "viccesek vagyunk" és beszélünk mindenrõl csak a filmrõl nem. Nagyjából a közlésének a lényege 3 sornyi lenne. És még erre kezdi hogy rövidre fogja hehe. Huh de sok ilyen krónikás van már a neten. Egy Prometheus után vagy aki Alien filmeket szeret nehogy már Solaris-t ajánljon valaki megnézendõnek.:) Tehát a 3 sor.Uhh Theron jó nõõ de megdugná.A Film tök ratyi az ûrodüsszeia meg a solaris a sci-fi.Számára ez értelmetlen gagyiság, max látványos és majdnem elaludt rajta. Na még 3 sor sem lett.
offtopic
porthuuser 2012 jún. 14. - 23:31:21
(899/2133)
Ez érdekes meglátás a hölggyel kapcsolatban:)
Egy részemrôl nagyrabecsült fiatalembertôl(Atyafipeca) pont az ellenkezôjét hallottam Charlize Theron-ról..
Bemásolnám ide az ô kritikáját a filmrôl, talán lesz olyan köztetek, kin segíthet.

SPOiLER cseppekben van benne:)

"Aki kajakos pecára vágyik az most sajnos ismét csalódni fog. Muszáj volt esmét pennát ragadnom, mert kicsit megbántva érzem magam. Tudjátok olyan ez, mint amikor a szellemi fogyatékos horgászfajzat elmegy a Drávára pecázni és egész nap nem fog egyebet, mint mondjuk két apró béna balinkát, amibõl nem igazán áll össze egy kerek bejegyzés. Ilyenkor jön az improvizáció. Általában ezek az alkalmak szülik azokat az ominózus felvételeket, amin mondjuk egy harmatcseppes fûbe fektetett pecabot, ne adj isten egy impozáns légy, vagy éppen a naplemente fényében fürdõzõ mûcsali látszik. Nincs ezzel semmi gond. Megesett már velem is. Lehet ezt finoman, ízlésesen is csinálni. Fõleg, ha van önkritikánk. Azonban Ridley Scott legújabb “bejegyzése” szó szerint megerõszakolt a moziban. Úgy éreztem magam, mintha megagyf@szoltak volna egy 3 rõfnyi(1 rõf=78cm) pénisszel a füleimen keresztül. A tetejibe mindezt csontszárazon, mindenféle lubrikáció, vagy kenés nélkül vitték végbe. A vetítésrõl hazaérkezvén jobb kezem mutatóujjával a fülemet túrtam, mikor kiszálltam az autóból. Az asszony megkérdezte, hogy belement talán valami a füledbe? Igen-válaszoltam. Bele. Ment. Ridley Scott beleverte a f@szát. (Van folytatás is)
A fent nevezett rendezõvel ellentétben én korántsem szeretnélek benneteket agyba erõszakolni, ezért tényleg csak nagy vonalakban írnám le az erõsen szubjektív jellegû magánvéleményemet a mai tudományos-fantasztikusnak hazudott mûremekekkel kapcsolatban. Sajnos az emberek többsége már a szavak jelentésével sincs tisztában és fingjuk sincs arról, hogy mitõl lesz egy film tudományos, vagy éppen fantasztikus, vagy akár mindkettõ egyben. A választ nem adom meg. Tessék megdolgozni érte! Ajánlott mozi: 2001. Ûrodüsszeia. (1968!!!) Arthur C. Clarke regénye nyomán.
Olvasta már valaki Stanislaw Lem Solarisát, vagy éppen Asimov Én a Robotját? Sosem volt még ennyire idõszerû a scifi mûfaj királyainak a mûveit leemelni a polcról és vászonra dobni õket. Már csak azért is, mert most tényleg hihetetlen technika áll már a filmesek rendelkezésére. A baj csak annyi, hogy már a kutya sem értené õket. Mire Asimov Robotja elérte a vásznat, nem maradt belõle más, mint egy látványos és ízléstelen amerikai akciófilm, a tömeg gusztusára adjusztálva. Na, de ne kanyarodjunk el a Prometheustól!
Kevesen tudják, de az Alien filmek sikerüket nem másnak, mint H.R. GIGER svájci szobrász- és festõmûvésznek köszönhetik, aki egyedi és zseniális formavilágával szinte megbabonázta a “szórakozni vágyó” embereket. Szórakozni vágyó… Erre még visszatérünk.
Én személy szerint már akkoriban finnyásan szemléltem az Alien filmek összes epizódját. Szinte csak és kizárólag a formák és a látvány volt az, ami megfogott bennük, de el kell ismerni, hogy azok a filmek talán szóltak is valamirõl.
A Prometheust ma néztem meg. Hozzá kell tennem, hogy lassan egy évtizede nem voltam már moziban. Vajon miért? :-O Csak és kizárólag Giger víziói csábítottak ismét a vászon elé, de azért a szívem mélyén reméltem egy csöppet, hogy nem leszek hülyére véve és talán beleszõnek valami kis többlettartalmat, vagy elgondolkodtató mifenét a filmbe. Nekem a Szárnyas fejvadász az origó Ridley Scott estében. A háromdés látványvilág szintén izgalmasnak ígérkezett. Na, nem mintha a Dráván nem lenne 3D-s a panoráma, de ott sajnos(?) nem rohangálnak nekronómok. A vetítés 17.30-kor vette kezdetét és negyed óra elteltével még mindig csak kommersz filmelõzetest és reklámokat zúdítottak rám. Szóval már az elején megreszelték az agyamat…
Aztán nagy nehezen elindult a film és végre felrakhattam a dimenzionálós csudaszemüveget, amitõl valóban remek panorámában részesülhettem. Negyed óra elteltével már tudtam, hogy a színészek csapnivalóan rosszak és, hogy a film nem egyéb, mint egy hálivúdi szuperprodukció, de azok közül is a legsúlyosabb, amivel akár betonfalat lehetne törni. A szinkron még csak súlyosbított a helyzeten. Na és persze úton-útfélen olcsó amerikai poénokba botlott az ember, megfûszerezve azzal az elviselhetetlen sablon akciófilm zenével. Jaj, kérem, de fájt…
A fent látható hölgy(Charlize Theron) segített át a szinte elviselhetetlen hullámvölgyeken. Õ volt, aki utamat vigyázta és aki szomjamat csillapította a logikátlan akcióhorror útvesztõjében. A fekete ûr-sztreccs ruha alatt domborodó idomai szinte morfiumként hatottak rám. Körülbelül a film felénél szemtanúja lehetettem egy nevetséges ön-császármetszésnek, ami akár a Monty Python Repülõcirkuszában is megállta volna a helyét. Talán abszurd tudományos-fanatikus akcióhorror lenne? Lehet. Mindenesetre a ráspolyt egyre erõsebben tolták az agyamra és akkor szentül megfogadtam, hogy minden erõmmel azon leszek, hogy ne figyeljek oda a filmben folyó történetre, hanem csak és kizárólag a begyes kis teremtésre összpontosítsak. Néha azért a hétvégén járt az eszem. Az evezésen. Az agyam nagyon be van biztosítva a kisülés ellen. :-O
Egy jelenet a filmbõl… Szerintem az ûrhajósok kosztümjének a dizájnján még PIRX kapitány szkafandere is túltesz. A tojás alakú plexi-sisak csak hab a tortán… Itt már vastagon elvesztettem a fonalat. Lezáródtak agyam védelmi zsilipjei, de úgy is mondhatjuk, hogy felhúztam a fejemre az erényövet. Néha mikor megláttam a kedvenc szereplõmet nagyra nyíltak a pupilláim, de már alapjában véve máshol jártam. Arra gondoltam, hogy ki kéne próbálni a Dráván a drop shotozást, vagy végre kukaccal kéne horgásznom a visszaforgókban. Kellemesen sikerült elmélyednem a Dráva képzeletbeli világában, de hirtelen egy hatalmas csattanás zökkentett vissza a való világba. Valami bazi nagy ûrhajó lezuhant és elkezdett gurulni a bolygó felszínén, majd egy nyálkás, csápos ízé beköpött valami bigyóval egy izmos, betonfejû, nagyra nõtt élõlényt, akinek a hasából kisvártatva kipattant a klasszikus gigeri idegen és egy bazi nagyot sikoltott a levegõbe. Itt sötétség következett, majd megjelent a felirat a film végén. A légkalapács leszállt az agyamról… Én a rendezõ helyében még a zárójelenet elõtt leöntöttem volna a legénység megmaradt tagjait egy kádnyi magzatvízzel, csak, hogy tovább fokozzuk a borzongást. Az tuti használt volna.
Összességében nagyon siralmas és szégyenletes dolognak tarom, hogy jelenleg ilyen szánalmas tudományos-fanatikus produkciókkal etetik az embereket, akiket szándékosan rászoktattak a moslékra. A rendszer pedig egy idõ után önmagát erõsíti. A gagyihoz szokott ember még több bóvlit akar. Egyébként a film vizuálisan valóban nagyon frankó volt. Ez is hûen tükrözi a társadalmunkat. Minden a külcsín, semmi a belbecs. Mint, amikor várat épít valaki az ingoványra. Giger szégyenében valószínûleg már befalazta magát a mûtermébe. Hogy mi maradt meg bennem a Prometheus után? Bennem, aki imádja a fantasztikus filmeket? Két zöld szem, egy formás fenék és egy hibátlan arc. De legalább levetkõzött volna! Hogy szórakoztató-e a Prometheus? Bizonyára. Az esetemben nyolc sör után mindenképpen. Mellékesen meg kell jegyeznem, hogy a szórakozás kedvéért még sosem voltam moziban, még sosem vettem könyvet és még sosem voltam horgászni. A szórakozás egy baromi nagy vizesnyócas. Nesze semmi, fogd meg jól! A szuperprodukció után két srác beszélget a filmrõl az elõcsarnokban… -De hát nem érted? Azért mentek vóna a teremtõk a Földre, hogy elpusztítsák azt. Húúú, kérem, mekkora nagy fordulat! Micsoda végkifejlet! Azé mentek vóna, hogy elpusztítsák aztat. Édes, Jó istenem, hová jutott ez az önmagából kifordult, nevetséges világ?

Talán Ridley Scott is olvassa a bejegyzésem. :-O Innen üzenem neki, hogy nem illik a nézõt hülyére venni és megerõszakolni ilyen olcsó összetákolt, látványos vacakkal. Az bántja az ember önérzetét. Persze a jó pap is holtáig tanul, de az is igaz, hogy idõvel elhülyül az ember. Lehet, hogy éppen a szellemi leépülésnek vagyunk szemtanúi.

Ha jó és ízléses scifire vágytok akkor a Prometheus helyett nézzetek rá Sodebergh Solarisára, vagy csak egyszerûen nézzétek meg újra a District 9 nevû fantasztikus kutyakomédiát. Görbüljön sorstársak!"

kb ennyi:)

kellemes filmezést

porthuuser

ui. én is csípem Charlize Theron-t, aki sokak által nagyon alábecsült színésznô.
kybuck 2012 jún. 14. - 23:11:20
(898/2133)
Látványos és izgalmas film, legalábbis elsõre, de a várakozásokhoz képest alul teljesített, ez azt hiszem vitán felül áll.
Sanyiqua 2012 jún. 14. - 21:35:25
(897/2133)
Engem nagyon megfogott a történet, de az elõttem szólókkal egyetemben ugyanúgy nekem is sok-sok kérdés maradt megválaszolatlanul. Talán kapunk rá kielégítõ választ, talán nem, vagy a jó öreg Scott, a fantáziánkra bízza a továbbiakat.
Ettõl függetlenül nagyon látványos film.
8/10
Johnye84 2012 jún. 14. - 20:27:40 8/10
(896/2133)
:D én örökké élek......megszerzem a titkot ami az öreg Weyland-nek nem sikerült :D
Egyébként azt tudtátok, hogy Ripley a filmbeli történések idõpontjába volt 1 éves? :)
6/10
nikizs 2012 jún. 14. - 20:22:28 6/10
(895/2133)
Egyébként valószínû, hogy akkor veled is hasonló lenne a szitu :D:D
6/10
nikizs 2012 jún. 14. - 20:18:57 6/10
(894/2133)
Persze, mert lehet addigra se látni se hallani nem fogok :D Vagy majd beülök az unokákkal, és azok tolmácsolnak :D:D