offtopic
elisabet 2010 ápr. 14. - 13:09:45
(8901/9721)
KINDER BUENO

KINDER BUENO
Hozzávalók:
6 db tojásfehárje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1/2 csomag sütõpor
15 dkg vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém
háztartásikeksz
Krém:
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníiliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarine
2 dl tejszín
A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük.
A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejbõl, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztbõl krémet fõzünk, elfelezzük.
Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihûtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém,
a tetejére a 2 dl tejszínbõl vert kemény habot tesszük.

------------- Kár, hogy a képet nem tudom betenni - állati gusztik!
offtopic
elisabet 2010 ápr. 14. - 13:08:36
(8900/9721)
:)) Itt még egy:

---------------
KINDER TEJSZELET

Hozzávalók:
tészta:
8 tojás,
20 dkg cukor,
6 ek víz,
8 dkg olvasztott vaj vagy sütõmargarin
30 dkg sima liszt
4 dkg keserû kakaópor,
1 cs sütõpor,
1 tk mézessütemény fûszerkeverék
tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin és liszt a felületre vagy sütõpapír

krémhez:
4-5 ek cukor,
4-5 cs vaníliás cukor,
3,75 dl tej,
3,75 dkg ( 1,5 csomag ) zselatinpor,
8 dl habtejszin,

mázhoz:
25 dkg étcsokis torta bevonó,
8 dkg vaj/margarin

Elkészítés:
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fûszerkeverékkel összeforgatjuk és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve.

A tepsit ( kb. 30 x 35 ös ) elõkészítjük ( vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy kibéleljük sütõpapírral ). A massza felét belesimítjuk. A sütõportól megfelelõ méretûre fog nõni sülés közben. Elõmelegített sütõben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihûlni.

A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve, kis lángon addig fõzzük amíg a zselatin elolvad. Vegyük le a tûzrõl és hûtsük langyosra. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan amíg a krém meg nem köt, addig símítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot úgy hogy egy kicsit nyomkodjuk is bele.

Hideg helyre tegyük legalább 1,5-2 órára.

Máz: a csokoládét a vajjal megolvasztjuk, és rásimítjuk a süti tetejére. Egy késsel a csokiba jelöljük meg a szeletek helyét. Vízbe mártott késsel felvágjuk

Tanácsok:
A mézes fûszerkeveréket,el is lehet hagyni,úgy is finom, kipróbáltam :)
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 13:03:05 10/10
(8899/9721)
Nagyon jól hangzik! Gondoltad hátha kedvet kapok hozzá és a kérdéseidre a végén választ kapsz? :P Amúgy a karamellizálós dolog az jól hangzik, lehet azt tényleg érdemes úgy kipróbálni!
offtopic
elisabet 2010 ápr. 14. - 12:55:38
(8898/9721)
:)) Küldök egy recipét, hátha úgy gondolod, esetleg... - érted? :DD
---------------
SNICKERS SZELET

Hozzávalók:
A tésztához:
225 g finomliszt
75 g cukor
175 g vaj

A töltelékhez:
200 g vaj
400 g cukrozott sûrített tej (a tubosos undormány :-)
4 evõkanál cukor
250 g sózott földimogyoró

A csokimázhoz:
125 g tejcsoki
125 g 85%-os étcsoki

A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítottam. Kibéleltem sütõpapírral egy 20×25 cm-es kistepsit és beledöngöltem. 160 fokos sütõben kb 40 percig sütöttem, míg a teteje egy kis színt kapott. Hagytam kihûlni.

Egy nyeles edényben a mogyoró kivételével kimértem a hozzávalókat és feltettem fõni. Közben folyamatosan kavargattam. Ahogy felforrt, elkezdett pöfögni, de hálistennek nem lövöldözött, így égési sérülések nélkül megúsztam. Kb 10 perces kavargatás után érezhetõen besûrösödött és kissé karamellizálódott a massza. Ekkor belekevertem a mogyorót és a tésztára simítottam.
Mikor kihûlt, a papírt lefejtettem róla és egy tálcára csúsztattam. Így nézett ki: Vízfürdõ felett felolvasztottam az étcsoki-tejcsoki keveréket és bevontam a tetejét. Hûtõbe dugtam, majd egy óra múlva szeleteltem.

Szerintem egész jó lett. Mondhatni remek. A tészta erõsen vajas ízû, ami jó kontrasztott ad a csokinak és a sós mogyorónak. A töltelék állaga valami egészen fantasztikus: nem kemény, nem túl ragadós, pont jó.
Kíváncsi lennék milyen lenne ha:
1, Vaníliát tettem volna a tésztába?
2, Kakaós tésztával csináltam volna?
3, A töltelék cukormennyiségét elõször karamellizáltam volna, aztán adtam volna hozzá a sûrített tejet és a vajat, hogy kicsit intenzívebb karamell íze legyen...?

Nem hiszem, hogy a közeljövõben elkészítem (ki kell pihenni ezt a kalóriamennyiséget), de jövõre talán kísérletezek még vele...
10/10
offtopic
henett 2010 ápr. 14. - 12:53:13 10/10
(8897/9721)
Én erre csak azt tudom mondani, hogy: HAJRÁ! :D
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 12:39:34 10/10
(8896/9721)
Hû apám de jó magyar voltam, csak most látom :D
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 12:22:25 10/10
(8895/9721)
Elõéletem az nincs, ellenben jó sütõgénjeim azok vannak :D Talán utóéletem lesz, nagyon szeretek sütni hobbyszinten nagyon. Talán egyszer úgy leszek én ezzel mint Swenn a fodrászattal, majd késõbb valamikor kitanulom. :) Leginkább a tortadíszítés része érdekel. El olyan tanfolyamot nagyon szeretnék elvégezni!
10/10
evacili 2010 ápr. 14. - 11:05:53 10/10
(8894/9721)
Ajánlom egyébként mindenkinek az iwiw-en megnézni Panni csoda-remekeit!
10/10
evacili 2010 ápr. 14. - 11:02:48 10/10
(8893/9721)
Panni, fantasztikus vagy!!! Van valami cukrász elõéleted amirõl nem tudok?
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 10:58:44 10/10
(8892/9721)
Dehogyneeem! Próbáld meg, nem olyan nehéz! Megsúgom a mûremekelés közben kb 3szor hittem azt hogy ebbõl nem lesz semmi mert úgy nézett ki :P De már csak becsületbõl és végig szoktam a recepteket csinálni és valami csak kikerekedik belõle! Tehát nem csak neked mondom, ha valaki erre vetemedne, ha még friss sütésmentes állapotában furán néz ki ne ijedjetek meg sülésnél kiszépül tapasztalat :DDD
offtopic
elisabet 2010 ápr. 14. - 07:49:57
(8891/9721)
Ez nagyon szép és szinte érzem az illatát! Nagyon ügyes vagy! Ha ezer évig élnék, sem tudnék ilyet ;(( Hüppp...
offtopic
elisabet 2010 ápr. 14. - 07:47:45
(8890/9721)
:)) Ezt jó olvasni! :) Judo edzés? Annak idején én is beírattam a nagyobbik fiamat, aztán mindig úgy kifárasztották, hogy már nem kívánt többet menni :D
Drága kis Picuri, biztos élvezni fogja! :)
Köszi, megvagyok/gyunk, mindjárt ki kell lépnem, mert állatira elhavazódtam a melóval.. :((
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 07:27:49 10/10
(8889/9721)
Lehet keresgélni :D De amondó vagyok itt rajtad kívül azért tudják hol vagyok rajta :D
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 07:26:44 10/10
(8888/9721)
:)
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 14. - 07:23:22 10/10
(8887/9721)
Kérésed számomra parancs :)
Zsul 2010 ápr. 14. - 04:02:37
(8886/9721)
Swenn által csinált rövid, és jóra sikerült frizurával köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat!
Nekem lenne egy kérésem/kérdésem, mert nem hagy nyugodni valami... Panni bogarat ültetett a fülembe, két receptírás között:P Köszönöm és láttam azt a képet, amivel Selmeczi Rolanddal (is) vagyok látható. Ez összefügg a bogárral:D Valaki nem tudna egy olyan képet idelinkelni még az elsõ találkozóról, ahol Panni is látható? És akkor lehet játszani itt a fórumon "hol a Panni"-sat.:)
10/10
offtopic
henett 2010 ápr. 13. - 20:32:36 10/10
(8885/9721)
Szió! :)) Tudtuk, hogy Panni ilyen ügyes, de hogy ez felborzolta a nyálcsordató izmaimat az is biztos! :)))

Hogy vagy? :))
10/10
offtopic
henett 2010 ápr. 13. - 20:29:43 10/10
(8884/9721)
Atyaég!!!! :DDD Ez valami nyálcsorgatóan, hatalmasan finomságosnak tûnik! :DD Gratulálok!!!! :DD
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 13. - 20:13:27 10/10
(8883/9721)
És itt hozzá a recept! Én annyit változtattam hogy a kalács felét dióval és nem mákkal csináltam, tehát 4-ek mák és 4 ek dióval lett csinálva :)

Mákvirág kalács
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. só, 2 ek olaj.
Töltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darált mák és porcukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk...Az élesztõt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idõ kb. 25 perc.
10/10
offtopic
Panni:) 2010 ápr. 13. - 20:12:24 10/10
(8882/9721)
Ha már receptek, ez a ma esti remekmûvem. Biztos vagyok benne hogy ez is fog tetszeni, én nagy sikert arattam vele :) De egy darabig nem sütök, jól elfáradtam a munkahelyen gondoltam kipihenem magam sütögetéssel, nos mégjobban elfáradtam :DD De szerintem megérte! :)