andy242 2007 jan. 22. - 22:39:26
(75/9725)
Sziasztok

Kicsit eltûntem az utóbbi idõben, de így a vizsgaidõszak közepén néha annak is örültem, hogy élek. De azért egy kis pihenõre úgy 4 óra körül mindig szükség van ;-))
A részeket szorgalmasan veszegetem fel és majd elõbb utóbb DVD-re is át lesznek írva, és a digitalizálással is kacérkodom, de azt csak úgy ha tudok egy jó DVD Rip progit szerezni, és a DVD-rõl berippelni.
Látom, többetek egyik kedvenc része a Mérgezett víz. :-)) Nem tagadom, az enyém is. :-)) Ott mondjuk kicsit fájt a szinkron, mert annak a szövegét angolban is olvastam, úgyhogy tudom minek kellett volna lenni. De egyébként már én is megbarátkoztam vele. Tényleg igaz, hogy az a dolog kulcsa, hogy ne nosztalgiázzon az ember a Hallmark-os részekkel. :-)
Sully tényleg az ideális pasi. :-) A mai részben jó jelenet volt, amikor Mike magyarázta, hogy megérti Colleen érzéseit, merthogy Sully milyen jó pasi :-))) Ez tetszett.
Amikor elkezdte az M1 adni a sorozatot próbáltam a környezetemben minél többeknek reklámozni, hogy nézzék. Vanak akiknél sikerrel jártam, és ennek örülök :-)) De van egy lány aki úgy általában keveset néz TV-t mert mindig azt mondja, hogy semmi használható nincs benne. Neki is mondtam, hogy akkor nézze ezt, mert milyen jó. Legközelebb mikor találkoztunk kérdeztem, és mint aki szívességet tesz közölte, hogy egy részt megnézett és nem valószínû hogy fogja nézni. Olyan negatívan beszélt róla, hogy azt hittem két különbözõ filmet néztünk. Nem igazán értem, hogy ha ezt sem akarja nézni akkor mit.
Na mindegy is, csak gondoltam elmesélem, mert megérteni úgysem fogom.

Na, ez most kicsit hosszúra sikerült, de lehet hogy megint nem jövök egy darabig (van még pár vizsgám :-(( ) De azért amikor csak tudom, nézem :-))
10/10
Nannyfan 2007 jan. 19. - 16:10:42 10/10
(74/9725)
Szia! De jó lenne ha sikerülne valamit intézni!!! :)
Férfi ügyben akkor szerencsés vagy. :) A mai világban ritka az ilyen sajnos. :(
Lenili 2007 jan. 19. - 12:44:21
(73/9725)
Sziasztok ::Szép napokat!
Örülök ,hogy csak "normális hozzászólások vannak ezen a fórumon....a 14 éves "férfiú " valószínû nem a legtisztább beszédû fiatalok közül van,de mentségére szolgáljon,hogy nézi a sorozatot,,,ebbõl talán ragad rá valami jó is a csúnya beszéden kívül...
Más: én is tettem lépéseket ,mert szeretném megszerezni az egész sorozatot/ha lehet a Hallmarkosat/ van ismerõsöm a TV-nél és megkértem segítsen valamit ebben ...ha lesz hirem közlöm ...Csodás volt ez a két utolsó rész,,,vannak ilyen férfiak hálistennek ,mert az én párom ilyen és hálás vagyok a sorsnak érte nagyon...kellemes hétvégét mindenkinek !
10/10
Nannyfan 2007 jan. 19. - 09:49:23 10/10
(72/9725)
Szia! Egyenlõre semmi. Viszont még nagyon az elején vagyunk. :) Majd én is körbeérdeklõdök. :)
blf22s 2007 jan. 17. - 21:01:43
(71/9725)
Szia mindenkinek!

van vmi hír a bedigitalizálásról? Vagy esetleg hogy lehet megszerezni az epizódokat? Én sajnos dolgozom ebben a z idõben...
Pedig régen minden részt láttam, és olyan jó lenne noyztalgiázni...
10/10
Nannyfan 2007 jan. 17. - 20:17:57 10/10
(70/9725)
Ettõl félek a legjobban. :( Hamarosan megtudjuk... :(
10/10
Nannyfan 2007 jan. 17. - 20:16:44 10/10
(69/9725)
Nekem is bevillant a "meleg tavasz" dolog. :) Kíváncsi voltam, hogy itt mit mond Brian! :) De szerencsére nem csalódtam.
A mai és a tegnapi rész isteni volt!!!!!! :)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 17. - 20:15:08 10/10
(68/9725)
Amikor elkezdte adni az M1 és meghallottam a szinkront elborult az agyam és írtam a Hallmark-nak. Megkérdeztem, hogy várható-e a közeljövõben a sorozat vetítése. Nem is reméltem, hogy válaszolnak.
Ezt a választ kaptam:

Hi Anita,

Thanks for your email.

Unfortuantely we do not have any immediate plans to broadcast Dr. Quinn: Medicine Woman, but it may be shown in the future.

You can stay up to date with all of our shceduled programmes by visiting <a target="_blank" href="http://hu.hallmarkchannel.tv" title="http://hu.hallmarkchannel.tv">hu.hallmarkchannel.tv</a>

Regards

Peter

Peter Holley
Web Assistant
Sparrowhawk International Channels Limited
234A Kings Road, London SW3 5UA

Sablon szöveg, de akkor is válaszoltak. :) Sajna jódarabig nem számíthatunk arra hogy a Hallmark vetíteni fogja.

Mostmár nem is zavar annyira a dolog. A szinkron így is rendben van. Fõleg a szöveghûség szól mellette. Már nem zavar. :)
Amúgy elgondolkodtató, hogy külföldrõl válaszolnak, a drágalátos M1 pedig még válaszra sem méltat....
10/10
jagi 2007 jan. 17. - 20:04:41 10/10
(67/9725)
Sziasztok!A mérgezett víz nagyon jó volt!!!Most láttam elõször magyarul!Sajnos a mai részt ezúttal elmulasztottam::(Azt hiszem a VOX-on ma volt az a rész,amikor megtudják,hogy kisbabájuk lesz,ezt is nagyon szeretem.:)Már én is kezdem megszokni a szinkront,de talán nemsokára megváltozik.
ryana 2007 jan. 17. - 19:34:30
(66/9725)
Én meg még nem hallottam helyesírásról, pedig igyekszem!
ryana 2007 jan. 17. - 19:32:31
(65/9725)
Én a mai részt is szeretem, két ilyen jó rész egymás után, klassz :). És ha jól látom holnap lesz a születésnapos :))))).
Szerintem jól tetted, hogy túl léptél a Hallmarkos szinkronon, én csak Sully hangja miatt sajnálom egy kicsit azt, de ezt már asszem írtam. Egyébként szarvashibákkal van tele a fordítás. A kedvencem a mai epizódban volt: amikor a gyerekek szurkolnak Sullynak a parton, miközben Dr. Mike-éka a forrásban úsztatják. m1 szinkron: Brian:-A meleg forrás jót fog tenni! vagy valami ilyesmi, Hallmarkon ugyanez:- A forró tavasz jót fog tenni! Eredeti: "hot spring" gondolom, a fordító nem hallott még olyan szavakról, amelyeknek több jelentésük van; az, hogy így semmi értelme a mondatnak az adott kontextusban még csak el sem gondolkoztatja...Annyira jó, hogy ezt ki adhattam magamból :-).
10/10
Nannyfan 2007 jan. 17. - 10:42:22 10/10
(64/9725)
Dehogy! :))
Csak eszembe jutott, hogy a késõbbiekben is gyakran elõfordul, hogy Sully fésüli a haját. :) Miközben néztem beugrott egy késõbbi részbeni beszélgetés. Amikor Teresa Morales közli Michaelával, hogy úgy viselkedik mint egy férfi és, hogy biztos nem jó feleség. Este ezt elmondta Sullynak és természetesen õ közölte, hogy teljesen rendben van, hogy õ is ott ül a férfiak között a tanácsaban meg stb.. és ekkor kérdezi meg, hogy ezek szerint akkor õ sem férfi mert szereti fésülni a (Michaelának) haját?

Semmi extra, csak beugrott. :) Vizsgára tanulok ezerrel és ilyenkor kicsit agyilag zokni vagyok. Ilyeneken morfondíroztam a sorozat alatt. :))
10/10
szterke 2007 jan. 17. - 10:21:53 10/10
(63/9725)
Mi az, hogy most fésülte meg ELÕSZÖR? Mért, még mikor máskor? Késõbb ez valami rendszeres programjuk lett?:))
10/10
Nannyfan 2007 jan. 17. - 08:44:23 10/10 Előzmény baroncs
(62/9725)
Kedves baroncs!
Nagyon szivesen látunk a fórumon, de kérlek tartózkodj az ilyen kijelentésektõl. A címmel kapcsolatos broblémáinkat még az elején kitárgyaltuk. Biztos vagyok benne, hogy a fordítás minimum 10 éves lehet. Egyre több jel utal rá. Ezt kaptuk ezt kell szeretni.
Üdv: Nannyfan
10/10
Nannyfan 2007 jan. 17. - 08:40:45 10/10 Előzmény Célia
(61/9725)
A tegnapi rész még mindig jó!!!!!!! Sully ebben a részben fésülte meg elõször Michaela haját. :) Izgalmas, romantikus és humoros volt. :) Horace, Jake, Loren és Hank kitettek magukért a borzzal!!! :)) A szinkron egyre kevésbé zavar. Viszont megtiltottam magamnak a Hallmarkos verzión való nosztalgiázást. Mert ha meghallom a régi hangokat.... szóval nem nézem és így nagyon jó!! :)
baroncs 2007 jan. 16. - 15:32:00
(60/9725)
Ki a fasz fordtja le ennek a sorozatnak a nevét??? Mert, hogy Dr.Quinn, Medicine Women nem azt jelenti, hogy Quinn doktornõ, a varázsló; hanem azt , hogy Dr. Quinn a gyógyító(nõ)/ orvos/doktornõ.
10/10
Célia 2007 jan. 16. - 12:32:10 10/10
(59/9725)
És még annyit, hogy MA van a Mérgezett víz c. rész !
Nekem is egyik kedvenc részem, nézzétek, nagyon jóóó!
10/10
Célia 2007 jan. 16. - 12:28:30 10/10
(58/9725)
Sziasztok! Nagyon örülök ,hogy talátam fórumot ennek a gyönyörû történetnek. Én is végig néztem a sorozatot különféle csatornákon, és nagy kedvencem volt. Igazán bájos történet, remek szereplõkkel. Jó látni a sok agyalágyult film helyett egy tartalmas , mondanivalóva ellátott sorozatot. Természetesen nekem is a férfi fõhõs a húzó erõ, ami minden rész megnézésére késztet. Valóban, ilyen pasas csak a filmen létezik, de olyan jó álmodozni !!
erosz66 2007 jan. 15. - 18:08:54
(57/9725)
Hellóztok!
Nekem Sully-ról mindig az jut eszembe,amit egyik "öreg"barátnõm mondott egy élet teljes tapasztalatával : ha találkoznál véletlenül egy ilyen pasival,gyorsan bekeretezni, ki a falra,mert nincs több!
Azért jól esik nézni,milyeneknek is kellene lenniük a teremtés koronáinak. Aki egy kicsit is túlnõtt már az álmodozós kamaszkoron,tudja mirõl beszélek.
Mindenkinek jó sorozatnézést!
ryana 2007 jan. 15. - 13:02:05
(56/9725)
Ezek szerint Te többet láttál nálam, pedig én végig néztem a filmet :-). Úgyhogy, ÉN kérek elnézést :-)!

Értem mirõl beszélsz, rövid hajjal nekem sem nyerõ annyira. És igen! Sully tökéletes, szóval nincs ilyen...

Azért vannak akiket jól esik nézni, még ha ki is nõttem már a kamaszkorból. :-)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 15. - 12:39:35 10/10
(55/9725)
Egy darabig néztem a filmet. Mintha láttam volna a pult mögött egy pillanatra.... de itt még nagyon törpike szerepe volt.. Ha esetleg késõbb még szövege is volt akkor elnézést kérek! ;)
Igazából nem szokásom férfi színészekért rajongani és beleszerelmesedni.... Tini koromban is kimaradtam a Leonardo Dicaprio lázból.. :) Az a fura helyzet, hogy Joe Lando nem kellene. Kiábrándultam belõle, mikor megláttam rövid hajjal... de Sully... õ egyszerûen csak Sully. :) Õt imádom. Azok a kék szemek... Nekem õ az álomférfi. :) Ennyi álmodozást megengedek magamnak. ;)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 15. - 12:33:41 10/10
(54/9725)
Szia!
Elhiszem amit mondasz. Ebben a témában már én is elég sokat informálódtam. Beszéltem már a Viasat3-al és a CoolTv-vel. Ott is ugyan ezt mondták. Biztos jó lehet ott lenni egy szinkronizáláson! :) De gyanítom, hogy ez tényleg egy elég régi szinkron és már évek óta le van a teljes sorozat szinkronizálva. :( Hamarosan vége lesz az 1. évadnak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesznek-e hangváltozások....
blf22s 2007 jan. 15. - 06:24:49
(53/9725)
Szia!
Esetlegesen felvenni a kapcsolatot vmelyik Tv-vel?

Szinkron témában lenne egy két infóm általánosságban:-)
Volt lehetõségem gyakornokként részt venni 1-2 film szinkronján és a követekezõket tapasztaltam: a szinkronhangok kiválasztása alapos, karakterhez közeli személyeket próbálnak keresni.
Minden esetben a nevek kiejtésénél az eredetire törexenek: Ezért van a "MIKÁÉLA"...
Nagyon nagy élmény végig ülni a szinkronokat.
Ha tudjuk melyik szinkronstúdiók készítették a szinkront, rá lehet kérdezni hogy el lehet-e menni (ha esetleg vannak olyan részek, amiket még nem csináltak meg...)
ryana 2007 jan. 13. - 18:22:30
(52/9725)
Sziasztok!
Igazán nincs mit :-). Ha ez OFF-nak számit, bocsi, de még "sosenem" írtam semmilyen fórumba, ebbõl is látszik, hogy kicsit megfertõzött a sorozat, pedig régen lesajnáltam a sorozatfüggõket, nesze nekem :-(. Szóval, ha esetleg valamelyikõtöket érdekli, ma este m1 Szeretlek holtodiglan 21:50, Joe Lando barátunk, kezdeti szárnypróbálgatása, úgy tudom Õ az egyik pincér benne, nem tudom, mennyi szerepe van (valószínûleg kicsi), de már kíváncsian várom :-).
Ja! Keddi rész valóban jó lesz.
R.
10/10
Nannyfan 2007 jan. 13. - 17:48:50 10/10
(51/9725)
Még valami, ha esetleg van ötlet, hogy a Hallmarkos verziót, hogy szerezzük be, akkor várom a javaslatokat. Nekem meg van pár rész, de a minõségük elég gyatra. Nosztalgiáztam tegnap és hát... Mást kellene kitalálni... De nincs ötletem. :(
10/10
Nannyfan 2007 jan. 13. - 17:45:38 10/10
(50/9725)
Sasoljátok a TV-t nagyon! Kedden lesz A Mérgezett Víz c. epizód!!!!!!!! Az egyik kedvencem!!!! :)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 13. - 17:43:08 10/10
(49/9725)
Sziasztok! Üdv a fórumon mindenkinek!!!!!! Annyira örülök, hogy egyre többen vagyunk! Érdemes volt elindítani! :)
Ryana, köszi, hogy megosztottad ezeket az infókat velünk! :) Jól nézünk k, ha majd állandóan váltogatják a szinkronhangokat. Volt egy olyan érzésem, hogy ez nem mai szinkron... A fene vinné el õket, hogy nem voltak képesek megvenni a Hallmark-os verziót! :( Majd meglátjuk mit hoz a jövõ...
Lenili 2007 jan. 13. - 16:49:04
(48/9725)
Halihó Kedeves Sorozatnézõk!
Ez a pénteki rész lenyûgözött...a medvés jelenet csupa izgi volt ,már nem is emlékeztem erre a részre . A pici kis félvér baba olyan édes . Sok részt kihagytam "anno" és tele vagyok izgalommal mi lesz ezután ...és persze mikor bontakozik ki Dr Quinn szerelmi élete . Remélem nem hagy minket cserben a TV1 ,mert az írtó rossz lenne....mármint ha abbahagyná a felénél a sugárzást. de ne fessük az " ördögöt" a falra!!!!Szép hétvégét mindenkinek!
jaina potter 2007 jan. 13. - 16:30:23
(47/9725)
Helló Mindenki!

Örülök, hogy tetszik nektek a sorozat. Nálunk mondjuk nem én vagyok a rajongó, hanem sokkal inkább Anyum, de én is szoktam nézni részeket.

A szinkron tényleg fura, bár én azon is fennakadtam elsõre, hogy ki az az Olive, a tiszteletes miért lát és Sully és Dr. Mike nincs együtt stb stb, mert az én Hallmarkos emlékeimben így élt. Aztán felhomályosítottak, hogy ez az elsõ évad.

Amúgy kíváncsi vagyok, az M1 meddig bírja szusszal, mert kifejezetten magyar specialitás, hogy a sorozatokat félidõben egyszerûen abbahagyják, majd ismételgetik! :(
ryana 2007 jan. 13. - 15:41:43
(46/9725)
Sziasztok!
Hagy legyek egy kicsit okos tojás! Szóval, az m1 a régi, kb. 10 évvel ezelõtti szinkronnal adja most, ami akkor azt hiszem a tv3-on ment, és mivel akkor csak az elsõ évadot adták le, feltételezem, hogy a hátralevõ évadokat nem is szinkronizálták le, és így gondolom, hogy a másodiktól szinkronhang váltásra számíthatunk, vagy megszerezték a Hallmarkosat, vagy újat csináltatnak, majd kiderül...De fura lenne a felnõtt Szalay Csongort újra szerzõdtetni Brian hangjának :-). Megjegyzem Dr. Mike hangját ezzel a szinkronnal jobban szeretem, Sullyét (jó pasi!), pedig a Hallmarkossal. A 'Gyógyító Asszony' szerintem is nagyon találó lenne.
Uff, én beszéltem, :-), egy újabb jelentkezõ, az egyre népesedõ rajongó táborba
10/10
Nannyfan 2007 jan. 12. - 20:51:57 10/10
(45/9725)
Tündéri volt a mai rész!! Azt a babát meg lehet zabálni!!
De õ az (John Schneider). Szeretem ezt a színészt. Már a Hazárd Megye Lordjai-ban is szimpatikus volt. Késõbb õ lesz Daniel Simon, Sully legjobb barátja.
10/10
jagi 2007 jan. 12. - 18:47:38 10/10
(44/9725)
Hello!Ezt a mai részt még sosem láttam!(nem sok ilyen van)Nagyon aranyos volt a félvér kisbaba.Az apja nem az a színész,aki késõbb Sully barátját Danielt játssza?Nem tudom a nevét.Engem a "Mikaéla"nem annyira zavar,már megszoktam a németbõl!:)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 11. - 21:45:29 10/10
(43/9725)
Sziasztok!
A mai részt nem bírom ki szó nélkül! Loren mûtétjén majd leestem az ágyról úgy röhögtem. Jake arca, és Miss Olive (remélem jól írtam le). Egyszerûen csúcs volt! A kinti fogadás is jó volt!
Colleen-t viszont nagyon sajnáltam. :(
Mindent összevetve remek rész volt! :)
Lenili 2007 jan. 10. - 19:16:50
(42/9725)
Sziszi minden rajongónak!
Én is örömmel látom bõvül a táborunk.Valóban hálásak lehetünk az M1-nek ,hogy így vagy úgy de a mûsorára tûzte. Csodás jellemû embereket lehet benne látni és még fantasztikusabb szereplõkkel. A filmbéli jellemek szép példája az akkori idõ embereinek énjérõl. S lám akkor is mekkora volt az emberi gyarlóság.,,,de mindig van megfelelõ megoldás a csodával határos módon. Ime itt jön be a "varázsló " kifejezés. A mai részben ábrázolt marhalopásért valóban akasztás járt ,de varázslatos Dr Quinn doktornõnk közbelépett...... védõbeszéde megmentette a gyilkolástól a Kisvárost. Hatott az emberi elsötétült és ölni vágyó agyakra ,,,hálisten...és akkor nem is olyan rossz a "varázsló" kifejezés . Sok embernek kellene ezt a sorozatot néznie ,mert hatalmas a mondanivalója ...Én is remek ötletnek tartom a DVD-és felvételt ,vevõ lennék rá. Mindenkinek további kellemes sorozatnézést.
erosz66 2007 jan. 10. - 14:20:46
(41/9725)
Helló !
Van még cifrább is:egy pár éve a megboldogult TV3 ugy adta le a sorozatot két részletben,hogy kb.felétõl szinkront váltott.Úgyhogy már semmi sem meglepõ.Egyébként a legjobban spanyolul és olaszul tetszett, a dallamos nyelv miatt.A szlovákot végig röhögtem.
10/10
Nannyfan 2007 jan. 10. - 13:59:45 10/10
(40/9725)
Szia! Üdv a fórumon!! :)
Érdekes lehetett annyi nyelven végignézni. :)
Nem lenne baj a szinkronnal, ha másik csatorna nem adta volna le teljesen más hangokkal. Ja bocsánat, ez nem teljesen igaz. Horace hangja maradt!!!! :)
Kicsit mindanyiunknak rosszul esik a dolog. Itt most dühöngünk egy sort és rosszmájúskodunk. :) De szerintem alapvetõen mindenki egyet ért, hogy örök hála az M1-nek azért, hogy mûsorra tûzték!!! :)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 10. - 13:55:16 10/10
(39/9725)
:))) A nevek terén "Robertíí" Hallmarkon is "Robertíí" sõt néha "Robert ííííííííí" volt. ;) Ezt éppen szinkronhang válogatta. :) De a "Mikaéla" az nekem is fájt. Egyszerûen nem tudom felfogni a parányi agyammal, hogy ezt hogy nem veszik észre.. vagy nem is foglalkoznak vele...
Elképzelem a szitut: ott vannak a szinkronstúdióban többen, éppen párbeszédet vesznek fel, mint ugye általában. Percenként elhangzik "Mikéla" neve és jön egy átmeneti szinkronszínésznõ és õ le "Mikaelázza". Biztos, hogy nem egyedül volt amikor felvették. Luxus lett volna szólni, hogy "a" nélkül mondjuk a nevét.
Hammarkon olyan is elõfordúlt, hogy Jake-bõl , hírtelen Jack lett. Szóval vannak még érdekes dolok. :)
erosz66 2007 jan. 10. - 12:55:35
(38/9725)
Hali minden rajongónak! Én már kb.10 éve követem nyomon mindenféle csatornán ezt a sorozatot.Láttam már vagy 6 nyelven.Nem tudom miért zavar ennyire benneteket a szinkron,ti még nem hallottátok SZLOVÁKUL!!!
Remélem az összes évadot megvették és levetítik.
csõ
10/10
szterke 2007 jan. 10. - 09:50:59 10/10
(37/9725)
Sziasztok!

Látom, szépen bõvül a rajongótábor, immár velem is. :) Én csak a Hallmarkról ismerem a sorozatot, és ott talán tényleg jobban eltalálták a szinkront; ennyit errõl.
A cím engem is "elborzaszt" és lehet, el is rettentene, ha nem ismertem volna elõzõleg. Szerintem tipikus példája annak, mikor vki, vélhetõleg aki a magyar címet adja, max. belenéz kicsit itt-ott az adott opus-ba, de hogy a sztoriról fogalma sincs, az tuti. A címben helyesen -szerintem- varázsló helyett! a "Gyógyító Asszony" kellene, hogy szerepeljen, utalva a fontos szálat képviselõ indiánkérdésre,. És úgy érzem, az eredeti angol címadás sem véletlen ugye... OFF:A fenti "jelenségre" amúgy tipikus példa többek között a Szívek szállodája fantázianéven futó, népszerübb nevén 'Gilmore girls"c. sorozat...
Ja, és ha már kritizálunk, ami a szinkronban igazán zavar, az az eredeti nevek finoman szólva érdekes kiejtése - mint "Robertií :)", a 'Mikáélá'ról már nem is beszélve (jó hogy nem Akéla , már bocsánat:).
10/10
Nannyfan 2007 jan. 10. - 09:05:31 10/10
(36/9725)
Én nem nem vettem észre tegnap hanghibát, bár nem voltam ott lélekben 100%-osan, mindkét ebemnek éppen akkor volt játszhatnékja.
A kisebb gubancok meg bõven beleférnek. :) Az a lényeg, hogy meglegyen! :)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 10. - 09:01:27 10/10
(35/9725)
Jó neked , hogy ilen jól tudsz németül. :) Sajna én nem vagyok kibékülve ezzel a nyelvvel. Neten én is láttam a könyveket. Én angol könyveket szoktam olvasni. Gondolkozom is rajta, hogy valahonnan be kéne szerezni párat angolul, hamár magyarul csak 2 könyv jelent meg. :(
andy242 2007 jan. 10. - 08:40:40
(34/9725)
Hello

Mindent elkövetek, hogy összejöjjön a DVD felvétel. Akivel át akarom vetetni az beleegyezett, csak nem tudom mikor lesz ideje. Az a baj hogy pl. tegnap nem tudtam nézni csak videóról és idõnként vannak benne hanghibás részek. A család vette fel, azt mondják, hogy 'élõben' is ilyen volt, tehát nem a kazetta hibája. Mindenkinél hibás volt, vagy csak nálunk szórakozik? Szóval lehet hogy lesznek kisebb minõségi gubancok, de igyekszem õket kiküszöbölni.
blf22s 2007 jan. 10. - 06:21:05
(33/9725)
Szia!!

Én sajnos nem tudom minden nap nézni, peddig anno (kb 8-10 éve) minden részt megnéztem (rtl2)
A bedigitalizálás nagyon jó ötlet, érdekelne KOMOLYAn, a dvd-s lehetõség!!!
10/10
Valcsi 2007 jan. 08. - 21:16:14 10/10
(32/9725)
Sziasztok! Németországban lehet venni Dr. Quinn könyvet, ha valakit érdekel, persze csak a nagyobb könyvesboltokban vagy megrendelés után... És ha Németországban, akkor tuti Ausztriában is... Ha arra jártok, és tudtok németül nagyon ajánlom, nekem 8 Quinn-könyv ékesíti a könyvespolcomat, és nem egyszer olvastam õket, szinte pont olyan, mint a sorozat! :-) Az alapján írta Dorothy Laudan...
"Cloud Dancing"-rõl meg annyit, hogy jobb lett volna, ha le se fordítják... Csak le tudja fordítani a nézõk 80%-a!... Ha meg nem, akkor szerintem tök mindegy, akár indiánnév, akár nem... Még jó, hogy pl. Brian, Sully és a többi szereplõ nevét nem fordították le... :-P Csak egy kérdés: a németeknél miért nem "Tanzende Wolke"??? :-)))
10/10
Nannyfan 2007 jan. 08. - 20:22:36 10/10
(31/9725)
Beleolvasgattam a fanfiction-okba, hát nem semmik!!!!!!! Nagyon lelkes rajongó lehet az illetõ! :) A sorozat vége felé szerintem nyugodtan kikérhették, volna a rajongók segítségét, lehet, hogy 6-nál több évadot is megért volna a sorozat. ;) Nagyon szép sztorikat lehet találni a megadott címen. :)
10/10
Nannyfan 2007 jan. 08. - 20:12:21 10/10
(30/9725)
Nincs mit!
Videóról néztem a mai részt, mert nem értem rá haza. Azóta a Felhõtáncon dühöngök.... Az már csak hab a tortán, hogy nem is ez a rész következett volna....
andy242 2007 jan. 08. - 17:57:47
(29/9725)
Ja... és mit szóltok, hogy megkeverték az eredeti részsorrendet? Igaz, hogy a logikai sorrend szerint a mai rész jó helyen volt, de ez nekem akkor is furcsa. Nem úgy tûnnek mint akik bármivel is foglalkoznak, nemhogy a logikai sorrenddel.
andy242 2007 jan. 08. - 17:53:53
(28/9725)
Hello

A "Felhõtánc" tényleg 'érdekes', de lehet, hogy ez is csak megszokás kérdése.(??) A második filmben pl. , ami a Hallmark-on ment, "Felhõtáncos" volt. Azért valljuk be, (legalább is nekem) anno a Hallmark-os verzióban a "Táncoló felhõ" is furcsa volt eleinte, csak megszoktuk. (Szerény véleményem szerint mondjuk a "Felhõtáncos" áll legközelebb az angol verzióhoz)

Egyébként tényleg érdekes, hogy ezt a sorozatot egyáltalán nem lehet megtalálni neten videón. Ha sikerül DVD-re felveszegetni, akkor lehet hogy a bedigitalizálással is megpróbálkozom.

Nem is tudtam, hogy vannak könyvek is, de jó hallani :-)
Nem tudom hogy ki mennyire tud angolul, meg mennyire szoktatok 'fanfiction'-t olvasni, de én még régebben rátaláltam egy szerintem remek fanfiction oldalra. Azt olvasgattam sokáig. Nem tudom ki írja, de szerintem még ki is lehetne adni, annyira jó.
Ha esetleg megnéznétek: <a target="_blank" href="http://www.geocities.com/dqbuff/" title="http://www.geocities.com/dqbuff/">www.geocities.com</a>
Amikor én rátaláltam még "csak" 52 rész volt. :-)
10/10
jagi 2007 jan. 08. - 16:49:26 10/10
(27/9725)
Sziasztok!Felhõtánc!!?Ennyit a szinkron szöveg hûségérõl.Nekem nem jön be!Köszi a könyvcímet!
10/10
Nannyfan 2007 jan. 08. - 16:21:19 10/10
(26/9725)
Tényleg jó lenne, ha valahogy össze lehetne hozni a teljes sorozat digitalizálását. Szinte mindent meg lehet találni a neten, hacsak angolul is de fent van, de ez a sorozat kivétel. Már nagyon régóta keresem, de egy rész sincs fent sehol. :(