10/10
Nannyfan 2007 aug. 22. - 21:35:46 10/10
(1925/9725)
Fanny Kemble Igaz Történetét már láttam párszor. :) Nagyon szép az a film. Ráadásul Jane pár ruhája a Dr. Quinn-bõl való!! :) Egyes ruháit fel lehet ismerni. :)
Tényleg nagyon szép film, de Jane nagyon öregnek néz ki benne. Az a hajszín nagyon öregíti. Érdemes megnézni. Érzékenyebb lelkületû emberek pityereghetnek rajta egy kicsit.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 22. - 21:32:10 10/10
(1924/9725)
Én ezen már meg sem lepõdök. Egx idõben a port.hu is sik butaságot hordott össze. Keverik az epizódokat.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 22. - 21:30:37 10/10
(1923/9725)
Igen õ játszotta Custer-t is. A színészt James Leland Adams-nek hívják. Ördögi a vigyora, de tényleg van a fazonban valami. Néha nagyon tudom utálni, de gyûlölni nem tudnám.
10/10
Veva 2007 aug. 22. - 19:45:38 10/10
(1922/9725)
A mai epizódtól megint kinyílt a bicska a zsebemben! Nem bírom a gátlástalanságot és a becstelenséget. Ez a Morrison úgy látszik, annak a tipikus amerikainak a megtestesítõje, akirõl írtatok, vagy legalábbis azoknak az õse: sötét, bunkó, önmagával eltelve.
10/10
Veva 2007 aug. 22. - 19:41:33 10/10
(1921/9725)
Az elõzetesekben egyre több badarságot írnak. A diftéria járvány idejére azt "jósolták", hogy Hank megpróbálja felgyújtani a telepesek táborát, de rács mögé kerül. Hát semmi ilyesmi nem történt!!!! A tifusz járvány idején gyújtották fel Jake-kel együtt a telepesek holmijait, de ott sem kerültek rács mögé. Hogy ezt honnan szedték??? A madáremberrõl azt állította az elõzetes, hogy fészekben lakik, de nem... A mairól pedig azt írták, hogy Fekete Hold az embereivel békésen vissza akar térni a rezervátumba. Jó, nem? Ezen már akkor is csodálkoztam, mikor elõször olvastam. A holnapi részben - fogódzkodjatok meg - Sully és Mike hazaindul, miután az indiánokat épen és egészségesen visszakísérték... na, hova? Nem találjátok, ki! Hát a rezervátumba!!! Hurrá!
10/10
Magyar Anna 2007 aug. 22. - 18:32:50 10/10
(1920/9725)
Kisebb-nagyobb megszakításokkal /yoghurt és egyéb reklámok, - na meg mikor a család közbeszól.../sikerült megnéznem az utolsó 6 részt. Bevallom, engem is meghatott Antoni elvesztése, de volt, h. azon vettem magam észre - elbóbiskoltam :-((. Lehet, eleve álmos voltam (így nyaralás után), v. csak tán' nem oly érdekfeszítõ a téma mostanában? - pedig nem bánnám az ellenkezõjét!;)
Loren és Marjorie végre így-úgy, de összetartoztak (mint a való életben is), én nem "halattam volna meg" M.-t...
A tegnapi epizódon akár derülni is lehetett, de hát hiányzott Sully...
de majd talán ma!
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 18:28:49 10/10
(1919/9725)
Felhõtánc, más néven Táncoló Felhõ, Sally barátja
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 18:24:01 10/10
(1918/9725)
Nekem még a bankár-szállodatulaj. is tetszik abban az értelemben, hogy bár förtelmes szerepet játszik (néha szeretnék odaszaladni és elgáncsolni, hogy beleessen egy pocsolyába, mint Dr. Quinn, mikor megérkezett Colorado Springsbe), de ha nem veszem figyelembe a szerep gonoszságát, nagyon barátságos, kedves ember tekint rám a képernyõrõl!

Ha minden igaz, akkor ugye ez a színész játszotta Custer tábornokot is, hát vele ugyanígy éreztem: gonosz embert játszott a színész (ki is?), mégis olyan bájos mosoly sugárzott az arcáról, hogy elképzeltem magamnak: nyilván maga a színész lehet nagyon kedves ember, és ez átsüt a szerepein.

Ugyanez a helyzet Hank-kel is, bár amikor megláttam rövidebb hajjal (talán az eredeti kinézetében), úgy nem annyira tetszett, mint Hank szerepében.
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 17:42:36 10/10
(1917/9725)
Én élek-halok mindkettõjükért!:)
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 17:41:16 10/10
(1916/9725)
Úgy tudom, hogy nem lehet újonnan megvenni - hacsak nem adják ki a kereslet okán.
Antikváriumban, használtan viszont ki lehet fogni, a férjem, Karesz most szerezte meg az 1. kötetet.
10/10
csiperke 2007 aug. 22. - 15:07:54 10/10
(1915/9725)
Hú, most lehet, hogy olyannak fogok tûnni, mint aki most találta fel a spanyolviaszt, de at imént végigkattintgattam a felhasználóneveket és végigfutottam az adatlapokon, csak úgy kíváncsiságból... Hihetetlen milyen korban vegyes társaságot hozott össze ez a sorozat:-)
S számomra nagyon jó érzés, hogy ezek szerint minden korosztály felé tud nyújtani valami pluszt...:-)
Tibsza 2007 aug. 22. - 13:30:38
(1914/9725)
Nekem is nagyon tetszett a tegnapi rész, tényleg egy kicsit "vidámabb", viccesebb rész. Jól is jött. :) Amúgy nekem az egyik kedvenc szereplõm, Loren. Bírom azt, amikor vki kérdez tõle vmit, akkor mielõtt válaszolna (ha kényes a dolog :) ) úgy körbenéz és csak utána válaszol. Nehogy lebukjon. :D
10/10
SWENN 2007 aug. 22. - 12:50:39 10/10
(1913/9725)
Sziasztok! Örömmel látom, hogy végre alakul a létszámunk és kezd mindenki visszajönni és több új hozzánk-szóló is van.

Egy fél mondat a találkozóról: a Nyugatinál, ill. ott nagyon közel leszünk. Minden mást privát üzibe lehet kérdezni, csak kattints a nevemre!
miri 2007 aug. 22. - 12:23:43
(1912/9725)
A tegnap rész nekem is nagyon nagon tetszett és igazad van Panni végre valami vidám rész. Loren nagyon vicces volt ahogy ott színlelt. De azt veszem észre hogy a gyerekek egyre nagyobbak.
10/10
Panni:) 2007 aug. 22. - 12:14:44 10/10
(1911/9725)
Sziasztok! Nekem a tegnapi rész nagyon tetszett. A sok borongós rész után felüdülés volt ennyit nevetni egy részen. Jól megoldotta a végén Dr Mike az ügyeket. Én meg azon kaptam magam, hogy sajnáltam Hanket. Egyébként õ az a szereplõ akivel nem tudok zöld ágra vergõdni hogy végül is hogyan viszonyuljak hozzá. Mert elvégre mégsem pozitív szereplõ,a foglalkozásáról nem is beszélve, de már olyan jól játsza William Shockley, hogy néha kezdek pozitívan viszonyulni hozzá. A részben nekem egyébként Loren volt a kedvencem. Rajta nevettem a legtöbbet.
Amerikáról csak annyit tudok mondani, hogy személyes tapasztalatom nincs, akiknek meg van azok vegyesen nyilatkoznak. Az egyik ismerõsöm ott telepedett le a romániai magyar férjével és õk nagyon jól érzik magukat. Másik ismerõsömnek nem annyira tetszett õ hazajött és itthon helyezkedett el.
10/10
csiperke 2007 aug. 22. - 10:22:36 10/10
(1910/9725)
Mi a párommal másfél évig éltünk kinn az USA-ban (New York mellett), nem tanulni, hanem dolgozni mentünk. Ezalatt a másfél év alatt nagyon sok negatív és pozitív élményben volt részünk, s azt csak megerõsíteni tudom, amit írtatok: tényleg buták (persze tisztelet a kivételnek). Értem ezalatt azt, hogy az iskolai oktatás gyakorlatilag csak a saját történelmükre korlátozódik, arra sem túl ményrehatóan. Megdöbbentem, amikor a kérdésre, hogy honnan jöttünk, megmondtuk, hogy Magyarországról, a legtöbbjüknek fogalma sem volt róla, hogy merre van, melyik kontinensen, sõt, ami nagyon szomorú, hogy nagyon sokan azt sem tudták, hol van Európa... Ennek ellenére mégis valahogy felsõbbrendûnek érzik magukat, hiszen õk "az amerikaiak", pedig tudjuk jól, hogy õk is csak bevándorlók...az igazi õslakosok az indiánok...
Persze nem lehet általánosítani, találkoztunk nagyon jó és segítõkész emberekkel is:-) S az Egyesült Államok egy gyönyörû ország, ez vitathatatlan. Rengeteg szép dolgot volt szerencsénk látni: természeti jelenségeket és városokat, felhõkarcolókat egyaránt. Szerencsésnek érzem magam, hogy eljutottunk oda, mert azt hiszem Amerika egy kicsit még mindig elérhetetlen az emberek számára:-( Bár megértem azokat, akik külfüldiként ott telepedtek le, azt is tudom, hogy én nem tudnék végleg ott élni - én itt születtem, s nekem fontos a magyarságom, úgy érzem nekem itt kell megmutatnom és megélnem ki vagyok én...
10/10
henett 2007 aug. 22. - 10:14:49 10/10
(1909/9725)
Nagyon érdekes amit írtál, bár a kedvesem azt mondja: bármennyire is gondljuk, nem szabadok Amerikában az emberek. Õ azt mondja itthon sokkal szabadabbak vagyunk. Nem tudom pontosan mire gondolt, õ csak két évig élt kint és nem tudom mit tapasztalt, ill. mennyit, de nekem vannak olyan dolgok amik nagyon tetszenek abból a világból és van amit egyáltalán nem tudok megérteni.
10/10
henett 2007 aug. 22. - 10:10:03 10/10
(1908/9725)
Kedves új barátunk! Ez egy kis Táncoló Felhõ, neked és akinek még hiányzik!
10/10
Magyar Anna 2007 aug. 22. - 10:02:49 10/10
(1907/9725)
Szia -szia Mindenkinek! Jó újra itthon, jó ismét a fórumon Veletek! Gratuláció, a 2000-ret is átlépõ hsz.-sainkhoz! Ha minden úgy sikerült, ahogy terveztem és videón megvannak az epizódok, hát ma maratoni filmnézés lesz...! :) (bár egy kicsit "félek" is tõle, mert elovastam a fórumot /mert azért mégis csak Ti vagytok az elsõk!/ és elég sok "bánkódnivalót" írtatok)
Hali,Szürke Bagoly! Sajnos nem láttalak integetni, :) mert ahol néztem (volna) a Duna TV-t 19-én, az elsõ 5 perc után óriási vihar tört ki, az adás megszûnt... - több okból is sajnálom, h. nem láthattam!

Most meg megyek "könnyezni"...
10/10
szürke bagoly 2007 aug. 22. - 07:56:36 10/10
(1906/9725)
Kedves Böbe !
Ezek szerint Te is meghódítottad a Gyilkos tó feletti sziklát.
Azt mondom érdemes volt "felkapaszkodni".
Sok képet találtok (akit érdekel)az illesklub.hu oldalon az Arcívumban.(kluboschok - 2oo7 - Erdély 2oo7 )
10/10
hutizs 2007 aug. 22. - 00:55:43 10/10
(1905/9725)
Nannyfan! Tulajdonképpen Neked akartam írni, de ez a lüke gép az elõzõ üzimet küldte el újra.
Egyébként azt hittem, már csak én ülök a gép elõtt, de ezek szerint más sem tud aludni.
Szóval: Amerika! A gyermekeim egyetemre, ill. gimibe járnak, látom, miket tanulnak (látom, bár sokszor nem értem). Szerencsére õk jó tanulók, nem is ez a gond. Csak azt is látom pl., hogy van olyan osztálytársa a lányomnak, aki nagy mellénnyel elment Amerikába, úgyhogy a 12.-et nem velük fogja járni, ott fog végezni, ott jár majd fõiskolára. És persze nagyon odavan vele, a többiek meg csak ájuldoznak, hogy hûha. Közben pedig én mindenhonnan - most Tõled is - azt hallom, hogy az ottani iskolai végzettség szinte nullát sem ér. Mi meg hasraesünk, ha valaki ott végzett?? Szerintem a nálunk végzett gyerekek mûveltsége és szakmai tudása messze meghaladja az amerikaiakét, még sincs elismerve. Bár az is igaz, hogy a magyar gyerekeknek erre rámegy a fiatalságuk is, a kint élõk pedig, ahogy írod te is, csak azt tanulják, amihez kedvük és tehetségük van. Az biztos, hogy valamelyik rendszer hibás. Lehet, hogy mindkettõ?
10/10
Nannyfan 2007 aug. 22. - 00:33:18 10/10
(1904/9725)
A mai résszel én is megjártam. nem értem haza, a videó be volt állítva. 7 után értem haza. Nagyban csinálgatom a dolgomat, amikor a videó kattan és megáll. Hát nem elnéztem a hátralevõ idõt a kazettán???? Így az uccsó 10 percet megnéztem, majd pedig az elejét. Jól megkavartam, de legalább láttam. :)
Jót nevettem, Horace orrán! :D Loren és Preston is haláli volt!! :D
Igazi görbe tükör volt, az amerikai jogrendszerrõl. Egy ismerõsöm 4 évig tanult Amerikában. Idén végzett. Azt mondta, hogy soha nem tudna kint élni. Az emberek, az egész ország olyan rideg és nagy. Mindenki távolságtartó. Említette, hogy nagyon észnél kell lenni, mert minden apróság miatt perelnek. Említett pár példát, és meg kell, hogy mondjam nem vártam mást. Olyan nevetséges dolgokért pereskednek, hogy az már fájdalmas. Tudott egy olyan ügyrõl, hogy egy ember feljelentette a szomszédját, mert nem tetszett neki a szomszéd lábtörlõje. Állítólag rontotta az összképet. És mit ad Isten?? Megnyerte a pert!!!
A másik a suli. Azon teljesen kimérgeltem magam. A kis lurkók már nagyon fiatalon tisztában vannak azzal, hogy JOGAIK vannak. Ha akrják megválaszthatják, hogy milyen tantárgyakat tanuljank. Ha valami nem megy azt nem kell erõltetni, leadja a tantárgyat, mert JOGA van hozzá. Ez komolyan nevetséges! Én eléggé leegyszerûsíteve kaptam ezt az infót. Nem tudom, hogy mûköik ez pontosan, de aki mesélte, nem szokott túlozni.
Ezek után tényleg meg tudom érteni, hogy miért mászkál annyi buta ember az USA-ban...
Nagy a nemzeti öntudat, de mögötte nincs semmi. Állítólag, történelmet is csak amerikai történelmet tanulnak a gyerekek mert csak az a fontos...
Amikor meg különbözõ felmérések vannak, akkor derül, ki, hogy sötétek az emberek mint az éjszaka.
Ebbõl a szempontból, Amerika jól lejáratta magát elõttem. Vannak ott érdekes dolgok. Rengeteg hajmeresztõ sztorit mesélt az ismerõsöm, de ezekkel nem fárasztalak titeket. :)
10/10
hutizs 2007 aug. 22. - 00:24:52 10/10
(1903/9725)
Szia Szürke Bagoly!
Mi még nem ismerjük egymást, mert mire én csatlakoztam, Te elutaztál. Azt azonban kihámoztam, hogy meghatározó egyénisége vagy a csapatnak.
Egyébként csak azért írok, mert a feltöltött fényképed kedves emlékeket ébresztett bennem. Hmmm. Azok a hegyek!!!
Üdv: Böbe
10/10
hutizs 2007 aug. 22. - 00:20:26 10/10
(1902/9725)
Jó sok hozzászólás volt ez alatt a pár nap alatt, míg nem néztem meg a fórumot. Azt hittem, ha nincs film a TV-ben, a fórum is akadozik. Hála az égnek, nem így van. Gratulálok mindenkinek, hogy ilyen jó csapattal ilyen magas hozzászólást ért (értünk) el. Az elõbb beleolvastam más filmek fórumjába is, amik esetleg érdekelhetnek, de némelyiken a hozzászólók két pártra szakadtak, és az egész egy nagy vitatkozás. Ez engem nagyon megdöbbentett, mert elõtte csak ezt a ,,MI,, fórumunkat ismertem, és ilyen, szerintem, itt nem fordulhatna elõ.
A hozzászólásokat olvasva az a tapasztalatom, hogy néha a helyére kerülnek bennem dolgok, mert más jobban meglátja az epizódban a mondanivalót, mint én (pl. madáremberes rész). A leginkább egyébként azzal értek egyet, hogy a film legnagyobb erénye, hogy mindenkinek bemutatja a jó és a kevésbé jó oldalát is. Pl. Dr. Quinn is volt már házsártos, bár szerintem kevesebbszer, mint bármelyik másik asszony a helyében, hasonló szituációban. Szóval szerintem ennyire megértõ feleség nagyon ritka sztem talán nincs is. A Hegyi Ember nagyon hiányzik, Táncoló Felhõ mégjobban. (Legalább is nekem.)
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 00:17:32 10/10
(1901/9725)
Az a kalapos férfi a Jane Seymour igazi (de talán 2. ) férje.
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 00:14:47 10/10
(1900/9725)
Paff, a Süsü sárkány
én voltam ma ám!:(
Lekéstem a film elejét, utána pedig a gép .arakodott - mért is ne, hiszen ma reggel szerelõ járt "nála"........

Szóval, ha valaki fel tudná tölteni a TVN.hu-ra ezt a keddi részt, ahol a polgári perek halmaza a téma, megköszönném!

A találkozóval kapcsolatban most le vagyok maradva: nem tudom, hová akartok menni.
Felkínáltam már a lakásunkat hozzá, itt lenne a legolcsóbb, de ha másképp döntöttetek, hát másutt lesz.

Én kissé mozgáskorlátozott vagyok, a férjemnek is fájnak a lábai, de azért szeretnék elmenni, ott lenni, találkozni veletek.
A Nyugatitól nem messze lakunk. 2-3 metróállomásnyira.

Sandor22 nicknevû társunk rég nem jelentkezett itt a fórumban. Hiányzik. Nagyon segítõkész....

További jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Üdv.: madlen
10/10
Veva 2007 aug. 21. - 19:43:31 10/10
(1899/9725)
Tényleg van egy kis gond a sorrenddel, mert a mai humoros jelenetek után elég hiteltelen Loren rettenetes gyásza, ami pénteken jön. Azt szerintem közvetlenül Marjorie halála után kellett volna tenni. A madáremberest viszont Sully hazatérése után, de még Jake esküvõje elõtt.
10/10
szürke bagoly 2007 aug. 21. - 15:25:56 10/10
(1898/9725)
Már meg is jöttem.
Kezdem nézni a kimaradt részeket.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 21. - 11:36:19 10/10
(1897/9725)
Látom sikerült szépen elhagyni a 2000 hozzászólást!! :D Gratulálok magunknak!!!
Azért ez nem kis teljesítmény! Még mindig mi állunk a topikok élén, hozzászólások tekintetében! Vannak olyan sorozatok, amelyeket sokkal többen néznek és többen is fórumoznak a filmmel kapcsolatban. Mégis mi vezetjük a sort!! Ügyesek vagyunk!!! :)
10/10
SWENN 2007 aug. 20. - 21:39:47 10/10
(1896/9725)
Kedves Henett! Mindent megbeszélünk privát üziben, köszi a segítséget. Ezt én nem akartam kérni, de lehetne szó róla, hogy akinek van kedve az hoz vmi apró sütit / ki édest, ki pogit / van egy bölcs baglyunk, aki ezt finoman elintézi nekünk, ha megkérjük - mármint hogy bevihessük a sütit.
(bár most gondolom kissé szárítja tollait így vihar után)
10/10
SWENN 2007 aug. 20. - 21:32:07 10/10
(1895/9725)
Szia Veva! Nagyon jól megfogalmaztad a madaras rész lényegét - helyettem is. Végig ezt gondoltuk a film alatt a férjemmel, hogy biztos ki lesz irva a végén, hogy csak késõbb sikerült repülni, tehát õk jóval elõre terveztek.
egyébként szörnyû, hogy ha vki más, nem értik, akkor bezárják .(emlékeztek arra a szegény bácsira TOMA ANDRÁS, akit hadifogságból vittek bolondokházába zárták, csak mert magyarul beszélt és azt ott nem értette senki, ott élt 40 évig)
Sok éve egy régi Friderikusz mûsorban is volt egy madárember magyar / talán Kõszegen//nagyon hasonlóan élt, csak fiatalabb volt. Madarakat gyógyított, fákon élt, mentette a tojásokat...stb és õt is bolondnak nézték a környékbeliek, pedig csak jobban szerette a madarakat mint az embereket...nem tudom mi lehet vele azóta, többször is eszembe jutott, - most is.
10/10
Veva 2007 aug. 20. - 20:24:16 10/10
(1894/9725)
Nekem nem volt unalmas a madáremberes, egy rendkívül értelmes professzorról szólt, akinek nem teljesen ment el az esze, hanem inkább - ahogy a doktornõ megfogalmazta - kivált az átlagemberek közül, elõttük járt. Ez kiderült abból is, hogy Brian az õ segítségével alkotta meg az elsõ olyan repülõgép modellt, ami végre nem zuhant le, és a film végén kiírták, hogy mikor sikerült az elsõ repülõgépet elkészíteni. Ugyanakkor ez az ember nagyon kiszolgáltatott volt. Senkinek nem ártott, a különcsége miatt mégis tartottak tõle, és Jake is durván bánt vele. Arról nem beszélve, hogy a családja soha nem látogatta meg a kórházban, és dr. Mike és Brian volt az elsõ olyan ember, akitõl szeretetet kapott. Nagyon sajnáltam, mert a zárt osztályon embertelen körülmények közé kényszerítették, megbilincselték, az emberek zömének ez így egyszerûbb volt. Örültem, hogy a végén sikerült megszöknie, és legalább szabadon élhetett.
10/10
Veva 2007 aug. 20. - 20:17:02 10/10
(1893/9725)
Igen, néha, ha úgy láttam, nagyon megviselne az az epizód (az elõzetes tartalom alapján) akkor inkább nem néztem meg. Ilyen volt a Klu-klux-klán vagy az a gyilkosságos, ahol a halálbüntetésrõl vitatkoztak.
10/10
Veva 2007 aug. 20. - 18:49:50 10/10 Előzmény Leen
(1892/9725)
Nekem is nagyon tetszett ez a madáremberes rész, pedig meg sem akartam nézni. De annyi emberség volt benne, annyira megszerettem ezt a professzort, hogy végül sajnáltam, amiért nem vettem fel videóra.
10/10
SWENN 2007 aug. 20. - 18:24:26 10/10
(1891/9725)
2005. hozzászólás : Nannyfannak szeretettel!
10/10
Enci 2007 aug. 20. - 18:15:36 10/10
(1890/9725)
Köszi a választ Nannyfan! Akkor már hárman vagyunk a Nyugatiból.
10/10
henett 2007 aug. 20. - 13:19:41 10/10
(1889/9725)
Kedves Swenn! Mit gondolsz, ebbõl a kiskocsmából a muffinomat kinézik?
Ha valaki a Kelet környékére fut be, azok találkozhatnának velem.... és el tudnám kísérni õket a találkahelyre:)
10/10
SWENN 2007 aug. 20. - 12:22:03 10/10
(1888/9725)
STINKYNEK: kérdezed, hogy mi lesz a téma?
A fõ téma persze egy személyes ismerkedés,
nyilván egyéni barátságok is köttetnek,
lesz két nagy durranás /nem pezsgõ és - ez a meglepetés amit kitaláltam,
elõször úgy irtam le, hogy tõlem - nektek - veletek és rólunk fog szólni...
ettõl többet nem tudok elárulni, nem tehetsz mást: bízz bennem, ígérem nem fogsz csalódni,
A fõ téma az, hogy mindenki szereti ezt a filmet!
10/10
SWENN 2007 aug. 20. - 12:12:29 10/10
(1887/9725)
SZIASZTOK ENCI - PANNI - MINDENKI!
A TALÁLKOZÓRA FOLYAMATOSAN LEHET JELENTKEZNI, CSAK A LÉTSZÁMOT FIXRE KELL TUDNOM, TEHÁT HA AZT MONDOM 15, AKKOR NE CSAK 10-EN LEGYÜNK - EZ FONTOS !!!
A TÁVOLSÁGOK MIATT DÉLELÕTT TALÁLKOZUNK A ÉS MONDJUK EGYÜTT TÖLTÜNK PÁR ÓRÁT EGY KELLEMES KISKOCSMÁBAN AMIT A KEDVES SZÜRKE BAGOLY FELDERÍTETT NEKEM, - EZ A HELY KEREKES SZÉKKEL IS JÁRHATÓ - ÁRAIK ELFOGADHATÓK, MINDENKI ANNYIT FOGYASZT AMENNYIT A PÉNZTÁRCÁJA MEGENGED, NEM NÉZNEK KIS EGY KÁVÉVAL, VAGY ÜDÍTÕVEL SEM, DE BIZTOS LESZ LEHETÕSÉG EBÉDELNI IS.
ÚGY TERVEZEM DÉLUTÁN 3 KÖRÜL INDULÁS HAZA AKI SIET, HA VAN RÁ IGÉNY ÉS IDÕ - LEHET TOVÁBB MARADNI.
MAJD A HELYSZINEN KIALAKUL.
JÓ TÁRSASÁGBAN SAJNOS ROHAN AZ IDÕ, ÚGY HOGY LEHET, HOGY AZ A PÁR ÓRA KEVÉS IS LESZ NAGYON KELLEMES!
10/10
Panni:) 2007 aug. 20. - 10:24:16 10/10
(1886/9725)
Ha többen is a Nyugatiba érkeztek vonattal az nekem is jó lenne mert az InterCityk a nyugatiba mennek óránként Szolnokról. És ha megírnátok nekem hogy mikor kéne találkozni meg bõvebben felvilágosítanátok a részletekrõl akkor nagyon örülnék. Visszaolvasgattam de csak annyit szûrtem le hogy dél ill. 1 óra körül kellene megjelenni a találkozó helyszínén. Mintha ilyesmit olvastam volna. És annyira kedvesek vagytok úgyhogy ha írtok bõvebben akkor valószínû rászánom a suli elõtti vasárnapot hogy találkozzam veletek:) Legalább jól indítom a tanévet:)
10/10
Nannyfan 2007 aug. 19. - 21:56:01 10/10
(1885/9725)
Én is a Nyugatiba érkezem majd. :)
A válasz Jane név változtatására: Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg. :)
Úgy gondolta, hogy ezzel a névvel nem fog tudni érvényesülni. Szerinte a Frankenberg-rõl mindenkinek Frankenstein jut eszébe. Ezért változtatta meg.
10/10
Enci 2007 aug. 19. - 18:57:39 10/10
(1884/9725)
Kedves Panni!

Köszönöm a válaszod! Azért örülök hogy nem a legjobb részek egyikérõl maradtam le. A találkozóval kapcsolatban én csak abban reménykedem hogy az egyik találkozási pont a Nyugati környékén lesz. Jane Seymour hivatalos oldalán olvastam, hogy a születéskori neve Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg volt. Nannyfan nem tudod véletlenül miért változtatta meg és mikor?
mariann67 2007 aug. 19. - 18:13:16
(1883/9725)
És lõn a technika csodája most bejött!Akkor még 1!
mariann67 2007 aug. 19. - 18:10:45
(1882/9725)
Sziasztok!Sziasztok!Sziasztok!!

Jaj de jó újra "találkozni" veleteket!!Nyaraltunk a családdal és csak mostanra tudtam visszaolvasni a hozzászólásokat.Nagy meglepetésemre az oldal is megváltozott és meg kell hogy mondjam a régi stílus barátságosabb volt.Sajnos a részet sem tudtam nézni úgyhogy innét tudtam csak meg hogy mennyi minden történt a sorozatban,sokmindenrõl lemaradtam. Angolul megvannak a részek, de mivel nem tudok ezen a nyelven, így a lényeget csak innét a fórumból tudom meg.Sajnos a találkozóra sem tudok elmenni nagy bánatomra de mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok!Látom a képfeltöltés is újra lehetséges,bár ahogy olvastam ez még nem jelent semmit, nem biztos hogy összejön.Megpróbálom .........:)
Nadera 2007 aug. 19. - 15:58:23
(1881/9725)
Remélem annyit fogsz gondolkodni a találkozón míg végül úgy döntesz hogy eljössz:)Biztos hogy jó lesz! Attól meg szerintem ne félj hogy eltévedsz Pesten. Ha jól emlékszem régebben arról volt szó hogy esetleg 2 helyen is tudunk találkozni pont azért hogy akik vonattal jönnek azoknak se okozzon gondot eligazodni.
10/10
Panni:) 2007 aug. 19. - 10:22:24 10/10
(1880/9725)
Egyébként én is egyre többet gondolkozom azon hogy el kéne menni a találkozóra. Csak az a problémám hogy egyedül kéne felutazni Szolnokról. Mert akkor már ott lennék a fõsulin és onnan kéne mennem. Meg most lehet hogy kinevettek de félek eltévednék Pesten.
10/10
Panni:) 2007 aug. 19. - 10:16:53 10/10
(1879/9725)
Kedves Enci! A pénteki rész tartalma dióhéjban annyi hogy Brian találkozott egy furcsa emberrel aki madárnak képzelte magát és minden áron repülni szeretett volna. Késõbb kiderült hogy egy gazdag nemes családból származik és régen professzor volt de sajnos hát "elment az esze". A városlakók hívtak hozzá pszichiátert vagy valami ilyesmi orvost hogy bevigye az elmegyógyintézetbe, de a doktornõ segített neki elmenekülni. És ugyanúgy a hegyekben bújkál mint azelõtt. Elég uncsi rész volt úgyhogy szerintem nem maradtál le semmirõl.
10/10
Enci 2007 aug. 18. - 21:55:12 10/10
(1878/9725)
Sziasztok!

Eddig még nem nagyon írtam ebbe a fórumba, de minden hozzászólást elolvastam. Valaki leírná a tegnapi rész tartalmát? Sajnos a dvd felvevõnkkel valami történt és nem vette fel. Nekem az epizódok nagy része megvan dvdn csak sajnos legalább negyven dvdn és nem tudom õket átmásolni. Ha valakinek van dvd írója és egy két rész kellene neki akkor azokat a dvdket kölcsön tudom adni.
Kedves Swenn! Lehet még jelentkezni a találkozóra?
10/10
sunomka 2007 aug. 18. - 21:42:41 10/10
(1877/9725)
Ha valakinek lenne egy kis ideje, kérem írja le a pénteki rész tartalmát, mert nem sikerült felvennem. köszi
10/10
Panni:) 2007 aug. 18. - 15:34:39 10/10
(1876/9725)
De jó! Az elõbbi hozzászólásom volt az 1987-ik pont akkor születtem:)
10/10
Panni:) 2007 aug. 18. - 15:33:41 10/10
(1875/9725)
Nahát tegnap dél óta jópár hozzászólás érkezett de nem is csodálkozom mivel volt este Quinn doktornõ:) Személy szerint nekem is pont az a két legfõbb problémám a résszel, hogy 1. Brian hangjától hidegrázást kapok, 2. Én is furcsáltam hogy a nagy katonás, üldözõs részek közé valahogy nem passzolt, de mivel Nannyfan leírta hogy már megint összekeverték már nem csodálkozom semmin.
10/10
SWENN 2007 aug. 18. - 10:43:06 10/10
(1874/9725)
Egy ország is milyen kicsi tud lenni...csak jókor, jó helyen kell lenni...
Ma reggel bejött a könyvesboltba egy nyugdijas bácsi és azt mondta, szeretné megvenni a feleségének a Quinn doktornõ könyvet ha van, mert az egy nagyon szép film...
Persze rögtön leültettem, beszélgettünk, megmutattam neki a gépen a fórumunkat, a film képeket, meséltem rólatok...
és persze meghívtam õket a találkozóra is, ha van kedvük...

...mennyivel többen lennénk itt, ha mindenkinek lenne szgépe
10/10
SWENN 2007 aug. 18. - 09:17:16 10/10
(1873/9725)
ITT A FÓRUM-OLDAL TETEJÉN A BAL OLDALI KOCKA ALSÓ SORÁBAN MEGJELENIK, HOGY VAN / VAGY NINCS PRIVÁT ÜZENETED.
KI LEHET PRÓBÁLNI VELEM, VAN AKIVEL MÁR HASZNÁLJUK. PUSSZ
10/10
SWENN 2007 aug. 18. - 09:09:13 10/10
(1872/9725)
HAHÓ STINKY! Épp tegnap emlegettelek, hogy már lassan jönnöd kell...
A fórum oldalon felül van most a számozás, úgy látom a jobb és baloldali kockákban is vissza lehet pörgetni több üzit.
Nézd vissza õket, vmi jó mindig van!
(pl a Sz. Bagoly /akit máshol Indiánnak hívnak/ most elment pár napra de itt hagyott nekünk egy képet magáról...)

Az egyéb ujdonságokról is olvashatsz alább, mert vki kérte, hogy irjam meg neki, hogy kell használni, ezért inkább itt irtam le hátha még jól jön másnak is.

A találkozó meglesz az nap, hogy hol találkozunk azt elõtte héten mindenki megkapja priv. üzenetben itt a fórumold.- mert már azt is lehet - akinek a nevére rákatt., annak irhatsz egyénileg, úgy mint e-mailt/és e-mailben is elküldöm, ill. az iwiw-en.
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 23:27:44 10/10
(1871/9725)
Utóirat: gondoljatok a Dallas-sorozatra, abban is fõleg Jockey (dzsoki) szerepére....!
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 23:24:21 10/10
(1870/9725)
Tudjátok, a mai Magyarországon is ez van ma:
Nem minden gazdag egyforma, de majdnem mind hogy úgy mondjam: önzõ, beképzezelt, részvétlen - szemét. (Tisdztelet a kivételnek!)

Régen (épp azokban az idõkben Amerikában)kétféle gazdag volt általában:az egyik angol vagy francia hazájából, mint arisztokrata települt oda (vagy számûzte oda a királya), a másik típus a rangnélküli újgazdag: a kapitalista, akiknek elsõ generációja szinte kivétel nélkül tisztességtelenül, becstelenül szerezte a vagyont. Aztán már ment magától....

A harmadik gazdag az, aki a becstelen, eredeti újgazdag leszármazottja, végül van egy nagyon kis réteg, melynek tagjai szerencsések voltak, "jókor voltak jó helyen"....., vagy éppen olyan ménkû sokat dolgoztak, és olyan sikeres szakmában, vagy több helyen egyszerre, hogy becsületes emberként, tisztességes munkából gazdagodtak meg.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 23:15:40 10/10
(1869/9725)
Nem.
Ezt találtam róla:

Fehérvérûség (Leukémia)

A fehérvérsejt számának jelentõs emelkedése, kóros sejtalakok megjelenése esetén fehérvérûségrõl beszélünk. Oka a csontvelõ kóros mûködése, melynek következtében felszaporodik a fehérvérsejtek száma, de éretlenségük miatt nem képesek ellátni feladatukat.

Az anémiaánál a vörös vértestek esnek szét és deformálódnak. A leukémia esetén a fehérvérsejtek szaporodnak rendellenesen. Olvasgattam cikkeket, vannak hasonlóságok a tüntekben. Sõt most olvasom, hogy a leukémia, anémiát is okoz többek közt. Elkrülhetetlen idõvel. Mindkettõnél az egyezik, hogy a fehérvérsejtek száma megnõ, még a vörösvértestek száma csökken.

Én ezt hámoztam ki. Meg a suliban is tanultunk ezekrõl, így remélhetõleg nem írtam butaságot. :)
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 23:01:46 10/10
(1868/9725)
Szépen megfogalmaztad a lényeget. :)
Nekem ez a negatívum, nem az általános véleményem, de ez a rész sajnos kihozta.
A sorozat nem tökéletes és nem is kell, hogy az legyen. :)
Pár gyengébb epizód ellenére is tiszta idegbeteg vagyok ha lemaradok valamelyik részrõl. Van videóm, de 18:30-kor úgy érzem a TV elõtt a helyem. :) Itthon már teljesen zizinek néznek. A testvéreim az elsõ pár perc után jönnek, hogy : "Ugye ez az a rész amikor... " Szóval már õk is látták párszor. :))
Nem szokott rám sorozat ilyen hatással lenni. Ezt a vadnyugati városkát, az összes lakójával együtt nagyon megszerettem. :)
Lehet, hogy nem vagyok teljesen épeszû, de sokszor elfilóztam már eddig, hogy milyen lenne, ha ott élnék. :) Szívesen kipróbálnám. Jó lehet, egy ilyen közösséghez tartozni. :)
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 22:59:01 10/10
(1867/9725)
És ez nem azonos a Leukémiával?
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 22:50:15 10/10
(1866/9725)
Az a helyzet, hogy korábbi véleményemmel ellentétben, fölfedeztem, hogy igenis ebben a sorozatban is vannak giccsek és illogikus jelenetek! Ez nagyon mérgesít, mert mindenkinek azt mondom, mint a többi hülye sorozatnézõ, hogy "Nem , ez nem olyan, mint a többi, ez értékes, ez nem gagyi stb.!"

Van úgy, hogy elfordulok a tévétõl, és többször két-három szereplõnek is ugyanazt a magyar hangját hallom.....

A mai Brian-hang tényleg nevetségesen szoprános volt.:)
Igen: Sully hogyan kerül Denverbe?!

Sokmindent tudnék kérdezni, ami nem logikus, de hát az életben sem minden az.

Ennek ellenére még mindig nagyon jónak tartom a filmsorozatot, mert nagyon demonratikusan állították össze a témát, a jeleneteket: nem csak zsidóüldözést szellõztetnek meg, de az indiánánkiirtáson kívül a tanítónõt is nehezen fogadja be a város "polgársága", tehát a film bemutatja a rasszizmust is, de nem egyoldalúan.
Úgy mutatja be a vadnyugatot és a civilizáció, a kultúra fejlõdését, hogy végre el tudom képzelni, hogyan is éltek akkor és ott az emberek, és hogyan alakult ki egy város és annak társadalma.
Ugyanakkor kifejezett intrikák nem hemzsegnek benne, mint azokban a bizonyos portugál és egyéb filmsorozatokban.

Bemutatja a jó és a rossz küzdelmét, de nem úgy, hogy az egyik ember totál fehérlelkû vagyis tökéletesen jó, a másik meg totál feketelelkû, vagyis tökéletes rossz!
Nem, mert itt mindenki hol jó, hol rossz, mint a valóságos emberek, csupán vannak jobbak (fejlettebbek, intelligensebbek, és vannak kevésbé azok.)

De! fejlõdõképesek is vannak, és erre a legújabb példa, amit én is észrevettem, hogy Hank a hálaadási ceremónia alatt mintha magába merülve, õszintén imádkozna!

Végül: mivel mindenképpen szeretm a vadnyugaton játszódó filmeket, ez a film ebben is különbözik az egyforma többitõl: vagyis különlegesek a helyszínek, a ruhák, az ételek és minden!

Szerüdv. madlen
Leen 2007 aug. 17. - 21:07:15
(1865/9725)
Ez mind igaz. Hát azt én se értettem, hogy Sully hogy került az erdõbõl Denverbe. Általában nekem azok a részek nem jönnek be annyira, ahol nem Colorado Spring lakói, hanem valaki más áll a központban. De hát minden hasonló epizódban azért van valami jó is.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 21:04:10 10/10
(1864/9725)
Üdv újra itt Stinky!!!
Lelkileg készülj fel arra a maratonra! Eléggé tömény lesz és lehangoló. :(
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 21:02:12 10/10
(1863/9725)
Legközelebb sajnos csak kedden lesz új epizód. Polgári perek a címe. Ebben sem lesz benne Sully. :( Ez a rész jó helyen van. Lesznek benne vicces pillanatok is. :)
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 20:59:34 10/10
(1862/9725)
Számomra a mai rész a sorozat mélypontja. Már régebben is ez volt a véleményem, és sajnos ez mai nappal sem változott. Van rá egy jó kifejezés: limonádé
A szereplõk egy része hiányzott, a kissé defektes prof állt a történet középpontjában. :(
Most azt hiszem kicsit gonosz leszek....
Hol is kezdjem... Már megint a régi nóta, a szinkronhangok. Daniel, Preston és BRIAN. Komolyan nem tudom megérteni, hogy ki volt az az agyatlan aki jónak találta a szinkronizáló fiút a karakternek!!!
Nagy áhitattal próbáltam nézni a mai "csodálatos" epizódot, amikor egyszercsak egy igen intenzív kacaj szûrödött be a szobámba. A 15 éves öcsikém (aki még mindig utálja a sorozatot, mert idézek: "gagyi, béna, nyálas és ciki és egyéb fórumba nem illõ jelzõk" ) a szomszéd szobában nézte azt a sorozatot, amit "Nincs az az Isten, hogy én nézzem".
Szóval éppen nevet a barriton, pár éve mutált hangján, amikor átjön és megkérdezi, hogy tényleg jól hallja-e Brian szoprán csicsergõ hangját.
Az én válaszom no comment volt.
Tudjátok eléggé fura egy 14 év körüli gyereket hallgatni a TV-ben ilyen magas hanggal, amikor van egy korabeli testvére az embernek, akit közben hallgat, ahogy kommentálja dörmögõ hanggal a sorozatot.
A másik ami szintén a csatorna "hibája" úgymond, az idõrendiség. Ez az epizód nem ide tartozott. Ha észrevettétek itt már nincsenek katonák. Sully már nem azért nem volt a városban, mert bújkált, hanem azért mert megkapta az új munkáját, ami miatt utaznia kell. Most éppen Denverben volt állítólag.
A másik dolog ami feltûnt az Teresa hiánya. Tudom, hogy így furcsa, mert nem jó helyen volt a rész. Ennek a résznek Jake és Teresa esküvõje után kellett voln jönnie. Na most egy újabb kérdés merülne fel normál esetben: Hol volt amikor Jake felébredt,mert "betörtek" hozzájuk? Elvileg már neki is ott kellett volna lennie. Itt megint csak elõjön a fél szereplõgárda hiánya. Az ilyen részek merényletek a sorozat ellen szerintem.
Leen 2007 aug. 17. - 20:26:24
(1861/9725)
A mai rész elég érdekes volt. A végén már nem is tudtam eldönteni, hogy a pasi tényleg õrült, vagy csak annak hiszik. De jó kis rész volt ez is. Briannek kissé zavart ez a szinkronhangja.
10/10
SWENN 2007 aug. 17. - 16:54:54 10/10
(1860/9725)
Hank meg az ima!
Bár a bunyóban ártatlan volt, még én is kitaláltam, hogy biztos olvasni tanul vele. Jake kissé elborult.
Nézz vissza pár üzit, ha van idõd, megint jöttek régi fórumozók és csatlakoztak újak is!
Sz.Bagoly elment Erdélybe az Illés klubbal,
azt üzente, hogy majd integet a tv-ben, nézzük a Duna tv-t
19-én este...addig itthagyott nekünk egy képet,
(az üzinél nincs most szám)megtaláltam 31-45. old. /küldte 16-án 00 óra 28-kor/ hogy képben legyünk...

õ is akart feltenni vmi képet, de nem sikerült neki sajnos.
Nekem persze ez a vadnyugati nagyon bejön!
(persze késtem vagy 20 évet)
10/10
henett 2007 aug. 17. - 16:34:24 10/10
(1859/9725)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a western filmeket is! Ez a kép tipikus...:D
10/10
henett 2007 aug. 17. - 15:26:31 10/10
(1858/9725)
Láttátok az asztalnál Hanket, mintha õ is imádkozott volna?!
10/10
henett 2007 aug. 17. - 15:25:29 10/10
(1857/9725)
1967. Óh, igen! Az ikrek! Tényleg nagy ötlet volt õket szerzõdtetni!
10/10
henett 2007 aug. 17. - 15:18:32 10/10
(1856/9725)
1966. Végre vége a fesztiválozós munkáimnak és úgy örülök, hogy visszatérhetek hozzátok!
Amennyire csak lehetett figyeltem az eseményeket és egy kicsit talán örülök is, hogy a sírós részekbõl "csak" kettõt láttam!
Még mingig annyira szép ez a sorozat! Emlékeztek még az elején milyen visszafogott volt Dr.Mike, ha Sullyról volt szó? És oké, hogy azóta házasok lettek és gyerekük is született, de olyan bensõséges nyugalom, biztonság, bizalom van közöttük, ami még most is szembetûnõ! Bár egy kicsit hiányoznak a csipkelõdõs "beszólások"! :D
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 12:57:49 10/10
(1855/9725)
Szia! Örülök, hogy ide találtál! :)
Nekem is akkor kezdõdik!Remélhetõleg utoljára. Eléggé meg vagyok rémülve, mostmár nincs visszaút, diplomázni kell!:S
Szegedrõl megyek fel Pestre, és másnap 5-kor kelek, mert Hódmezõvásárhelyre ingázok át a fõiskolára. :) Nagyon fáradt leszek, de mindenképpen ott leszek! :)
Nem akarok erõszakoskodni. :) A te döntésed, hogy eljössz vagy sem . :) Csak bíztatásnak szántam a dolgot! :)
10/10
Panni:) 2007 aug. 17. - 12:40:42 10/10
(1854/9725)
Köszi hogy hívsz de nem tudom hogy hogyan tudnám összehozni, mert nekem szept 17-én kezdõdik a suli a fõsulin. IWIWen még nem vagyok fennt csak myvipen.
10/10
SWENN 2007 aug. 17. - 12:28:07 10/10
(1853/9725)
Szia Panni! Szeretettel üdvözlünk és mindenkinek nagyon örülünk, ha bõvíteni kivánja a Quinn dr-nõ rajongói klubot.

Ez a klub nem jöhetett volna létre, ha nincs Nannyfan, aki az év elején megnyitotta a fórumot.
Tehát nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy azokért a barátságokért amik itt kialakulóban vannak - mert lesznek, hosszabb, tartós kapcsolatok, ebben biztos vagyok - elsõsorban neki mondunk köszönetet.
(Mostanában megajándékozzuk azzal, hogy nemsokára elérjük a 2000. üzenetet - ami más fórumokra, azt mondják nem jellemzõ)

Mint láthatod, szept. 16-án a fórum tagjai találkoznak, ahová ezuton meghívunk és várunk minden filmrajongót, Téged is! Részleteket találsz alábbi üzenetekben.
csokoladefalo 2007 aug. 17. - 12:04:48
(1852/9725)
Találtam egy csomó zenét Johnny Cash- tõl alias Kid Cole-ról. Nagyon tetszett amikor egy hálaadás alkalmával gitározott egy gyönyörû dalt még a 3. évadban. Nagyon jó hangja van.
10/10
Panni:) 2007 aug. 17. - 11:36:26 10/10
(1851/9725)
Sziasztok!

Már egy ideje figyelem a fórumotokat de nem írtam be mert általában csak olvasgatni szoktam a hozzászólásokat. De olyan rendes kedves csoportnak tûntök így gépen kersztül hogy regisztráltam. Tényleg ritka hogy ennyire normálisan tudnak emberek beszélgetni egymással a fórumon.Láttam hogy nem csak én vagyok az egyetlen aki így a sorozat vége felé veszi fel veletek a kapcsolatot. Szerettem ezt a sorozatot, bár nem az elejétõl nézem, az elsõ évadról lemaradtam, de pótoltam könyvbõl.
10/10
SWENN 2007 aug. 17. - 10:56:58 10/10
(1850/9725)
1960. sorszámnak sem rossz,
évnek is jó volt (nekem) 6 éves voltam, elsõbe mentem és télen akkora hó volt Kõbányán (Bp.X.ker.) hogy térd fölött ért.
ez csak úgy felvillant, mint néha a filmekben is...
10/10
szterke 2007 aug. 17. - 10:37:38 10/10
(1849/9725)
Ja, ismét Cavintont!: a számozás lemaradt. Ez tehát az 1959. hsz.
10/10
szterke 2007 aug. 17. - 10:35:55 10/10
(1848/9725)
Kedves Nannyfan, köszönöm a szíves tájékoztatást, kiváncsiságomat a témában maximálisan kielégítetted!:) Értékelem!;) És már emlékszem, hogy korábban volt szó ("monológ":) Anthony betegségérõl, csak igen rég volt és azóta kiment a fejembõl... (Cavintont!;)
10/10
SWENN 2007 aug. 17. - 10:23:50 10/10
(1847/9725)
A fórum oldalán felül balra van egy kocka - abban megjelenik egy értesítés, hogyha privát üzeneted érkezett és az olvasáshoz arra kell rákatt.

A profi gépesektõl elnézést kérek a részletezésért, de van aki még (velem együtt) tanulja.
10/10
SWENN 2007 aug. 17. - 10:18:34 10/10
(1846/9725)
Bocsi, akinek nem kell...de hátha valakinek jól jön egy kis részletezés az új oldalhoz:

- ahol oda van írva, hogy "elõzmény" ott rá kell kattintani az elõzmény szóra - és vastagon kiemelve megjelenik, hogy mire szól a válasz.

Valaki azt kérdezte, hogy lehet úgy irni, hogy csak egy személynek, és nem a fórumon.
Ha rákattintunk arra a NÉVRE, akinek irni akarunk, akkor megjelenik egy ablak, ahol mód van privát üzenet küldésére.

Köszi, hogy megtaláltad a helyes kifejezést Prestonra:
tenyérbemászó a képe, nem is sajnálnám a tenyerem!
10/10
Nannyfan 2007 aug. 16. - 22:37:41 10/10
(1845/9725)
Micsoda frappáns megoldás... Amelyik hozzászóláshoz oda van írva, hogy elõzmény, annak van elõzménye... (ez jó szõke kijelentés volt)
Ki volt az a nagyon "okos" aki szerint ez jobb mint az eddigi, hogy látható volt, hogy kinek válaszolok?!?!?!

Swenn!! Preston vigyora a karakter védjegye. :D Ezért is "imádjuk" anyira, nem? Attól a vigyortól mindig viszket tenyerem. :D

Sully most fogta fel igazán tetteinek a következményeit. Emésztheti is magát. A családja mellett lenne a helye. Legfõképp Michaela mellett. Csoda, hogy a szerencsétlen nem kapott még idegösszeomlást!
Nem tart már sokáig a dolog! Már túl vagyunk a hálaadáson. :) Sully karácsonyra otthon lesz!! :)
10/10
SWENN 2007 aug. 16. - 21:27:32 10/10
(1844/9725)
Hutizs-nak: Michaela kérte a kis dokit, hogy menjen át hozzá segíteni és vigye magával az intubáló mûszerét, ami neki még nem volt.Amikor a doki visszament a szállodába Preston kijelentette, hogy ideszól a szerzõdése, itt vannak a fizetõ betegei a szállodában, tehát nem mehet be segíteni a városba a dr-nõnek. Ekkor még csak a mûszert küldte be és nagy-kelletlen ott maradt, de késõbb mikor Collen barátnõje meghalt Michaela elküldte Collent az édesanyjával, hogy lakjanak Preston szállodájában. Nemsokára megtudták, hogy még nagyobb baj van, még több a beteg, ekkor Collen kijelentette, hogy õ hazamegy segíteni, a doki mondta, hogy õ is megy, Preston erre azt mondta, hogy ha innen kiteszi a lábát akkor vegye is le a tábláját az ajtóról és vigye magával, erre õ fogta és levette. Egyértelmû volt, hogy ha elmegy,akkor nem dolgozik itt tovább.
A doki bement segíteni dr Mike-nak,...a többit láttad, mikor Preston felgyógyult, nem kérte meg a dokit, hogy menjen vissza, hanem flegmán közölte, hogy érvényes szerzõdés köti hozzá...
10/10
zora 2007 aug. 16. - 21:23:27 10/10
(1843/9725)
én is sírtam :-((( Az is dühítõ volt, hogy egy anya akkor jön rá, hogy szereti a gyerekét, amikor már elvesztette (Mrs Quinn-Marjorie). Én is féltem, hogy esetleg Daniel megfertõzi Katie-t vagy Briant. Ahogy viszont Sullyt becsempészték a házba, az vicces volt.
10/10
hutizs 2007 aug. 16. - 21:15:40 10/10
(1842/9725)
Mivel én csak most kapcsolódtam be, elkezdtem elölrõl elolvasni az összes hozzászólást. Mondhatom, igazán tanulságos, sok új információ van benne, még így a vége felé is. Az jutott eszembe, hogy ha egy szerkesztõ elolvasna néhány ilyen fórumot, mennyivel jobban megértenék, hogy mi kell az embereknek. Persze az is igaz, hogy régebben én sem néztem sorozatokat, de most már megértem pl. az apukámat, hogy a hosszú téli délutánokon nyugdíjasként miért néz több délutáni sorozatot is. (Azért megjegyzem, némely sorozat tényleg nagyon szinvonal alatti.)
10/10
hutizs 2007 aug. 16. - 21:08:47 10/10
(1841/9725)
Látszik, hogy nem láttam a tegnapi részt, meg persze, hogy milyen hülye naív vagyok. Nekem ez a jelenet úgy jött le, hogy Andrew felmondott nála, bejött a városba, hogy itt segítsen, Preston meg most egyszerûen csak figyelmezteti a dokit, hogy szerzõdése van vele, tehát úgy tesz, mintha meg sem történt volna a felmondás. Vagyis én azt hittem, hogy hû de milyen rendes, visszaadja neki a munkáját. Jól melléfogtam. Érthetõ volt, amit írtam? Ha nem, bocs.
Nadera 2007 aug. 16. - 20:54:51
(1840/9725)
Ez a két rész elég izgalmasra sikeredett. Már nagyon kellett valami ilyenfajta pörgõs idõszak. Viszont többetekkel egyet értek abban hogy nem kellett volna ennyi depressziós jelenet. Hihetetlen hogy ezen a héten több fontosabb szereplõt is "eltávolítottak" a fimbõl. Hullottak mint a legyek és ennek egyáltalán nem örültem. A halál nem egy vidám dolog legalább a filmekben ne kéne ennyit látni. Viszont Prestonon nagyot mosolyogtam. Meggyógyult a diftériából és mikor lejött az ágyából csak elõvette azt a tenyérbemászó vigyorát kifizette a doktornõt, kiadta a parancsot Andrewnak éa mintha mi sem történt volna távozott.
10/10
SWENN 2007 aug. 16. - 20:29:06 10/10
(1839/9725)
Nagyon féltem amikor Daniel is beteg lett, nem tudtam mi lesz vele és komoly veszélyt jelentett Sullyra és a gyerekekre is, hiszen õ is odavihette volna a járványt a rejtekhelyre.
Nagyon sajnáltam Michaelát, már-már az ájulás határán volt,
úgy az idegi mint a fizikai fáradtságtól.
Tisztelet minden kivételnek, de szerintetek ezt egy mai orvos végig csinálná így?
Preston megint levizsgázott elõttem! Az ilyen gazdag kölyköknek úgy tudom volt régen magántanáruk, akik tánc- és illemórákat is adtak...Ezt a kedves papa elspórolta!
csokoladefalo 2007 aug. 16. - 19:33:07
(1838/9725)
Nagyon sírós volt ez a mai rész is. Dr. Mike-on látszik, hogy nem nagyon bírja már a gyûrõdést. Tudja vki, hogy Sully mikor megy már haza???
10/10
SWENN 2007 aug. 16. - 17:46:35 10/10
(1837/9725)
Nem gondoltam volna pár hete, hogy ez felmerül bennem: kevesebb több lett volna...
Már Ti is megfogalmaztátok páran, hogy nagyon gyengék ezek a mostani részek./ Talán szerelmem Sully is úgy látta, ideje befejezni az 5. évad után, nincs már mirõl forgatni?
Persze nem tudhatta, hogy mi segítenénk átirni a forgatókönyvet!

Mit szóltok az új fórumhoz? Már nem kell kérni az e-mail cimet, itt is lehet privát üzit küldeni, nekem tetszik,
és gyorsabb is. /Majd még alakulgat biztos.
A számláló is megjött - köszönjük.

A Stinky nem jött még haza?
10/10
Nannyfan 2007 aug. 16. - 17:19:45 10/10
(1836/9725)
Az a kép az egyik filmbõl való. A címe: Forradalmak. Remélhetõleg mindkét filmet leadják a sorozat befejezése után. :)
A 2 könyvet páran olvastuk. Nekem nagyon tetszettek, de volt olyan akinek nem. A könyveket jól kitárgyaltuk még régebben. :) Viszont azt én is aláírom, hogy nézni jobb, mint olvasni volt. Általában fordítva szokott lenni, de Dorothy Laudan-nak nem sikerült nagyot alkotnia a könyvekkel.
10/10
hutizs 2007 aug. 16. - 16:45:31 10/10
(1835/9725)
De, tényleg azt szeretném, hogy ne kapják el, csak úgy tûnik, hogy ez annyira biztos, hogy már nincs is miért izgulni.
Egyébként én hiányolom, hogy Táncoló Felhõ nem szerepel többet, de hát már írtam, nekem Õ a kedvencem. Megnéztem az általatok ajánlott linkeket, oldalakat, meg én is böngészgettem már elõbb a neten, és találtam egy olyan képet, ahol egy kislány van velük, de legalább 5-6 éves. Ez a kép biztosan nem a sorozatból való, esetleg a film játszódik 4-5 év múlva? Vagy a hátralévõ pár epizód ölel fel ennyi évet?
Antikvárium honlapján láttam, hogy könyv alakjában is megjelent, elõjegyeztem rá, de nem sok esélyt látok arra, hogy megkapjam. Van, aki esetleg olvasta már?
10/10
Nannyfan 2007 aug. 16. - 16:05:04 10/10
(1834/9725)
Nem. Nem Andrew halt meg. Becky-t vitte el a betegség. :(
Sully bújkálása tényleg, hogy is mondjam.... nem valami realisztikus. Állítólag õ egy közveszélyes szökevény és gyilkos. Ennek ellenére a hadsereg úgy van vele, hogy majd egyszer csak majd elkapják. Ha eszükbe jut, keresgélik egy kicsit, aztán ráhagyják...
Végülis nekünk az a fontos, hogy ne találják meg, nemigaz? ;)
10/10
Nannyfan 2007 aug. 16. - 15:58:54 10/10
(1833/9725)
Szterke! Csak neked! Csak most! Megkerestem! A hõn áhitott monológ!
4. évad 13-as epizód: Félénk szívek

Michaela monológja a rész végén:
"A sejtes vérszegénységrõl az orvosi irodalomban elõször 1910-ben írtak. Ma már a legtöbb beteg megéri a felnõttkort, de még most sem ismerik a megfelelõ gyógymódot. "

Találtam a betegségrõl egy nagyon jó leírást:

Magyar név:
Sarlósejtes vérszegénység
Orvosi név:
Sarlósejtes anaemia
BNO kód:
D57
A betegség lényege:
A sarlósejtes vérszegénység, egy öröklõdõ, gyermekkorban már tüneteket okozó, betegség, ami a vörösvértestek szétesésével járó vérszegénységgel jár.
A betegség oka:
A betegség egy öröklõdõ megbetegedés (autoszomális domináns módon öröklõdik). Az ok a génállományon belül kialakult károsodás (un. DNS pontmutáció), aminek következtében a haemoglobin molekula a vörösvértesteken belül károsodik, és a vörösvértestek sarló alakúvá válnak, és ezek a vörösvértestek sérülékenyebbek, a vörösvértestek szétesésével járó vérszegénységhez vezethetnek.
A betegség tünetei:
A betegség tünetei már gyerekkorban (1 éves kor körül), megejelennek. A legfontosabbak idült vérszegénység (gyengeség, fáradtság), sárgaság, epekõbetegség, lép megnagyobbodás, lábszáron kialakuló nehezen gyógyuló fekély. Idõközönként, fájdalmas epizódok jelentkeznek (ezek órákig, napokig tarthatnak), amiket kiszáradás, oxigén hiány, fertõzés stb. kiválthat. A fájdalmat különbözõ szervekben érezheti a beteg (pl. csontok, mellkas), jelentkezhet agyi esemény (szélütés), vagy fájdalmas hímvesszõ merevedés formájában. Késik a nemi érés, gyakoribbak a fertõzõ megbetegedések, és szem érintettség is jelentkezhet.
Elvégezhetõ vizsgálatok:
Az orvos vérvizsgálatot végeztethet. Gyermek vállalás esetén genetikai vizsgálat elvégzésére van mód.
A betegség várható kezelése:
A betegek egész életen át gondozásra szorunak. Fontos, hogy vérátömlesztést csak alaposan indokolt esetben kaphatnak, mert a vérátömlesztéssel vasat viszünk a szervezetbe, ami amúgy is feleslegben van. A betegek kaphatnak Folsavat, szükség esetén antibiotikumot.
Javaslatok:
A betegek egész életükön keresztül gondozásra szorulnak, ezért fontos, hogy az orvosi utasításokat tartsák be. Vas tartalmú gyógyszereket nem szabad szedniük (a vitamin készítmények többségének is van vastartalma, erre is oda kell figyelni). Bármilyen szerv fájdalma esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.
A betegség várható lefolyása:
A betegség nem gyógyítható, de napjainkban jól karban tartható, így a betegek életminõsége, és életkilátásai javultak. (A várható élettartam 40-50 év.)

Sajnos ez öröklõdik és a mai napig ha úgy vesszük gyógyíthatatlan.

Ez már saját "élmény":
Gimnazista voltam, amikor észrevettem, hogy valami nincs rendben velem. Állandóan fáradt voltam, csomókban hullott a hajam, a körmeim töredezettek voltak, meg még sorolhatnám... Szinte kétnaponta döfködtek az orvosok. Azt hittem, hogy a végén elfogy a vérem. Végülis az lett a vége, hogy súlyos vashiányom, volt ami kihozta a vérszegénységet.
Kaptam gyógyszereket, és vastablettákkal tömtek jódarabig. Majd kikötötték, hogy jódarabig nem adhatok vért, mert a vérem "haszálhatatlan". Tudjátok mi volt a legdühítõbb? Miután ez kiderült, nem sokkal lehetett menni vért adni. Aki adott vért, biológiából 5-öst kapot... Tudom, hogy az egészség a legfontosabb, de akkor nagyon mérges voltam. Elestem egy potya 5-östõl. ;)
10/10
hutizs 2007 aug. 16. - 15:31:13 10/10
(1832/9725)
Most tûnt csak fel! Mi az, hogy Colleen legjobb barátját "megölték" az alkotók? Kit? Csak nem a dokit?
10/10
hutizs 2007 aug. 16. - 15:28:34 10/10
(1831/9725)
Kedves SZTERKE!
Anthony halála valóban jól volt kidolgozva - mármint filmtechnikailag. Én pl. az egész epizódot végig bõgtem. Annyira meg lehet érteni Grace és a férje hozzáállását is, mit miért csinálnak úgy, ahogy csinálják. Én pl. el sem tudom képzelni, hogy egy ilyen esetet hogyan lehet túlélni, átvészelni. Anthony betegségérõl pedig volt ismertetõ. Akkor, amikor a kisfiú megjelent a sorozatban és megtörténtek az elsõ vizsgálatok rajta. Leírták, hogy mi a betegség neve, valamint azt is, hogy még a mai napig sem tudják gyógyítani, igaz, nem mindig halálos, de a kiváltó okot sem tudják. Nem emlékszem pontosan, de olyan benyomásom volt, hogy ez egy viszonylag ritka betegség.
10/10
hutizs 2007 aug. 16. - 15:20:47 10/10
(1830/9725)
Szomorúan olvasom a hozzászólásokat,mert a tegnapi részt nem láttam, sajnos túlóráznom kellett. Jó hír magamnak viszont az, hogy a lányom éppen nyaralni van, és beállította a videót, tehát elméletileg felvette. Csak nem merek hozzányúlni, mert egész hétre elõre beprogramozta és nem akarok valamit elszúrni.
Szóval még több szereplõtõl kell megválnunk? Tulajdonképpen nem csoda, olvastam, hogy járvány van ebben a részben.
Azt egyébként én sem értem, hogy lehet ennyi ideig elrejtõzni viszonylag közel a városhoz.
Bár ilyen rejtõzködõs baki volt két-három résszel ezelõtt, amikor Táncoló Felhõ visszajött és Dorothyval együtt lóháton megjelentek az erdõ szélén és meglátták a katonákat. A felvételt a katonák mellõl készítették, és ha mi nézõk ilyen jól láttuk õket, akkor elméletileg a katonák vakok voltak, ha nem látták õket.
10/10
Veva 2007 aug. 16. - 13:38:48 10/10
(1829/9725)
A Sully-s jelenetek is idegesítenek, mindig attól rettegek, most tör rájuk a katonaság. Hogy lehet így elrejtõzni az erdõben ilyen hosszú ideig? És Táncoló Felhõ mit csinál, ha nem Sully-val van?
10/10
Veva 2007 aug. 16. - 13:36:06 10/10
(1828/9725)
Tényleg sok a tragédia mostanában a filmben, ezek azt hiszik, hogy a középkorú nõket komolyan ez érdekli? Vagy csak kimerültek? Végül nem derült ki, Becky meghalt volna-e akkor is, ha a doktornõ intubálást végez. Én sem értem, miért kell sorban "kinyírni" a szereplõket. Így persze nem csoda, ha véget ér a sorozat, hiszen lassan már nem marad senki. Igaz, a nagy járványok annak idején tényleg ilyen pusztítást végeztek. Preston mellé dr. Cassidy való, az nem hivatásból orvos, csak a hírnév meg a pénz érdekli.
10/10
szterke 2007 aug. 16. - 13:21:56 10/10
(1827/9725)
1937.hsz.

OFF: Szürke bagoly most a "nyomdokaimban" jár, (én is Erdélybõl jöttem meg nemrég). :)

Jó ötlet, Swenn. ezentúl én is próbálom magam számozni a hsz-eket (amíg muszáj és magunknak kell), csak remélem nem felejtem majd el!
10/10
szterke 2007 aug. 16. - 13:17:25 10/10
(1826/9725)
Kedves Nannyfan, Swenn köszönöm a kedves (vissza)fogadtatást! :) Visszanézésben az Anthony búcsúzása is megvolt már, szerintem nagyon szépen megoldották, csak nem tudom, minek kellett mindez (mármint kiszállnia) ráadásul a betegség neve sem derült ki, a végén nem bántam volna, ha "ismeretterjesztenek" kicsit feliratban.. És még az jutott eszembe, nem túl "kedves" ötlet az alkotóktól, hogy Colleen és Brian legkedvesebb barátait egyaránt "megölték", már elnézést...