10/10
madlen 2007 máj. 11. - 01:45:47 10/10 Előzmény csiperke
(925/9725)
Kedves Csiperke!

Nekem nagyon tetszett az, hogy az esküvõhöz a város apraja-nagyja beleadott apait-anyait: közremõködtek, rendezgettek, dolgoztak, intézkedtek, kiöltöztek, föszintén örültek, - félretéve minden korábbi ellenszenvüket, lenézésüket, cinizmusukat stb.

Szinte mindenki nagyon szimpatikus volt - kivéve Mike anyját, - bár a végén kegyeskedett mégis felállni, a lánya mellé állni és felvezetni õt az oltárhoz.
Viszont, mivel Sully korábban megkérte egykori apósát erre a szerepre, akirõl kiderült, hogy az édelsányát nem kísérte oltárhoz duzzogásból, - ezért szerettem volna, ha Mike anyján kívül õ is megmarad kísérõnek.
10/10
madlen 2007 máj. 11. - 01:27:08 10/10
(924/9725)
Engem majd' megütött a guta, mikor Matthew nem fogadta el Sully házát!
Legközelebb azért üt meg a guta, mert most már elfogadja a srác a házat, de a szerelme: Ingrid, ha meg fog halni, megette a fene az egészet!
Brrrr
10/10
madlen 2007 máj. 11. - 01:23:09 10/10 Előzmény Célia
(923/9725)
Éppen ezért én is szeretem indiánnak képzelni magam - szolidaritásból, és ha csak egy mód van rá, indián holmit is veszek magamra.
Sajnos eddig még csak egy kötött ponchóm van, amit equadori indiánok készítettek gyapjúból. Van Pesten és az interneten indiánbolt.
Igaz, én inkább a régi, eredeti indián ruhákat szeretném magamra venni, amilyen Sullynak van. Úgy tudom, olyat is lehet kapni, nem ogyanott, hanem egy másik boltban, valami "western" nevûben, de asszem méregdrága!:(

És persze nagyon szeretem az indián népzenét!
Mennyire örülnék, ha lehetne most barátkozni egy ilyen Táncoló Felhõvel.

Olvatam ma élõ indiánokról egy könyvet Kurt Vonneguttól (aki mostanában halt meg). Abban a könyvben egy idõs indiánfõnök mint riportalany és mint idegenvezetõ van jelen, és ha jól emlékszem, azt mesélte, hogy Custer tábornokot Táncoló Felhõ ölte meg végül, amit nem tart számon a történelem.
10/10
madlen 2007 máj. 11. - 01:11:19 10/10
(922/9725)
A részletekrõl:

Nem tudom, felfigyeltetek-e az esküvõi részben arra, hogy amikor az ifjú pár elindul a vonattal, akkor Bryan az integetéskor apunak szólítja Sullyt!?

Az én lányom is ugyanígy tett, amikor óvodás korában összekerültem a jelenlegi 2. férjemmel. Esküvõig Karcsi, esküvõ napjától apu. Pedig senki sem befolyásolta ebben!
10/10
madlen 2007 máj. 11. - 00:47:35 10/10
(921/9725)
Nekem is az. Pedig, ha nem tévedek, õ játszotta Custer tábornokot, és abban a szerepében nagyon tetszett, - persze csak külsõleg!!!!!
10/10
madlen 2007 máj. 11. - 00:40:05 10/10
(920/9725)
Biza,végül iszik az a Sully! A kis huncut!:)
10/10
madlen 2007 máj. 11. - 00:37:29 10/10
(919/9725)
Kedves Veva!

Ezekben a dolgokban hasonlóak vagyunk!
Nadera 2007 máj. 10. - 23:37:07
(918/9725)
Én is el szeretném olvasni a könyvet. Viszont sajnos a központi könyvtárban nincs meg. Ahol meg véletlenül megvan ott hónapokra elõre kell jegyezni rá. :( Csak nem véletlenül valamelyikõtök olvassa?:)
A Jóban rosszban 2. részében felfigyeltem valamire de lehet hogy csak képzelõdtem. Van az a rész amikor Sullyt Matthew becsábítja a kocsmába és mindenki gratulál neki. Hank megkínálja Sullyt whiskey-vel, majd õ visszautasítja azzal az indokkal hogy nem iszik. 1 percre rá viszont önt Matthew-nak italt, majd úgy emlékszem hogy magának is és meg is issza. Végülis nem olyan lényeg, csak elgondolkodtatott:)
10/10
Veva 2007 máj. 10. - 20:03:30 10/10
(917/9725)
A könyv szép, jól követi a filmet, bár erõsen tömörít. A fordítás is szerencsés. Mint már említettem, az írónõ átszûri a filmbeli eseményeket a saját lelkén. Ha nem vésõdtek beléd szószerint a filmben elhangzott párbeszédek, nem fog zavarni.
10/10
henett 2007 máj. 10. - 19:53:39 10/10
(916/9725)
Azt hiszem ez szép volt a rendszertõl!:)))))))))
10/10
henett 2007 máj. 10. - 19:52:06 10/10
(915/9725)
Tudod Célia nekem nagyon fontos, hogy tudjon a Férfiember táncolni, ebben a kérdésben sajnos nem vagyok vmi megértõ és elnézõ. Én csak azt nem értem, ha vki ilyen jól üli meg a lovat, ilyen dinamikus, jó a mozgása, hogyan táncolhat ilyen borzalmasan?
10/10
henett 2007 máj. 10. - 19:51:17 10/10
(914/9725)
Tudod Célia nekem nagyon fontos, hogy tudjon a Férfiember táncolni, ebben a kérdésben sajnos nem vagyok vmi megértõ és elnézõ. Én csak azt nem értem, ha vki ilyen jól üli meg a lovat, ilyen dinamikus, jó a mozgása, hogyan táncolhat ilyen borzalmasan?
10/10
henett 2007 máj. 10. - 19:50:22 10/10
(913/9725)
10/10
henett 2007 máj. 10. - 19:38:19 10/10
(912/9725)
"Kedveskéim"!Most segítsetek dönteni! Drága Nannyfan, Veva, Szürke Bagoly-ez a kérés leginkáb nektek szól. Most akkor olvassam el, vagy inkább ne a könyvet? Tudom, hogy fura könyvben keresni a filmbeli élményeket és forditva. De a könyv jól van megírva:érdekes, fordulatos, ponyva vagy inkább szépirodalom...És ki fordította; jól vagy rosszul sikerült?
getupp 2007 máj. 10. - 19:25:26
(911/9725)
Sziasztok!
Nagyon szeretem a sorozatot, de sajnos az elsõ pár részt kihagytam :((((
Ha esteleg meglenne valakinek az elsõ 10-15 rész nagyon örülnék ha írna egy e-mailt nekem a getupp@freemail.hu címre. A részleteket mailen beszélném meg.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.: Getupp
Dr.Mike 2007 máj. 10. - 19:14:41
(910/9725)
sziasztok!

Még új vagyok és nem tudom hogy mi itt a szokás.
Végre jó volt látni hogy Michaela is mennyire ragaszkodik Sullyhoz. És ez az új pasas azt hiszem Preston a neve elég idegesítõ.
KGabi 2007 máj. 10. - 19:04:39
(909/9725)
Sziasztok

Szuper a fórum, kezdetek ota olvasom. Imádom ezt a sorozatot, nagyon sokszor láttam már. A legelsõ résztõl fogva felveszem és digitalzálom. Sajnos mostanában lemaradtam pár részõr.

53. Újra Hallowen
72. Ki kész, ki nem kész
74. Jóban-rosszban II
75. Egy új élet
Nagyon megköszönném ha tudna nekem valaki segíteni ennek a pár résznek a megszerzésébn.
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 10. - 18:56:51 10/10
(908/9725)
Férjurad "romantikus részeknél nagyokat sóhajtozik" - nekem csak egyszerûen folyik a könnyem. Ez baj ???
Ebben a sorozatban még - sok más mellett - az is nagyszerû , hogy mennyire figyelnek a részletekre.A mai részben amikor a fejvadászok megtámadták Felhõtáncot (én már csak így hívom) és Sullyt , a verekedés során Sully alsó ajka megsérült és az epizód végéig rajta volt a sérülés (nem múlt el a következõ jelenetre )
Aztán a statiszták tömege minden jelenetben , ha pl. a kórházban az ablak elõtt beszélgetnek akkor az utcán a háttérben mindig van mozgás , jövõ menõ emberek egy egy lovas vagy kocsi.
Egy film az ilyen "apróságok" miatt is magával tud ragadni.
Hát még ha a helyszinek részletes berendezését vagy a ruhákat nézzük.
Felhõtánc nem fürdõnadrágban hanem "igazi" ágyékkendõben ült a tûznél.
A sorozatok nagyrészében ilyesmivel nem törödnek , a szereplõk mindig nettek , jólfésültek ami sok szituációban igen röhejes.
De nem akarlak Benneteket ilyen szakmai részletekkel fárasztani , csak ezek is nagyon fontos dolgok kedvenc sorozatunk életében.
Mint emlitettem , DVD kölcsönzõs a szakmám és engem ezek a dolgok is "feldobnak" vagy a hiányuk lehangol ( kikapcsolásra késztet) egy - egy film nézése során.
10/10
Veva 2007 máj. 10. - 18:06:32 10/10
(907/9725)
Hát, azt hiszem, nem mindig elõny a remek memória. Ugyanis én is olvastam a két könyvet, és rögtön feltûntek a különbségek. Az írónõ kissé átdolgozta az egyes jeleneteket. Így is szép, csak engem zavarnak a párbeszédekben tapasztalható eltérések. Maradok inkább a filmnél. Számomra mindig az a jobb, amelyik elõbb készült. Ha a könyvet írták elõbb, akkor meg a filmet nem szoktam nézni, mert már másképp képzeltem el a szereplõket. így vagyok például a Végtelen utazással. Egyébként is ritkán nézek tévét, most csak ezt a sorozatot.
10/10
Veva 2007 máj. 10. - 18:01:49 10/10
(906/9725)
Szia, Célia. Nekem meg pont az a kamaszos esetlensége tetszett tánc közben. Meg az, amilyen gyöngéden bánt Mike édesanyjával közvetlenül az esküvõ elõtt, sõt utána még táncba is vitte, és igazán kedvesen alkalmazkodott a nénihez. A fórumozók életkorát egyébként megláthatod, ha az egyes nevekre kattintasz.
10/10
Célia 2007 máj. 10. - 17:26:38 10/10
(905/9725)
Köszi, most megnyugodtam! Én azt hittem hogy, csak egyszerûen anno nem figyeltem. Csodálkoztam is rajta, hogy voltak most olyan jelenetek, amikre nem emllékeztem.
Éppen írni akartam, hogy szerintem valami nem stimmel. Vagy én emlékszem rosszúl, vagy valóban új jeleneteket látok. Ezek szerint igen.
Most nem leszek népszerû: "Hosszúhajú" barátunk tánctudása elég kétségbe ejtõ, azok az óriás lépések keringõ közben .... elég esetlen szegény :(
De hát ennyi hibája legyen minden pasasnak :):)
10/10
Célia 2007 máj. 10. - 17:16:37 10/10
(904/9725)
Én úgy tudom az életben 10 év a korkülönbség köztük.
Az esküvõs részben volt, legalábbis számomra feltünõ, mivel Sully frissen borotválva sokkal fiatalabbnak látszik.
Hülyeségeket írok, hát persze hogy annak látszik, de a többi részben szerintem azért borostás, mert az öregíti egy kicsit.

Sminkkel sokmindent el lehet takarni, de ha a kezüket nézed, ott valóban látszik a korkülönbség.
Egyébként meg Jane olyan gyönyörû, törékeny, finom nõ, hogy ennek sok okoskodásnak amit írtam, nem sok értelme van :)
10/10
Célia 2007 máj. 10. - 17:08:59 10/10
(903/9725)
Szia! Csatlakoznék az elõttem szólókhoz, én is örülök Neked!
Azért jó ez a fórum, mert ilyen érdekes emberekkel lehet beszélgetni. Szerintem ha mindenki elárulná itt a korát meglepõ lenne milyen nagy a szóródás (mármint életkorban).
Én például 43 éves vagyok, de a férjem egyidõs Veled! :)
Tanusíthatom, hogy Õ is kedveli a sorozatot, bár a romantikusabb részeknél nagyon sóhajtozik :)
De most jól kibeszélem szegényt, a tegnapi részt megnézte délután a lányunkkal, én csak reggel szoktam, mert késõn érek haza. Erre reggel velem is megnézte:)
De azért Õt inkább a korábrázolás, és az akció dúsabb részek érdeklik. Na ennyit a magánéletrõl, szoval további jó fórumozást!
10/10
Nannyfan 2007 máj. 10. - 16:05:33 10/10
(902/9725)
Az a 2 könyv nekem is megvan. :) Egy az egyben a sorozat. :) Az elsõ könyv a Pilot-c epizódot dolgozza fel. A 2. pedig eléggé vegyes felvágott. A 2. évad fontosabb eseményeit sûríti egybe :)
10/10
Nannyfan 2007 máj. 10. - 15:55:01 10/10
(901/9725)
Én is örülök, hogy csatlakoztál! Jó egy férfi szemszögébõl is látni a dolgot! Elvétve már kaptunk férfiaktól hozzászólásokat és én személy szerint a késõbbiekben is kíváncsi lennék a véleményedre. :) (Legalább a testvéreim fejéhez vághatom, hogy nem minden férfi akar "meghalni" a sorozattól) hehe :D
10/10
Nannyfan 2007 máj. 10. - 15:51:33 10/10
(900/9725)
Hallottam már a sorozatról, de sajnos még nem láttam. :(
Szeintem jópáran szívesen megnéznénk. Ha esetleg valahogy meg lehetne csinálni a digitalizálását az nagyon jó lenne! :) Biztos sorban állnánk érte! Valahogy rá kellene varázsolni DVD-re. Úgy maradandóbb lenne. :)
10/10
Nannyfan 2007 máj. 10. - 15:46:43 10/10
(899/9725)
Lássuk csak... Nem számítottam rá, hogy ez lesz így nem vettem fel, hogy ezerszer visszanézzem. ;) Pl. Amikor Rebecca és Dorothy próbálták Michaela hajába tûzni a virágokat, aztán amikor az anyukája megsértõdött, hogy nem azt a ruhát veszi fel amit õ hozott neki, a sértõdött mama kiment és a 3 lánytestvér kuncogott.
Aztán a szertartás után volt egy tánc, Michaela és Sully nyitott meg és a többiek is csatlakoztak.
Tényleg csak apróságok. Egyes jelenetek hosszabbak voltak. Pl. amikor Sully az új házban szöszöl az ággyal és Michaelával beszélgetnek arról, hogy Matthew-nak kellene adni a régi házat. Miután Michaela elmegy Sully kinéz az ablakon és nézi ahogy elmegy. Meg azt is mutatták elõtte amikor megérkezik.
Tényleg nem nagy dolgok, de nagyon feldobott a dolog. :)
Már sokszor mondtam elõre a szöveget, és meglepetésemre mégsem az következett. Ezt a 2 részt nem tudom megunni. ;)
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 10. - 14:06:19 10/10
(898/9725)
Amerikában és indiánok között akart lenni , csak lányos zavaromban mellé ütöttem.
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 10. - 14:02:39 10/10
(897/9725)
Tudomásom szerint két könyv jelent meg ( Hivatása doktornõ , A szív szava ) , mindkettõ megvan , szivesen kölcsönadom.
Az "indián" lét gyerekkorom óta él bennem Fehér Szarvas : A sziklás hegyek varázslója címû könyve hatására. ( Cseh Tamás is innen vette az ihletet). Fehér Szarvas (Borvendég Deszkáss Sándor) egy magyar srác aki Americában az indiános között élt.
A film Herman Wouk : Forrongó világ ,Végsõ gyõzelem és Háború címû regényei alapján készül monumentális , több dijat nyert háborús -családregény - sajnos csak VHS-en van meg (igaz az gyári)
10/10
henett 2007 máj. 10. - 13:21:53 10/10
(896/9725)
Nekem egyébként az tetszett nagyon, hogy még a pap is Sallynak szólította, pedig azért az is nagyon jó ha vki Byron:)))))))))))))))))egy ilyen sorozatban, és pont az esküvõjén
10/10
henett 2007 máj. 10. - 13:06:15 10/10
(895/9725)
Kedves Szürke Bagoly!
Én személy szerint nem bánom a "közbekotyogásaidat", néha jól jön egy kis férfias hozzászólás, bár amint te is láthatod, elég sokszínûre sikeredett Nannyfan kezdeményezése (mármint ez a fófum).Tehát abszolút van hely számodra is!:) Honnan indult egyébként az indián relikvia gyûjtés? És milyen film az a Háború? És nem tudja vki megjelent-e könyvben a Dr.Quinn? Akar "külföldiül"?
Visszatérve Mikélára: csodás ha vkinek ilyen darázsdereka van, ilyen gyönyörü hajzuhataggal körítve. De hány év is van közöttük? Nekem úgy tûnik elég sok.Persze ez nem jelent gondot, csak néha, fõleg szinkron nélkül nézve feltûnõ.
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 10. - 11:10:04 10/10
(894/9725)
Hát még Jane (MIKÉLA) milyen gyönyörû .( ne mindig Sullyt dicsérjük)
Persze én a Sullyn lévõ , Felhõtáncostól kapott inget is értékelném. (gyüjtöm az indián relikviákat).
Régebben szó volt a Herman Wouk könyvébõl készült Háború sorozatról , amiben az egyik fõszereplõ Jane.
Nekem megvan a teljes sorozat (12 kazetta ) ,ha érdekel valakit.
Nem baj , hogy közbe "kotyogok" lányok ???
lipsandi 2007 máj. 10. - 10:55:22
(893/9725)
A tegnapi rész nagyon tetszet,szép volt a z eskûvõ!Mindenki várta Michelea eskûvõjét!Meg is hatotam ezen a részen!
10/10
Veva 2007 máj. 10. - 08:55:39 10/10
(892/9725)
Szia, Henett, köszi a kedvességedet.
A tegnapi részben számomra figyelemre méltó volt Mike és Rebekka beszélgetése a különbözõ elvárásokról és szerepekrõl egykori családjukban. Azonkívül Mike beszélgetése az édesanyjával, ahol szépen megfogalmazta mindazt, amit érzett. Örültem, hogy Sully kinn hallgatta, legalább látta, milyen nehéz neki! Tetszett, hogy Sully megkérte Lorent, vezesse oltárhoz a mennyasszonyát, és az is, ahogy a zsémbes mamát megszelídítették. Klassz volt Jake, aki gondoskodott róla, hogy Custer ne árthasson Táncoló felhõnek, és Hank is, mert egyedül õ vette észre, hogy Marjorie beteg.
10/10
szterke 2007 máj. 09. - 22:31:54 10/10
(891/9725)
Olyan kiváncsivá tettél, csak egy példát mondj legalább kérlek! Köszi :)
10/10
szterke 2007 máj. 09. - 22:29:40 10/10
(890/9725)
Az esküvõs duplát meg volt szerencsém ma egyben megtekinteni, és hát nem mondom... Nem spóroltak a nyelvekkel sem a hitvesi csókok során ;) Olyan aranyosak és hitelesek voltak, hogy hajajj..! :))
Ja igen, és hogy megint utalgassak a hétfõire, szóval az is édes volt, mikor Sully kimagyarázta a tiszteletesnek, hogy kedvenc idõtöltése Mike-kal a csókolozás, merthogy milyen jól csókol Mike... ;)) Mindjárt eszembe jutott, mikor jó régen (Nannyfan asszem) idézett Joe interjúiból, ahol IRL is hasonló hangzott el, ha emlékszik még valaki... :))) Szóval ebben a "szellemben" vagyis "emlékekkel" néztem a mai epizódot.:)
10/10
szterke 2007 máj. 09. - 22:20:13 10/10
(889/9725)
Bocs, lehet nem leszek tul népszerû, legalábbis aktuális :), de még a hétfõi részhez (Ready or not)... Szóval , már az árvás résznél is akartam írni, hogy milyen gáz volt már, mikor a tiszteletes nemcsak, h. megkérte Mike kezét (jó, ez még belefért az akkori szituba), de azonmód kapta magát és "lényegre törõen":) megcsókolta õt (ugye, szó nem volt arról, hogy igent mond-e neki...)- ejnye- ejnye tiszteletes! , ráadásul Sully meg Matthew szeme láttára!! Akkor is azt gondoltam, nono! :( Ezek szerint Am.ban nincs -hirtelen felindulásból elkövetett- lánykérés csók nélkül.:))
És Nannyfan írta asszem, hogy a részben a legjobb romantikus jeleneteket szépen összegyûjtötték nekünk: oké, nekem is tetszett, de azért még belevettem volna néhány "klasszikust", mint a nyakmosós, a "berries", a padlón csókolózós a Washitából (amirõl már ugye jóval elöbb szerencsésen kiderült számomra is, h. nem egy pajtában játszódik...;), meg még talán lenne ötletem, de megkímélek mindenkit. :)
10/10
Nannyfan 2007 máj. 09. - 21:15:31 10/10
(888/9725)
:D
10/10
Nannyfan 2007 máj. 09. - 21:15:06 10/10
(887/9725)
Gõzöm sincs, hogy ez hogy lehetséges, de így van. :) Jópár rész újra lett szinkronizálva, mert tartalmazott olyan jelenetet, amit eddig még nem láthattunk. Ekkor más Brian hangja és ilyenkor nem azt mondják a végén, hogy a szinkront a Hallmark Channel megbízásából a Masterfilm Digital készítette, hanem simán, hogy a szinkront a Masterfilm Digital készítette. Gyanítom, hogy ez az a verzió ami kijöhetett DVD-n Amcsiban. Én nem láttam, hogy a DVD verzió milyen lehet, páran töltögettek részeket, lehet, hogy õk meg tudják mondani, hogy egyezik-e.
Minden esetre ez nagyon jó! Csak pár másodperces jelenetek, de akkor is újdonság, legalább is nekem. :)
eneh 2007 máj. 09. - 20:02:12
(886/9725)
Köszi szépen!!!
10/10
henett 2007 máj. 09. - 19:52:33 10/10
(885/9725)
Drága Veva! Nem próbálkoztál még forgatóköny-ötlet írással? Ezt a részt láttam, de még így is izgi volt olvasni az összefoglalásodat!:))
10/10
henett 2007 máj. 09. - 19:49:33 10/10
(884/9725)
Drága Nannyfan! Örülünk, hogy örülsz!:))))))))))))))
10/10
Veva 2007 máj. 09. - 18:16:36 10/10
(883/9725)
Szia, Nannyfan. Pontosan minek örülsz? A plusz jeleneteknek? De ha a Hallmarkos verzióról ezek hiányoztak, akkor az M1 hogyan jutott hozzá? Egyébként a Washita-ból is kimaradt egy jelenet, amit a joelando honlapon láttam.
10/10
Veva 2007 máj. 09. - 18:10:44 10/10
(882/9725)
Szia. Megpróbálom. Mindenki a vonat fogadására készült, amely most jött elõször a kisvárosba, kivéve persze Sully-t, aki utálja a vonatot (ahogy én is, a filmen is látszik, milyen bõven ontja a büdös füstöt). Sully azon szomorkodott, hogy Táncoló Felhõt szerette volna esküvõi tanunak, Mike meg azon, hogy nem jön el az anyja. Közben Michaela nem tudta, hogyan adja be a võlegényének, hogy nem akarja megváltoztatni a nevét. Gondolom, ezért találta ki a gyûrûcserét, amirõl meg Sully hallani sem akart, mert nem hord gyûrût. Így esküvõ elõtt mindig feszültebb a helyzet. hank közben fogadásokat kötött, hogy Sully ezt nem fogja végig csinálni. Az a piszok Custer közben kirakatott egy plakátot, hogy Táncoló Felhõ fejére vérdíjat tûztek ki. Az igazi feszültségek akkor kezdõdtek, amikor a várva várt vonaton megérkezett Mike édesanyja, Rebekka meg Marjorie (nem tudom, hogy kell leírni, de nagyon undokul viselkedett, mert elhagyta a valakije, talán a férje). Na õk ketten, ez az utóbbi tesó meg az anyuka folyton kritizált mindent, de ezt már írtam. Sully-nak elege lett, s miután õ is "beolvasott" a mennyasszonyának, elment, de nem mondta meg hova. Úgy tûnt, egy kis csendes meditációra vonult vissza, de közben sikerült találkoznia Táncoló Felhõvel, akitõl azt a gyönyörû indiánruhát kapta, amit ma viselt. Táncoló Felhõ is ezt hordta a saját esküvõjén. Õ egyébként kiegyensúlyozott volt, megtalálta a békét, s már nem tartozott a kutyakatonák közé. Piszok Custer így is el akarta fogni, de csak Sully-t sikerült neki, akit viszont mégsem ölhetett meg, pedig szerette volna. Ezért csak a lovát vette el, és estig fogva tartotta. Mivel gyalog kellett visszatérnie, Mike már aggódott, hogy lehetetlent kért tõle, s nem is hibáztatná, ha egyáltalán nem térne vissza. Dióhéjban ennyi.
10/10
Nannyfan 2007 máj. 09. - 18:06:07 10/10
(881/9725)
Sziasztok!!!
Éppen itt ugrálok örömömben mint egy nem normális!!!!!!!!!!!! :)) Rájöttem Brian hangváltásának az okára!!!!!!!!
Már régebb óta gyanítom, de tegnap és ma vált biztossá!!!
Szóval, az a nagy helyzet, hogy az esküvõs epizódok megvannak a Hallmarkról. Már tucatszor láttam ezt a két epizódot. (tiszta hangya a felvétel a nyúzgálástól). ;)
Azt akarom kinyögni, hogy az M1-es verzió nem egyezik a Hallmarkos verzióval. Tele volt a mai és a tegnapi rész is plusz jelenetekkel!!!!! Sokszor észrevettem a szövegváltozást is. Gyorsan meg is néztem a Hallmarkosat és igazam lett!! Mindenki más hangját elintézte a Master Film Digital, de ugye Czetõ Roland már nem gyerek így az õ hangját változtatni kellett. :)
A Hallmarkos verzió szerint az elõzõ résznek a kórházas jelenettel lett vége, amikor Marjorie azt mondja, hogy reméli visszajön Sully. Mi ezt ma láttuk. :)
Még mindig nem tértem magamhoz!!! :)))))
Nem gondoltam volna, hogy még meg tudnak lepni!!!!!!!!!
OLYAN BOLDOG VAGYOK!!!!! :))))))))))
eneh 2007 máj. 09. - 16:15:11
(880/9725)
Szia Veva!

Az elõzõ hozzászólások alapján látom, alaposan követed az eseményeket. Megtennéd, hogy a tegnapi (73.) részt egy picit bõvebben elmeséled, nagyon örülnék egy kicsit bõvebb összefoglalónak. Sajnos lemaradtam róla... Köszi!
10/10
Veva 2007 máj. 09. - 08:41:30 10/10
(879/9725)
Szegény Michaelát sajnáltam tegnap, mert az anyja meg az egyik nõvére mindent hangosan ócsároltak, amit láttak, még Sully új házát meg Mike kiejtését is. Ráadásul az anyja képes volt az esküvõ elõtt a lánya arcába vágni, hogy egyik világhoz sem tartozik. Erre jön Sully, s õ is csak veszekszik, és szemére veti, hogy a bostoniak szemével nézett az új házukra, és mikor fogja végre a világot colorádói szemmel látni. Pedig õ mindig megértõ volt. Igaz, Mike meg nem akarta felvenni a nevét. Akkor is borzasztó volt, ahogy szegény Mike két tûz közé került, s mindkét oldalról támadták. Ezért kár volt a kedves mamának olyan nagy utat megtennie.
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 18:42:05 10/10
(878/9725)
<a target="_blank" href="http://www.saman.hu/cheyenneindianok.shtml" title="http://www.saman.hu/cheyenneindianok.shtml">www.saman.hu</a>

a fenti oldalon - ha érdekel valakit - találtok egy rövid összefoglalót a "sájenek" történelmérõl.
Little Big Horn-nál Custer megkapta "méltó jutalmát" , embereivel együtt .
10/10
henett 2007 máj. 08. - 17:48:19 10/10
(877/9725)
Nagy kérdések, nagy dilemmák. Én nem mentem férjhez. Bár mindig megpróbálok a jó barátja lenni, de nem sikerül. És néha olyan jó lenne õszintének lenni, mélyen a szemébe nézni és a bocsánatát kérni. Hogy aztán minden menjen tovább. Elfogadni mindent úgy ahogy a szellemek mondják, a sors akarja, ahogy a döntéseink követik egymást, és nem megbánni semmit.
10/10
henett 2007 máj. 08. - 16:55:23 10/10
(876/9725)
Drága Veva!
Leköteleztél.
És lenyûgöztél!! Ha tudok bármiben valaha is segíteni csak szólj!!:)))))))))))
10/10
Nannyfan 2007 máj. 08. - 16:26:09 10/10
(875/9725)
Szia! Üdv a fórumon! Köszönjük az infókat! Azért jó látni, hogy léteznek olyan férfiak akik nem kapnak a sorozat láttán hányingert. :) Sajnos az én környezetemben csak ilyenek fordulnak elõ. :(
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 16:18:18 10/10
(874/9725)
......és így néz ki együtt a hat évad. (asszem csak az USA-ban és Kanadában jelent meg )
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 15:56:39 10/10
(873/9725)
Így néz ki egy évad DVD-n
getupp 2007 máj. 08. - 15:36:25
(872/9725)
Sziasztok!
Nagyonm szeretem a sorozatot, de sajnos az elsõ pár részt kihagytam :((((
Ha esteleg meglenne valakinek az elsõ 10-15 rész nagyon örülnék ha írna egy e-mailt nekem a getupp@freemail.hu címre. A részleteket mailen beszélném meg.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.: Getupp
10/10
szürke bagoly 2007 máj. 08. - 15:23:04 10/10
(871/9725)
Sziasztok Lányok !
Nem fogjátok elhinni de én "fiú" létemre (53 évesen már nem biztos ,hogy rám illik a jelzõ) is fanatikus nézõje vagyok a sorozatnak.
Annak idején a Hallmarkon néhány epizódot csíptem csak el , pont olyan részeket ahol sok indián jelenet volt.
Amikor elkezdte az MTV közvetíteni elsõsorban az indiánok miatt ültem a képernyõ elé , aztán itt ragadtam.
Ma amikor az epizodok tartalmát nézegettem , fedeztem fel hogy van ez a fórum és egyhuzamban (közben egy kis ebédeléssel ) végig is olvastam mind a 900 bejegyzést.
Nem kis teljesítmény ugye ? (mondjuk a nejem furcsán is nézett rám )Persze a sorozatot Õ is szereti.
A 380. bejegyzés körül kérdezi valaki hogy fiú nézi-e ezt a filmet. Jelentem igen !
826-os kérdésre : Hank magyar hangja-Incze József a Soproni Petõfi Színház tagja ( a Mindhalálig Beatles produkció dobosa ,jó barátom )
A szinkron az elsõ pár résznél Sully hangja Forgács Péter (ki szintén jó barátom) nekem tetszett de Selmeczi Roland tényleg nagyon jó.
Forgács Péter egyébként mégegyszer feltünt David hangjaként , mikor elõkerült mint régi völegény.
Amúgy egyébként TV-t nem nagyon nézek , mert "hivatásomat" tekintve DVD klölcsönzésbõl élek és épp elég film van a boltomban amit nem gyõzök megnézni.
"Kapacitáltam" már több kiadó vezetõjét is ,hogy ezt a népszerû sorozatot jelentessék meg DVD-n. Remélem elõbb-utóbb eredményt is elérek.
A Hallmark ad ki DVD-ket , ha összefognánk lehet , hogy ott is el lehetne érni valamit.
A DVD-ken legalább sorrendben lennének az egyes epizódok.
Bemutatkozásul ennyit az adatlapomon van egy fénykép is rólam az Illés klubban amit többedmagammal vezetek.
A kép érdekessége a nyakláncom amit Amerikából hoztam ilyeneket hord Felhõtáncos is.A melléklet is remélem sikerül egy kiválló grafika.
10/10
Veva 2007 máj. 08. - 14:57:30 10/10 Előzmény henett
(870/9725)
Még mindig nem voltam elég ügyes, mert ahogy látom a három pontot sem tudta olvasni.

A harmadik beszélgetés kezdetére már kiderült, hogy bizony vannak még régi sebek, amelyek nem gyógyultak be. Michaela számára ez az indián lány, aki iránt Sully vonzalmat érzett annak idején. Szóba jöttek mindazok, akik Mike kezét megkérték, de Sully hamarabb túltette magát rajtuk, mint a lány, aki még mindig duzzogott Catherin-en. Egyszer csak Sully-nak elege lett a folytonos szemrehányásokból, és kiment azzal a felkiáltással, hogy õ befejezte. Michaela ottmaradt, és azon töprengett, mitõl lett minden olyan zavaros.
- Sully a legõszintébb és legnemesebb ember, akit ismerek - mondta a tiszteletesnek. - Ha valaki bajba kerül, õ az elsõ, aki segít. Különleges érzéke van ahhoz, hogy hol találhat meg bennünket. Nem tudom, mibõl érzi meg, ha szükség van rá, de mindig megtudja.
Közben azok a bejátszások mentek, ahol Sully másoknak a segítségére sietett, megnyugtatta Brian-t és Matthew-t, megmentette Myra-t stb.
- Amikor beteg voltam gondoskodott rólam - folytatta Mike. Sully közben visszaóvakodott, és a templomajtóból hallgatta.
- Ha szükségünk van rá, nekem vagy a gyerekeknek, ott terem. Számíthatunk rá.
- Én is számíthatok rád - lépett be Sully az ajtón, majd átölelte Mike-t.
- Együtt minden sikerülhet! - felelte a lány, és azokat a részeket láthattuk, ahol együtt kiszabadították Táncoló felhõt, felhozták Matthew-t a bányából, és leugrottak a szikláról.
- Megmentetted az életemet - nézett rá Mike.
- Kvittek vagyunk.
- Ó, annál többrõl van szó. Te adtál nekem szabadságot. Amikor közted és David között kellett döntenem, emlékszel, mit mondtál?
Mivel Sully már nem emlékezett, mi megtekinthettük a megfelelõ részt, ahol a férfi arról beszélt, hogy Mike-nak kell döntenie, melyikük teszi boldoggá. Bárhogyan is dönt, õ elfogadja.
- Fordított helyzetben én nem voltam ilyen nagylelkû. Meg tudsz bocsátani? - kérdezte végül a lány.
Sully persze megbocsátott, sõt õ is bocsánatot kért. Ettõl kezdve a tiszteletes eltûnt a számukra, csak egymást látták.
- Mondd, miért nem házasodtunk össze korábban? - tréfálkozott Sully, s ez volt a zárómondata a filmnek.
10/10
Veva 2007 máj. 08. - 14:33:25 10/10 Előzmény henett
(869/9725)
Azok a fura jelek az elõbbiben kötõjelek lettek volna, de a gép nem tudta értelmezni. Majd most ügyesebb leszek!

A második alkalommal a bostoni jelenetek jöttek, mert Sully ott értette meg igazán, mennyire más világban nõttek fel.
- Miért nem jöttél akkor velem? - kérdezte, amikor azt a jelenetet idézték fel, ahol a vonatfülkében szerelmet vallott a lánynak.
- Megdöbbentem.
- Végre kimondtam, mit érzek irántad - sóhajtott Sully.
- A gyerekek Bostonban voltak, el kellett köszönnöm a családomtól. Azt a pillanatot választottad, amikor nem tehettem semmit.
- Azt hittem, többé sosem látlak. Féltem, hogy késõn szóltam, hogy elveszítettelek.
Következtek azok a részek, ahol nem értettek egyet, például az aszály idején vagy máskor.
- Két probléma szokott adódni a házasságban - folytatta a tiszteletes. &amp;#8211; A pénz&amp;#8230;
- Ó, errõl már beszéltünk - vágott közbe Michaela - mi a másik?
- A házastársi kötelesség&amp;#8230; Tudják, ha az egyiküknek nincsen hozzá kedve, és a másik megbántódik ezen.
- Errõl már tudunk&amp;#8230; - szólt közbe Sully.
- Tényleg??? - kapta fel a fejét Mike.
- Amikor elkezdtem udvarolni, másképp gondoltuk - magyarázta Sully.
Következtek azok a részek, ahol Michaela rendkívül tartózkodóan reagált Sully közeledésére.
- Szeretek beszélgetni - fordult a tiszteleteshez Michaela. - Egy filozófus szerint a házasság végtelen beszélgetés a reggelizõ asztalnál. Élvezni kell egymás társaságát.
- Szeretek veled reggelizni és beszélgetni, de csókolózni még jobban - felelte Sully.
- De nem mindig alkalmas rá a hely vagy az idõ - védekezett a lány.
- Azt hiszem, én mindig megérzem, ha alkalmas.
A tiszteletes közben próbált békíteni, de Mike már felhúzta magát, és kijelentette, hogy Sully biztosan másmilyen nõre vágyik, majd elvonult.
10/10
Veva 2007 máj. 08. - 14:21:59 10/10 Előzmény henett
(868/9725)
Szia, Henett. Tehát a tegnapi rész azzal kezdõdött, hogy Michaela és Sully a templomba ment, hogy a tiszteletessel megbeszéljék az esküvõt. Nem akartak hosszabb ideig maradni, mert úgy érezték, már jól ismerik egymást, nem valószínû, hogy a házasság különösebb problémát jelenthet majd. Nem hordoznak sebeket sem, amelyekért meg kellene bocsátaniuk egymásnak. A tiszteletes azonban kitartó volt, s azt javasolta, akkor arról beszéljenek, mi hozta õket össze. Megkérdezte Sully-t, miért szeretett bele Michaelá-ba.
- Elsõ pillantásra megtetszett &amp;#8211; jelentette ki Sully könnyedén.
- Michaela, emlékszik, mi jutott eszébe elõször Sully-ról? &amp;#8211; fordult Michaelá-hoz a tiszteletes.
- Azonnal belém szeretett &amp;#8211; szólt közbe Sully.
- Ez nem igaz! Nem is tudtam, mit gondoljak rólad! Nagyon segítõkész voltál, de sutának éreztem magam melletted.
- Mert az is voltál &amp;#8211; felelte Sully.
Közben a Pilot-ból játszottak be részeket, többek között azt, amikor Michaela nem tudott rendesen leszállni a lóról, és Sully figyelmeztette, hogy ha boldogulni akar, tanuljon meg járni.
- Nem hitted, hogy boldogulok! &amp;#8211; vetette most a szemére a lány.
- Dehogynem, különben sosem hagytalak volna magadra. Tudtam, hogy mindent megpróbálsz, akár butaságot is.
- Butaságot???
- Tudod, hogy milyen vagy!
- Mikor csináltam butaságot?
Ekkor jöttek azok a részek, ahol kiderült, hogy nem tud fõzni, és még sosem sepert életében. A tiszteletes közben jól szórakozott. Majd a Mérgezett víz epizód következett, mert Sully akkor azt állította, hogy a lány lassítja õt, mire Mike emlékeztette, milyen jól jött a lomnak nevezett tükör, amikor meg kellett zavarni egy Sully-ra leselkedõ kígyót. A tiszteletes úgy érezte, másképp tértek haza.
- Szerintem már akkor is tudták, hogy ez több, mint barátság &amp;#8211; jegyezte meg.
Aztán jött az elsõ csók (a szülinapi jelenet), és Mike azt mondta, hogy Bostonban egy ilyen nyilvános csók után a család elvárja, hogy eljegyezzék egymást. Sully meg nem tulajdonított a dolognak akkora jelentõséget.
- Ezt sosem értettem meg &amp;#8211; töprengett Michaela. &amp;#8211; Miért húzódtál vissza? Mert különböztünk?
- Azt mondtad, még te sem készültél fel &amp;#8211; védekezett Sully.
- Zavarban voltam, és nem akartam elõreszaladni. De csalódást okoztál.
- Elégedettnek tûntél. Mosolyogtál.
- Tudhattad volna, hogy mást akarok!
- Honnan kellett volna tudnom???
Itt ért véget az elsõ közös beszélgetés.

Mindjárt küldöm a többit is.
10/10
henett 2007 máj. 07. - 20:46:35 10/10
(867/9725)
Drága Veva!
Akarhatnék ennél többet?
Most már csak az irigykedésemmel kell megbírkoznom ("csak újra meg kell néznem"):))))))))))))))
10/10
Veva 2007 máj. 07. - 19:32:00 10/10
(866/9725)
Szia, Henett. Azért ne sírjál, a mai rész fõleg az emlékek összefoglalása volt, montázs a korábbi részekbõl. Az érdekes inkább az volt, ahogy Michaela és Sully kommentálta õket. De ha akarod, ezeket összeszedem neked, csak újra meg kell néznem a filmet. Engem az lepett meg, hogy a régiekbõl bejátszott jelenetek idõnként más szöveggel mentek, tehát a szereplõk nem azt mondták pontosan, mint korábban annál a jelenetnél. Lehet, hogy ez is az emlékezés rovására írható, és direkt így tervezték a forgatókönyvírók.
Nadera 2007 máj. 07. - 19:19:15
(865/9725)
Ez a mai rész tényleg nagyon-nagyon jó volt. A legjobb részek egy helyen.:) Most legalább azt is megtudhattuk mit is gondoltak valójában azokban a helyzetekben. Annyira gyönyörûek együtt!!
10/10
henett 2007 máj. 07. - 19:09:25 10/10
(864/9725)
Sírni volna kedvem. Lemaradtam. Pont most.
10/10
Nannyfan 2007 máj. 07. - 17:45:04 10/10
(863/9725)
Ez a mai rész még mindig isteni!!!! :) Már vagy ezerszer láttam, de még mindig végigvigyorgom az egészet! A legromantikusabb jeleneteket szedték össze. :)
Ezek után a holnapi és a holnap utáni részek lesznek a hab a tortán!!!! :)
10/10
Célia 2007 máj. 07. - 15:48:14 10/10
(862/9725)
Hát igen, Selmeczy Rolandnak (remélem jól írtam a nevét) remek, karaktares hangja van, és Õ maga is egy igen sármos figura. A Yuotube egy nagyon jó kis játszótér, érdemes benne böngészni. Hosszúhajú barátunknak pedig tényleg gyögyörû hangja van, de a "drága" látványnak sem rossz :)
És most jönnek a kedvenc részeim ezen a héten :)
10/10
henett 2007 máj. 06. - 17:49:23 10/10
(861/9725)
Húúúúúúúú srácok!!!!!! Ma volt elõször alkalmam megnézni azt a Yuotube lapot. De teljesen fellelkesültem ennek a mi kis Sallynknak a hangján. A magyar hangja is jól cseng, hiszen Antonio Banderastól kezdve nagyon sok sármos, romantikus figurának kölcsönözte már a hangját. De ez a Joe!!! teljesen meglepõdtem, nagyon jól esett hallani ezt a bátorító, babusgató, mélybaritont.:)))))))
10/10
Veva 2007 máj. 06. - 14:44:46 10/10 Előzmény Mary2
(860/9725)
A "Pilot" teljes egészében fennvan a youtube-n. Én is most néztem meg. De nem értem, hogy ennyi szereplõt cseréltek közben? Mert Loren-t, Jake-t és Robert E-t is más játssza.
10/10
henett 2007 máj. 05. - 21:15:56 10/10
(859/9725)
Drága Veva! Ebben teljesen egyetértünk. Csak ne lenne olyan nehéz (akár gondolkodni, akár tanítani)!
10/10
henett 2007 máj. 05. - 21:12:16 10/10 Előzmény Célia
(858/9725)
Kedves Célia!
Nagyon kedves volt tõled, hogy reagáltál az én kis nyafogásomra.Egyáltalán nem voltál okoskodó, sõt, mintha anyámat hallottam volna viszont. Õ is mindig megfontolt, jószándékú, biztató. Szeretnék én is ilyen lenni egyszer. Mégegyszer köszönöm!
10/10
csiperke 2007 máj. 05. - 15:48:11 10/10
(857/9725)
De nem ám:-)))))))
10/10
Veva 2007 máj. 04. - 15:53:51 10/10
(856/9725)
Az evolúciós vita legjobb mondata szerintem Dorothy szájából hangzott el: Az embereket gondolkodni kell megtanítani, nem pedig arra, hogy mit gondoljanak.
lipsandi 2007 máj. 04. - 15:34:57
(855/9725)
Megint jó rész volt a tegnapi rész is!Nagyon sajnáltam aszt a szegény kislányt!
10/10
Veva 2007 máj. 04. - 12:45:01 10/10
(854/9725)
Tetszett a tegnapi epizód humora. Például amikor Lorenék úgy csináltak, mintha majmok lennének, ugráltak és vicsorogtak, a tiszteletes meg épp Matthew-tól kérdezte, hisz-e az evolúciós elméletben, mire Matthew sokatmondóan intett Hank-ék felé, és valami olyasmit felelt, hogy egyesek még most sincsenek kifejlõdve rendesen.
10/10
Célia 2007 máj. 03. - 15:29:20 10/10
(853/9725)
Kedves Henett! Elgondolkodtatott amit írtál. 17 éve gyakorló anyuka vagyok, és tapasztalatból mondhatom, hogy igen nehéz jó szülõnek lenni. De egy kedves 4 gyermekes 8 unokával megáldott nagymama egyszer azt mondta nekem, (mikor panaszkodtam neki nevelési gondjaimról) hogy volt e valaki aki azt állította volna,hogy ez könnyû dolog !
Igenis ez nagyon nehéz, és kimerítõ feladat, de mindíg arra gondolok, hogy én miként éltem meg a különbözõ korszakaimat gyerekként. Próbálom bele élni magam az õ kis gondjaiba, és komolyan venni az olykor "nevetséges" problémáit. De nem szabad elfelejteni, hogy õ még csak gyerek, útmutatásra, és segítségre szorul.Nevelni pedig szerintem talán 12 éves koráig tudjuk, onnan kezdve pedig csak bízhatunk abban, hogy addig jól csináltuk.
Biztosítani kell a támogatásunkról, feltétel nélkül szeretnünk szabad csak, és nem rátelepedni. Szerintem meghozza a gyümölcsét a bizalom, és az odafigyelés, én legalábbis ezt tapasztalom.
Ezért is szeretem annyira ezt a sorozatot, mert ilyen "mélyenszántó" godolatokat ébreszt.
Remélem nem voltam túl okoskodó!!!
10/10
Nannyfan 2007 máj. 03. - 15:22:25 10/10
(852/9725)
Szia!
Két szálon futott a cselekmény. Az egyik Brian repülõgép építése volt, a másik pedig Sully vívódása úgymond.
Brian kitalálta, hogy szeretné kipróbálni, milyen érzés repülni. Miután épített egy kis repülõt( ami sajnos lezuhant) utána olyat csinált amibe õ is bele tud ülni, vagyis rajta csüngeni inkább. Matthew és robertE segítettek neki építeni.
Michaela eleinte nem nézte jó szemmel a dolgot, mert féltette Briant. De végül támogatta a tervét.
Sully a Washita után történtektõl eléggé elvesztette az életkedvét és a küzdeni akarását. Elhatározta, hogy lemond az indiánközvettõi posztjáról. Michaela próbálta lebeszélni, de sikertelenül. Elindult Hazen-hez egy katonai táborba, hogy beadja a felmondását. Útközben összefutott Loren-nel, aki éppen azért igyekezett, hogy megvegyen egy darabot az árverésre szánt indiánföldbõl. Baleset éri, felborul a lovaskocsija. Sully magával viszi Loren-t a katonai táborba, hogy ott ellássák. Útközben akadnak nehézségeik. Loren átgondolja a földvásárlást és elkezdi gyõzködni Sully-t hogy ne adja fel az állását. Amikor a táborba érnek, Hazen közli Sully-val, hogy õ lesz a Palmer Creek-i indián rezervátum vezetõje. Sully így nem adja be a felmondását.
Pont Brian nagy pillanatára érnek vissza Colorado Springsbe. Brian gépe elkészül és kipróbálja. Egy sziklaperemrõl ugrik le. Sajnos a gép nem repül és a már az elõre elkészített szalmakazalra landol.
Brian nem adja fel és elhatározza, hogy épít egy másikat Sully segítségével.
Ha kihagytam valamit a többiek biztos megírják! :)
10/10
Nannyfan 2007 máj. 03. - 15:07:58 10/10
(851/9725)
A tegnapi rész Sully központú volt! Annyira sajnáltam szegényt amikor azt mondta Loren-nek, hogy eddig az összes családja meghalt. :( Ennyi tragédia után nem csodálom, hogy feladta szegény.
Jót tett neki ez a kis "túra" Loren-nel. Volt ideje, hogy átgondolja a dolgokat. :)
paunger 2007 máj. 03. - 12:52:02
(850/9725)
El tudnátok mondani, hogy mi volt a tegnapi, szerdai részben? Beállítottam, hogy felveszem, de a gyerekem kicserélte közben a kazettát. Köszönöm!!
10/10
csiperke 2007 máj. 03. - 12:50:59 10/10
(849/9725)
Szia Nana,

Csak a Sullytól kapott eljegyzési gyûrû volt az ujján, amit Valentin- napon kapott tõle.
10/10
henett 2007 máj. 03. - 12:45:43 10/10
(848/9725)
Drága Nana! Te miket észre nem veszel?! Megmondom õszintén nekem nem tûnt fel. Lehet hogy azért mert folyton az járt a fejemben, ami Mikéla és Brian között "zajlott". Sokat gondolok arra, hogy inkább szülõ vagy inkább anya akarok-e lenni. Melyik a helyes, mikor érdemes engedni, mikor nem szabad, milyen hatással van ez a srácomra.Stb.Vajon tanulni lehet, vagy inkább beletanul az ember?
A hosszú hétvége csodásan telt nálunk, remélem nálad is!
Erzsi28 2007 máj. 01. - 21:28:46
(847/9725)
Sziasztok!
Véletelnül találtam hozzátok és nagyon örülök neki.
Nekem volt szerencsém a Hallmarkon végignézni ezt a sorozatot és ha bármire kíváncsiak vagytok, szívesen válaszolok.
Nekem Hank a kedvencem. Imádom. :D
10/10
Veva 2007 máj. 01. - 17:21:58 10/10 Előzmény sunomka
(846/9725)
Ápr. 25-26-án a Washita címû kétrészes epizód ment, amelyben Custer emberei lemészárolták az egész csejen törzset a foglyok és Táncoló Felhõ kivételével, aki közben a kutyakatonákhoz csatlakozott. De errõl részletesen olvashattál a fórumban. Dr. Mike kisebb idegösszeroppanást kapott, nagyon nehezen tudta feldolgozni, de a végére nagyjából rendbejött. Táncoló Felhõ segített neki. Holnap gondolom Sully-n lesz a sor, hogy tisztázza magában a történteket. Majd meglátjuk. Ha még van kérdésed, szóljál!
10/10
Veva 2007 máj. 01. - 17:16:56 10/10 Előzmény sunomka
(845/9725)
Ápr.23-án, hétfõn ment az a rész, ahol Robert E-t megbízták egy gõzkazán megjavításával, s nagyon szorította az idõ, viszont sok pénzt kaphatott érte, nem beszélve a városiak körében nyert presztízsrõl, ha sikerül. Veszélyes volt, mert neki kellett beüzemelni, s ha nem jól csinálta meg, felrobbanhatott volna. Szerencsére minden rendben ment.
24-én kedden kapta el Hank Belle Starr-t, egy hírhedt haramianõt, akirõl kiderült, hogy csupán 14 éves. Dr. Mike hazavitte, mert a karja megsérült, és ki kellett operálni a golyót. A doktornõ nem akarta, hogy egy ilyen fiatal lány börtönbe kerüljön, gondolta, egy meleg otthon jó hatással lesz rá. A lány persze nem ugrott a nyakába hálásan, mégis úgy nézett ki, van rá némi hatással a doktornõ családja. Ám amikor megérkezett az apja távirata, hogy nyugodtan akasszák fel a lányát, Belle megpróbált elmenekülni, ezért kénytelenek voltak mégis bezárni a helyi dutyiba. A haverjai eljöttek, hogy kiszabadítsák, még Brian-t is túszul ejtették az ügy érdekében, ám Belle Colleen-nel üzent nekik, hogy ne bántsák. A lánynak közben sikerült megszöknie, és dr. Mike-nak azt mondta, hogy új életet fog kezdeni. Ám az epizód mégis azzal a hírrel zárult, hogy bandájával megint kiraboltak egy vonatot.
10/10
Veva 2007 máj. 01. - 17:07:17 10/10 Előzmény sunomka
(844/9725)
Szia, Sunomka! Akkor a Cooper contra Quinn-t még láttad, gondolom, ahol Cooper apuka magával akarta vinni Brian-t és Colleen-t, s csak az utolsó pillanatban mondott le róluk. Ezután jött 19-én a Valentin napi epizód, amelyben dr. Quinn az egész napot a võlegényével akarta tölteni, de Sully-nak egy indián ügyekkel kapcsolatos konferenciára kellett mennie. Szomorúan bár, de beleegyezett a doktornõ, ám Sully mégis visszatért délután, s adott Michaelának egy jegygyûrût, amit erre a jeles napra tartogatott. A kisvárosban közben a Rómeó és Júlia elõadására készültek, s Colleen nagyon szerette volna eljátszani Júliát, de a végén mégis átengedte a barátnõjének. Brian pedig az iskolai házifeladatához gyûjtött anyagot, amelynek címe az volt, hogy "Mi a szerelem/szeretet" (love)? Az õ fogalmazásával zárult az epizód, miszerint a szerelem/szeretet egy piros bársonyfüggöny (ezt Loren hozatta Dorothy-nak a színdarabjához), egy jegygyûrû, amelyet egy jeles napra tartogattak, egy csizma (ezt Ingrid adta kölcsön Matthew-nak, aki elõször nem akarta felvenni), valamint egy szerencsekõ (ezt pedig Colleen ajándékozta a barátnõjének az elõadáshoz).
Mindjárt írom tovább.
10/10
sunomka 2007 máj. 01. - 15:06:04 10/10
(843/9725)
Köszi Veva, de eltévedtem, 19.-e óta nem látom a sorozatot.
Ha tudsz, köszönettel veszem segítégedet. Pénteken valószínû hazajöhetek. üdv!
10/10
Veva 2007 ápr. 30. - 18:35:50 10/10
(842/9725)
Kedves Sunomka, szívesen segítenék, de nem tudom, konkrétan mire vagy kíváncsi? Ápr. 26 óta nem volt újabb rész.
10/10
sunomka 2007 ápr. 30. - 14:10:30 10/10
(841/9725)
Amióta idetévedtem, sok hasznos információhoz jutottam. Köszönönet érte mindenkinek! Sajnos mindig a legizgalmasabb részekrõl maradtam le általában. Ápr.26. óta kórhárban vagyok és semmit nem tudok a történet alakulásáról, csak a rövidke tartalom és a Ti hozzászólásaitok adnak némi támpontot, hogy mi is a jelenlegi helyzet. Holnap ismét vissza kell mennem a kezelések folytatására. Ha valakinek lenne egy kis ideje és tájékoztatna, nagyon megköszönném!!!!!!!!!!!!!!!! üdv!
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 29. - 13:39:50 10/10 Előzmény henett
(840/9725)
SPOILER!!!!!!
Grace és RobertE sokat fognak még szenvedni. Lesz egy örökbefogadott kisfiuk Anthony. Az õ halálakor volt, hogy teljesen kikészültem. Gyógyíthatatlan beteg lesz és szépen lassan belehal. Van pár igen szomorúra sikeredett epizód. Több olyan lesz még ahol meghalnak, de valamiért engem az a rész rázott meg a legjobban. :(
A legutolsó részben közli Grace RobertE-vel, hogy terhes, tehát lesz saját gyerekük, de mi azt már nem fogjuk látni. :) Sajnos többet nem fogunk megtudni, mert utána már a 2 film sem tesz említést arról, hogy mi lesz a babával.
10/10
henett 2007 ápr. 28. - 14:07:50 10/10
(839/9725)
Drága Nannyfan! Kérdeznék még!:)) Bár lehet, hogy már unalmas vagyok. De Grace-nek lesz része még valaha gyermekáldásban? Olyan nyitott, befogadó szereplõ. MIkor durci, akkor is szimpatikus.
10/10
henett 2007 ápr. 28. - 14:04:21 10/10
(838/9725)
Kedves Nannyfan!
Én örülök, hogy a mindig kemény, határozott, törhetetlen Dr.Mike, most egy másik oldalát mutatta. Sallynak is volt hasonló megtisztulásban része, jópár résszel ezelõtt, most jó, hogy nem megint õ volt a gyengébb. Nagyon tetszett, amikor Táncoló Felhõ rögtön tudta ,hogy Mikela "sötét oldalon"jár.Szerintem nagyon szerencsés az az ember, aki tud másnak segíteni, támaszt adni, kiutat mutatni.
10/10
henett 2007 ápr. 28. - 13:58:40 10/10
(837/9725)
Drága Veva!Köszönöm a kedvességed! Megnézem õket az antikváriumban, hátha meglesznek!
Legtöbbet filmekrõl olvastam, ill. tanultam, de most nagyon örülök ennek a "kis indián történeti háttérnek".
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 27. - 18:42:05 10/10
(836/9725)
Látom sokatokat megrázott a tegnapi rész. Utána én is csak erre tudtam gondolni. Az emberi gonoszság netovábbja volt ez a mészárlás.
A logikus tényleg az lett volna, hogy Sully törik össze és Michaela vígasztalhatta volna. Szerencsétlen Sullynak tartania kellett magát, mert Michaela beleroppant a dologba. Sajnáltam mindkettõjüket. :(
Grace-ért meg majd meg szakadt a szivem. Szegény annyira ragaszkodott ahhoz a babához! :(
Több indián már nem lesz. Táncoló Felhõre korlátozódnak az indiános dolgok, és a késõbb megalakuló Colorado Springs-i indiánrezervátum lakóira. Õk csak háttérszereplõk lesznek. Nem igazán lesz velük történés, õk lesznek a "többi indián".
10/10
Célia 2007 ápr. 27. - 11:07:21 10/10
(835/9725)
Na most aztán jól kitoltam magammal! Én nem tudom nézni délután a filmet, a lányom minden részt fel vesz nekem, és másnap reggel nézem meg készülõdés és reggelizés közben.
Agyon bõgtem magam, a szemem még most is ég :(
Hihetetlenül megrázott, és ahogy Sully térdelt , kezében a babával, háát most is könnybe lábad a szemem, alaig látom a billentyûket :(
10/10
Veva 2007 ápr. 27. - 10:03:19 10/10
(834/9725)
Bocs, rosszul írtam. A könyv címe, amit a keresõbe be kell írnod: "Az indián háborúk". Elnézést, de a szomszéd intézményben negyedik éjszaka üvölt a tamtam hajnalig, és már rendesen kimerültem.
10/10
Veva 2007 ápr. 27. - 09:57:30 10/10
(833/9725)
Úgy látom, az alexandra-n nem jön be maga a könyv. Írd be a keresõbe: "Az indián háborúk története".
A másik kettõn láthatod a még kapható antikvár példányokat: Brown, Dee: A Vadnyugat története indián szemmel illetve Molnár László Miklós: A híres vadnyugat
10/10
Veva 2007 ápr. 27. - 09:53:22 10/10
(832/9725)
10/10
henett 2007 ápr. 26. - 21:34:00 10/10
(831/9725)
Kedves Nannyfan! Most hogy nincsenek többet ezek a indián szereplõk, akik a jót képviselték, kikkel fogják kitölteni ezt az ûrt az alkotók? Új indiánok jönnek, vagy úgy szereplõk?
10/10
henett 2007 ápr. 26. - 21:26:12 10/10
(830/9725)
Köszi a Berkes-féle tippet. Nagy western rajongó voltam még fõsulis koromban, de beázott a pincénk és elvesztek a régi jegyzeteim. Ha van esetleg más ajánlatod azt is szívesen fogadnám!:))
10/10
henett 2007 ápr. 26. - 21:14:25 10/10
(829/9725)
A gyerekem nem tudta mi bajom, szerencsére az apja nem látta mit nûvelek, tegnap még a fórumozást is megmosolyogta... Nos én sem álltam meg sírás nélkül.Bár volt néhány olyan eset az életemben, ami veszteséggel járt, vagy ahol egy ismeretlen helyzettel kellett megbírkóznom, de most hiába volt idõ felkészülni erre a részre..:((Egy üveg mogyorókrém bánta.
Nagyon tetszett, hogy szó nélkül telt egy kis idõ a film elején. A kevesebb több elve itt is bejött. Néha a drámaiság így jön le leginkább. Elszomorító, kiábrándító. Vagy igazán szavakkal le sem írható...És Dr. Mike fiziológiai és pszichés reakciója is olyan élethû volt.
10/10
henett 2007 ápr. 26. - 21:03:55 10/10
(828/9725)
Szerintem még nem hagyták abba.:(
10/10
henett 2007 ápr. 26. - 21:02:09 10/10
(827/9725)
Naná, hogy emlékszünk!!
Mary2 2007 ápr. 26. - 21:00:20
(826/9725)
Szia Andi!
Vasárnap kész lesz a felvétel, szerdán postázom neked a kazit. Több rész is lesz rajta, nemcsak az 58.
Még azt hiszem 3 van rajta utána.

Nagyon megrázó, megható, és drámai volt a mai rész. A végére mindenkinek helyreállt a lelki békéje. Nagyon tetszett, hogy ennyire segítettek egymáson.