10/10
Nannyfan 2007 ápr. 10. - 18:12:42 10/10
(725/9725)
Ma megint megbukott a város, elfogadás vizsgából. Komolyan már vártam, hogy mikor mennek vissza laposkúszásban a sértetthez..
Annó fel sem tûnt, hogy ilyen sok hasonló rész van. :S
De azért jó volt belepillantani egy másik vallás hagyományaiba. :)
lipsandi 2007 ápr. 10. - 15:57:41 Előzmény Mary2
(724/9725)
SZIOKA NYUKOTTAN KÜLTHETED!ELÖRE IS KÖSZIKE!
Mary2 2007 ápr. 09. - 17:08:43
(723/9725)
Kedves Lipsandi!
Végre megkaptam a kazit, kész az átvétel a 32. részrõl. Kérlek, jelentkezz, s akkor postázhatom is.
10/10
henett 2007 ápr. 08. - 15:54:07 10/10
(722/9725)
Kedves Nana!
Jól elszúrtam, és Nannyfant faggattam a kutyusairól, holott téged akartalak! Valószínûleg városi kutyasétákról írsz,és nem lehet könnyû se nekik, se neked.
Ha nem vagy sorozatfüggõ, mi sodort ide? Én a GYED-en lévõ városi anyukák "szabadidejét vajon hol töltse el a téli estéken" c. sztoriban voltam nyakig, amikor kezdõdött a sorozat. Persze nálunk ragályos lett és anyukám is nézi már!
A fiúk csak néha, de õk is imádják a põrgõsebb, "férfiasabb" részeket.
10/10
henett 2007 ápr. 08. - 15:44:08 10/10
(721/9725)
Kedves Nannyfan! Azt hiszem a kutyás kérdést nem neked szántam, bár ha vannak kutyusaid...:)
10/10
henett 2007 ápr. 08. - 15:40:45 10/10
(720/9725)
Drága Nannyfan!
Tudtam, hogy neked sikerülni fog! Elképeztõ ahogy kéznél tartod a videókazettáidat! Vagy tévednék?:D
Milyen kutyusaid vannak? Persze most itt a jó idõ, én sem bírom visszatartani a fiamat. Hinta, foci, homokozó. KIcsit türelmetlen és csak a fõcím lovai tetszenek neki.
10/10
henett 2007 ápr. 08. - 15:34:28 10/10
(719/9725)
Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
CSodálatos érzés volt ma meglátogatni ezt az oldalt! Én azt hittem, hogy senki sem foglalkozik a sorozattal, hétvége van meg ünnep is.:) Aztán tessék! Izgalmas élet folyik én meg csak kapkodom a fejemet!
Nagyon fogtok hiányozni, ha haza utazom. Elõre sajnálom ezeket az izgalmas órákat amit neketek köszönhetek!!!
Tempe 2007 ápr. 08. - 13:53:08
(718/9725)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
10/10
Veva 2007 ápr. 08. - 07:18:29 10/10
(717/9725)
Igazán köszönöm a fáradozásodat. Matthew-val és Colleen-nel kapcsolatban nekem az a kedvenc jelenetem idáig, ahol Colleen arról faggatja a bátyját, milyen közel lehet engedni egy fiút. (A hölgyek estéjében van.) Chad Allen ott a csúcsformáját hozza, és a szinkron is remek! (Egyébként tanár vagyok, és tényleg így viselkedik egy normális kamasz.) Nagyon élveztem, már többször megnéztem újra! Azon is gondolkodtam, hogy egy jó szinkronszínész mennyire fel tud dobni egy jelenetet. Õ ugyanis csak a hangjára figyel, hogy azzal maximálisan visszaadja azt, ami a képernyõn zajlik, míg az eredeti színésznek több dologra is kell figyelnie egyszerre. Nemrég belehallgattam egy gyerekfilm eredeti szövegébe, és a remek szinkronalakítás után nagy csalódás volt. De Matthew magyar hangját (ha jól emlékszem, Markovics Tamás) mindig nagyon élvezem.
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 07. - 20:49:16 10/10
(716/9725)
De lehet, hogy másról beszélgettek. Az oldal szerint ez kivágott jelenet. Ja persze, emlékszem! Colleen táncolni tanítja, a fiúk pedig ellátják tanácsokkal.
Amelyik jelenetet te megemlítetted annak ez a szövege:

Matthew: Most el kell hívnod, hogy csináljatok valami nagyon különleges dolgot.
Sully: Úgy mint?
Brian: Mi van azzal az opera dologgal?
Matthew: Igen, jó ötlet Brian.
Sully: Hallottam már róla, de...
Brian: Olyan mint egy színdarab, énekelnek.
Colleen: Idegen nyelven.

Ez nyers fordítás. Igyekeztem szó szerint írni ami elhangzott.
Matthew elsõ mondatáért nem vállalok felelõsséget. :) Egy két szót úgy elhadart és elharapott, hogy csak ezt tudtam kihozni belõle. :)
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 07. - 20:26:34 10/10
(715/9725)
Megnéztem azt az epizódot amit említettem. Hát persze, hogy nem abban volt! ;) Az is visszaemlékezõs rész, de a 3. évad végén is van egy a Ki Kész Ki Nem Kész. Szóval abban van pár bejátszás a vacsoráról és táncról. De csak annyi. A gyerekekkel való beszélgetés emlékezetem szerint benne volt a bostoni epizódban. Vagy rosszul emlékszem?
10/10
Veva 2007 ápr. 07. - 19:19:38 10/10
(714/9725)
Köszi!!! Várom! :))) Azért gondoltam, hogy a magyar változatból kimaradtak, mert a youtube-n benne voltak, amikor még fenn volt a bostoni rész. Elõbb ott láttam, az M1-en csak utána.
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 07. - 18:26:44 10/10
(713/9725)
Ezek nem kimaradt jelenetek. :) Valószínûleg túl hosszúra sikeredett az adott epizód és ezért nem tették bele. De mivel vétek lett volna kihagyni ezért a visszaemlékezésekbe belerakták. :) Ha jól emékszem a To Have and to Hold (Megkapni és Megtartani) epizódban vannak ezek a jelenetek.
Röviden annyi a jelenet, hogy a gyerekek segítenek felkészíteni Sully-t az esti "randira" Dr. Mike-al. ;)
Ez a rész nekem megvan a Hallmarkról. Blökisétáltatás után megnézem és leírom neked. :)
mariann67 2007 ápr. 07. - 17:16:23
(712/9725)
Teljesen odavagyok!!Most töltöttem le a 3. évadot és ennek az évadnak a végén van Dr Mike és Sully esküvõje egy kétrészes epizódban. ELOLVADTAM!!Már többször láttam de olyan szépek!!Ezt nem lehet megunni,milliószor megnézném! Muszály volt megosztanom veletek mert itt tudom hogy nem lepõdik meg senki ezen az érzelemkitörésen.Már alig várom hogy az m1-en is elérjenek eddig a részig
10/10
Veva 2007 ápr. 07. - 16:46:54 10/10
(711/9725)
A bostoni epizód magyar változatából kimaradt a vacsora meg a tánc a Sully-val töltött közös estébõl. Csodálkoztam is, hogy nem reklamáltatok annak idején. Ugyancsak kimaradt az a jelenet, ahol az opera után (és gondolom, a tánc elõtt) a három gyerek az ágyon ül, és Sully-val beszélget, aki öltönyben vár. Ez megvan a <a target="_blank" href="http://joelando.tv/docs/DQMW3.html" title="http://joelando.tv/docs/DQMW3.html">joelando.tv</a> oldalon. Szeretném tudni, mirõl beszélgetnek ott. Ha valaki meg tudja hallgatni, és lefordítaná nekem, hálás lennék. Elõre is köszönöm.
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 07. - 15:46:36 10/10
(710/9725)
Tegnap este megpróbáltam böngészgetni, de eddig nem sok sikerrel. :( Nagyon kevés szövegkönyv van fent. Még a hivatalos oldalon is csak pár van. De még nem adtam fel. :) Joe oldalán én is megnéztem. Jó a fordításotok. :) Kíváncsi lennék, hogy aki feltette, honnan tudta, hogy mivel kezdõdött a levél. Lehet, hogy amikor Colleen olvasta, akkor úgy mintha Dr. Mike éppen írná, a nézõ is megtudhatta??(kicsit bénán fogalmaztam) Nekem ez a tippem lenne, de ez közel sem biztos.
Még majd nézelõdök. :)
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 07. - 15:39:27 10/10 Előzmény henett
(709/9725)
Idegesített ez a Colleen dolog. Éreztem, hogy sántít valami, így utánanéztem. Mivel az M1 keveri a sorrendet én is összekavarodtam. Szóval: Erikát még 2 részben fogjuk látni , kedden Az Elsõ Karácsony c. epizódban és utána szerdán az Indiánközvetítõ c. epizódban (mivel sajnos hétfõn nem lesz Dr. Quinn) Utána következik a Világvége c. epizód. Abban már Jessica játsza Colleen-t.
Akkor esett le a dolog amikor már megírtam az üzenetet a témáról. Ez a kavarás a 2 lánnyal a Washingtoni Utazásos részek elején és végén így elég érdekesek. A céljuk még mindig az szerény véleményem szerint, hogy a színésznõváltást készítsék elõ. VISZONT, miét pont ezekben a részekben mutatták be Jessicát, mivel ez a 2 epizód a helyes sorrend szerint a 3. évad 7. és 8. epizódjai. Erika utolsó szereplése pedig a 3. évad 14. részében van az Indiánközvetítõben. Szóval mostmár tényleg nem értem a dolgot. :S
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 07. - 15:31:03 10/10
(708/9725)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!!!
ryana 2007 ápr. 06. - 22:47:50 Előzmény mariann67
(707/9725)
Sziasztok!
Annyira jó ez a kép :-). És attól csak még jobban bírom a pasit, hogy így szereti az állatokat.

A másik amit akartam írni, hogy szeretem azt amikor késõbb sikeresebbé vált színészeket lehet a DQ-ben pici szerepekben látni. pl. most Dr Dubenco a Vészhelyzetbõl recepciósként :-), vagy volt már a fél fõszereplõ gárda a 10 dolog amit utálok benned-bõl :-), ja! meg Charlotte a Sex és N.Y.-ból. És biztos még sok mindenki, akiket észre sem vettem. De ezeknek a felfedezéseknek mindig örülök, gondoltam megosztom...
Kellemes húsvéti ünnepeket, sok locsolóval/locsolómentesen, ki hogy szereti!
10/10
Veva 2007 ápr. 06. - 17:54:56 10/10
(706/9725)
Szia, Lipsandi. Az én értelmezésem szerint Sully azért került börtönbe, mert útjában volt annak a ronda kecskeszakállú szenátornak, aki vezette a meghallgatásokat az indiánokkal kapcsolatban. Grant elnök &amp;#8222;béketerve&amp;#8221; zavarta a köreit azoknak, akik az indiánok teljes kiírtását szorgalmazták, ezért merényletet terveztek ellene. Dr. Mike-nak sikerült csellel kiszabadítania Sully-t a börtönbõl, és a titkos folyosón belopakodtak az elnöki palotába. Itt meglátták a tetõn leselkedõ orgyilkost, aki Grant elnököt akarta lelõni. Sully az utolsó pillanatban rántotta le az elnököt a földre a hangverseny végén. Szerencsére az elnöknek volt annyi esze, hogy inkább dr. Mike-nak és Sully-nak higgyen, mint az összeesküvõknek, így a kecskeszakállút meg a rendõrfõnököt letartóztatta, Sully-t pedig dicsérettel leszerelte a hadseregbõl, valamint kinevezte indián összekötõnek Colorádóba. Nagyon röviden ennyi, ha valamit még szeretnél tudni, szólj!
lipsandi 2007 ápr. 06. - 16:30:14
(705/9725)
Valaki elmesélné mi volt a vége a 58 résznek?
lipsandi 2007 ápr. 06. - 16:21:03
(704/9725)
Kellemes húsveti ünepeket!!!!!
lipsandi 2007 ápr. 06. - 16:20:05
(703/9725)
Sziasztok!Nemtutok nekem segiteni!Meg van e valakinek a 32 és a 58 rész dvd vagy videokazettán,ha igen válaszoljon!Jo lenne ha eltudná nekerm valahogy küldeni!Sajnos lemaratam a tegnapi részröl és nem vette fel a lejátcom!Elõre is kösszike!!!!
rolande 2007 ápr. 06. - 15:22:28
(702/9725)

Õsrobbanás- c.film(Joe Lando) tudtam hogy láttam már valahol Nemrég ment a tvben olyan ismerös volt
kellemes ünnepeket kivánok
10/10
szterke 2007 ápr. 06. - 15:10:02 10/10
(701/9725)
Szép húsvétot kívánok mindenkinek!!! :)
(Az ünnepre sem maradok dr Quinn nélkül, a héten nem tudtam nézni, de felvettem :) )
Mary2 2007 ápr. 06. - 15:01:25
(700/9725)
Kedves Dorothea6!
Kérdezted, mi lehetett a levélben....
A joelando.org lapon megnéztem a rész forgatókönyvét, s azon azt lehet olvasni......
"amikor ezt a levelet megkapod valószínûleg én már nem élek " vagy halott vagyok.... vagy ilyesmi.
Teljesen pontosan nem tudtuk lefordítani.
De ezek után teljesen érthetõ, hogy a gyerkõcök visszamennek.
Nannyfan! Te biztosan utána tudsz ennek nézni.

Remélem, nem tájékoztattalak nagyon félre Deorothea6!!!

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok!
10/10
csiperke 2007 ápr. 06. - 13:39:59 10/10 Előzmény mariann67
(699/9725)
Kedves Mariann67,

Köszönöm a gyors választ, ha jól emlékszem a hugom torrenttel tölt filmeket - el is kapom õt ma, hogy segítsen:-)

Szép 7végét!
csiperke
mariann67 2007 ápr. 06. - 11:43:21
(698/9725)
Kedves Csiperke!
A töltõprogramot errõl az oldalról töltheted le: <a target="_blank" href="http://download.utorrent.com/1.6.1/uTorrent-1.6.1-install.exe" title="http://download.utorrent.com/1.6.1/uTorrent-1.6.1-install.exe">download.utorrent.com</a> - a telepítésnél azthiszem választható a magyar nyelv is. A filmek pedig errõl az oldalról tölthetõk le : <a target="_blank" href="http://torrent-finder.com/" title="http://torrent-finder.com/">torrent-finder.com</a> - itt ha beírod a keresõbe hogy Dr Quinn Medicine Women Season - akkor elõhozza az elsõ 3 évad linkjét. Sok sikert hozzá !
10/10
csiperke 2007 ápr. 06. - 10:08:57 10/10
(697/9725)
Kedeves Mariann67!

Olvasom, hogy töltöd a 3. évadot. Melyik oldalról? Milyen programmal? Elõre is köszönöm a segítségedet!

csiperke
10/10
Veva 2007 ápr. 06. - 09:31:12 10/10
(696/9725)
Akárcsak én! Eléggé felzaklatott az egész. Nem igazán szeretem a nagyvárosi epizódokat, hiányoztak a neveletlen, de mégis egyenesebb colorádóiak (még Hank meg Jake is!). Úgy tûnik, mintha "vidéken" becsületesebben intéznék a vitás ügyeket. Nem megmérgezik az ellenfelet, hanem megverekszenek vele. Ezért is tehetetlen Sully a nagyvárosban, nem az õ világa.
10/10
henett 2007 ápr. 05. - 21:27:56 10/10
(695/9725)
Drága Nannyfan!
Nem tudok eléggé betelni az infóiddal! Egyszerûen imádom ezt a fajta kétlábonjáró fanenciklopédiát, amit te nyújtasz itt nekeünk!!:)
Ezer köszi újra!
Én is szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni!
mariann67 2007 ápr. 05. - 21:11:05
(694/9725)
Sziasztok!
Sajnos az e-heti részeket csak holnap tudom megnézni, de itt a fórumon nyomon követem hogy mi történt ezen a héten, hát nagy a kavarc az eredeti sorrendhez képest! Most töltöm a 3. évadot, sajnos csak angolul, de már ott tartok hogy egyre nagyobb kedvet érzek az angol tanuláshoz. Visszatérve a könyvégetéshez, én nagyon szeretem a régi könyveket, gyûjtöm is õket és elõszeretettel bóklászok az antikváriumokban, hát szinte fizikai fájdalmat okozott az a könyvégetõs rész. Ja egy "pár" kérdés ami eszembe jutott netezés közben. Talántam valahol barangolás közben egy olyan oldalt ahol úgy tûnt mintha egy zenei CD lett volna Joe Lando képével a borítón,ki tud róla valamit? Sajnos angol oldal így nem tudom elolvasni. Valahol egy másik oldalon találtam egypár videót, köztük egy összevágott zenést "sullyskiss" címmel / nagyon jó!!/ ,talán ez a szám is szerepel a fent említett CD-n? És még egy utolsó kérdés: tudja valaki hogy a 4-6.évadokat honnét lehetne letölteni? Elõre is köszi a segítséget!!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket és sok locsolót kívánok
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 05. - 21:08:04 10/10
(693/9725)
Hát pedig még nem szabadultunk meg tõlük. Még 1x visszajönnek. Ez a nõ profi abban, hogy az emberbõl kihozza a tömeggyilkos énjét! :))))
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 05. - 21:04:51 10/10
(692/9725)
Azért volt ilyen összevisszaság Colleen ügyben, mert az alkotók így akarták bevezetni a karakter váltást.
A 2 részes epizód 1. része végén, az ember kiszúrja a dolgot és elmélázik a dolgon, hogy jééé hova tûnt a szöszi?
Aztán jött a 2. rész és a fõcímben is a vöröske van. Itt már eléggé rendesen tudatosították a dolgot. A végefõcímmel pedig szépen elbúcsúztunk Erikától. :(
Be kell, hogy valljam, nem gondoltam, hogy meg fog viseln a dolog. De sajnos tévedtem. A Hallmark állandóan a 4. évadtól ismételte így ezeket a régebbi epizódokat "csak" 2x láttam azon a csatornán. A többi évadot pedig nem is számoltam. :) Ott már teljesen természetes volt, hogy Jessica Bowman; Colleen.
De most így, hogy megint láttam Erikát a képernyõn, így piszok nehéz lesz. Jessica eléggé mesterkélt. Flores kisasszony sokkal természetesebb és mivel õ is szöszi , mint a testvérei a sorozatban, tökéletes volt a szerepre.
Hiányozni fog. Ha jól emlékszem, hétfõtõl már Jessica Bowman-t láthatjuk Colleen-ként.
Itt az a helyzet állt fent, hogy Erika apukája nem engedte aláírni a szerzõdését a lányának. Azt akarta,hogy a lánya leérettségizzen és vissza térjen a normális élethez. Szentül meg volt gyõzõdve, hogy a sorozat nem viszi sokra, vagyis, hogy nem lesz hosszúéletû és jobbnak látta idõben kilépni.
A cikk írója a végén oda is írta, hogy valószínûleg apuci törte derékba a lánya karrierjét. (Nem minha a többiek olyan nagy ismerettségre tettek volna szert a sorozat után). De abban igaza volt, hogy nem kellett volna kiszakítania a "jóból". Azt a 3 évet még kibírhatták volna.
Ráadásul nem egy mellékszereplõt váltottak le. A gyerekek váltása is olyan "trauma" a nézõnek mintha a fõszereplõ változna meg. Bár engem bármelyik váltás megviselne, mindegy kirõl lenne szó.
ryana 2007 ápr. 05. - 18:49:06
(691/9725)
Egyet értek. Bár én ezt az erõs barátságot nem érzem, lehet, hogy a részek kavarása az oka, de mintha az elmúlt pár epizód jó részében az lett volna, hogy Dorothy Dr. Mike ellen fordul, aztán megszégyenülve jön bocsánatért. Eléggé visszaesõ :-). Ez volt a Frankensteines részben és a könyvégetõsben is (nagy kedvencem ez a rész, hatására még egy Whitman kötetet is beszereztem).
ryana 2007 ápr. 05. - 18:42:46
(690/9725)
Nálam az extra rossz részek listáját vezeti, úgyhogy csak fél füllel hallgattam, még Sully miatt sem néztem :-).
Ruth nõvért szívesen felrúgnám :-), bocs, de rém ellenszenves. Én is tiszteletben tartom mindenki vallását, de az nekem erõs volt, amikor Johnny Cash közölte, hogy ma jó sokáig fognak imádkozni, mert van rá okuk.
ryana 2007 ápr. 05. - 18:37:07
(689/9725)
Meglepetést nem, csak bosszúságot :-). De én vagyok a hülye...
creek 2007 ápr. 05. - 18:19:12
(688/9725)
Még valami, lehet, hogy már jártatok,ezen az oldalon, de szerintem érdemes nézegetni:
<a target="_blank" href="http://www.drquinninsight.com/" title="http://www.drquinninsight.com/">www.drquinninsight.com</a>
üdv
creek 2007 ápr. 05. - 18:14:55
(687/9725)
Sziasztok!
Végre, újra valami jó rész! Az elején, amikor jöttek a feliratok, akkor elégé meglepõdtem, hogy az új Colleen játszik benne, ráadásul a régi Colleen színésznõ nevét mondták be hozzá, jó nagy össze-visszaság volt, mit mondjak...meg ott a kocsikázós képeknél is hol az egyik C. hol a másik, na mindegy...Ne haragudjatok, hogy már megint a szinkron, de szerintem, olyan piszok dolog, hogy cserélgetik, és mindig a dupla részeknél, amik általában sokkal jobbak!De az a lényeg mondjuk, hogy leadják a filmet.
Nannyfan köszönöm szépen a helyes sorrendet!
Kedves maddlen, a helyzet, az, hogy nekem nincsen semmi féle tvn-es dologgal kapcsolatom, úgy hogy sajnos ennek lõttek. De hallottam valami filepostáról, majd megnézem milyen lehetõségek vannak,amik gyorsabbak és Nektek nem olyan macerás! Meg igazából rá is érnek a részek, mert nekem az a lényeg, hogy az egész filemt végig lássam egyszer!De majd gondokodom, és remélem, Ti is.
További Jókat!És elõre is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
10/10
henett 2007 ápr. 05. - 18:03:47 10/10
(686/9725)
Sziasztok! A sorozatos felcserélési és szinkronizálási problémák mellett ma az tetszett a legjobban, hogy a fõcímben már az új Coleen, míg a filmben a régi szerepelt.
Nannyfan! Mikor cserélõdnek ki? És a régi miért megy el? És vissza jön még vmikor? Nekem nem szimpi az új, és neked?
10/10
henett 2007 ápr. 05. - 17:56:00 10/10
(685/9725)
Hali! Azon kívül, hogy nagyon szereti õket?:))))) Szerintem Dorothyra testálta a srácokat.
És abból, hogy neki írt látszik a mély, biztos alapokon nyugvó barátságuk.
dorothea6 2007 ápr. 05. - 17:48:27
(684/9725)
Sziasztok! Láttátok a mai részt? Szerintetek mi lehetett abban a levélben?
10/10
Veva 2007 ápr. 05. - 12:52:02 10/10
(683/9725)
Csiperke, te egy tündér vagy, és nagyon rendes tõled, de én sajnos kénytelen vagyok tovább izgulni, mert nem tudok angolul. :((( Persze, hogy jó vége lesz, hiszen Nannyfan is megírta már, de rossz nézni a meddõ vitákat, hallgatni a durva sértéseket és cinikus véleményeket. Már alig várom, hogy valami szépet is lássak, és legalább filmen gyõzzön az igazság.
10/10
csiperke 2007 ápr. 05. - 09:41:30 10/10
(682/9725)
Jó reggelt!

Ha nem akartok izgulni a mai rész miatt (már akik nem látták, bár szerintem kiszámítható, hogy végül minden jóra fordul) ajánlom figyelmetekbe az epizód angol nyelvû forgatókönyvét: <a target="_blank" href="http://joelando.org/scripts/awa.pdf" title="http://joelando.org/scripts/awa.pdf">joelando.org</a>

csiperke
10/10
henett 2007 ápr. 04. - 21:55:47 10/10 Előzmény mariann67
(681/9725)
Kedves "öreg róka" mariann67!
Nagyon tetszett a felháborodásod a könyvégetõs résznél! És abban is egyet értek, hogy a nõk helyzete az 1800-as években nem volt túl fényes. Bár, ha végigtekintünk a történelem folyamán, sokszor elmondhatnánk ugyanezt.DE milyen jó, hogy minden kornak megvolt a maga "Sally"-ja. Ezért imádom a romantikát!! Így legalább ránk maradtak a "Nagy Férfiak" hõstörténetei. A legendák, mondák ...persze engem legfõképpen a hõsszerelmes eposzok nyûgöznek le! Legutóbbi szerelmemet, gyermekem apját anno az Abélard és Helois történetével ünnepeltem!
Örülök, hogy volt idõd ellátogatni a fórumba!
10/10
henett 2007 ápr. 04. - 21:27:43 10/10
(680/9725)
Úgy örülök, hogy mindig írtok az elõzõ részekrõl. Nekem az elmult napokban nem sikerült tv közelbe kerülni. Ez a fránya tavaszi nagytakarítás, disznóölés, gyerekfelvigyázás... De ti mindig olyan lelkesen és kimerítõen írtok, hogy imádom olvasni! Köszönöm mindenkinek!:D
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 04. - 21:15:23 10/10
(679/9725)
A holnapi rész neked is tetszeni fog! :) Nekem a mai rész már felüdülés volt a tegnapi és a tegnap elõtti rész után. :)
Holnap felgyorsulnak az események. Nekem már annó is nagyon tetszett ez a két részes epizód. :)
10/10
henett 2007 ápr. 04. - 20:10:02 10/10
(678/9725)
Szia Nana! Megragadnám a következõket: amennyire csak lehetséges! Megpróbáltam úgy alakítani agyerekem napirendjét, hogy én is és a film is beleférjen egy kicsit.Nos, nem mindig sikerült. De, néha már a lehetõség is vérforraló tudatot ad!
10/10
Veva 2007 ápr. 04. - 19:32:55 10/10
(677/9725)
Szia, Nannyfan, igazad van, legalább 5 perccel hosszabb volt, mutatta a videóóra. Neked mi tetszett benne annyira? Én csak végigidegeskedtem az egészet, és úgy tûnt, nem intéztek el semmit. Azt sem értettem, ki az a két bajkeverõ szakállas, és mi bajuk van Sully-val. Miért remélték, hogy meghalt?
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 04. - 18:12:46 10/10
(676/9725)
A mai rész isteni volt!!!! :)) De azok a fránya hangok!!! Mi lehet a baj Brian és Michaela hangjával???? Briant már megint má szinkronizálta, Kovács Nóra pedig újraszinkronizálta. Miért jó ez????
Holnap megtudunk Sully "sötét" katonai múltjáról mindent.... ;)
Majd visszanézem ezt az epizódot, de szerintem ez több volt mint 45 perc. :)
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 03. - 20:16:29 10/10
(675/9725)
Ez a mai rész megint csak so-so alapon teljesített legalább is nálam. Nem lett volna rossz, de Ruth nõvért még mindig nem tudom elviselni. Akárhányszor meglátom és vesztemre még meg is szólal, kedvem lenne továbbtekerni a filmet. Elézést a mélyen vallásos emberektõl, de ezt a szentfazekas viselkedést elég nehezen viselem el. Ettõl a nõtõl kinyílik a bicska a zsebemben! (bocs az indulatokért)

Daloltunk párat, kirabolták a postakocsit, sõt indiánok is voltak. A western feeling azért meg volt. :)
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 03. - 20:11:37 10/10
(674/9725)
A szinkron neked még tud meglepetés okozni? :)) Én nem is vártam mást. :)) De ilyeneken már nem akadok fel. De ez azért elég erõs volt! ;)
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 03. - 20:08:58 10/10
(673/9725)
Igazad van. Sully helyzete eléggé kínos volt és nem csak neki.
Myra állapotát jól kivesézted! :))
Ez a rész elég sok hézagot tartalmazott. Eléggé összecsapott hatást keltett. :S
10/10
Veva 2007 ápr. 03. - 18:39:55 10/10
(672/9725)
Én sem igazán értettem tegnap, hogyan következik Myra terhességébõl a holdkórosság. A film után még töprengtem rajta egy darabig, mert ilyet még nem hallottam. De a mai forgatókönyv sem volt világosabb a számomra. Mert én például azt vártam, hogy az indiánok a postakocsit fogják megtámadni, hogy kirabolják, és így majd õk elkapják azt a két szélhámost, s akkor majd kiderül, milyen jó, hogy dr. Mike-ék lemaradtak errõl, és idõben kiszállították õket. Egyáltalán nem értettem, miért támadnak rá az indiánok négy gyalogos emberre. A puszta gyilkolászás lenne a céljuk? Utána meg hogy kerültek oda Lorenék pont a döntõ pillanatban Michaeláék védelmére? Szóval elég gyengének találtam a mai sztorit. Az a benyomásom, hogy az egész arra kellett csak, hogy Johnny Cash énekelhessen, ami egyébként jól hangzott, csak a helyzet volt furcsa.
xamur 2007 ápr. 03. - 13:44:05
(671/9725)
Sziasztok!!

Én afelõl szeretnék érdeklõdni, hogy nem tudja e valaki,hogy meg lehet e vásárolni dvd-n mind a 6 évadot, vagy nincs e meg valakinek, aki kiírná e nekem dvd-re. Minkét lehetõség nagyon érdekel, mert nagyon régóta meg szeretném szerezni.

Elõre is köszönöm az infókat
lipsandi 2007 ápr. 03. - 13:03:33
(670/9725)
Sziasztok!A tegnapi rész izgalmas volt aszthitem hogy Michela öszeveszik szalival.De szerencsére nem let semi baj Saly beláta hogy néha kell segitség neki is.
ryana 2007 ápr. 03. - 00:17:55
(669/9725)
Talán nem is csak Michaela gyõzte meg, hanem talán a rész végére belátta, hogy ha egy elvét feladta volna azért, hogy meglegyen a házuk (fellépet a showban), akkor változtathat a hozzáállásán ahhoz is, hogy ki keressen többet egy családban.
És míg az elõbbi, valami olyasmi, amit személyes élményei miatt ítélt el, addig az utóbbi inkább csak a pasikba nevelt büszkeség. Tehát az egyiket alá lehet támasztani logikus érvekkel, ami miatt szerintem még nagyobb gáz feladni azt, míg a másik mellett csak annyi szól, hogy azért mert, és kész...
Már fáradt vagyok, úgyhogy, ha nem sikerült érthetõen fogalmaznom, akkor bocsi.
ryana 2007 ápr. 03. - 00:12:19
(668/9725)
Sziasztok! Én ezt a mai részt nem igazán szeretem, de jobb volt, mint amilyenre emlékeztem.

Nekem tetszik ilyen hosszú hajjal is Sullynk :-).

De ami minden pálmát elvisz: "cowBOY lányok"!!! MI VAN???
10/10
madlen 2007 ápr. 02. - 22:49:27 10/10 Előzmény creek
(667/9725)
Na szóval, kedves Creek és Minden érdeklõdõ!

Az internetes küldésnek vannak akadályai is, meg feltételei is.
Mivel ilymódon órákig tart az elküldés (feltöltés), a férjem nem vállalja, hogy sok epizódot küldözgessen, mert egyrészt nincs annyi szabadideje, másrészt addig, amíg a film töltõdik, nem lehet mást csinálni a gépen.

Ámde, ha összesen csak néhány epizódról van szó, és azokat sem kell egyszerre illetve közvetlenül egymás után küldeni, akkor szóba jöhet a dolog - talán kétféleképp is lehet, nem értek hozzá, de az egyik megoldásnak feltétele az, hogy a feltöltõ személy is, meg a letöltõ személy is tagja legyen a tvn.hu-nak, vagy rendelkezzen .....@tvn.hu postafiókkal.
És akkor a címzett kap egy levelet, hogy csomagja érkezett, erre "odamegy" arra a honlapra, és letöltheti - kb. 20-30 perc alatt a filmet, ami persze a tvn.-es címére érkezik.
Úgy tudom, csak 1-2 napig talõálhatod ott meg a neked küldött csomagot.
Ez esetre is érvényes, hogy sokáig tart a feltöltés (egy epizód kb. 3 óra hossza.) A letöltés sokkal kevesebb.
10/10
madlen 2007 ápr. 02. - 22:26:50 10/10 Előzmény Veva
(666/9725)
Egy ismeretlen szerzõtõl: Horváth Magditól.:)
10/10
madlen 2007 ápr. 02. - 22:17:45 10/10
(665/9725)
Kedves Nannyfan!

Számomra elég visszataszító volt - pontosabban Dr.Mike helyébe képzelve magam, az õ számára némi szégyen lehetett, - hogy Sully fellépett a cirkuszban, mert Dr. Mike nyilván tudta, hogy csak a szükség vitte erre Sullyt, míg a város többi lakója (kivéve a boltost és talán Hank-et - nem sejthette, és hát Sullyhoz az eddigiek után nem illett ez a cselekedet!

Van némi hiányérzetem Hank és Sully ügyében.
Hank indul valahová - nyilván a legközelebbi nagyvárosba, - amikor Sully megkéri, hogy adja el azt a motyót, amit õ odaad neki. Talán nyúlszõrmék vagy ilyesmi.
Hank megmondja, hogy nem nagy remény van erre az üzletre, mert a vevõk általában a nagyobb vadak bundáját keresik.

Itt félbemarad a dolog, mert bár Sully elmegy vadászni Táncoló Felhõvel, de Hank úgy ül ott a kocsmájában, mintha el sem ment volna sehová, és nincs is szó többé arról, hogy járt volna valahol, és hogy sikerült, vagy sem eladni Sully cuccát.

Azt sem értettem, - talán a nehéz felfogásom miatt, - hogy ha Myra alvajáró volt, illetve lett, ebbõl hogyan következtetett Dr. Quinn, hogy Myra terhes?
Valahogy elvártam volna, hogy kettesben megbeszéljék, hogy pl. mikor volt az utolsó mens. - hiszen az többet elárul, de a holdkórosság nem igazán függ össze a terhességgel.

Két dolog jut errõl eszembe: egyik, hogy elvégre lehet valaki terhes és amellett holdkóros is, vagy fordítva. A másik, hogy hallottam olyanról, és a klinikán találkoztam olyan esettel (ágyszomszédommal történt), hogy egy nõ a terhességtõl átmenetileg félõrültté válhat

Myra esetében csak alvajárásról volt ugyan szó, de ebbõl nem következik, hogy terhes, vagy ha a terhessége okozta a holdkórosságot (és az átmeneti), akkor szerintem sok nézõ - velem az élen - pontosabb magyarázatot várt.

Hogy mást ne mondjak: a férjem tuttira nem terhes:D, viszont holdkóros, éjjel fölkel és nyitott szemmel járkál, beszél, és hasonlók. Hipnózissal tudom csak visszaküldeni az ágyába aludni - mert azt már régóta tudom, hogy felébreszteni, pláne agresszíven felébreszteni nem szabad.

Üdv.: madlen
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 02. - 21:20:55 10/10
(664/9725)
Ja és még valami. Félmesztelen fellépése mindent megért! ;) Szegénykém égett mint a rongy, de annak az ürgének igaza volt. Nem kellett neki az a felsõ, nélküle jobb volt a hatás. ;)
10/10
Nannyfan 2007 ápr. 02. - 21:18:49 10/10
(663/9725)
A mai rész nagyon aranyos volt!! Kaptunk egy jó nagy adag férfi egót! :)) Sully-t sajnáltam. Szegényke nagyon igyekezett, de a házépítés gyorsan kimerítette a pénztárcáját. A végén Michela gyorsan meggyõzte, hogy adjon fel a makacsságával. Nekem az egy kicsit sántított, de nem baj, ez még belefért. :)
Myra-t imádtam!! Az alvajárása nagyon jópofa volt! :)
(Egy másik meglátás: Sully haját nem szabad engedni ilyen hosszúra megnõni. Így ár eléggé egyenes volt és a hullám is eltûnt belõle) ;)
10/10
szterke 2007 márc. 30. - 19:12:42 10/10
(662/9725)
Nos, én is pont ebbõl jöttem rá mindjárt, hogy keverés van, hiszen eredetileg jó pár résszel korábban volt ez a könyvtáros epizód, s ha jól tévedek :), a Dorothy &amp; jake románcnak befellegzett a "Ladies night'-tal... :(
Amúgy jó kis rész ez a tegnapi, és legalább tényleg megvolt a válsz is, hogy akkor most mit tudhat Sully Michaéla ( itt már alaposan kitárgyalt:) ártatlanságáról...
mariann67 2007 márc. 30. - 17:20:53
(661/9725)
Sziasztok fórumozók!
Sajnos régen jártam a fórumon és a filmben is lemaradtam, szerencsére a nagyfiam felvette a részeket és ma megnéztem az összeset. Hát a "könyvégetõs"résznél majdnem rosszul lettem át kellett pörgetnem ezen a részen mert sikítani tudtam volna látva az emberi butaság megnyilvánulását! Még ha tudom is hogy "jó" lesz a vége, és csak egy film, akkor is nagy hatással van rám. Sully-ról meg már nyilatkozni sem merek mert hihetetlen hogy abban az idõben ilyen férfi is létezhetett! A1800-as évek végén inkább a nõk elnyomása és semmibe vevése volt a jellemzõ. Ma is ritka az ilyen megértõ és figyelmes férfi, sajnos úgy veszem észre hogy egyre ritkább. Én öreg róka vagyok a magam 40 évével ebben a fórumban, de még mindig megdobogtatja a szívemet az ilyen"versmondós" vagy "nyakmosós" jelenet. Látom régen nem került fel kép a fórumra, hát itt egy közös kedvencünkrõl.
10/10
Nannyfan 2007 márc. 30. - 11:37:37 10/10
(660/9725)
Párszor láttam már azt a filmet. :) Nagyon szép történet. :)
Ha jól megnézed, a filmben Jane ruháinak egy része a Quinn doktornõbõl való. :) Akinek van Hallmarkja annak érdemes megnéznie. Nagyon gyakran vetítik. Már vagy ezerszer leadták. :)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 30. - 11:32:17 10/10
(659/9725)
Itt a hivatalos sorrend:

3. évad

The Train - Jön a Vonat
Fathers and Sons - Apák és Fiaik
Cattle Drive/Pts 1 and 2 - Csordahajtók 1,2
The Library - A könyvtár
Halloween II - Újra Halloween
A Washington Affair/Pts 1 and 2
Money Troubles
Thanksgiving
Ladies' Night/Pts 1 and 2 - Hölgyek Estéjek 1,2
First Christmas
Indian Agent
The End Of The World
Pike's Peace
Cooper vs. Quinn/Pts 1 and 2
What Is Love?
Things My Father Never Gave Me
Baby Outlaws
Bone Of Contention - Az Õsök Csontjai
The Permanence Of Change
Washita/Pts 1 and 2
Sully's Recovery
Ready Or Not
For Better Or Worse/Pts 1 and 2

Ugyan úgy kavarnak mint eddig. Én mindig írom a helyes sorrendet.
Itt van, hogy hogy adta az M1 és eléjük írtam, hogy hova tartoznak a részek a 3. évadban:

01. Jön a Vonat
02. Apák és Fiaik
11. Hölgyek estéje 1
12. Hölgyek estéje 2
22. Az Õsök Csontjai
03. Csordahajtók 1
04. Csordahajtók 2
06. Újra Halloween
05. A Könyvtár

A Port.hu-na már van fent több rész is, és azok is össze vannak keverve.
Nem emlékszem, hogy Hallmark is így kavarta volna. Ebbõl az idõszakból nem vettem fel részeket így nem tudom. Valaki említette, hogy neki vannak Hallmarkos részei, õ talán meg tudná mondani. :)
Nadera 2007 márc. 30. - 11:28:16
(658/9725)
A tegnapi könyvtáros rész hihetetlenül felbosszantott. Az utóbbi idõben csak akkor voltam a városiakra ilyen mérges amikor Michaela a plasztikai mûtétet végezte azon a férfin és majdnem meghurcolták. Annyira buták. Persze minden rész végén rájönnek hogy kinek van igaza. Tegnap is odamentek a végén. Hát én nem tudtam nekik ilyen könnyen megbocsátani. Olyan dolgokat égettek el ami Michelanak fontos volt. A végén meg azt hiszik mindig, hogy egy kis bûnbocsánat elég és minden el van intézve, el lehet felejteni. Na jó nem folytatom, mert megint mérges leszek.:)
Viszont a versfelolvasás nagyon tetszett:) Annyira zavarba jött Dr. Mike... Szerintem is Sully megpróbálta kicsit felkészíteni õt. Márminthogy ne vegye ennyire idegennek a szexet, hanem próbálja kicsit feloldani az ezzel kapcsolatban való félelmeit.

Jó hétvégét mindenkinek!
creek 2007 márc. 30. - 11:22:08
(657/9725)
Kedves madlen!
Igazság szerint én 3 részt nem láttam ( az elsõ kettõt, meg a hölgyek éjszakája 2részét), ha esetleg ráérsz/ráértek, akkor nagyon megköszönném, hogy mikor az nekem nem számít csak egyszer jó lenne megnézni, mert úgy a teljes az egész sorozat! Amúgy, én a II. kerületben lakom, szóval elég közel hozzátok. Ha esetleg tudsz nekem segíteni, azt nagyon megköszönném! köszönöm a válaszod!
További jókat, Mindenkinek!
10/10
Veva 2007 márc. 30. - 08:27:40 10/10
(656/9725)
Egy olasz honlapon nézegettem az epizódok sorrendjét, s ott a tegnapi könyvtáros rész jóval korábban szerepel, mint a Hölgyek estéje, amelyben Dorothyt mûtötték. Ez azért érdekes, mert tegnap Jake még nagyon is udvarolt neki, holott nem mindegy, hogy kitart-e mellette a mûtét után is, mint Loren vagy nem. (Tudom, hogy késõbb másképp alakul a sorsuk, de a történet üzenete szempontjából szerintem nem mindegy, a mûtét után is ilyen jóban vannak-e, vagy ez egy korábbi rész.)
10/10
Veva 2007 márc. 30. - 07:32:45 10/10
(655/9725)
Madlen, szép volt a vers! Kitõl idézted?
10/10
madlen 2007 márc. 30. - 01:14:04 10/10
(654/9725)
Sajnos, korábban könnyelmû ajánlatot tettem.
Ne haragudj kedves creek, de interneten át csak alkalmanként, 1-1 személynek, 1-1 epizódot lehetne elküldeni, mert nagy munka, és rengeteg idõ. Ehhez a férjem ért, de neki minimális a szabadideje.

Más módon, DVD-n és divX formátumban is csak alkalmanként tudok segíteni, de akinek magánlevélben egyszer már megígértem, azt teljesítem.
Budapesten lakom a XIII. kerületben, és üres DVD-lemezeket kérek a felvételért, semmi mást.
10/10
madlen 2007 márc. 30. - 01:05:21 10/10
(653/9725)
Azt a filmet nem láttam, viszont ma, azaz tegnap felvettünk egy filmet, ami szintén a rabszolgatartó Amerikában játszódik, de megtörtént eset volt.
Ennek a filmnek is Jane Seymour a fõszereplõje, sõt a producere is, a férje pedig szintén szerepel benne. A címe: Fanny Kamble igaz története. Fanny angol színésznõ volt, de férjhez megy egy fiatal, szimpatikus - szerelmes - rabszolgatartó amerikai férfihez. A helyszínen látva nem tudja elviselni, mit mûvelnek a rabszolgákkal, és segít nekik szökdösni, amiért õ is megkapja a magáét, ezért kiábrándul a férjébõl, beleszeret egy orvosba, aki a rabszolgaszöktetés egyik szervezeõje, és akit megölnek, amikor lebukik.
Fanny nagynehezen elválik és körbejárja a világot, mint író-felolvasó, és nagy sikere van.

Jane Seymour a férjével együtt a valóságban is együttérzõ és békeharcos, s úgy tudom, Joe Lando hasonlóképpen.
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 23:37:41 10/10
(652/9725)
Persze milyen szép is volna, ha a mai fiatalok - fiúk-lányok vegyesen - értékelnék a verseket, és a szerelmükbe beépítenék, mint most Sully.
Ha a fiúk verseket írnának az imádott lánynak, és/vagy fordítva.
Igaz, ilyenek is vannak, manapság is, sõt, mintha lopakodna vissza a romantika, de maradiság nélkül.
*
Te vagy a fényem, s te a Napom,
mások hozzád csak csillagok
az éltetõ erõt, s a hitet belõled szívom én,
tehozzzád vezet most minden bennem fogant kis remény.
Az idõ fürge ujja, ha int,
lehullanak majd csillagjaim,
s az örök Nap fájdalmas-édes perzselõ tüzében
akarom, hogy gyötrõ-boldogan alkonyomig égjek!
*
Mary2 2007 márc. 29. - 22:35:24
(651/9725)
Én is egyetértek Vevával. Sztem se szenved Sally, és nem akar idõ elõtt semmit Miketól. Segíteni akarja felkészülni arra, amire még nem kész. Annyira tetszik Sally jelleme, nagyon jól ki lett találva. Ilyen férfi valóban kevés létezik. De azt hiszem egyetérthetünk abban, ma is vannak ilyen figyelmes és kedves férfiak.
Annyira más a két jellem, mégis ahogy egymáshoz csiszolódnak, az fenomenális.
Nagyon szép volt a mai rész, bár a lakók butasága engem is bosszantott. De hála Istennek a végére "megvilágosodtak".

Üdv az új fórumosnak! Ezeket a részeket én is most látom elõször, csak a házasságtól láttam a végéig a részeket.
creek 2007 márc. 29. - 22:26:38
(650/9725)
Kedves madlen!
Lenne egy nagy kérdésem, ha jól emlékszem írtad régebben, hogy Te folyamtosan felveszed a részeket,és ha jól értelmeztem, azt is írtad, hogy egy-két részt neten keresztül is el tudsz küldeni, ez még áll? Vagy félreértelmeztem a dolgokat?Ha jól értelmeztem, akkor a segítségedre lenne szükségem!
Remélem, hamarosan írsz.
Henett, szerintem nem fogsz naivnak tûnni, az a lényeg, hogy nézed a filmet:)
Jah, és örülök ,hogy újra beindult a fórum, mert már kezdtem aggódni!
Nannyfan, lenne egy kérdésem, az õsök csontjai címû résznek, hol kellett volna jönnie, vagy mi az igazi sorrend?
Ha valaki tud németül, akkor figyelmébe ajánlom a vox csatorna oldalát, mivel ott is elég sok mindent írnak, és ráadásul adják is, speciel nekünk nincsen ilyen adónk,mivel a drágalátos chello õsz óta lecserélte vmi másra,de akinek van, õt/õket irigylem:)
További jókat Mindenkinek!
10/10
henett 2007 márc. 29. - 21:59:04 10/10
(649/9725)
Igazám köszönöm ezt a szívélyes fogadtatást!
De nagyon írigyellek benneteket, hiszen annyiszor láttátok már! Én most elöször nézem, lehet, hogy ezért kicsit naívnak fogok tûnni.
Igyekszem jönni, hiszen kíváncsi vagyok a véleményetekre!:)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:56:44 10/10
(648/9725)
Még valami. Nézte valaki az Ünneprontók Ünnepe c. filmet HBO-n? Jane szerepel benne. Mellékszereplõ, de hatalmasat alakít benne!!!! Ilyen szerepben még nem láttam! Jó látni, hogy van humora! Testvéreim szóltak régebben, hogy benne van a filmben és nem semmi amit mûvel! :))
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:51:29 10/10
(647/9725)
Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk! Gyere gyakran! Kicsit megcsappant a forgalom mostanság, de remélem ez csak átmeneti. :) Így is szép mennyiségû hozzászólást produkáltunk eddig. :)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:48:39 10/10
(646/9725)
Ennek a vers dolognak lesz még folytatása. :) Miután már házasok lesznek, a költõ eljön Colorado Sprigs-be. Lesznek érdekes dolgok. Az egy nagyon aranyos epizód. :) Gondolom azzal nem árulok el nagy dolgot, hogy akkor már Michaelának más lesz a véleménye a vers mondanivalóját illetõen. ;)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 29. - 21:42:54 10/10
(645/9725)
Nekem ez a rész nem tartozik a kedvenceimhez. Engem mindig elszomorít, amikor a városiak tudatlansága bajt okoz. Az a gond, hogy ilyenkor mindig valami nagy butaságot csinálnak. Régebben ott volt RobertE-ék házvásárlása körüli botrány, most pedig a sátáni könyvek... A tömeg gyorsan felbõszül és már meg is van a baj. Aztán meg jönnek laposkúszásban bocsánatot kérni.
Jake megint hozta a formáját. A többiek legalább megpróbálták leállítani, de az hogy õ dobta a gyufát a rakásra, az azért egy kicsit erõs volt.
Viszont másrészrõl Michaela és Sully kapcsolatát tekintve ez megint egy gyönyörû rész volt. :) Nem semmi ez a pasi. ;)
Rengeteg türelme van Michaelához és tisztában van a félelmeivel. Ilyen férfi nincs is... :)
10/10
henett 2007 márc. 29. - 21:20:34 10/10
(644/9725)
Szia Veva! Veled értek egyet. Már csak akkor is ha Withman oldaláról nézzük is. Persze a Holly Bible felemlegetése is nagyszerû ötlet, hálás jelenet volt. De a jó öreg Walt akkortájt nagy viszhangot keltett, igazi mérföldköve volt a kis amerikai költészetnek. S, bár a fordítója most nem jut eszembe, de így is visszaadta a szabadvers atyjának igazán szabad gondolatait. Mit tesz a költészet! Soha ember nem juthat magától olyan szellemi magaslatokba mint általa. Sokáig vallottam magam inkább regénytípusunak, mint versimádónak, de az ilyen jelenetek gyõznek meg újra és újra a vers hatalmáról!
10/10
henett 2007 márc. 29. - 21:11:07 10/10 Előzmény Nannyfan
(643/9725)
Nagyon köszi a választ! Tehát beszélsz angolul. Én sajna nem eléggé. De nagyon örülök, hogy megosztod velünk az infóidat.:))
Sok mindenben egyetértek veled.
Megpróbáltam teljesen visszaolvasni a fórumot ,több-kevesebb sikerrel, és nagyon lázban tart, azt hiszem új szenvedélyre bukkantam.
Mégegyszer:köszi!:)
10/10
Veva 2007 márc. 29. - 20:15:54 10/10
(642/9725)
Szia, Madlen! Bocs, ha kicsit másképp látom ezt a filmet, de nekem az a benyomásom, hogy Sully nem szenved annyira az önmegtartóztatástól, mint te gondolod. Legalábbis nekem több férfiismerõsöm van, akiknek nem minden gondolatát ez tölti be. Én úgy látom, Sully egész lényét áthatja Michaela szépsége, okossága, bátorsága stb, s ez ugyanúgy boldoggá teszi. A várakozás is lehet nagyon szép, az elkapkodott dolgok meg nem váltják be a hozzájuk fûzött reményeket. Õ látja, hogy a mennyasszonya még nem érett rá, pont most mondta, hogy még nem jött el az az idõ, és lassan, lépésrõl lépésre kell haladniuk. Sokkal jobb lesz neki is, ha mindketten készek lesznek rá. Pont ez a szép Sullyban, hogy ennyire rá tud hangolódni a lányra. Ez a közös versolvasás is ezért volt gyönyörû. Mert Michaelának ez a készületet jelenti. :)))
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 19:51:20 10/10
(641/9725)
A könyvtár c. mai rész - 150/54. - az egyik kedvencem.
Kis túlzás ezt mondanom, hiszen régen véletlenül pillantottam bele a sorozatba, és csak foszlányokban láttam néhány epizódot.

Ezt viszont láttam, és nagyon megrögzült bennem. Egyfelõl olyan nehéz elhinni, hogy egy már felvilágosult, mûvelt ember, mint amilyen Dorothy, az újságíró, és Timothy tiszteletes is olyan bunkók legyenek a könyveket s a könyvtárat illetõen.

Másfelõl ha a tiszteletes nem lett volna ilyen b***ó (könyvégetés stb.), akkor nem lett volna alkalma Michaélának arra a nagy drámai jelenetre, amikor beviszi a templomba mise közben a félig megégett Bibliát, elmondva a híveknek, hogy mi minden van abban is, ami a Sátánnal kapcsolatos, illetve, ami nem éppen a jó erkölcsrõl szól.

A másik nagy jelenet Mike és Sully "verses" jelenete.
Ha nem róluk lenne szó, és nem ilyen viszonylatban, talán hajlamos lennék azt hinni, hogy Sully illetlen, hiszen jelenleg még Mike, hogy úgy mondjam egy szûz öreglány, aki régimódi, szigorú erkölcsi nevelést kapott, ahogy minden lány az õ idejében.

Csakhogy olyan nagyon sokat várat magára, és már menyasszonya Sullynak, tehát kicsit sietõsebben kéne haladni az esküvõ és a szex felé, mint ahogy halad.
Sully borzasztó nehéz és hosszú megvárakoztatása ellenére meghökkentõen tapintatos jelzést ad azzal a verssel, amit felolvas. Tapontatos még akkor is, ha Mike zavarba jön és kissé megharagszik, pedig szerintem itt most Sully ezzel a verssel finoman célzott arra, hogy a szexet is meg kellene már kóstolnia Mihaelának. vagyis a testükkel is szeretniük kéne már egymást.

Nem tudom: Mike értette-e a célzást....
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 19:26:01 10/10 Előzmény Veva
(640/9725)
Ez a kétrészes tehenes rész úgy lett volna jó, ha egyszerre tudtuk volna nézni, mert az 1. része unalmas volt, a 2. pedig nagyon izgalmas, érdekes.
10/10
madlen 2007 márc. 29. - 19:07:09 10/10 Előzmény Veva
(639/9725)
"Michaela miért állt ennyire a vasút mellé, és miért nem figyelt oda Sully-ra. Az is zavart, hogy alig hallgatta meg õt, annyira biztos volt a dolgában. Azért odafigyelhetne a másik ember érzéseire is!"

Már csak azért is, mert õ elvárja, és meg is kapja Sullytól a maximális odafigyelést, az alkalmazkodást, a pici változást a szeretett lény kedvéért stb.

Persze, a vonat végül nélkülözhetetlenné vált, tehát annak van igaza, aki azt írta, hogy mindkettõnek igaza van.

Mégis Sullyt sajnáltam, mert õ sem ott született, ahol most él, de kifejezetten azért él ott, mert nincs vonat, nincs légszennyezés, tömegnyomor, hanem csupán a szép természet van, s az embernek ugye elvileg jogában áll megválasztani, hogy milyen környezetben akar élni.
10/10
Veva 2007 márc. 29. - 18:54:43 10/10
(638/9725)
Gyönyörû volt ez a rész! Azt hiszem, ezek után nem lehet vitatéma, mit tud Sully a mennyasszonyáról, mert látszik, hogy úgy ismeri, ahogy más senki. És ez nagyon szép! Szép, ahogy odafigyel rá, a tapintat, az egymásra hangolódás. Teljesen lenyûgözött, hogy ezt így is lehet??? Jake szerintem elsõsorban azért volt a könyvek ellen, mert õ maga nem tud olvasni. Az viszont klassz, hogy Dorothy tanítja. Igaza volt Michaelának, amikor szembesítette a tiszteletest és a közösséget, hogy bizony a Biblia is tele van olyan részekkel, amit a többi könyvbõl ki akartak irtani. S valóban, nem maga a könyv az, ami ártalmas, hanem a butaság és a felszínesség. Mert lám Colleen mennyire jól értelmezte a Faustot, egészen másképp, ahogy a tiszteletes, aki még azt a fáradtságot sem vette, hogy elolvassa, máris ítélkezett.
10/10
Nannyfan 2007 márc. 28. - 21:29:44 10/10
(637/9725)
Szia! Hidd el nem vagyok szakértõ. :) Más sorozattal kapcsolatban nem fórumozok. Nincs idõm rá a fõiskola mellett és értelmét sem látom nagyon. Ezelõtt a Dadus c. sorozatról beszélgettünk sokat ezen a honlapon. De ez más. Quinn doktornõt már évek óta nézem. Imádom, hogy kiszakít ebbõl a monoton világból. Ez már kitárgyaltuk a többiekkel. Szeretjük nézni ezt a rózsaszín, szentimentális ködbe burkolt vadnyugatot. :)
A tájékozottságom, szigorúan az internetnek köszönhetõ. Angolul veszett sok infó van (illetve volt) a neten. Mindent onnan tudok. Rengeteg oldalt végigolvastam. :)
10/10
henett 2007 márc. 28. - 20:51:14 10/10
(636/9725)
Elnézést, fórumot akartam írni.
10/10
henett 2007 márc. 28. - 20:50:19 10/10
(635/9725)
Szia Nannyfan! Úgy látom te nagyon tájékozott vagy sorozat ügyekben.Van esetleg más fófum is, ahol olvashatnám az írásaidat?
Mary2 2007 márc. 28. - 20:12:00
(634/9725)
Lipsandi!
Szia, sinen van a dolog, már odaadtam, de még nem hozták vissza a kazit. Remélem, vasárnap megkapom, s akkor küldöm.
10/10
Nannyfan 2007 márc. 28. - 18:15:40 10/10
(633/9725)
A mai Halloween-es rész sem volt semmi. Orson Bean beszélt errõl a részrõl és õ is azt mondta, hogy : hát igen...
Szóval nem igazán tükrözte a valóságot. A vadnyugaton plasztikai mûtétet végezni... csúcs ez a Dr. Mike!!! :)
Ezért jó ez a sorozat, mert itt semmi sem lehetetlen! :)
10/10
Nannyfan 2007 márc. 28. - 18:11:58 10/10
(632/9725)
Örülök, hogy megint van élet! :) A második részébe jól belezsúfoltak mindent! A boci születést nem lehetett kihagyni. ;) Annyira birom a filmekben, hogy a fõhõs (ezesetben Dr. Mike) minden olyan helyzetet megold, amihez amúgy semmi köze. Egy bostoni nemes családból származó nõ, simán kihúzta a borjút a tehénbõl. :) Pár órás bocit már láttam és ellést is néztem végig. Én még csak tanulok ezekrõl, de ennek az ellésnek nem sok köze volt a valósághoz. De nem ez számít. :) Nagyon aranyos jelenet volt. :)
10/10
henett 2007 márc. 28. - 16:55:45 10/10
(631/9725)
Szia Veva! Igen, annak tûnt. És a legtöbb szabadon tartott marha borja szinte azonnal feláll. Szerintem egy-két napos lehetett a borjú, egy kis kelléktári mûvérrel megspékelve. Viszon, tényleg meglehet fordítani az anyjában a farfekvésés bocit kicsit hosszabb idõ alatt.Persze a filmidõ ritkán mutatja a valós idõ. Csak azt sajnálom, hogy néhány jelenetet jobban is kidolgozhattak volna, míg több történést átvihettek volna egy késõbbi részbe.
10/10
Veva 2007 márc. 28. - 15:50:57 10/10
(630/9725)
Szia Henett! Én is töprengtem rajta, hogy az életben vajon tényleg csak úgy ki lehet húzkodni egy bocit, ahogy a doktornõ tette? Vajon hogy vették fel ezt a jelenetet? Az újszülött borjú valóságos volt, nem?
10/10
henett 2007 márc. 28. - 13:51:37 10/10
(629/9725)
Szia! A kisboci születése tényleg izgi volt, de elárulom, hogy az életben kicsit másképp zajlik.Az érzés még felemelõbb. Az én kisbocimat Fanninak neveztem el, szerencsére nem volt farfekvéses, de a legjobb az volt, amikor kicuppant és kitörölhettem a száját, hogy levegõt kapjon. Kb. 1 óra múlva állt talpra és nagyon tudott szopizni. Ma már õ is vemhes és nyár elejére várjuk a borját.
10/10
henett 2007 márc. 28. - 13:45:56 10/10
(628/9725)
Sziasztok! Még soha nem írtam fórumba. De nagyon tetszett, hogy ilyen nyíltan és õszintén írtok errõl a sorozatról. Pedig sokan elítélik a "sorozatfüggõket". Nekem, az a véleményem, ha gyártanak normális értékrendszerrel sorozatot (minit v. hosszút) érdemes megnézni. Mert nem csak kikapcsol, de megerõsít, elgondolkodtat, ugyanakkor, nem terhel le túlzottan. Ez a Quinn doktornõs sztori nagyon jól sikerült történet. Bár a forgatókönyv néhol kidolgozatlan és következetlen, de mindig ízlésesen fogja meg a dolgokat.Egyszerû és érthetõ. Néha az ember azt kívánja, bárcsak az életben is ilyen egyszerû lenne kommunikálni.
lipsandi 2007 márc. 28. - 11:58:52
(627/9725)
Szioka hogy halatsz a dologal,sikerült elintézned?
lipsandi 2007 márc. 28. - 11:57:09
(626/9725)
Nagyon tetszet a tegnapi rész!Izgalmas és romantikus is volt egyben!