Téma: Ragadozók

k11zoltan 2019 okt. 10. - 18:36:44
(92/112)
Nem szóltam még hozzá?
Nem létezik. Lehet, hogy törlődnek kommentek?

Minden esetre jó film. Kb 2-3-szor láthattam.

És, ha egyszer ti is eljuttok Chicago-ba a Field múzeumba, ne hagyjátok ki az eredeti oroszlánokat.
Addig is itt egy kép, amit én fényképeztem.
naraku535 2019 okt. 10. - 16:31:28
(91/112)
Nem hittem, hogy valaha hozzászólok a porthoz, de miután megkíséreltem elolvastam a szellemleopárd c. könyvet (ami a neki kortárs sf-el ellentétben nem letetvesezi az olvasót hanem a köcsög szóval próbálkozik) na szóval sok darabban végezte. Pont ma sütöttem el a fekete Hemingway kifejezést, az is egy régi kiadás volt, elvégre az egy étterem. Afrika, 2 oroszlán 160 ember... A rádió szerint a legjobb forgatókönyv, itt azt írják oscar hangvágásért... ? Na mind1, a predators c mű a swarchival kezdődő széria utolsó darabja (Jön a starcraft film?) Nagyszerű borítója kapcsán tud valaki valamit? Szimplán egy trófea reklám (vagy ez a nemzetközi)? Lehet figyelmetlen unott vagy untatott voltam, de nem találtam különösebb összefügésít a film és ama poszter között.
antibond 2018 okt. 26. - 17:22:07
(90/112)
Jesszusom! Halivúdban tényleg azt hiszik némelyek, hogy elegendő keríteni két dögös pasit, a kezükbe nyomunk két tekintélyt parancsoló mordályt, s a rendező már be is lépett a hallhatatlanok klubjába???
Vagy készítsenek egy eredeti - és persze, jó - forgatókönyvet, vagy mutassák be a valósághoz hűen a történetet.
Ebben a filmben egyedül az maradt hű a valósághoz, hogy az oroszlánnak négy lába van.
Egyszerűen dühítő, hogy a nézőt ennyire szellemileg alultápláltnak tekintik, akit el lehet bolondítani egy ilyen hatásvadász, hamis klisékből összefércelt valamivel!
10/10
Midnight67 2018 aug. 08. - 19:04:40 10/10
(89/112)
Végre egy üdítő színfolt a tucat-akciófilmek mély tengerébe merülés közben. Igaz, nem egy mai film, és kissé meseszerű (még úgy is, hogy elvileg megtörtént eseményeken alapul), tehát más szemmel kell nézni, de délutáni szórakoztatásra épp megfelelő. Nem kell rajta agyalni (nem is érdemes), de mégis izgalmas és látványos. Hátránya: kiszámíthatóak a várható jelenetek.
Azoknak ajánlott, akik szeretik a vadásztörténeteket (lsd. lejjebb, Kittenberger, Széchenyi, - gyerekkorom kedvenc könyvei).
8/10
offtopic
Sz Peter 2015 febr. 18. - 12:13:04 Előzmény stenimore
(88/112)
Kár, hogy te nem dolgoztál Tsavo-ban.
stenimore 2015 febr. 14. - 22:11:17
(87/112)
És ha már a tudatos népnevelés példájaként említettem Amerikában,hogy egy ideig pl csak pozitív figura lehetett egy fekete színész,remélem hogy eljön az az idõ is ,amikor sikerül az oroszlánnak megzabálni a Remington féle vadászokat,én az oroszlánoknak drukkolok.
stenimore 2015 febr. 14. - 21:50:47
(86/112)
"olyan ellenféllel kell majd szembenéznie, amilyen még leglidércesebb álmaiban sem fordul elõ. A Szellem és a Sötétség: így hívják a bennszülöttek azt a két emberevõ oroszlánt, akik hihetetlen ravaszsággal és kegyetlenséggel tizedelik a hídépítõket. A sokadik áldozat és a sokadik sikertelen vadászat után megérkezik a híres és hírhedt vadász, Remington, hogy felvegye a harcot a már-már túlvilági fenevadakkal."

Fú vazze ez aztán a realitás:"túlvilági fenevadak" merõ gonoszság és misztikum,na pont ez az ami egy ócska hatásvadász amerikai gagyira jellemzõ,rá lehet cuppanni.
stenimore 2015 febr. 14. - 21:46:01 Előzmény Sz Peter
(85/112)
Elég volt az ismertetõt elolvasnom ,és mint írtam kb 3 percet láttam is a végébõl ,ami tökéletesen igazolta elõzetes minõsítésemet.
stenimore 2015 febr. 14. - 21:43:40
(84/112)
Megtisztelõ hogy így megjegyzed a munkásságomat,de hol itt az ellentmondás részemrõl? Igen a civilizációt hozta a fehér ember a csaknem majom szinten lévõ benszülötteknek.Egy szóval sem állítottam hogy ez nekik jót tett pláne a természetnek ,ami körülvette õket.Remek film pl "Az istenek a fejükre estek" ,ahol ez a téma igencsak jól körül van járva.
Nos egyébként vagy 3 percet láttam a film végébõl ,ahol a gonosz oroszlán fut a hõs vadász után ,aki természetesen az utolsó pillanatban kinyírja a démont.Ne röhögtess mán mi ez ha nem ócska holliwoodi fogás?
Mese lenne ez? Nos állítólag ,megtörtént eseten alapul ,akkor pedig érdemes belegondolni hogy mitõl lesz egy orsozlán a környék démona ,emberevõ rém ,amikor ez nincs benn az osztoneiben ,sõt kerüli az embert ,már ha hagyják békén.
Egy idõben az amerikai filmekben direkt minden pozitív szereplõ fekete volt tudatos céllal,ezért aztán itt is pláne felesleges meghamisítani a valóságot és ilyen hülye hatásvadász filmeket csinálni.Zárójelben megvan a véleményem az afrikai vadászokról és orvvadászokról is ,akik a gyilkosságtól sem riadtak vissza pl hogy kipusztíthassák a gorillákat.Senki nem vitatja amit írsz, hogy a vadászatnál még nagyobb károkat okoznak az élettérbe való behatolások ill az életterek komplett felszámolása,de hol itt az ellentmondás?
offtopic
Sz Peter 2015 febr. 10. - 10:32:15
(83/112)
Csak a borsót hányod a falra. Szerinted nincs gond annál aki ilyet leír?:
"nyilvánvalóan hamis hatásvadász hülye film lehet" - tehát még nem is látta.
stenimore 2015 febr. 10. - 01:01:58
(82/112)
Hát dehogynem, az ismertetõ szerint vannak a gonosz emberevõ oroszlánok ,akik rettegésben tartják a vidéket de végül jön a hõs vadász és kiirtja õket.Az igazság meg az,hogy az orsoszlánok a kihalás szélére kerültek méghozzá az emberek gátlástalan terjeszkedése és vadászgatása miatt .ahelyett hogy békén hagynák õket ,és akkor messze elkerülnek az embereket.Úgyhogy ez egy nyilvánvalóan hamis hatásvadász hülye film lehet.
Sz Peter 2015 febr. 08. - 23:07:00
(81/112)
Teljesen irreleváns. A film nem errõl szól.
stenimore 2015 febr. 08. - 21:30:47 Előzmény Sz Peter
(80/112)
Biztos megtörtént ,bár nyilván egy kissé meghollivúdusították,és akkor mi van? Ezzel együtt az embernél aljasabb természetrongáló nincs.
Sz Peter 2015 febr. 04. - 02:54:45
(79/112)
Akkor lehet nem is a film a hülye?!
Megtörtént sztori mellékesen.
stenimore 2015 febr. 04. - 00:42:55
(78/112)
Nehogy mán az oroszlánok legyenek a gonoszok és az emberek az ártatlan áldozatok ,miközben kipusztítják a Föld csaknem összes állatfaját.Jó hülye film lehet, bár még nem láttam.
offtopic
Sz Peter 2014 nov. 10. - 10:44:49
(77/112)
Én ezt a sztorit elõször Róna István "Híres vadászkalandok" (1963) c. könyvében olvastam.
olahmiki1959 2014 nov. 10. - 07:14:23 Előzmény profanumvulgus
(76/112)
Kittenberger Kálmán ilyen vonatkozású megjegyzésére nem emlékszem, viszont Széchenyi Zsigmond: Csui c. könyvében valóban szó van ezekrõl az emberevõ oroszlánokról, a 23. oldalon.
Többek között vadászkönyvgyûjtõ is vagyok, ez a mû 1930-ban jelent meg, és Kittenberger Kálmán mellett Széchenyi Zsigmond volt a legjelentõsebb vadászíró, aki vadász és gyûjtõutakon hosszú éveket töltött Afrika különbözõ országaiban.
9/10
alien1976 2014 júl. 29. - 14:00:34 9/10
(75/112)
Nem tudom megmondani, hogy miért, de teljesen lekötött a film. Tetszett, és végig jó volt. Pedig utólag belegondolva, kissé vontatott, kissé túl volt misztikumozva, és mégis mûködött, mégis érdekes volt. Ehez tuti, hogy kellett a csodálatos fényképezés, és a jó zene.
profanumvulgus 2014 jún. 30. - 21:40:17
(74/112)
Ezekrõl az emberevõkrõl (Man-eaters of Tsavo) Kittenberger Kálmán is említést tesz valamelyik mûvében. (Õ az 1. vh. elõtt éveket töltött Kelet-Afrikában mint vadász és gyûjtõ.)
horas 2012 okt. 04. - 20:44:46
(73/112)
Igen, én is ezt írtam, hogy Val Kilmer marha mutatós férfi volt. Ami viszont durva, hogyha minden igaz (59-es), ezeken a felvételeken 37 éves volt. Hát egy 10-est simán elnéztem volna neki...