Téma: Rajtakapva

7/10
nefefe ápr. 07. 18:51:53 7/10
(22/22)
--- SPOILERES --- Érdekesen alakul, frissen műtve, fél vesével elég szép tornamutatványokat tud a srác… Kiválóan tud mászni, futni, ugrálni… Viszont ész, az kevés szorult belé, mert hát ugye sok mindent másképp kellett volna csinálni. Pl. egy olyan országban, ahol legális a fegyverviselés, miért nem jutott eszébe beszerezni legalább egy stukkert? Talán jónéhány életet megmenthetett volna. A főnökének volt ugyan, de rosszul kezelte a szitut. Maga a történet szépen van felépítve, van benne minden, ami egy akció-thrillerhez kell. Persze sok minden másképp is történhetett volna… Nagy meglepetések nem voltak benne, elég kiszámítható volt a sztori. A vége is stílusos volt – úgy végződött minden, ahogy elkezdődött. A szereplők karaktereit is elég jól eltalálták, a végén még az is kiderült, hogy ki Hank anyja – Laura Dern – és ki volt az egyik zsidó gyilkos – Liev Schreiber – de érdekes volt látni a punk szerepében Matt Smith-t is, a Sárkányok háza sorozat után. Ja, és a cica is aranyos volt… Összességében elég mozgalmas a film, egyszer meg lehet nézni.
7/10
InteriorLulu ápr. 03. 14:47:55 7/10
(21/22)
Ezek az emberek cicákat bántanak! Ahogy gondolom a port kririkusa, ezen én is felröhögtem, más kérdés, hogy talán már semmi más nem ennyire vicces a filmben.
És abban is maximálisan egyetértek, hogy bizonyos karaktereket nem használ ki, vagy nem használ jól: Schreiber és D'Onofrio haszid zsidói briliánsak, volna bennük jóval több potenciál is, ehhez képest nagyon kevés teret kapnak; a korrupt zsaru figurája pedig valahogy kissé elkent, ami egyébként nem mellesleg a filmnek sajnos több részére is igaz.

Még Vízer Balázs kritikájánál maradva, tudom, ez itt most offtopic, mégis az asszociációjának ez a része szerintem totál téves és igaztalan: "A szintén ígéretesen induló, majd ugyanígy kissé káoszossá váló, azóta méltán elfeledett Alvilági játékok (2006)..."
Nos, a Lucky Number Slevin valójában sehol nem válik kaotikussá, valamint nagyon messze nem elfeledett, és pláne nem méltán: talán nincs olyan hét, amikor ne játszaná valamelyik hazai csatorna, itt a porton 8,8-on áll 569 szavazatból, ugyanez az imdb-n 7,7/338 ezer... Egyébként pedig maga Vízer még jó kis csavaros kriminek nevezte pár évvel ezelőtti kritikájában, amelyik (idézem) "az évek során nem kopott el, ma is bármikor újranézhető, strapabíró darab nagyon jó nevekkel"
Mit mondjak... filmkritikusként talán illene emlékeznünk arra, mi volt a három évvel ezelőtt megírt véleményünk egy - amúgy másfél évtizeddel azt megelőzően készült - filmről...
9/10
Böhöm márc. 14. 00:40:31 9/10
(20/22)
Ez az a fajta film, amin váratlanul hangosan felröhögsz, majd rögtön el is szégyelled magad, hogy ilyeneken derülsz. Zseniális! Beteg, de zseniális!
7/10
gyereamozibabe jan. 05. 19:53:58 7/10
(19/22)
A 90-es évek hangulata (autók, WTC tornyok) olyan jó lett, hogy meg kellett állítanom, és ránézni a vinyómra, hogy jó filmet indítottam-e el. A film második fele átmegy GuyRitchie-s akció-vicceskedésbe. Emiatt nem kezdtem belepörgetni. (mert amúgy már majdnem unatkoztam) A végén látom, hogy rendező: Aronofsky. Hmmm... Hát, tisztességes munka, de ez most nem lett egyedi. Jópont, hogy különösebben nem zavart semmi, és egy idő után érdekelt is, mi lesz a történet vége.
edboxin 2025 dec. 31. - 03:48:37 Előzmény trudy
(18/22)
Teljesen átjön, amit írsz. Nekem is az volt az érzésem, hogy a film nem tudja eldönteni, mit akar: sötét, társadalomkritikus thriller legyen, vagy stilizált akciófilm, és végül egyik sem működik. A rendőrnő karaktere szerintem is papíron erős lenne, de a film nem kezd vele semmit, csak dobálózik vele, mint a többi provokatív elemével. https://escaperoad.org
3/10
trudy 2025 dec. 28. - 21:00:14 3/10
(17/22)
A felénél abbahagytam. Nagyon rossz a dinamikája ennek a filmnek. Sokszor volt olyan érzésem, mintha egy 2005 körüli magyar akciófilm-próbálkozást néznék, csak nem Fenyő Iván és Görög Zita volt benne, de gondolatban be tudtam őket helyettesíteni. A srác és a barátnője amúgy is inkább olyanok, mint akiknek egy parfümreklámban lenne a helyük, egy pillanatig sem adott semmit ez a két figura. A sztori már komikusan sötét, de a film hangulata ezt nem követi le, emiatt már az elejétől untam egy kicsit, aztán meg egyre jobban. Nem logikus a sztori még filmes forgatókönyvnek sem, a rendőrnő karakterét pedig végképp nem tudom hova tenni, viszont vele kapunk egy nagyon kemény, fekete női szereplőt, de vannak itt még nagyon gonosz oroszok meg zsidók és egy fontos kocsmai beszélgetés, ahol a tagbaszakadt fickó coming outol hogy ő igazából nőnek érzi magát...
8/10
sexykex 2025 dec. 13. - 09:00:13 8/10
(16/22)
Na, végre egy mozgalmas film! Rémálmok, csihi-puhi, szado-mazo (sok szado, mazo- és szexmentesen), anya és baseball imádat, isten eltévedt haszid báránykái, Gorbacsov-mintás maffiózók, pénzsóvár zsaruka, drogosok, alkoholisták és csőlakók. Nem pont ezt vártam a művészfilmes Aronofskytól, de rajtakaptam magam, hogy fokozódó érdeklődést tanúsítok egy nem művészfilm iránt. Amennyiben mókás az, ha szétrúgják az ember veséjét, akkor ez nem akciófilm, hanem vígjáték. Ellenkező esetben dráma.
Ui.: A macska! Na, ő egy tízes! Egy macskát megtanítani bármire színtiszta művészet. És ez a dög igazi színész! (Sajnálom, de kutyás vagyok…)
10/10
Noncsi0601 2025 nov. 26. - 21:06:40 10/10
(15/22)
Ez eszméletlen jó volt!

Már régen láttam a kategóriában olyan filmet, ami elejétől végéig leköt és tetszik. Pedig az előzetese nem tetszett annyira, maffiás filmekért sem vagyok odáig, de abszolút nem bántam meg, hogy adtam egy esélyt. Végig izgultam, (az első fele azért izgulósabb volt) , a poénok is ütősek, a színészek is. Biztos, hogy újra nézős.
offtopic
tibda 2025 nov. 15. - 20:46:18
(14/22)
A mai világban ez egy teljesen jó film !
A ravasz az agy óta talán nem is láttam ilyet. Nagyon jó a zene is! 8/10
9/10
Ahoj poplacsek 2025 nov. 07. - 22:08:15 9/10
(13/22)
Hát ez beszarás, mekkora volt. Az első fele nyomasztó, de aztán a második fele nagyon össze van pattintva.
6/10
Findzs 2025 nov. 06. - 20:29:46 6/10
(12/22)
Túlértékelt. Nem rossz nézhető de a sok hülyeség és a szokásos minden happy vég miatt nekem csak 6/10
8/10
Dr Langdon 2025 nov. 03. - 20:01:10 8/10
(11/22)
Austin Butler afféle antihős benne, egy kisiklott egzisztenciájú pasast játszik, akinek valahogy semmi nem jön össze. Belekeveredik szomszédja miatt egy ügybe, ami az egész alvilágot a nyakába zúdítja. Aztán valahogy mégis minden megússza. A Rajtakapva szerinem egy fekete komédia, akciófilmbe oltva.
6/10
The Last Mohican 2025 nov. 02. - 18:38:49 6/10
(10/22)
Szerintem még mindig a Rekviem a legjobb filmje a rendezőnek, hiába készített azóta sok, talán híresebb mozit. Ez a legújabb mű addig tetszett, amíg nem realizáltam, hogy ez a srác fog majd kibabrálni a maffiával... Hm, akármilyen jó színész Butler (erősen Brad Pittre vett figurával), ahhoz kicsit meggyőzőbb karakter kellett volna, nem egy ilyen mezei alkesz. A bevezető rész kifejezetten jó volt, ahogy felvázolták emberünket, ahogy a barátnővel tettek-vettek, mondjuk lehetett volna egy más jellegű film is ebből, és nem kifejezetten felnőttfilmre gondolok, inkább egy lélektani drámára. Végül lett belőle egy akciófilm, sok-sok (talán túl sok) lélektani elemmel, ami csak nyújtotta a tésztát. Miközben viszont a formai része, az operatőri munka, a zene, a díszlettervezés teljesen rendben volt. Ki lehetett volna hozni talán többet ebből a helyzetből, ha nem próbálják szuperhőssé tenni a nem éppen terminátor megjelenésű emberünket, aki persze kioperált vesével fenntartja magát az ablakon, felhúzza a testét, fut mint a nyúl, ez már valóban mosolygáshatáron mozgott. Dramaturgiai baki (?) a pozitív mellékszereplők kiiktatása, valamint az is érthetetlen, ha ennyire szereti hősünk az anyját, miért csak telefonál neki, miért nem látogatja meg soha? Összességében... nem is tudom. Nem éppen tipikus darab, de én Aronofskytól (és a macskától is) kicsit többet vártam.
6/10
pihes 2025 okt. 31. - 14:12:00 6/10
(9/22)
0 problémám volt vele igazából, és a játékról sem esett sok szó. De, nem volt teljes HAT/TÍZ
6/10
Gulácsi Péter 2025 okt. 21. - 23:59:47 6/10
(8/22)
Nem volt rossz, de igazán jó sem.
Öncélúan erőszakos és van benne jópár meglepő fordulat. A legnagyobb baj, hogy nem következetes a film magához. Az egyik szereplő kb a semmitől meghal, a másikat meg többször megverik, megkínozzák, símán belehalhatna bármibe, de nem lesz semmi baja. A sztori sem egy nagy eresztés. Egyszer nézős film.
8/10
Hegyirabló 2025 okt. 16. - 21:19:45 8/10 Előzmény Pantagruel59
(7/22)
Igen,
1/10
Pantagruel59 2025 okt. 14. - 18:12:13 1/10
(6/22)
Lehet, hogy velem van a baj, de mostanság nem nagyon tetszenek a filmek valamiért. Mint mondjuk ez is. Pedig hála istennek nem volt benne woke, lmzhgfrtp vagy pc, de ezek hiányától még nem lesz valami automatikusan jó.
Már néztem vagy 45 perce és egyetlen pillanatot sem tudtam volna mondani, ami tetszett. Eleve azért vágtam bele, mert Aronofsky rendezte és vártam valami mélyebb rétegre, de csak nem jött. Hihetetlenül idegesítő karakterek, szinte mindenki minimum idióta, értelmetlen üvöltözés végig. Pont amiket nem szeretek. Nem attól lesz izgalmas valami, hogy ordítanak benne. A csávó barátnője valami förtelem csúnyaság, a macska meg mint cukiságfaktor...mint a dedóban. Végigszenvedtem, de nagyon rosszul esett. Pedig akár jó is lehetett volna, csak épp nagyon sok minden hiányzott hozzá, hogy az legyen.
7/10
culas25 2025 okt. 10. - 10:43:44 7/10
(5/22)
A film első fele szerintem nagyon jóra sikerült. Nekem valamiért nem is a Blöff, hanem az In Brugge hangulatát adta vissza. Kellően nyers és rideg, nem olyan jópofáskodó mint Guy Ritchie amúgy változó minőségű filmjei.
Aztán valahogy a felénél töténik egy váltás, az addigi többé-kevésbé komor hangulatot átveszi az említett rendezőre hajazó stílus, a végére teljesen szétesik a történet és a feszültség is.
Ez a film a 10/9-es első félidőbőll és egy 10/5-ös másodikból áll össze....
Kár érte.
shoc 2025 okt. 05. - 21:37:05
(4/22)
Ez a film nem jó.
A Blöff jó.

Megműtötték és utána fut másnap, mint a villám…. És más ezer hasonló…próbált vicces lenni, de nem sikerült mosolyognom.

A fickót megrugdosták, kivették a veséjét és este bulizik. A punkot picit fejbeverik és két órán belül meghal.
6/10
NN1532 2025 szept. 16. - 14:42:00 6/10
(3/22)
Olyan, mint a Blöff, csak kivették belőle a poénokat, és kegyetlenkedéssel pótolták. Nem tetszett.