8/10
Trap 416 2022 febr. 07. - 14:41:10 8/10
(5/45)
Nem értem a port.hu kritikájának fintorgását. Abban igazat adok, hogy valóban elfért volna egy nagyobb csavar (bár ez a film szerintem nem a fordulatokkal akarja a nézőt a székbe szögezni, elég érdekes anélkül is). Talán abban is van valami, hogy a főbb karaktereket jobban kibonthatták volna. Elsősorban Molly sikkad el, Stan és Lilith szerintem voltak annyira árnyalva, amennyire a sztori igényelte. Viszont nem tudom hova tenni ezt a megjegyzést.
"Csakhogy Guillermo del Toro van olyan tehetséges és annyira meghatározó rendező, hogy ne érje be egy puszta főhajtással, egy tisztelgéssel egy műfaj előtt, neki ennél sokkal többet kellene letennie az asztalra. Valamit, ami tényleg hozzátesz ehhez a műfajhoz vagy akár túlmutat rajta."

Miért kellene túlmutatni a műfajon? Bőven elég, hogy a film második fele tökéletesen hozza a noir jegyeket, míg az első felében úgy kapunk autentikus fantasy hangulatot, hogy semmilyen természetfeletti elemet nem tartalmaz.
Másrészt unom már, hogy Del Toro ilyen meg olyan tehetséges, és hogy hatalmasak az elvárások vele szemben. Könyörgöm, a csávó abból él, hogy 2006-ban megrendezte a Faun labirintusát, amit a kritika és a közönség egyaránt imádott (én nem, de ez tök mindegy). Még ha valóban korszakalkotó műről is beszélünk, kicsit régen volt már ahhoz, hogy 2022-ben a fellegekbe emeljük. Ezenkívül mit is csinált Del Toro? Penge 2, Hellboy filmek, Tűzgyűrű, Mimic a Júdás faj, Bíborhegy... ezek egyszerű popcorn mozik.
Az Ördöggerenc egy érdekesen induló, de végső soron teljesen érdektelen horror, a Víz érintése meg hiába nyert Oscar-t a PC húzásai miatt, a legtöbb ember nem tud vele mit kezdeni.
Számomra a Rémálmok sikátora az első olyan film, ami megmagyarázza a körülötte lévő óriási hype-ot. Ennek minden képkockáján érződik a művészi vízió, és bevési magát az ember agyába. Érdekes, izgalmas, felkavaró, megrázó és szórakoztató, messze kiemelkedik a jelenlegi mozis kínálatból.
8/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 06. - 20:35:03 8/10
(4/45)
A regényből készült filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak jó. A történet érdekes, a szereplőknek jól áll a szerep, különösen Bradley Cooper-nek, Cate B-nek. William D-nak és Toni C-nek, és jól is játszanak. Tetszettek a ruhák, sminkek, frizurák, a film hangulata és a szinkron is. A film vége kicsit kiszámítható.
1/10
Premierfilmes1980 2022 febr. 06. - 08:49:04 1/10
(3/45)
8/10
Ktesibios 2022 febr. 05. - 22:46:29 8/10
(2/45)
Ezzel a filmmel az egyetlen komoly probléma a címe, ami látszatra egy zs-kategóriás horrort takar. De ez a film egyáltalán nem zs-kategóriás. Egész jó történet, elképesztő sztárparádé, remek képek. Pozitív csalódás volt a Víz érintése giccsparádéja után.
9/10
Beus0509 2022 febr. 05. - 07:12:13 9/10
(1/45)
10/9 Nagyon jó film, mindenkinek ajánlom. Aki szereti Bradley Cooper eddigi filmjeit most sem fog csalódni!