Téma: Rocketman

6/10
Ferenc Nith jan. 28. 00:31:45 6/10
(41/41)
A főszereplő nagyot alakít, le a kalappal. Nekem hiányzott az igazi zene a filmből. A számairól inkább csak hallunk, vagy butított verzióban hallhatóak a filmben, és ez kiábrándító. A varázslatról is hallunk, amit Elton valószínűleg megteremtett a koncertjein, de a filmben ebből nem kapunk szinte semmit. Más zenészekről szóló filmekben ez bőven meg szokott lenni, van rá bőven példa. Elton elcseszett életéről és gyerekkoráról is látunk megható mozzanatokat, és ő még szerethető is tud lenni, egészen az utolsó képkockáig, ahol bejön az ótvar undorító buzi propaganda, " hogy boldogan éltek, amíg meg nem haltak , Elton és a FÉRJE, meg a szerencsétlen kölcsön gyerekeik, akikel egy gyönyörű szivárvány családot alkotnak. Az látható, hogy Elton vett magának egy filmet, és azt mond el magáról, amit akar, hogy gondoljunk róla. A queen-es film buzulásai legalább szolidan történtek, nem tolták az arcunkba, és nem is akartak meggyőzni arról, hogy az milyen menő.
8/10
Ivy00 2023 okt. 02. - 09:15:50 8/10
(40/41)
Csak most néztem meg ezt a filmet. Többen összehasonlítják a Bohém Rapszódiával, amit megértek, vannak közös vonások. Bevallom töredelmesen, hogy néhány dalt leszámítva, nem kedvelem Elton John zenéjét (bár elismerem a tehetségét), viszont anno Queen-rajongó voltam. Mégis azt kell mondjam, hogy a Rocketman néhány szempontból jobb filmnek tűnik nekem, talán mert épp az előbbiek miatt érdekesebb volt számomra a sztori. A Bohém Rapszódiát szerintem a zene "viszi el", és talán mert többet tudok a Queenről, ezért jobban feltűntek a pontatlanságok, míg Elton John esetében a legtöbb dolog újdonság volt és ezért talán érdekesebb számomra. Utólag azt olvastam, hogy állítólag maga Elton John adta azt a tanácsot az őt megszemélyesítő Taron Egertonnak, hogy ne akarjon túlságosan hasonlítani rá. Jó tanács volt, és jó, hogy úgy tűnik, Egerton megfogadta. Mert így sokkal jobban át tudta adni, amit el akartak mondani Eltonról ( illetve amit ő el akart mondani magáról), mint ha a színész azon erőlködött volna végig, hogy minden rezdülésében hasonlítson a zenészre. A Bohém Rapszódiában Rami Malek mindent megtett, hogy minél jobban hasonlítson Mercuryra, és értékelem is a munkáját, de amíg azt a filmet néztem, szinte csak arra figyeltem, mennyire hasonlít, illetve miben tér el a mintától. Egerton viszont számomra jobban át tudta adni így a figura érzelmeit, motivációit.
A musical-formátum illett a témához, és tetszett, hogy keretbe foglalták a történetet, a rehabon indul, és ott is fejeződik be. Míg Elton mesél az életéről, sorra hullatja el a feltűnő kellékeket, és végül nem marad más, csak egy szeretetéhes ember. A végén volt némi hiányérzetem, de összességében egy jól megcsinált, érdekes film volt ez, Egerton pedig felülmúlta a várakozásaimat.
Roberto DiCapribogyó 2023 febr. 19. - 17:51:09 Előzmény Jill Valentine
(39/41)
A Kingsmanben amikor láttam, úgy voltam vele, hogy oké jól állt neki, dehát könnyű dolga volt a szereppel... aztán amikor Eddie a sast játszotta szintén ezt éreztem, hogy oké jól hozza, dehát egyszerű dolga volt.
Most harmadszorra megint ugyanez az érzés kezdett elfogni, hogy tök jól csinálja, de azért nehéz feldata nem volt.. aztán most leesett végre, hogy ha három totál más szerepnél ezt érzem, hogy játszi könnyedséggel hozza a karaktert és lényegül át, akkor "esetleg" nem a szerepek a könnyűek, hanem ő a kur*a jó színész :-).
Roberto DiCapribogyó 2023 febr. 19. - 17:49:39
(38/41)
Nagyon megrázó film, remekül visszaadja azt a szenvedést amin átment (a ~80-as évek végéig) Elton J, leginkább a szülei szeretetlensége miatt. Tényleg néhány jelenetnél legszívesebben Istent játszottam volna és adtam volna egy-egy jó nagy tockost a kedves szülőknek, hogy azért mindennek van határa... és hogy ennyire beleéltem magam, az nagyrészt Taron Egertonnak köszönhető.
8/10
hippieee 2022 febr. 08. - 15:33:58 8/10
(37/41)
Felháborítónak tartom, hogy nem vették a fáradságot, és nem feliratozták a dalokat, holott érezhetően az adott jelenetnél nagy jelentősége volna a szövegnek. Egyébként jó film volt, az Elton John-t játszó színész nagyon jól alakított, sajnos a végéről lemaradtam, majd legközelebb.
8/10
NHzsolt 2022 jan. 29. - 23:43:10 8/10
(36/41)
Megnéztem,mert bár nagyon furcsa alkat Elton John, de a zenéje hangulatos és jó, szóval szerintem megérdemelte a filmet. Maga a musical nekem a sok betétdal miatt nem jön be, de ez a rendező elképzelése alapján alakult így, ettől függetlenül adok egy nyolcast rá, mert összességében érdekes és jó volt.
10/10
Jill Valentine 2021 ápr. 19. - 11:01:18 10/10
(35/41)
Le a kalappal Elton John előtt!
De nem miatta néztem meg.
A szakma szégyene, hogy Taron Egerton nem kapott Oscart érte. Zseni! Őrült nagy zseni! Mikor csodálom a tehetségét, azért imádkozom nehogy Heath Ledgerként végezze. Nem tud kicsit játszani. Baromira mindegy mit játszik el, a nézhetetlen nézhető lesz. A 2018 as Robin Hoodban szem nem marad szárazon. Na ez történt most is. 10/10 -de csak Taron miatt! a Trobaudour Bár miatt még egy 10 es...csak hangja végett. https://www.youtube.com/watch?v=Pdotum3y9cM&list=RDPdotum3y9cM&start_radio=1
10/10
Greeneyed Lady 2021 ápr. 18. - 16:46:49 10/10
(34/41)
Szerintem is le a kalappal Elton John előtt! Csodálatos művész. Aki nem szereti őt, hát ne nézze meg! Bennünket, akit érdekel, nagyonis fontos ez a film. Sokat megtudtunk az életéről.
2/10
trikolor 2021 márc. 26. - 21:16:35 2/10
(33/41)
A zene még csak-csak, de a film az kritikán aluli. Emberi oldal? Hiába jó zenész, de egy okádék ripacs az egész ember.
port_boy 2021 febr. 07. - 09:34:45
(32/41)
Kedvelem, akár kakastollal, akár anélkül.
2/10
S@nya 2021 febr. 01. - 10:21:33 2/10
(31/41)
Számomra nagy csalódás volt a film, sokkal többet vártam tőle.
10/10
olahmiki1959 2021 febr. 01. - 07:03:42 10/10
(30/41)
Én azon kevesek közé tartozom - irónia! - akik el tudják választani egy művész megítélésénél a szakmai tehetséget és a magánemberi tulajdonságokat.
Elton John polgárpukkasztó viselkedése, identitása, külseje soha nem érdekelt igazán, ami viszont a zenei, és főleg, a zeneszerzői tehetségért illeti, azok előtt egyértelműen le a kalappal.
Elton kitűnő zenész, nagyszerű énekes, és nyugodtan mondhatjuk, zseniális szerző, ez kétségtelen.
A film mindezeket kitűnően bemutatja, a főszereplő Taron Egerton hibátlan alakítást nyújt, a zenei betétek tökéletesen aláfestik a film hangulatát, egy életrajzi filmet így kell megcsinálni.
Minden lényeges információt megkapunk, a rideg, szeretet nélküli családi háttér jól kirajzolódik, a főszereplő állandó vívódása a környezetével és a saját identitásával kitűnően van ábrázolva, mellesleg, még a művészvilág kegyetlen, mindenben csak az üzleti hasznot kereső mentalitásáról is átfogó képet kapunk.
Egyetlen unalmas perc sincs a filmben, ami nálam nem egy utolsó szempont.
10/10.
1/10
Tiberio 2021 jan. 31. - 20:47:28 1/10
(29/41)
Egy rossz ízlésű, rikácsoló kakas. Mellesleg a lovagi címet pontosan beárazza és leárazza a királyi udvar szemforgató gyakorlata: a tömegkultúra kikent-kifent ordító törpéjének lovagi címet dobva, megvásárolni vélik Windsor omladozó népszerűségének ideig-óráig tartó aládúcolását. Nemrég megkapta Hamilton is, legalább betérdeltették a ceremónián, gondolom...
6/10
sexykex 2020 febr. 26. - 11:00:23 6/10
(28/41)
Életrajz, dráma és zene valóban van. Ha a fantasy ilyen lenne, akkor én nagy fantasy rajongó lennék – szóval fantasy nincs benne. Hacsak nem tekintjük fantasynak Elton John fellépő maskaráit.
Mint zenészt nem nagyon szerettem. Mint embert nem ismertem. Hallottam hírét, hogy őt is elnyelte a művészkörökben gyakori meleghullám, de kit érdekelt? Ha a filmnek hinni lehet, akkor még az átlagnál is önpusztítóbb és dilinósabb volt, amíg férjhez nem ment. Túlélte.
Én is túléltem ezt a musicalt, noha a műfaj nagy ellensége vagyok. Még azzal is megbékültem valahogy, hogy ha a világ összes szeretetre szomjazó kiskrapekja feleségül menne valakihez, akkor a szeretetéhes kiscsajoknak nem jutna apapótló. Szóval egynek elment.
7/10
Gaddemon 2020 febr. 17. - 18:45:13 7/10 Előzmény bannor72
(27/41)
Nem igazán értem, minek nézted meg, ha ennyire utálod őt. Én se vagyok egy Elton fan, ismerem összesen kb. 2 számát, de az életrajzi filmek érdekelnek. Amit ettől várni lehetett, azt nagyon jól hozta. Tőlem a stílusa és a személyisége is nagyon távol áll, ezzel együtt a film - nagyjából objektíven nézve - jó volt. A jelmezek/ruhák megszólalásig hasonlítottak arra, miket eredetileg hordott, és a-tól z-ig elmondta, min ment keresztül, mit hogyan élt meg, hogy jutott oda, hogy függő lett. Sokkal többet ebből nem lehetett volna kihozni.
1/10
bannor72 2020 febr. 09. - 06:41:10 1/10
(26/41)
Hát érdekes: valahogy úgy vagyok vele, hogy ezt nehezen tudom objektíven megítélni. Nagyon befolyásol a zenei ízlés kérdése, mert nem tudok elmenni a tény mellett, hogy sikítófrászt kapok Elton John számaitól , míg - ha már hasonlítunk - a Qeeen zenéje a mai napig elementáris erővel tud hatni rám . Azt hiszen teljesen rendben van, hogy Elton John világát nem is tudom másként elképzelni, mint egy musical fantasy :) A szórakoztatóipar szereplőiről a szórakoztató ipar által kreált filmről/filmekről beszélünk, és mint tudjuk show must go on. Szóval csak ennyi az egész. Igazán mindenki megtalálhatja melyik jön be neki: amit abszolút determinál a zenei ízlés és - X generációs révén - anno melyik tábor mellett tette le a voksát, hatott érzékeny tinédzser lelkére, amit persze rengeteg külső-belső tényező befolyásolt. Nem hiszem, hogy ez most másképp lenne. Az is igaz, hogy divat ideológiát építeni köré: ami valahol teljesen rendben van. Ahogy az is, hogy ez nem változott a hosszú évek során. Nem érdemes - rendező, stáb ide vagy oda - a két filmet összehasonlítani. Másokat szólít meg. Nekem triviális, hogy szenvedés volt: nem az én világom, ami persze nem von le semmit az értékéből (ha van neki olyan, avagy Elton John-nak van -e értéke egyáltalán. Szubjektív. Ahogy az is, a színészi alakítások számomra a nagy semmi. (amíg Rami Marek brutálisan jó volt) Bár lehet, hogy túl frusztrált voltam órán át Eltont hallgatni, pláne musicalt na pláne fantasyt :D
1/10
offtopic
bannor72 2020 febr. 09. - 05:11:37 1/10
(25/41)
Vízer Balázst el kellene tiltani a filmek világától. Abszolút dilettáns.
7/10
IamTwo 2020 jan. 12. - 23:29:46 7/10 Előzmény Atis88
(24/41)
Nekem bejött a giccsparádé, de nekem is hiányérzetem volt. Alaposan elmagyarázták, hogy Elton egy drogos alkoholista (volt). Aztán csak úgy stáblista előtt néhány feliratban happy end. Szélsőséges karakterek, villanásnyi események. Talán ha az évszámok itt ott megjelentek volna támaszként, nem bántam volna.
2/10
Atis88 2019 aug. 26. - 20:37:36 2/10 Előzmény topik1960@gmail.com
(23/41)
Látom nem vagy képben. Inkább olvass utána a dolgoknak, mielőtt sorolgatod, hogy más rendező stb...
Sweet-But-Psycho 2019 aug. 22. - 10:02:14 Előzmény topik1960@gmail.com
(22/41)
Nem egészen. Egyáltalán nem véletlenül hasonlítják össze a két filmet, többek között azért, mert Dexter Fletcher, a Rocketman rendezője volt az, aki átvette anno a rendezői feladatokat Bryan Singertől, és fejezte be a Bohemian Rhapsodyt. Egyéb közös vonásai is vannak az említett filmeknek, ami a stábot illeti. Hadd ne soroljam.