10/10
Bonkers 2023 márc. 09. - 17:30:12 10/10 Előzmény barbi1997
(8/8)
Szép napot ezt a rajzfilmet meg találod itt a https://ncore.pro videó letőltő weboldalon csak sajnos Regisztrációs és meghívásos egy weboldal de itt meg találnád a rajzfilmet
10/10
Bonkers 2023 márc. 09. - 17:14:49 10/10 Előzmény EMSz
(7/8)
Szép napot ezt a rajzfilmet meg találod itt a https://ncore.pro videó letőltő weboldalon csak sajnos regisztrácuós és meghívásos egy weboldal de itt meg találnád a rajzfilmet
10/10
Bonkers 2023 márc. 09. - 17:12:04 10/10
(6/8)
Nagyon jó remek egy rajzfilmk sorozat , nekem nagyon de nagyon tetszik és csak ajánlani tudom mindenkínek . :)
EMSz 2016 márc. 28. - 19:23:34
(5/8)
Az alábbi videóban Curio magyar hangja, Gacsal Ádám mondja el a véleményét a sorozatról:
https://youtu.be/zpobtWGXXfY?t=10m16s
offtopic
Prüntyütyû 2011 júl. 04. - 20:23:08 Előzmény barbi1997
(4/8)
Szegénykém, majdnem egy éve írtál és a kutya nem válaszolt neked:(
10/10
barbi1997 2010 aug. 09. - 20:55:31 10/10
(3/8)
Sziasztok!
Én nagyon megszerettem a Rómeó és Júlia anime változatát. Viszont egy nagy bajom van, hogy nem az elejétõl láttam. Engem csak az érdekelne, hogy nem tudjátok véletlen, hogy mikor kezdik újra? Nekem nagyon fontos lenne.
Válaszotokat elõre is köszönöm.
7/10
Alice946 2010 márc. 05. - 22:07:15 7/10
(2/8)
Nah szép hosszan írok, de az elsõ mondat értelmetlen azt akartam volna írni nagyjából, hogy én még a szinkronozás elõtt(ami egész elviselhetõ lett) kezdtem el nézni felirattal.
7/10
Alice946 2010 márc. 05. - 22:04:50 7/10
(1/8)
Nagy anime-fan lévén már láttam az animét mielõtt még magyarul csak felirattal ment és nekem tetszett, de nem lett a kedvencem és nem ájultam el tõle, hogy hû de jó. (bár meg kell jegyeznem, hogy én Shakespeare: Rómeó és Júliját imádom, drámában, filmben, musicalben.)

A történetrõl meg kell jegyeznem, azoknak akik nem ismernék, ne is számítsanak hiteles, vagy Shakespeare-hû feldolgozásra, ez elsõsorban anime (és ismerjük a japánok a kiforgatásról van szó, kedvencem a Grimm mesék mangában, Piroska és farkas avagy esély a szerelemreXD ok ez off volt egy kicsit), másodsorban fantasy, harmadsorban romantikus történet, aztán valahol dráma és végül pedig alapjaiban véve, ha a sztorit egy mondatban kell elmondani <tõmondatba> akkor ugyanaz <Két fiatal tiltott szerelme.>, de ez a hasonlóság szinte elveszik a fantasy környezetben. Ha nem az lenne a címe, hogy Rómeó és Júlia és a neveket nem tartották volna meg <már ahol megtartották> annyit mondana a nézõ, hogy ez a tipikus Rómeó/Júlia sztori, így hogy a cím maradt, háát ez sem jó mert azt várja vissza a nézõ a történettõl, amit az eredetiben meg ismert, a konzervatívak meg akik nem ismerik az animevilágot eléggé sápítozni fognak rajta szerintem, meg persze ha eljutnak addig, hogy végig is nézzék és a második rész után nem hagyják abba, bár nem tudom megítélni.

Az alaptörténet és a két család viszonya egymással teljesen felborul, a cselekmény egyéb részeirõl ne is beszéljünk.
Egyes szereplõk más tetteket, célokat kapnak, meghalnak vagy épp életben maradnak, hogy a jellembeli változásokról ne is beszéljünk (én ezt csak az eredetiben a kedvenc karakteremmel Mercutioval való bánást éreztem felháborítónak, azon nagyon kiakadtam) természetesen megjelennek új eddig ismeretlen szereplõk is.
A történet vége... hát nem leszek poén gyilkos és nem mondom el, hogy életben maradnak vagy sem (mert én már láttam tipikus Rómeó/Júlia történetet, fantasy volt az is, ahol a családok kibékülnek és a gyerekek nem halnak meg.) a végén sok volt számomra a csavar meg a családi kapocs, hisz már az eredeti történet is annyira fordulatos (bár nem ez a legjobb szó arra, hogy tiltott szerelem, harcoló család, gyilkosságok, nah szóval ezt fokozták még a japánok), hogy nekem ide már sok volt a csavar. A végén van valami amit én máshogyan értelmesebbnek látnék, de ezt majd egy másik fórumon, kibeszélem magamból.
A tizennegyedik rész környékén bekövetkezõ hátráltatás Romeoval kapcsolatban, engem speciel zavart, de ellehetett viselni (volt egy szép drámai része.)

Magáról az animérõl a képek egészen szépek lettek, de azért nem vagyok elájulva, nekem valahogy Odin (nem mondom meg ki, nem spoilerezek aki látta, tudja) megrajzolása nem jött be igazán, de egyéni probléma. A zenék egész szépek fõleg az opening az endinggel nem voltam mindig kibékülve nem éreztem, hogy ez stílusában idevaló de megszoktam.
A rózsa és írisz dolog szépen kísérte végig a történetet, bár néhol már erõltettet volt.

Mivel eltudtam a tudtam vonatkoztatni az eredetitõl, és érdekelt, hogy ugyan ebbõl mit hoznak ki, meg bizonyos pontokon a történet le is tudott kötni ezért érdekelt és figyeltem is jó volt, persze mikor nem zavart be olyan dolog, amit már én sem bírtam elviselni (a sok családi bonyodalom és kapcsolat a vége felé, Mercutio jelleme, a lezárás, és a Rómeós hátráztatás a közepén). Meglehetett nézni, de messzemenõen nem a legjobb anime amit valaha láttam.