mulao 2012 ápr. 24. - 15:39:22 Előzmény Gabriella54
(4/24)
Én csak annyit nem értek, hogy miért csak pár hónapig játszották Franciaországban, ha akkora sikert lett náluk. Nálunk megszakítás nélkül 10 éve játsszák és ugyan úgy elfogynak a jegyek és már az 500. elõadás közelében vannak. A 2010-es változatban szerintem több ruhája van Romeo-nak, de a 2001-esben szerintem sokkal kevesebb (mellesleg ez a ruha csere dolog csak azért zavar, mert több nap eltelik a történet szerint és mivel kevésszer öltöznek át ez alig érezhetõ). A West Side Story szintén egy Rómeó és Júlia musical, úgyhogy érthetõ, hogy ahhoz hasonlítod. Amúgy nekem is bejön a West Side Story.
10/10
Gabriella54 2012 márc. 22. - 15:29:21 10/10
(3/24)
Egyszerre próbálok írni mindkettõtöknek :)

1./ egyedül a West Side Story mérhetõ hozzá, egyébként a legeslegjobb musical, ami valaha létezett a Földkerekségen! Csodálatasak a szereplõk, mesésen énekelnek, minden tekintetben elbûvölõek.

2./ Roméo-nak épp elég ruhája van, most így hirtelen utánaszámoltam, legalább öt jelmezben láthatjuk, gondolom, ennyinek elégnek kell lennie. Ami pedig azt illeti, hogy akár Damien Sargue, akár Cecilia Cara, vagy bárki más a szereplõk közül, "kifelé" játszana, nem igaz, nagy átéléssel énekelnek. Azt pedig ne felejtsük el, hogy a párizsi Kongresszusi Palota színpadát némiképp nehezebb bejátszani, mint az Operettszínházét, lévén minimum kétszer akkora. Damien Sargue pedig jól tette, hogy idõvel visszaadta a szerepet (amivel egyébkénk a világ számos pontján felléptek, lévén hatalmas turnékat tartottak az elõadással), hiszen amikor elkezdte, 20 éves volt és hiteltelennek érezte, hogy 30 éves korában is Romeo legyen!
mulao 2011 aug. 29. - 07:06:39
(2/24)
Szerintem elég lapos, a magyar ezerszer jobb. Habár a 2010-es feldolgozás már valamivel pörgõsebbre sikeredett, de a színészek szerintem iszonyúan csak dobálják magukat, az egész nem lesz természetes. Persze lehet, hogy ez abból jön, hogy a francia kúltura más és ott az a normális, ha nem beleélik magukat a szerepbe, hanem a közönségnek teszik magukat. A francia sanzon zene az bejön belõle, talán leginkább ezt emelhetném ki. Még azzal sem próbáltak nagyobb cuccot kihozni az egészbõl, hogy Rómeón több ruha legyen, ne csak végig ugyan az. Na mindegy összességében egyszer meglehet nézni, de a magyarnak még a dramaturgiája is jobb. És persze a nyelv is kifejezõbb, szebbek a dalok és sorolni lehetne. Persze ízlések és pofonok.
Sliyu 2009 okt. 19. - 23:20:08
(1/24)
Van ennek más topikja, vagy nem írt még senki? Mert azt nem hiszem el!
Imádom ezt a musicalt! A díszlet, a zenék a színészek, egyszerûen minden tökéletes! Mindent kihoztak ebbõl a sztoriból ami csak lehetséges! Megunhatatlan számomra.