Téma: Roncsfilm

4/10
seressandor 2007 nov. 04. - 17:17:18 4/10
(4/64)
A Falfúró sokkal jobb, és is csak jó közepes darab. Ebben sehol semmi feszültség, csak unalmas poénok rakásra ... a reklámszövegek hallgatása a velük kontrasztos képek alatt kb. két percig vicces, utána bosszantó, de hamar átcsúszik unalmasba, csakúgy, mint az állandó szurkálás-hajtépés-kiabálás. Ezeknek a színészeknek annyi közük van ehhez a társadalmi környezethez, mint a filmbeli léggömb-disznónak egy hús-vér állathoz... az egész film unalmas röfögés volna, és kínszenvedés a nézése, ha nem lenne Szirtes Ági, aki egy igazi figurát és valódi életerõt hoz ebbe a nejlonszatyor-világba. Milyen nagyszerû feneke van Szirtes mûvésznõnek itt...
heathenreel 2007 aug. 19. - 22:52:25
(3/64)
Az tényleg óriási jelenet. Kicsit talán kár, hogy a nõ néha elneveti, de rögtön utána lereagálják - fõleg a Szõke -, így nem romlik el a jelenet végül sehol.
Nekem segített, hogy a film megnézése után mindenhol máshol is könnyebben észrevegyem az ilyen semmitmondó, általános maszlag szöveget.
10/10
Strangereister 2007 aug. 19. - 19:48:47 10/10
(2/64)
számomra Szõke-házmester leveses monológja minden idõk egyik legerõsebb filmes jelenete, amugy õt személy szerint nem nagyon kamázom
fc.kenyér 2007 máj. 02. - 17:15:52
(1/64)
A film maga nem rossz. Kifejezetten tragikomikus, ahogyan a rendszerváltozás idején nyomorognak az emberek a nyugati típusú reklámok árnyékában. Néha azért felröhögtem. Nem egy szereplõje a filmnek most ugyanilyen fos, lélekben sokakat megnyomorító reklámokban tûnik fel, ettõl persze maga a mozi nem lesz hiteltelenebb, sõt, ez a körülmény még aktuálisabbá teszi. Azért mûvészi értékben nekem nem adott túl sokat, csupán egy hangulatot közvetít, de szerintem nem is akar mást, annak ellenére, hogy lehetett volna több is.