Széles Ágnes 2022 nov. 29. - 14:23:01
(5/5)
Másik címe: Sorsdöntő nyár
9/10
grosz_i 2019 aug. 29. - 11:31:56 9/10
(4/5)

Rosamunde Pilcher – Az elrabolt nyár (2011)
Együtt már soha többé "Together no more" novella nyomán

Úgy tűnik Edward Rosemore-nak megvan mindene, amit csak az ember kívánhat. Boldog házasságban él Kate-tel, és a boldog pár igen büszke mindkét gyermekére: Eve-re és Cormickra, és ráadásul ő a legeredményesebb hajóügynök az egész Cornwallban. De, mint ahogy oly gyakran csal a látszat, Edward már nem fog soká élni. Úgy dönt, az állapotáról nem tájékoztatja a családját. Egy dolgot azonban még az életében le szeretne rendezni. Edward attól tart, hogy a halála után a felesége, Kate hűségből, vagy lojalitásból nem fog más férfivel kapcsolatot keresni és máshoz kötődni

Maga az elképzelés, hogy a szeretett Kate-je a fél életét magányosan fogja leélni, ezt a gondolatot nem tudja elviselni és ezért Edward egy tervet eszel ki, mégpedig azt, hogy Kate egykori nagy szerelmét és Eve vérszerinti apját, George Armstrong-ot valamilyen ürüggyel visszahozza az életébe.
Gyorsan megtalálja ezt az ürügyet, mivel George a vitorlásjacht kategóriában világklasszis. Edward beruház egy meseszép, többárbocos, régi vitorlásba és szerződteti George-ot a teljes legénységével együtt a „Kék kupára”, amit ha megnyer - a leggyorsabban átkelő hajó az Ír-tengeren -, azzal megvalósulna az élete nagy álma is.
A kieszelt terve viszont a kezdetektől szerencsétlen csillagzat alatt áll. Lánya, Eve Kate legnagyobb megdöbbenésére a legjobb úton halad, hogy beleszeressen a vonzó külsejű George-ba. Kate egészen kétségbeesve, teljesen értetlen, miért nem támogatja Edward az aggodalmát erőteljesebben -, sőt majdnem úgy tűnik számára, mintha a lányukat egyenesen George karjaiba sodorná. Hamarosan úgy gondolja, megtalálta az igazi okokat, amitől minden más megvilágítást nyer. Edward vonzó külsejű titkárnője terhes és Kate határozottan meg van győződve, hogy Edward a gyerek apja. Amikor a félreértések és féligazságok már-már megosztják a családot, tragikus vitorlásbaleset történik és George gyilkosság gyanújába keveredik…

9/10
grosz_i 2019 aug. 29. - 11:28:32 9/10
(3/5)
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
Herbst Ferencné 2018 dec. 07. - 17:53:22
(2/5)
Ez komoly, miért kell a nézőket becsapni? Igaz nem láttam azt a filmet, de lehet, hogy menet közben rájövök, a csafintaságra !
temi3 2018 dec. 03. - 12:50:44
(1/5)
Már leadták Sorsdöntő nyár címmel is.