Téma: Rosszfiú

6/10
Datolyaszilva 2025 máj. 30. - 20:27:03 6/10
(1/1)
Felkeltette az érdeklődésemet ez a sorozat, mert minden filmes díjat megkapott a saját országában, és mert érdekelt, amiatt hogy megtörtént eset. Egy humorista, stand-up-os férfi (saját magát játssza a filmben, ez is érdekesség), szimpadi műsora alatt meséi el gyerekkorának történetét, hogy hogyan került be a javítóba és képet kaphatunk az ottani nyomasztó dolgokról, gyerekkorának erről a szakaszáról. Valamikor talán a 80 éves végén játszódhat a gyerekkori rész, és 20 év múlva a felnőtt kori. Ha most kérdeznéd, hogy érdemes-e megnézned, inkább azt mondanám, hogy nem. Sajnos nagyon sok vontatott és unalmas rész van benne. A felnőtt standup narráció nekem idegesítően/zavaróan megszakítja amúgy a gyerekkorban történő szálat, de úgy folyamatosan, ezáltal mindig kizökkentve abból a flow-ból. Ellenben a felnőtt részek unalmasak, nekem semmi vicces nem volt abban amit mesélt a csávó, bár a közönség nonstop nagyokat nevetett. Most ez akkor vagy azért van, mert nekik (Izrael) ezek vicces történetek, vagy én nem vagyok fogékony erre a humorra. És ebből sajnos jó sok van a filmben... A gyerek szál érdekesnek mondható, kb. 3 durva/brutális öldöklős jelenet van benne a 8 rész alatt. A szereplők amúgy szuperül vannak kiválogatva, mind tök jó. A vége

A vége igazán felemelő volt, és jó volt hogy minden szálat "elvarrtak" elég jól megmagyaráztak / kiderült. Igazából jó a vége, 20 év után találkozik Zorróval akinek már családja vegy, és megható a legvégén mikor azzal zárul a sorozat, hogy minden szereplő, függetlenül attól hogy jó vagy rossz, egy ideális világban boldogan nevetnek egy standupos sziházi előadáson.