8/10
FElepHánt 2014 márc. 09. - 16:31:17 8/10
(1/1)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

Ami a meztelenség a kortárs színházban, ami az állott szex a kommerszben, az a skandináv gyermekdarabokban az obligát szellentés. Doktor Proktor Pukipora nyomán Jörg Hilbert és Felix Janosa mese-musicaljében is erõteljes indítás Szabó Gyõzõ, Koksz, a sárkány fingó belépõje. A zöld tájfun által sokkírozott kis nézõk hatalmas kacagással vetik bele magukat a bádoglovag és a röpködõ kísértet komikus viadalába.
Szélvész várkisassszony, az újonc Bánovits Vivianne nemcsak beszélõ süveggel rendelkezik Egri Bálint képében, megjelenésben, játékban, énekben is figyelemre méltó. A hõs bádogember udvarában délceg kiállású táncosok, Gombai Szabolcs, Székely Szilveszter, Vislóczky Szabolcs képviseli a lovagi erényt, a harcias mozgékonyságot pedig motorizált
csodaparipa, Tüzespatkó biztosítja.
Bozsik Yvette rendezése, Vati Tamás mobil díszletében invenciózusan vezérli a komikus forgatagot, nem fukarkodik a technikai eszközökkel, miniautó hozza a hercegi parancsot, a légtérben leples kísértet szállong. A rivaldánál kevésbé rémítõek a csodaszép kísértetlányok, Hasznos Dóra, Szarvas Krisztina, Tóth Andrea balettje varázsosan bájol. Jó kis
énekszámok, ötlet-cunami, poén-fergeteg, a cselekmény mulatságos fordulatai célirányosan vezetnek a végkifejlet drámai párviadalához.
Mohai Tamás bravúrosan mozog zörgõ páncélzatában, lendületesen énekel, hitelesen vitézkedik, hetyke kamaszsága, nagyszerû játéka azonnal kivívja szimpátiánkat. A nehezebb vívás azonban még hátra van. A röpködõ kísértet, Vati Tamás nem könnyû ellenfél, gesztusai erejét már jól ismerjük, de most pazar énekléssel is meglep. A két nagyágyú összecsapásában, a fenyegetõen robogó minitank igazi ágyúval támad, amíg a Rozsda lovag vágtató paripáján, egy szál csavaros lándzsával veszi fel a harcot.
Tüneményes produkció, kicsik-nagyok öröme. Zene, mese, látvány egysége, az együttes összeforrott játékának áradó komikuma: 3 éves kortól nézhetõ, valóban családi musical!