Téma: Saraband

zszoltan 2007 aug. 07. - 10:29:09
(3/3)
A mû története, a benne ábrázolt emberi kapcsolatok milyensége elég nagy idegenkedést váltott ki belõlem. Röviden úgy is mondhatnám, hogy nem tetszett, amit bemutatott. De hát feltehetõen nem is azért látnunk, hogy gyönyörködjünk benne...
A film kivitelezése viszont zseniális volt. Engem rögtön megragadott az a filmeknél szokatlan egyszerûség, amivel szinte színházi díszletek elé állította szereplõit. És ezek a gyönyörû háttérképek nem elvonták, hanem ráirányították a figyelmet az elõterükben elhangzó dialógusokra.
És külön meg kell említenem a kedvenc jelenetemet, amikor Karin belegázolt abba a kis tavacskába az erdõben. A látott természeti képek és a hallott hangok döbbenetes pontossággal és egyértelmûséggel ábrázolták azokat az emberi érzéseket, amiket szavakkal nem is lehetett volna elmondani. Ez az, amit méltán nevezhetünk a filmkészítés mûvészetének.
zszoltan 2007 aug. 07. - 10:24:39
(2/3)
Igen, engem a legjobban a megoldás hiánya zavart benne. Nem is egyszerû hiány volt ez. Valahogy úgy haladt a történet, mintha a végén sikerülne ezt a roppant nehéz konfliktust feloldani. Aztán mégsem sikerült. Talán ezért maradt bennem olyan kellemetlen érzés a film megtekintése után.
emanuel 2006 aug. 15. - 18:31:59
(1/3)
Mélyen megindító a jelenet amikor a film végén apa és lánya együtt játsza a sarabandot. Megrázó film.