Téma: Saul fia

eIemes 2015 jún. 29. - 07:51:28
(262/622)
"tízszer kivégezték volna a kevesebb, mint egy nap alatt Sault, ha ez valóságos lett volna."

Indiana Jones pedig kb az Elveszett frigyládában ötpercenként meghalt volna, ha az valóságos lett volna.

"Maga a fõhõs egy rém ellenszenves arc, és Rohrig film utáni megnyilvánulásai se tetszettek, amit a film megnézése elõtt láttam."

Röhrig Géza néhány írását olvastam korábban (A rebbe tollatépett papagája c könyvébõl), azzal elnyerte a szimpátiámat. Így a nyilatkozatait és a filmet egyaránt pozitív elfogultsággal fogadtam, és nem is csalódtam.

"Mellesleg miért nem tudok se erre a filmre, se másra szavazni?"

Szavazni ott lehet, ahol látod a valahány csillagot a film pársoros ismertetõ szövege mellett, rákattintasz annyiadikra, amit adni akarsz neki. De bejelentkezve kell lenni a szavazáshoz. Nagyon szigorú biztonsági beállítások (például sütik letiltása) esetén a szavazás nem megy.

"szerintetek a fia volt"

A fia volt, de nem éltek együtt (a nõvel, aki szülte).
Az apai felelõsség kései felébredése indította el az események láncát.

"e) az egészet csak vizionálta, és nem is történt meg
f) az egész egy allegória, a fiú maga az egész zsidóság"

Érdekes felvetések, R.Gézát vagy J.Lászlót kell megkérdezni, hogy voltak-e ilyen gondolataik.
9/10
bubi78 2015 jún. 29. - 02:02:30 9/10
(261/622)
'Mellesleg miért nem tudok se erre a filmre, se másra szavazni?'
Szerintem azért , mert .....

Amit a spoilerben írtál az mindent elmondott rólad.

Egy hívõ keresztény ember.
8/10
fulopz1971 2015 jún. 28. - 22:26:23 8/10
(260/622)
Borzasztó alacsony színvonalú a vita. A moderátorokat kérem, hogy töröljék az olyan felvetéseket, hogy
1. Miért a holocaustról készült a film, és nem a doni áldozatokról, a rendszerváltás veszteseirõl vagy Kató néni kötényérõl? Ez a kérdés a film szempontjából ugyanis teljesen irreleváns.
2. A zsidókhoz és a holocausthoz való viszonyulása a beíróknak szintén nem tartozik ide. Ezt vitassák meg politikai topikokban, nem vagyok rá kíváncsi.

Spoiler

Engem eleinte három dolog nagyon zavart:
1. Az, hogy homályos a háttér, és félig mindig a fõszereplõ arcát látom.
2. Az, hogy tízszer kivégezték volna a kevesebb, mint egy nap alatt Sault, ha ez valóságos lett volna.
3. Maga a fõhõs egy rém ellenszenves arc, és Rohrig film utáni megnyilvánulásai se tetszettek, amit a film megnézése elõtt láttam.

Aztán mégis egyre jobban kezdett tetszeni, és a hatása alá kerültem. Nálam tízbõl nyolc.

Mellesleg miért nem tudok se erre a filmre, se másra szavazni?

Ami érdekelne: szerintetek
a) a fia volt
b) nem volt a fia, de azt hitte, hogy az
c) nem volt a fia, nem is hitte, hogy az, de addigra megõrült, és ezért akarta eltemetni
d) nem volt a fia, nem is hitte, hogy az, de az összes áldozatot akarta megváltania temetéssel
e) az egészet csak vizionálta, és nem is történt meg
f) az egész egy allegória, a fiú maga az egész zsidóság
eIemes 2015 jún. 28. - 21:11:47
(259/622)
a kiállítási tárgyakat etetni nem szabad
9/10
bubi78 2015 jún. 28. - 19:10:55 9/10
(258/622)
A Das Boot-ot 6 Oscarra jelölték és zseniális film.
offtopic
cellasto 2015 jún. 28. - 19:02:55
(257/622)
nem igazán érdekel,mit hiszel és mit nem :)

folyton??
van 11 hozzászólásom eben a topicban...(ebbõl kb 8 a veled folytatott kérdezz-felelek)ez már tényleg folytonosság :D

teljesen igazad van..no comment :)
9/10
bubi78 2015 jún. 28. - 18:59:02 9/10
(256/622)
Látod ez az, hogy nem látod a lényeget, mert akkor Auschwitz volt a neve és nem kockás ingben mentek oda autóstoppal.

A német katonák, akik '41-ig nagyon lelkesek voltak, pedig nagyrészt már 1942-re kiábrándultak a háborúból, de nem volt mit tenniük, felesküdtek a Fuehrerre. Vannak filmek a németek szenvedéseirõl is:
Sztálingrád 1993
Vaskereszt 1977
Kutyák örökké akartok élni 1959
Das Boot 1981
Haie und kleine fische 1957
Napola 2004
A híd 1959
Bunker 2001
Ameddig a lábam bírja 2001
Egy berlini nõ 2008
Sophie Scholl 2005
eIemes 2015 jún. 28. - 18:16:31
(255/622)
"engem konkrétan a témája untat meglehetõsen"

teljesen megérteném, ha így lenne, de nem hiszek neked.
ha untatna, nem járnál ide vissza elmondani, hogy untat.
hanem sokkal inkább azzal foglalkoznál, ami érdekel.

de te mégis folyton idejársz elmondani, hogy untat stb.
ez pedig több mint árulkodó jel - foglalkoztat téged.
lehet, hogy nem pozitívan, hanem zavar, irritál, bosszant.
csak ennek a valódi oka nem kerül a felszínre.

"csak olyan topicba lehet írni,ahol pozitív véleményt formáz meg az ember?"

ó dehogy :) én például tízszer leírtam a Django unchained
topicba, hogy mekkora fostalicska az a film. merthogy pénzt
adtam ki a mozijegyre, sõt: értékes idõt fordítottam rá, ezért
jogom van tízszer leírni.

de ha azért jössz ide, hogy elmondd, mennyire unalmas számodra
idejönni és elmondani, hogy mennyire unalmas számodra a téma...
az legalábbis vicces :))
offtopic
cellasto 2015 jún. 28. - 17:32:02
(254/622)
a filmrõl nem írtam semmi rosszat tudtommal,sõt a díjazásról sem
engem konkrétan a témája untat meglehetõsen

egyébként szerinted egy fórumon csak olyan topicba lehet írni,ahol pozitív véleményt formáz meg az ember?
ez lenne a fórum lényege?

bocs ezt nem tudtam :D
eIemes 2015 jún. 28. - 16:30:59
(253/622)
fura dolog ez. engem nem zavar mások sikere.
nem tudom elképzelni azt az érzést, ami benned van.
hogy sikeres lett egy film, ami NEM a te kedvenced.

azt mondod tele van a hócipõd? mivel van tele? nem érdekel? nem kell nézni. nem kell ide járogatni.
ha rendszeresen írogatsz egy fórumra, ahol EZ A FILM lenne a középpontban, akkor bizonyára érdekel.
ha meg nem érdekel, minek írogatsz ide? nincs jobb dolgod, mint idedugni az orrodat is fanyalogni?
van olyan téma, ami számodra érdekes? azzal kell foglalkozni. nem azzal, ami számodra nem érdekes.

írtam már a viccet az szerzetesnõvérrõl, aki lihegve szalad a fõnökasszonyhoz
(bepanaszolni a papnövendékekkel helytelenkedõ novíciákat)?
offtopic
cellasto 2015 jún. 28. - 15:30:37
(252/622)
nem unod mégvezt az allergiás dumát?:)
egy holokauszt"emlékév"után simán tele lehet a púpja sokaknak a témával szerintem
eIemes 2015 jún. 28. - 15:07:18
(251/622)
nem csúsztat, így érzi.

az allergiás sem szimulál, amikor tüsszent.
offtopic
cellasto 2015 jún. 28. - 14:28:09
(250/622)
szerintem cseppet sem,sõt
8/10
giggs985 2015 jún. 28. - 14:23:34 8/10
(249/622)
Nem érzed azt, hogy egy "cseppet" csúsztatsz?
Reciprok1 2015 jún. 28. - 13:49:20
(248/622)
> Már sok volt ezekbõl a zsidópropaganda filmekbõl. Ahogy elöttem írták én is megnézném már a másik oldalt.

Tessék, a másik oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=aLKC0LbMM68
https://www.youtube.com/watch?v=S0xoyd2B2io
https://www.youtube.com/watch?v=GBK30NR8ma8
https://www.youtube.com/watch?v=kZxstzaSe5U
Shaba 2015 jún. 28. - 10:13:52
(247/622)
Te propagandának mondod, sántít, mert nem meríti ki e fogalmi kör egyik mérvadó kritériumát sem. Mármint a Soah, s ezáltal az azt témájuknak választó alkotások. Jóval inkább mérhetetlen merítési lehetõség, és lám: egy lelketlenül sivár, gépiesen monotonra vett, amúgy szimplán leírható történelmi katasztrófát milyen sokfelõl meg lehet ragadni és milyen sokrétûen fel lehet dolgozni, nézõ elé lehet tárni, sõt bele is lehet vinni, vonni õket a filmmenetbe. Ez hatmilliónyi egyéni tragédia, így tehát pont ugyanennyi kiaknázási opcióval bír. Pedig minden egyes darab ugyanazon a borzalmon alapszik.
offtopic
cellasto 2015 jún. 28. - 10:05:11
(246/622)
olvasd el plievier-sztálingrád címû könyvét

filmet pedig ne várj errõl
csak a zsidók"szenvedése"ami számít jelenleg,semmi más
eIemes 2015 jún. 28. - 09:28:49
(245/622)
1. sok film van arról, amit te másik oldalnak nevezel, valójában nem találod meg õket, mert nincs másik oldal. mindenütt emberek vannak.

2. sok film van zsidókról, amely nem kap díjat, mert szar.
8/10
JasonStatham 2015 jún. 28. - 08:36:01 8/10
(244/622)
Már sok volt ezekbõl a zsidópropaganda filmekbõl. Ahogy elöttem írták én is megnézném már a másik oldalt. De ezen kívül meglepõen pozitívan csalódtam, ha magát a film készítését kell értékelni. Örülök, hogy Cannesban 3-ból 2-t megnyert egy magyar film(dráma). Jól be lett mutatva minden, a színészi gárdával sem lehet nagy panasz, Nemes Lászlónak érdekelni fognak a filmjei. Furcsa, hogy imdb-n 10/8, port.hu-n meg csak 6.
Szerintem egy 7.5, de 8-asra kerekítem.
SpencerBarnes 2015 jún. 28. - 00:00:39
(243/622)
kitt= hitt.
És az kimaradt, hogy amíg a belét ontotta a fronton egy eszméért, addig a gyõztes oroszok
erõszakolták meg a jó esetben tizenéves lányát, és a feleségét, plusz forgatták ki mindenébõl.