Téma: Sean Bean

Kira1948 2021 febr. 12. - 13:56:44
(431/431)
Nagyon jó lenne, ha valamelyik csatorna megismételné a SHARPE sorozatot. Sajnos csak egy-két részt láttam régen, de nagyon jó volt. csak a kosztümös filmek kedvelőinek ajánlom!!!
frenchbullie 2017 ápr. 17. - 08:45:23
(430/431)
Boldog születésnapot, Mr. Bean!:-)
10/10
gladiolus 2014 ápr. 24. - 16:42:15 10/10
(429/431)
Áhhá, mostmár látom, akkor majd néha meglesem ezt a funkciót. Á nem, nincs benne ilyen rész. Összesen egy kis békával kísérletezik a kissrác, afféle gyermekcsínynek szánja, hogy egy kis békust leterhel egy nagy kõvel, ami kb. akkora, mint a béka, vagy egy kicsit nagyobb, hogy mozgásra késztesse, de a békának ez túl nagy teher, és megfullad. Nem, kutyára nem emléksezm, ha ilyen lenne benne, tudnék róla. Ezért a kis csínyért a mestere meg is bünteti, neki is követ kell cipelnie a hátán egy ideig, hogy érezze a békus kínjait. Inkább tanító jellegû film, nem brutál. :-)
frenchbullie 2014 ápr. 24. - 09:56:19
(428/431)
Szia! A Port.hu alján van a fekete sáv, mindenféle filmes info-val, olyannal is, hogy "Ma született", tök véletlenül ott szúrtam ki, hogy egyezik Bean és az én születésem napja:-)

Off Nem néztem meg az évszakos filmet, mert azt olvastam vagy hallottam, hogy elpusztítanak benne egy kutyát. És számomra ez kizárttá tette a megtekintést... Vagy rosszul vagyok értesülve, és nincs is benne ilyesmi?
10/10
gladiolus 2014 ápr. 22. - 23:10:19 10/10 Előzmény frenchbullie
(427/431)
OFF

S még valami eszembe jutott. Utoljára júliusban írtunk ide, mert mindezt egy trauma szakította meg, s el is vágta. Azóta persze sokminden történt, mint ahogyan azt mindketten tudjuk. De ami a lényeg, hogy azóta volt õsz, tél és tavasz.
Errõl pedig eszembe jutott egy filmcím: Tavasz, nyár, õsz, tél, és tavasz...ez a cím megfogott akkor, meg is néztem az illetékes filmet, nagyon különös film volt, és nagyon egyedi, Beanhez persze semmi köze, és nem is volt annyira rossz, na jó sem, de rossz sem. De a cím-az gyönyörû nem?
10/10
gladiolus 2014 ápr. 22. - 23:02:31 10/10 Előzmény frenchbullie
(426/431)
Azt szeretném kérdezni, hogyan szúrtad ki, hogy neki mikor van szülinapja? Nem lehetett egyszerû ennyi színész közül rájönni, hogy neki mikor van, és akkor az egyezik a Tiéddel.
Szóval ez hogy történt? És akkor most hány éves is? Ha 59-es, akkor 54 ugye? Na a matekot inkább hagyjuk...:-)
Szerinted õ tudja, hány éves? :-)
Kinézed belõle?
Meg kéne tudnom, van e olyan egyén, aki 09.30-as.
frenchbullie 2014 ápr. 17. - 06:04:58
(425/431)
Happy birthday!:-)
molp64 2014 jan. 05. - 00:13:00 Előzmény gladiolus
(424/431)
Örülök a listának (linknek), de mit keres Jack Lemmon a 231. helyen?? Azt sem hiszem, hogy Steve Martin jobb lenne, mint Ciarán Hinds, Roy Scheider vagy Jon Voight. Még, akkor sem, ha ízlések és pofonok...
frenchbullie 2013 júl. 22. - 20:43:33
(423/431)
Ez egy Tom és Thomas-os kép, ha minden igaz. Bean a kedvesebbik arcát mutatja itt is.
10/10
gladiolus 2013 júl. 22. - 12:44:14 10/10 Előzmény frenchbullie
(422/431)
Örülök, hogy neked volt idõd, kedved lefordítani valamennyit az életrajzából, azért vannak benne dolgok, amiket én is most olvastam elõször.
Elküdöm majd priviben az oldalnak a címét, amin megvan magyarul az életrajza, csak múltkor innen gondosan kimoderálták, ezért kellett neked szegénynek ennyit fordítanod. :)

"A Sharpe-ban volt egy jelenet, mikor Dorada márkinõvel galoppoztak lefelé egy dombról, és a sekély pataknál ledobták õket a lovak, de a szívtelen direktor nem sajnálta õket, a jelenet benn maradt a filmben. "-Aha, emlékszem erre a részre, mert iszonyú nagyot taknyoltak, de azt hittem, szándékos volt. Ez az esés olyan volt, hogy meg is lehtetett volna benne sérülni, és egyszerre estek, koppra, másodpercnyi pontossággal. Így viszont élethûbb a jelenet, gondolom, Dirit ez motiválta a bennehagyásnál..:)

"A Lady Chatterley forgatásakor aggódott amiatt, hogy meztelenül kell szaladozni a kertben, és mi lesz, ha meglátják. A rendezõ megnyugtatta, hogy 10 láb magas fal veszi körül õket. Csak arra nem számoltak, hogy arra jár egy tömött double-decker, emeletes busz:-)"
Hát így jár az, aki meztelenkedõs jeleneteket vállal. Pedig a fû hála az égnek mindent eltakart, de ezek szerint mégis akadtak, akik röhöghettek egyet.

"Melanie Hillt Abigail Cruttenden váltotta, aki a Sharpe-ban Bean szeretõje majd felesége volt, és feltûnt az Anna Kareninában is." Õt a minisorozatos Anna Kareninában láttam, 2000-ben, õ volt az a kissé feslett erkölcsû grófné, aki a kezdetekkor megszervezte Anna és Vronszkij között a talákozást, mert nem akarta, hogy egy ilyen fiatal nõ öregek között senyvedjen. Még talán az a széria volt a másik legjobb filmverzió, legalábbis Vronszkijt ott is megfelelõ ember alakította.

A Tom és Thomast sem sikerült még leszednem sehonnan, érdekes lehet. De ha két percig szerepel benne, akkor nem nagyon érdekes.

A Barry nevû remekbe szabott alkotásról semmit nem tudok.

Azt hiszem, ez a lista nagyon szubjektív alapokon készülhetett a 250 legjobb színészrõl, mert igencsak vannak elõl olyanok, akiknek csak hátul volna szabad lennie, vagy még ott sem.

És igen, amikor elõször néztem a listát, meglepõdtem, mert Valaki annyira hiányzott onnan, de ha ez csak az elmúlt 40 évet takarja, akkor, és csakis abban az esetben rendben van. Mert minél több filmet nézek attól a Bizonyostól, annál inkább látom-és most érzem, hogy ezt mindenféle elfogultság nélkül mondhatom-hogy mennyire nagyon tehetséges. Tud sírni, nevetni, veszekedni, táncolni, komédiázni, drámázni, tudja magát úgy hülyének tetetni, és részegnek, hogy elhiszed, hogy az, mindent tud, és mindenben annyira spontán és természetes módon jó, és errõl eddig nem tudtam. De naprókl napra kedvesebb a lelkemnek, bármit csinál is..:)

Ez a kép már mindjárt jobban fest Bean atyai nevelési szokásairól.Ez a legkisebb sarj, Evie Natasha. Jópofi. :)
frenchbullie 2013 júl. 21. - 15:20:41
(421/431)
Elég érdekes ez a lista, szerinted nem? Nem hiszem, hogy pl. Jack Black (a 225. helyen), jobb színész lenne, mint Bean. De az is érdekes, hogy a Transformers-es srác beelõzött Peter Ustinovnak, illetve Pitt és Cruise Nortonnak meg Gary Oldman-nak. És Jack Nicholson elsõ helyét is vitatnám...

Oldman milyen kis vonzó vámpírka volt a Draculában:-)

Ha nem az elmúlt negyven évre vonatkozna ez a 250-es lista, igenis lenne ötletem arra, kit kellene mindenképpen szerepeltetni rajta, nagyon nagyon elõkelõ helyen:-)
frenchbullie 2013 júl. 21. - 15:07:26 Előzmény gladiolus
(420/431)
Legyõztem magam, vagyis a lustaságomat, és tovább folytattam a cikket. (De most már nem olyan részletesen, mert jópár bekezdés a filmjeirõl, vagyis a filmjei tartalmáról szól, azokkal meg úgyis tisztában vagyunk.:-))

Van egy Lorraine nevû húga. Már gyerekkorában is hirtelen haragú volt, unokatesójával papírfigurákat csináltak, kuzin nem adta oda az ollót, erre mérgében Bean betört egy útba esõ üvegajtót, vihették orvoshoz, ahol összestoppolták a lábát, amibe beleállt egy szilánk. Késõbb viccesen cápatámadásként magyarázta a megmaradt heget. (De ezt Te is mesélted, úgy emlékszem.)
A baleset miatt egy ideig nehezen járt, pedig a foci a szenvedélye. Ezért van a bal vállán a 100% Blade tetkó, ez a Sheffield United beceneve.
Volt egy Union nevû banda, amellyel mindenféle balhékba belefolyt, egyszer hívatlanul akart bemenni egy party-ra, kihívták a rendõrséget. Az apja elég eredményesen bokszolt a seregben, Bean is megpróbálkozott vele, a sör helyett shake-eket ivott:-)
Járt a Rotherhem College of Arts and Technology nevû suliba, onnan átment a Granville College-be egy kis idõre... Ugyanis 1 nap után feladta, ebédidõben távozott. 1979 szeptemberében visszament a Rotherhem College dráma tagozatára, talált valamit, ami lekötötte, a focin kívül. A család csak egy újabb hóbortnak tartotta, a haverjai viccelõdtek rajta, de nem törõdött vele. 1981-ben felvették a RADA-ra (Royal Academy of Dramatic Art), ekkoriban vette el fodrászként dolgozó barátnõjét, Debrát is, (aki az elsõ nõ volt az életében).
1983-ban színpadi szerepeket kapott, Tybalt volt a Rómeó és Júliában, szerepelt A szentivánéji álomban, sõt még egy alkoholmentes(!) sörreklámban is:-)
Következett a Caravaggio, melyben Ranuccio-t alakította. Idõközben megromlott a házassága Debrával, Melanie Hill-t vette el, két gyermekük született, Lorna és Molly.
Szerepelt a Viharos hétfõben, egyszeriben nagyon elfoglalt lett, játszott a Scarlettben, a 15. utcában, a Fekete szépségben, a Lornában, a Clarissában, A rétben, a Férfias játékokban. Ebben a filmben szerezte a heget a bal szeme fölé, mikor az utolsó jelenetben Harrison Ford eltalálta egy hajóhoroggal. Nyolc öltéssel varrták össze a sebet.
A Lady Chatterley forgatásakor aggódott amiatt, hogy meztelenül kell szaladozni a kertben, és mi lesz, ha meglátják. A rendezõ megnyugtatta, hogy 10 láb magas fal veszi körül õket. Csak arra nem számoltak, hogy arra jár egy tömött double-decker, emeletes busz:-)
A Sharpe-ban volt egy jelenet, mikor Dorada márkinõvel galoppoztak lefelé egy dombról, és a sekély pataknál ledobták õket a lovak, de a szívtelen direktor nem sajnálta õket, a jelenet benn maradt a filmben.
Eljátszotta 006-ot, Alec Trevelyant a Goldeneye-ban, szerepelt a Ha eljön a szombatban, majd Vronszkij gróf volt az Anna Karenina remake-jében, a Ronin-ban pedig szabadúszó zsoldos.
Közben a magánélete zûrösen alakult, Melanie Hill ment, Abigail Crutterden váltotta, aki a Sharpe-ban Bean szeretõje majd felesége volt, és feltûnt az Anna Kareninában is. Született egy lányuk, Evie Natasha, de 2000-ben ez a kapcsolat is zsákutcába jutott.
A Ne szólj száj, és a Gyûrûk ura után jött a Tom és Thomas. Ebben a misztikusnak ható történetben, Bean-nek van egy kisfia, a kisfiúnak pedig egy képzeletbeli barátja. Bean úgy véli a gyerek így dolgozza fel az anyja halálát, de kiderül, hogy a barát valóságos, egy ikertestvér, aki gyermekotthonban dekkol.
Szerepelt az Equilibriumban, a VIII. Henrikben, a Trójában, a Nemzet aranyában, és õ volt a hangja Darknak a gonosz oroszlánnak, egy Pride címû animációs TV mesében.
Játszott a Barry címû remekbe szabott angol produkcióban, Rachel Weisz partnereként. Weisz alakítja James Miranda Barry-t, az elsõ doktornõt. Férfinak maszkírozva.
Bean-nek a jobb vállára is került egy tetoválás, Elvish, bizonyítván, hogy a Gyûrû szövetségének hivatalos tagja.
Így lett ebbõl az elszánt fickóból elbûvölõ, ambiciózus színész.

Kábé ennyi.
Off A Mighty Bean-rõl, nekem a Mighty Quinn jutott eszembe, Denzel Washington-nal. Mindig elfelejtem, ki a gyilkos a filmben, és miért gyilkos az illetõ, de a zenét meg Denzelt nagyon bírom. Bár most csalódtam Washington-ban, olvastam, hogy félrekavart, a neje pedig New York-ig futott bánatában.
http://www.youtube.com/watch?v=TFhBWFIyoEg
10/10
gladiolus 2013 júl. 20. - 19:29:49 10/10 Előzmény frenchbullie
(419/431)
Ezeket arról az oldalról fordítottad? De ügyi vagy, vannak azért benne új információk. A legkeresettebb narrátor hol érvényesül, nem tudom. Egyébként az Oroszlánbecsület c. rajzfilmben tudom, hogy rajzfilmfigurát szinkronizált, az idb oldalon vannak gondolom felsorolva jobban ezen szinkron remekei. Ez az oldal itt elég hiányos, mármint ami a felsorolt szerepeket illeti. Nincs felsorolva egy csomó film, pl, a Scarlett minisorozat, a Szerencs zsoldosai, az Accused, az Essex Boys, a Különösen veszélyes, és a Faceless. Érdekes, ott is csak egy narrációs tevékenységrõl számolnak be. Valószínûleg az embereket a saját oldalukon erõteljesebben fényezik, mint máshol. Nem?
Van aki szerint alulértékelik õt Hollyban, pedig azért a nagy költségvetésû szerepeket sorban megkapta, igaz, hogy ezeknek az értéke az én szemben jócskán alacsonyabb rendû, mint a filmdrámáké, amikben láttam.
De van egy imdb összeállítás a 250 legjobb színészrõl, és ott a vége felé azért benne foglaltatik õ is, méghozzá a 227. helyen.

http://www.imdb.com/list/v58pud2k-f8/?start=201&view=detail&sort=listorian:asc

Nem rossz hely az, nem rossz. Világviszonylatban. Mondhatjuk úgy is, hogy elérte, amit egy kis hegesztõmûhelybõl elindulva el lehet érni. De azt hiszem, sokat köszönhet a küllemének. Holly-ban az elsõfokon fontos tényezõ, azt hiszem, és akinek ez megvan, és még tehetség, és pozitív személyiség is megadatik, na meg esetleg még snájdig ángol is az illetõ, akkor jók a kilátások. :)

A keleti blokkból igencsak nehéz lenne odavergõdni, kell hozzá egy Gojko Miticnek lenni. Amikor kicsi voltam, azt hittem ,ilyen szépek az indiánok, és akkor anyukám felvilágosított, hogy kislányom, az egy Jugoszláv színész. S ezzel álmaimat tiporta szét. :)
frenchbullie 2013 júl. 20. - 19:29:11 Előzmény gladiolus
(418/431)
Bizonyára meglett korom az oka, de ezt az öltözködési stílust, amit Bean lánya követ, nem bírom tetszetõsnek sem nõiesnek nevezni. Ez a "kivillan a poci a nadrág és a póló között, nadrágból meg a tanga látszik ki", ez nálam a rémes kategória. Lehet, hogy Bean-nek is, és azért néz ilyen morcosan? Nos, arckifejezésüket tekintve, avatatlan szemlélõ számára is egyértelmû, hogy apa meg az õ kicsi lánykája látható a képen:-)
frenchbullie 2013 júl. 20. - 15:06:26 Előzmény gladiolus
(417/431)
Köszi. Belenéztem ebbe a "Rátarti Bean" biográfiába, de az az igazság, hogy két bekezdés után alábbhagyott bennem a fanatizmus lángolása, mert kimondottan költõi a cikk, de igazán új dolgokról nem esik szó, úgy látom. (Ráadásul - bevallom -, egy-két szó zavarba ejtett, nem tökéletes angolságom folytán, pedig gyakorlásnak nem rossz:-)

"Az egyik legkülönösebb és legzavarbaejtõbb dolog, amit tehetünk, hogy megállunk, és elgondolkozunk azon,hogy értünk el oda, ahol vagyunk. Milyen messzire jutott az életünk attól, amire számítottunk, és attól, amit vártunk magunktól. Képzeljük el, mi kellett ehhez Sean Bean-nek... Hogy csinálta ez az összezavarodott sheffield-i hegesztõmunkás, a futball lelátók tetovált fenegyereke, hogy a világ egyik legkeresettebb narrátora (?), a kosztümös filmek elszánt hõse, sõt - az Isten szerelmére -, James Bond legagyafúrtabb ellenfele lett? Bizonyára meglepte, és meglepi mindez õt és a családját is.
Mindeközben Peter Jackson Gyûrûk ura trilógiájának nemes harcosaként, Boromir szerepében, õ az egyik legnagyobb ma élõ filmsztár.

Shaun Mark Bean 1959. április 17.én született Sheffield-ben. Apja Brian, acélhegesztõként dolgozott saját vállalkozásában, anyja Rita titkárnõ volt, így a családot nem lehetett különösebben szegénynek tartani."

De Neked hátha nagyobb kitartásod lesz, mint nekem:-)
10/10
gladiolus 2013 júl. 19. - 13:14:11 10/10
(416/431)
Hát van itt egy oldal, még nem volt érkezésem lefodítani. de itt sokminden találtatik. Ennyire nem vagyok fanatikus.

http://www.themightybean.com/seansbiography.htm

A starity.hu-n is vezet róla egy csaj egy oldalt.

Annyit tudok az apjáról, hogy egy hegesztõüzeme volt Sheffieldben, és hogy volt elég sok mancsó, de ennek ellenére az öreg és a felesége egy kis kétszobás házban lakott, és lakik mindmáig. De volt otthon Roys Roys, amivel gyerekkorában furikázhatott. Aztán amikor általános iskolában már bandája volt, és a szomszédos bandákkal bandaharcok folytak, akkor sokszor a zsaruknak kellett beavatkozni, de teljesen sosem fajultak el a dolgok.És a saját bandáját õ vezette, gondolom, már akkor is sok volt az energiája. :)
Az öreg megunta a durva és különc dolgokat, és boxolni küldte, hogy ott vezesse le a fölös energiákat. De ezt is pár év múlva abbahagyta, mert már 16 évesen ivott és dohányzott, és csak a mûvészetek meg a futball érdekelte. Aztán dolgozott az apja hegesztõüzemében, de többre vágyott. Hogy az apja valójában milyen kemény lehetett, és hogyan bánt vele, azt csak az életrajzi könyvébõl lehet megtudni, van neki egy, de azért nem mélyedtem bele, mert csak 2002-ig tart a könyv, és abból jelen napokról semmit sem tudni.
Hát ez a kép nem igazán békés itt, a lányával. Sok itt a lázadás, és az elfojtott indulat, nem? A lánya öltözéke ugyanazt a különcködést sugallja, amit õ is csinált fiatalon. Azért akármilyen messze is jutott, egy kicsit lehetne intelligensebb is. Nem tudom, azt látom, hogy nem intellektüel szülõk nevelték fel. Itt most ezen a képen ezt látom. Hogy munkás családból származik, de ezt most nem rossz értelemben értem, én tisztelem, szeretem, becsülöm a munkásokat, jobban is, mint a bájgúnár értelmiséget,de itt most ez az arckifejezés egyszerûen bunkó.
frenchbullie 2013 júl. 19. - 12:41:46
(415/431)
Igen. Ez a kép nem egy filmforgatáson készült, hanem rajongók gyûrûjében(?), ha jól látom.

Még az is eszembe jutott Bean vadsága kapcsán, hogy vajon otthon milyen példát látott az apjától? Mert úgy vettem észre, ez is nagyban befolyásolja a férfinem felnõttkori viselkedését.
10/10
gladiolus 2013 júl. 19. - 11:34:57 10/10
(414/431)
A természetében lehet a durva nézés csírája, igazad van. Mert már a Caravaggioban is megvolt, és az a házasságai kezdetét jelentik, amikor még nem annyira csalódhatott. Azt viszont megfigyeltem, hogy utoljára 2000-ben vált el, és onnantól kezdve nemigen láttam romantikus szerepben, nincs olyan filmje. Magányos hõsök, katonai filmek, durva pszichopaták-nincs romantikus szerep azóta. A két utolsó Sharpe-ban is már teljesen beszüntette a karakter romantikus vonulatát, persze valószínûleg az író írta így meg, de õ bólintott rá, mit vállal el. És ez valószínûleg nem véletlen.Talán egy romantikus szerepet vállat be, a Far North-ot.
És durvább, vadabb lett színészi munkája során is a filmekben, mint korábban, amikor még nagyobb lelki béke tükrözõdött az arcán. Én azt gondolom, egy színészen is meglátszik, ha valami drasztikus változás van a magánéletében, és ha boldogtalan, vagy beteg. Brett is beleöregedett a Holmes-szerepekbe, és látszott a vége felé, hogy már nincs jól, hiszen õ kihalt abból a szerepbõl. Az elején még élt a felesége, fiatalabb is volt, és láthatóan tele volt élettel késõbbi önmagához képest.

Melors korábbi kapcsolatát egy helyen részletesen ecsetelik, és valami olyat olvastam, hogy a nõ szokatlanul durva és agresszív volt az ágyban, olyan uralkodó típus, amivel szétszaggatta a férfi önbecsülését és minden romantikát kiölt belõle.

Derék Walesi férfiúnk indulhatna némi eséllyel, nagyon szakszerû meglátás. :)
Mert neki tényleg kedves arca van. Egyetlen egy ponton van a különbség, amikor õ nevet, akkor tényleg nevet, és boldogan.
A nézése is hatolhat lélekig, igen. De neki nincs ott a bújkáló szomorúság, ami megfoghatatlanná teszi a varázst. Egyébként képzeld, láttam abban a bizonyos színes vígjátékban, hogy a tulipánosnak kék a szeme, csak a sok fekete fehérben ez nem látszik jól.

Ezt a bújkáló szomorú tekintetet látom Joan Fontain szemében is, õt is azért szeretem annyira. Õk ketten nagyon fennkölt emberek lehettek, lehetnek, a lelkükbõl jön. :) Azt hiszem, ha lenne varázsujjam, õket boronálnám össze, gyönyörû pár lenne belõlük.

Ez a kép mintha kedvesebb lenne az átlagnál.
frenchbullie 2013 júl. 19. - 08:14:57
(413/431)
Igen. Tartok tõle, hogy Bean még barna kontaktlencsével sem tudná produkálni azt a bizonyos kedves, lélekig hatoló "nézést"... Talán csak kedvelt wales-ink indulhatna eséllyel.

De az igazsághoz hozzátartozik, hogy Bean-t nem is a romantikus pillantásáért kedveljük, igaz? Hanem, mert olyan jó rossz kisfiú:-)

Off Most viszont elpályázok házitündérkedni, mielõtt az én férfiemberem hazaér, mert az õ barna szeme pedig minden bizonnyal kopogni fog az éhségtõl:-)
offtopic
frenchbullie 2013 júl. 19. - 08:00:09
(412/431)
A Chatterley regényben van az a rész, mikor Mellors a korábbi kapcsolatairól mesél Connie-nak. Akkor mondja, hogy Bertha, az exe nem vetette meg a durva bánásmódot. És lehet, hogy ez rögzült benne annyira, hogy már nem is tudott másképp viselkedni a nõkkel...
Ez magyarázat lehet a vadõr viselkedésére, hogy Bean miért ilyen kemény és vad? Arra tippelnék, hogy bujkál ilyesmi a természetében, számára ez a férfias attitûd. Vagy a négy házasság tette, csalódott a nõkben, összeakadt valaki Bertha-félével a való életben? A gyerekekkel pedig azért gyengéd, mert egy igazi férfiembernek gyámolítania kell a kisebbeket? Ezt csak akkor tudnánk kideríteni, ha megejtenénk azt az angliai, gáncsolásos teázást:-) Valahol Észak-London táján...

Nagyon szeretem a Sherlock Holmes meséket. Jeremy Brett olyan Holmes-nak, mint Suchet Poirot-nak.
10/10
gladiolus 2013 júl. 18. - 21:57:40 10/10
(411/431)
A lényeg az, hogy azt a kedves, borongós, emelkedett és gyengéd tekintetet, ami valaki másnak van, azt Bean-nél hiába keresem, mert neki ilyen nincs. Még akkor sem, ha mosolyog. A mosolya is durvább, mint azé a valaki másé. Te úgyis tudod, ki az, másnak meg nem kell tudnia. :)
10/10
gladiolus 2013 júl. 18. - 21:52:54 10/10
(410/431)
Miért nem tud ez gyengéden nézni? Itt is olyan, mint egy kis dúvad.Viszont amikor viszi le a lépcsõn Annát, az szép, és nagyon gyengéd. Életében talán egyszer megengedte magának. Azt sem igen mondta ki a szerepeiben a nõknek, hogy szereti õket. Ezen most el kell gondolkodnom. A Chatterleyben egyszer a végén, és a Rétben, és az Eljön a szombatban, máshol azt hiszem sehol nem mondta ki. Ha visszagondolok a Chatterley-re, ott is elég sokszor azt láttam, hogy rángatta a nõt, és talán egyszer volt igazán gyengéd, és rángatásmentes, amikor a nõ elment a kunyhóba, és ott töltötte az éjszakát. A gyerekeknek viszont mondott sweethart-ot, van egy filmje, amihez nincs felirat, a Fool's Gold: The Story of the Brink's-Mat Robbery-itt mondta a kislányának, hogy sweetheart=édesem. A kislánnyal teljesen másként bánt, mint a felnõtt nõkkel, attól a kislánytól teljesen el volt ájulva.

Na mindegy. Vadorzó szép férfiú is kell a filmekbe, ezzel a távolságtartásával még talán növelni is képes az ingerküszöböt, nem? Na ez már filozófia. Esti mese, gyerekeknek.
10/10
gladiolus 2013 júl. 18. - 21:36:50 10/10
(409/431)
Hát látod, én ezt nem tudtam volna ilyen precízen megfogalmazni, mert a két színes ruhára ezek szerint nem emlékeztem. Az egész koncepció jónak tûnik, amit mondtál, és teljesen illenek a színek az általad felvázolt eseményekhez. Az biztos, hogy egy elõkelõ, elegáns nõnek a felsõ tízezerbõl nem volt ildomos a harsány színek viselése. Igazándiból én sem szeretem, ha kettõnél több szín van rajtam, és az egyik ruhadarabnak feltétlenül mintátlannak kell lennie, kétféle minta elõ sem fordulhat. És nem szeretem a fodrokat, meg a masnikat, irtózom tõlük.Valószínûleg az elõkelõeknél is csak a minta nélküli pasztel színek jöhettek szóba, bár rémlik, hogy mintásat azért viseltek, Kitty biztosan, de a lovin Anna is mintásban volt, és tényleg találó a My fair lóverseny párhuzam, nekem is motoszkált a fejemben a felismerés, csak nem tört felszínre.
Tényleg, errõl jut eszembe, szereted Jeremy Brettet? Mert a Sherlock Holmes-on kívül szerepelt a My fair Ladyben, egészen más karakterben. Mekkora átalakulásra képes, jó színész volt szegény.

Egyébként Kareninában nekem Kitty viselkedése értelmetlen, és visszatetszõ.Nem rendes dolog az, hogy amikor Bean még udvarolt neki, észre sem vette, és kikosarazta Levint, utána meg, amikor Bean koptatta, akkor hozzámegy Levinhez? Én ezt nem tartom normálisnak. Ez egy megalkuvás, nem? Egy összetört lelkû és önbizalmú nõ megalkuvása, aki akkorát csalódott, hogy beérte egy olyan férfival, akit valószínû sosem fog szeretni. Nem kéne, hogy egy kapcsolatban legalább az elején meglegyen a szenvedély? Mert hogy ebbõl hiányzott már az elején is, az bizto., De lehet, hogy az egész az én rögeszmém.
A Silent Hilleknek az elejét és a végét érdemes megnézni, mert ott játszik Bean, a többinek nincs semmi értelme, de azok a részek kedvesek.

Rutger Hauert eddig a Fantom éjszakájában és a Sólyomasszonyban láttam, nem volt rossz egyikben sem.Van valami ebben a hûvös, kék szemû, északi pszichopata feelingben, igen. Mert egy kedves, meleg tekintetû embert, egy Willbeforc-t, nehéz lenne elképzelni ilyennek, a mosolygós szemével. Hauer nagyon jól játszotta a terroristát a fantomban, és szép is volt, életében egyszer. :)

Neal McDonoughnak sem kell sokat küszködnie, hogy unszimpatikusnak tûnjön, az biztos. :)

Ez a kép azon ritka bizonyítékok egyike, amely azt mutatja, hogy talán Bean is képes elmélyült, felnõtt, gyengéd érzésekre. Nem gyakori. A vad ábrázat és az éles tekintet gyakoribb nála, pedig kár, mert ez jobb lenne.
frenchbullie 2013 júl. 18. - 19:51:17 Előzmény gladiolus
(408/431)
Tényleg, ez a Ridd gyerek hogy felfújta magát a levelek miatt is, pedig Lorna teljesen ártatlan volt az ügyben. Ostoba férfibüszkeségnek tartottam a viselkedését, érdekelt volna, vajon mit tesz, ha Lorna nem megy utána, haha... Falba verte volna azt a bongyor fejét?

A másik stoppos filmben Rutger Hauer nem vigyorog olyan gonoszul õrülten, mint Bean, inkább csak néz, azokkal a hidegkék holland szemeivel. Érdekesnek találtam, hogy a szintén kék szemû, szõke hajú Neal McDonough most a jó szerepében tündökölt rendõrhadnagyként, mert általában õt is tébolyult figuraként szoktam látni. Mintha a filmesek azt hinnék, hogy a jégkék szem, világosszõke haj eleve predesztinál a negatív szerepre. Vagy csak nekem tûnik így?

A Silent Hill elsõ részétõl annyira féltem, vagyis inkább iszonyodtam, hogy egyszerûen bezárult az agyam, és kiestek részek, pedig érdekelt. A második rész viszont szimplán gusztustalan, azért nem ment. Lehet, hogy szelektíven kéne végignéznem, csak Beanre koncentrálva?:-)

Visszanéztem az Anna Karenina egy-két jelenetét. Anna tényleg feketét és fehéret viselt zömében. Szinte minden, a férjével közös jelenetben fekete ruhát hordott. Talán illembõl, hogy hozzá "öregítse" magát?
Fehéret az operában. Azért, hogy kitûnjön a férje és a satrafa közül a tisztaságával, szépségével? (Aztán persze az álszent hölgyemény, aki Vronszkij mellett ült a páholyban, belesegített, hogy ne legyen így. Annyira haragudtam rá, direkt összehozta Vronszkijt és Annát, aztán mikor beütött a baj, közölte, hogy gondolnia kell a háza jó hírére, Annának színét sem akarja látni. Undok nõci, bezzeg a cselszövés az ment neki... Abban a házban csak a kiskutya volt aranyos, az öregmama kezében:-)
A lovasversenyen viselt fekete-fehér összeállításról a My fair lady derby-s képe ugrott be.
Kétszer láttam színes ruhában Annát, ezekhez a színekhez is próbáltam elméletet gyártani. Tehát, mikor hazatért a rokonlátogatásból és megölelgette a kisfiát, zöldeskékben volt, mintha a felszabadultságát jelképezné. Amikor pedig, a film vége felé, Vronszkij készülõdött, valami meghívásnak eleget tenni, Annát pedig otthon hagyta, akkor Anna bordós, lilás ruhát viselt. Amit a kitaszítottság jeleként értelmeztem. Olvastam valahol, (a Scarlett-ben???,) hogy a úrhölgyek haragudtak az ilyen élénk ruhára -, fuksziának hívták talán -, mondván, hogy ilyen színt csak erkölcstelen nõk viselnek.
Ilyesmire gondoltál, mikor felvetetted a színek kérdését? Vagy én kombináltam túl a dolgot?
10/10
gladiolus 2013 júl. 18. - 12:33:19 10/10
(407/431)
Igen, egyetértek, Percy Jackson kalandjait nem nekem találták ki, olyan keveset szerepel benne, hogy ezért még sosem volt lelki erõm végignézni.Ebbõl most csináltak egy második részt, augusztustól lesz azt hiszem elérhetõ,majd megnézem, mennyire hangsúlyos Zeusz szerepe a 2. részben, és aszerint döntök.

Én Lornában akkor is tápláltam némi ellenérzést John Ridd iránt, amikor hosszú kihagyás után találkoztak Lorna kastélyában, és olyan kicsinyhitûen kiállhatatlan volt a srác, a lány törleszkedett volna, õ meg elkezdte magázni, távolabb lépett, és még csak fáradtságot sem nagyon vett, hogy tisztázza a dolgokat.Pedig Lorna szokatlanul szépen beszélt vele, annak ellenére, hogy õ is meg volt bántva. Nem tudom, persze, vannak illemszabályok, de amikor az igazival állok szemben, és nem kaptam tõle levelet, legalább egyszer rákérdeznék, miért. Már csak azért is meg kellett volna, hogy tegye ezt, mert végül is õ a férfi. Egy kicsit erõltetettnek találtam, hogy ha a lány nem szalad utána sírva, akkor egyszerûen elment volna. Ez tényleg "parasztos-mármint földmûves" viselkedés.

Az országút fantom egy drasztikus történet, és én is megmosolyogtam, hogy Bean esetében már másodszor fordul elõ a széttépés. Ennyire megtetszett volna ez neki? :) Abban a filmben az érdekes kis elmebeteg mosolygásain kívül az tetszett még, amikor a végén megkérdezte a lánytól, hogy ugye milyen remek érzés gyilkosnak lenni, milyen csodálatos érzés, hogy nem marad ellenfél, mert mindenkit elpusztított?

És a lány, akinek szerintem addigra már teljes mértékben kiégett a lelke, annyit mond, hogy "nem érzek semmit". És aztán egy jól irányzott mozdulat, és puff. A befejezést indokoltnak éreztem, ebben az esetben.A Rutger Hauer féle elõzményt nem láttam, de sokak szerint az sokkal jobb. Rutger Hauer a Fantom az éjszakában c. filmben volt feltûnõen kellemes.

Lassan lezongorázzuk az összes filmjét, úgy tûnik. Azt hiszem, ami még kimaradt, és talán érdemes megnézni, az Accused, a Nemzet aranya, és esetleg a Cleanskin. A Cash szerintem lehangoló, mert nagyon unszimpatikus személyiséget játszik, és nagyon elcseszték a frizuráját végig a filmben. A Silent Hillekben csak a magánéleti szál szép, a többi gusztustalan, bár az elsõ részben még láttam valami koncepciót. Az a szomorú az elsõ részben, ha esetleg nem nézed meg, hogy a csaj a kislánnyal visszatér Silent Hillbõl, és mindhárman ugyanabban az idõpontban vannak otthon a lakásban, de nem látják egymást, mert sajnos másik dimenzióba történik a visszatérés. Bean ott fekszik a kanapén, és alszik, a felesége ott ül mellette, de nem látják egymást, csak éreznek valamit.Ezt a koncepciót használják ki a filmben, hogy a dimenziókat és a családot újra egyesítsék.

És hát megmaradt még Sharpe, hát, az megér egy misét. :)

Apropó, jut eszembe, mivel szereted a drámákat. Van még egy filmje, a Far North, annak van mondanivalója, elég kemény történet, de nõknek való. Nem tudom, megtalálod a szinkronnal, de felirattal biztosan leszedhetõ, és élvezhetõ.Fent játszódik a fagyos északon, két eszkimó nõ van benne, anya és lánya, valamint Bean, és a nagy, hideg, zord vidék, meg néhány mellékszereplõ. Hogy mindez hová fajul, azt érdemes megnézni. :)

Feltûnt neked, hogy Anna Karenina állandóan fekete, vagy fehér ruhát hord? És nem hord semmit, ami színes. Ennek lehet valami koncepciója szerinted? A tragikus eseményeket vetítheti elõ?
frenchbullie 2013 júl. 18. - 09:38:55
(406/431)
Tegnap este megnéztem a Lorna Doone második felét. Spoiler Mivel romantikus történet, tiszta szívbõl örültem a happy endnek, akármennyire klisészerû befejezés is a "jók boldogan élnek, a gonosz elnyeri méltó büntetését". Egyetlen alkalommal tápláltam némi ellenérzést John Ridd iránt, mikor odavágta Lorná-nak, hogy "Hagyj békén!". Ez a második rész elején volt, mikor Lorna megakadályozta a vérontást, John érdekében. Értem én, hogy elkapta a hév a fiút, de akkor is... Lorna végig olyan kis bájos, szeretetreméltó jelenség volt. (Mialatt néztem a filmet, egyfolytában azon agyaltam, honnan ismerõs az a nõ, aki John anyját játszotta. Aztán rájöttem, õ Mrs. Allerton a David Suchet-s Halál a Níluson-ban.)

Elnéztem, milyen kidolgozott hasizmokkal rendelkezõ páncélt adtak Bean-re, mikor a Villámtolvaj-ban rászabták Zeusz szerepét. De azt hiszem, ezt a filmet meghagyom a gyereknek, az alapján a pár perc alapján, amit láttam belõle, látványos fantasy-mese-akció mix lehet.
Ezen a héten, torna közben, több részletben végignéztem az Országúti ámokfutó-t. Ebben a filmben is eléggé le volt fogyva a hitelesen eljátszott, õrült gyilkos-szerep kedvéért, úgy vettem észre. Elég szikárnak tûnt, az arca beesett volt. Szerinted nem? Csúcsot futott a nagyon nagyon elvetemülten vigyorgás terén:-) Spoiler A kamionos, kikötözéses jelenet kapcsán felmerült bennem, hogy ez a film talán a Rutger Hauer-es történet remake-je. Aztán pedig az, hogy néhány évvel késõbb Bean "saját bõrén is megtapasztalhatta", milyen utálatos, ez a széttépéses halálnem...
10/10
gladiolus 2013 júl. 17. - 14:02:09 10/10 Előzmény frenchbullie
(405/431)
Jól van, kis adagokban is szép film ez a 2000-es Lorna. Coyle tipikus esete annak, aki nem szép, de annyira kedves, és annyira minden erény birtokában van, hogy úgy láttam, partnernõje sem volt iránta közönyös, aranyosak voltak együtt, összeillettek, a lányka is elég sokrétû mimikát használt. És neki passzolt ez a László Zsolt féle szinkron, habár nem mindig kedvelem, de most nem zavart.
Harry Connick valóban nagyon összetett figura, inkább a pszichopata vonalat érzem erõsnek, ha ránézek az arcára, akár mosolyog, akár nem, nem szeretnék vele este összefutni egy sikátorban. :)
A fonott haj számomra is talány.Talán ezzel akarták kifejezni a törvényen kívüliséget, mert az ilyen perifériára szakadó, társadalmi szempontból deviáns elemek most is elkülönülnek megjelenésükben a társadalomtól, és talán ezt így akarták kifejezni, hogy õk a kemény rosszfiúk. Sean hosszú hajacskája nem fejezte ki ezt a koncepciót, õ akár szép szõke herceget is játszhatott volna akár, ha ez lett volna a feladata. Ha gyermeteg akarok lenni, valahogy így képzelem el azt bizonyos szõke herceget a mesékben, akitõl a nõk elalélnak, mint õ itt Lornában, a kis muskétás ruhácskájában.
Egyébként teljesen egyre jár az agyunk, én is hõbölögtem, hogyhogy nem figyeltek az idõ múlására Carver esetében, legalább 10 év biztosan eltelt, illett volna kicsit megderesíteni legalább a halántékát, teljesen igaz.Sean tíz év múlva inkább fiatalabbnak tûnt, mert korábban hordta a tekla fülbevalót, és az nagyon öregítette. :)
A Halálos küldetésben elõforduló kínzásokat jobb, hogy nem láttad, mert szerintem felfordult volna a gyomrod. Nem is érdemes belemenni, huh.De túlélte, ez volt az egyetlen feloldozás.
A legendás zöld szemek, igen, megtaláltam azt a jelenetet, ilyen hangsúlyosan még sosem láttam zöldnek, mint itt. Egyébként most, bosszúból elmondom, hogy az orvos professzorok ilyenek, mint itt. Ne legyenek senkinek illúziói, látom ezeket az embereket belülrõl, és ezek rohasztják szét az egészségügyet. Remélem, megmarad ez a hozzászólás, de ez az igazság. Hangsúlyozom, hogy tisztelet a kivételnek, de felsõbbrendû fajnak tartják magukat, és ebben nem zavarja õket az, hogy egy csomó betegséget nem tudnak meggyógítani. A betegek huszadrangú kérdés, a pénz, és a hatalom kell nekik, és ezért nem riadnak vissza a legnagyobb ocsmányságoktól sem. Jó, hogy ezt a kisemberek nem látják, szerencséjük van. A betegségek megoldásának támogatása megint csak huszadrangú kérdés, sõt, azt hiszem nem is cél, mert ha megoldódnak a dolgok, akkor miért is kell az orvos? Ha nincsenek gerincproblémák, akkor nem lesz kit nyiszálni. Mert nyiszálni akarnak, ha kell, ha nem, hogy teljen a zseb, és legyenek látványos eredmények, az már nem baj, hogy mûtét után is visszaesnek az emberek.Ja, és egymást is nyírják, aki nem elég befolyásos családból származik, azt nem engedik érvényesülni szakmailag, vagy csak akkor, ha az már vért izzad.

Szóval ez a film az igazságot mutatja be. Csak nincs köztük egy sem, aki mondjuk így néz ki, mint Bean, mert ezek általában iszonyú potrohosan néznek ki, nincs kiállásuk, egyik arc professzionálisan rondább, mint a másik. És olyan sincs köztük, aki ilyen szép fizikális izomzattal rendelkezik, és ilyen klasszakat tud ütni. Az utolsó képek tetszettek, amikor végre kócos volt, és elvesztette a szemüvegét, mert azzal elvesztette végre ezt az orvos küllem jelleget is, és úgy nézett ki, mint egy normális ember.

Lehet hogy csúnya volt minden, amit írtam, de igaz. Ismerem õket, és a módszereiket. És nem ismerek undorítóbb emberfajtát. Bocsi, nem szokásom, de most nagyon mély, személyes okokból ezt el kellett mondanom, mert már most jobb egy kicsit.
frenchbullie 2013 júl. 17. - 08:45:07
(404/431)
Tegnap megnéztem Lorna Doone elsõ részét. Igen, Coyle nagyon kedves benne, úgyhogy ostoba elõítéleteimmel le kell számoljak. (Szerencsére Cormick is tud mosolyogni, és akkor nem olyan durva õ sem. A Tökéletes másolat-ban játszott pszichopata szerepe befolyásolt rossz irányba engem.) Direkt figyeltem rá:-), Carver komancs frizuráját nem értettem, miért készült ilyen furcsa, abban a korban szokatlan stílusban. A nagyapját utánozta a sajátos hajviseletével? Mert õ is hátul fonott hajat hordott. Valami klánbeli szokás lehet a háttérben? Amire nem derül fény, mert a történet szempontjából nem lényeges? De erre meg rácáfol az, hogy Bean haja teljesen rendben van, a másik verzióban.
A környezet, ahol a film játszódik, gyönyörû. Fõleg az a táj, az erdõ, a vízesés, ahol John és Lorna "randizni" szokott. Ma este jön a második rész... Egyetlen dolog zavart csak. Spoiler Carver nem öregedett, az elején, mikor megölte John apját, ugyanúgy nézett ki, mint évekkel késõbb, mikor már John is felnõtt. Ebben az ügyben azért tehettek volna valamit a filmcsinálók. Te mit gondolsz? Neked nem volt furcsa ez?

Bean annyira jól fest mindenféle uniformisban, ugye?:-) A férjem elmesélte a Halálos küldetés-t, azt mondta kínzásként szerepelt foghúzás is... Grrr... Nehéz lehet rákészülni ezekre a szerepekre, nemcsak fizikális értelemben - úgy értve, hogy említetted, hogy erõsen lefogyott a végére -, hanem szellemileg, pszichésen is. Tudni, jól eljátszani egy olyan szerepet, amiben megkínozzák. Dehát szegény Bean-nek van ebben tapasztalata...

Mióta felhívtad a figyelmemet arra, hogy zöld szeme van Bean-nek, nekem azóta tûnik fel jobban a filmekben ez a tény. Spoiler Például A sziget-ben, a végsõ küzdelem során, mikor szemüveg nélkül himbálózik a levegõben, akkor is jól látszik a feltûnõen zöld szeme. Aztán persze már nem látszik...
10/10
gladiolus 2013 júl. 16. - 20:06:37 10/10
(403/431)
Jó is , hogy említed a Légcsavart, nekem is eszembe jutott a napokban. Az a sztori tulajdonképpen nagyon összetett hatást ébresztett bennem. Úgy érzem, hogy egy kicsit nehéz lenne a valóságban ezt így összeszervezni, hogy senki ne lásson meg egy gyereket. Mert úgy emlékszem, mindössze a légi marsall és egy stewardes volt beavatva a disznóságba, a nõ aztán a végén összeroppant, és maradt a légi marsall.Judy Foster nagyon tehetséges, és Beannel azt hiszem, kellemeset játszottak együtt, láttam õket privát képeken, nagy mosolygások közepette. Érdekes, hogy Judy Foster leszbikus, de azért igazgatja Bean nyakkendõjét. Hát nem érdekes? Jó, persze, kollegialitás, tudom. :)

A Bean által megformált kapitányról sokáig nem tudtam eldönteni, melyik oldalon áll, mert korrektnek tûnt, de nem nagyon akart, vagy inkább nem tudott segíteni a nõnek, mert tényleg nagyon összetett feladatai voltak. Bean-nek nagyon jól állt ez az egyenruha is, olyan tekintély parancsoló volt, olyan komoly és ritkán hozták ki a sodrából, így megint élvezhettem a szép, mély, meditatív hangját is. Ez tényleg egy egyedülálló szerepkör volt neki, ilyenben még szintén nem lehetett látni. Én úgy látom, hogy ha nem is õ a legtehetségesebb színész, de nagyon tud változni, átalakulni egy karakter kedvéért, és ezt annyira szeretem benne, mert nem lehet megunni.

És férjed elmesélte a Halálos küldetést? Az egy igaz történet volt, de valóban nõk számára kevéssé élvezetes.Sajnos nagyon sok benne a kínzás, és én azoktól a részektõl enyhén szólva szenvedtem. Mert hát azt is hitelesen játszotta, én úgy láttam, hogy még le is fogyott a végén a hatás kedvéért, mert a film legvégén iszonyú kutyagörcs volt.

Coyle hasonlítana erre a pasasra? Dehát Coyle egy annyira kedves arcú, mosolygós emberke, érdekes.... De biztos igazad van. Ha megnézed Lornát, szerintem nagyon jó fejnek fogod találni, én igen megszerettem, annyira szeretetre méltóan és karakteresen játszott. Csináltak neki egy kis õrült, bongyor fejecskét, és a ruhája is klassz volt, mert elég magas.
frenchbullie 2013 júl. 16. - 18:41:38 Előzmény gladiolus
(402/431)
Az a baj, hogy amíg nem néztem meg a Lorná-t, nem tudok érdemben hozzászólni a témához.
Így, a képek alapján az a vélemény alakult ki bennem, hogy nagyon igazad van a "gonoszoknál van a szépség" tekintetében. (Láttad a Csúfak és gonoszakat? Arra azt mondták, hogy tökjó vígjáték, de nekem inkább gusztustalan. Volt egy biciklipumpás jelenet, az kiverte nálam a biztosítékot. Fúj!) Bocs, hogy elkalandoztam. Teljesen megbízom az ítéletedben, ezért gondolom, hogy Coyle jól játszik, de nekem a mellékelt képen látható Harry Cormick Jr. jut róla eszembe, akit nagyon utálatos szerepben láttam, és emiatt szegény Coyle sem tûnik szimpatikusnak. Ez persze igen ostoba hozzáállás részemrõl, majd igyekszem leküzdeni.

Nagyon régen láttam a Légcsavar-t, és csak mostanában tudatosult az agyamban, hogy Bean is szerepel benne. Azt a filmet is újra kell néznem valamikor...
10/10
gladiolus 2013 júl. 15. - 14:43:02 10/10
(401/431)
Istenem de jó, hogy szabin vagyok:)

Hát igen, komoly mondanivalóm van Lorna Doone ügyben. Megnéztem mindkét filmet, és most érzem csak igazán, hogy milyen jó egy történetet kétféle verzióban is látni.
Látszik a filmek stílusán, hogy a kettõ között eltelt tíz év, és habár a cselekményt viszonylag pontosan követik, mindkét film teljesen más jellegû.
Végül is a sztori az, hogy a Doone családot számûzik a földjeikrõl, ezért rablóbandaként fosztogatnak, és velük nõ fel Lorna, aki titokban egy nagyon magasrangú család sarja, akit a Doone-ok annak idején elraboltak az anyjától átutazás közben, és azért nevelték fel, hogy majd visszaszerezhessék a földjeiket. Hivatalosan Carver Doonehoz szánták hozzáadni.
Lorna és John Ridd a két fõszereplõ, John apját Carver megöli amikor még gyerekek, Carver jó pár évvel idõsebb náluk. Közben Lorna és John felnõnek és újra találkoznak, beleszeretnek egymásba, és végül is a film során Carver és John között dúl a harc Lornáért, aki egy rövid idõre visszakerül az úri családjához, de aztán visszatér Johnhoz. Az esküvõn beront, és rálõ Lornára, John üldözi, és kint a mocsárban Carver dulakodás közben megfullad. Lorna felépül, és happy.

Mégis, a két film között ég és föld a különbség. A 2000-es változatot ajánlom neked, érdemes megnézni, szép és kedves film, remek alakításokkal. Az 1990-es verzióhoz, amiben Bean játszik, nincs felirat, angolul kellett megnéznem, bizonyos dolgokat nem értettem, de a lényegét igen.
Hát hihetetlen, mert Bean-nek mégiscsak van egy kisfia a filmben, az övé a gyerek, a másik filmben viszont semmilyen gyerek nincs. A halála után a gyerek Lornával és Johnnal marad.

Csináltam egy képet a négy férfiúról, hogy látni lehessen a karaktereket.
Richard Coyle, Aidan Gillen, Clive Owen, Sean Bean-én szubjektíven szólva úgy gondolom, hogy a szépség inkább a gonoszoknál van :).

A 2000-es filmben Richard Coyle iszony jól játssza John Riddet, szeretetreméltó, kedves, aranyos borzas fejjel, nagyon szeretni való. Meg is kell tõle néznem a Postamester c. vígjátékát, ahol Poirot-val játszik, remélem, jó film.Viszont Clive Owen teljes csalódást okozott nekem, mozdulatlan arccal, mereven, érzelmek nélkül játssza végig a filmet, olyan jellegtelenné tette a figurát, amennyire csak lehetett.
Aidan Gillen ahogy mondtam, nagyon gonosz, nagyon romlott volt, és mindez azt bizonyítja, hogy õ nagyon jól hozta ezt a gonosz figurát, mert utálatra méltó volt a végletekig.
Sean hozzá képest egy angyalka volt, simogatta a kis Lorna haját pici korában, hogy vigasztalja, a kisfiát meg késõbb szintén nagyon gyengéden kezelte, gyakorlatilag olyan volt, mint egy óvóbácsi. Hát hogy lehet egy ilyet utálni? Hát sehogy, hát imádni való volt. :)
Talán úgy tudnám kettejüket összehasonlítani, hogy Aidan egy gyûlöletes sátán volt, Sean viszont csak egy vásott kis csirkefogó, és hát ebben a kontextusban azt kell mondjam, hogy Aidan lejátszotta Seant, sajnos. :)
A haláluk is tükrözte ezeketb a színeket, mert Sean belefulladt a vízbe véletlenül, és John akart neki segíteni, de már nem tudta kihúzni. Aidan viszont a mocsárba süppedt bele, és képzeld el, amikor John segíteni akart neki, egyszerûen nem fogadta el, a kezére ütött, és a végén szándékosan lemerült a trutyiba, hogy ne kelljen hálásnak lennie. Undorító volt, és a hajviselete is szörnyû, mint egy komancs indiánnak.
A 2000-es film emellett egy napfényes, színes film, gyönyörû természeti képekkel, a másik verzióban viszont állandóan sötét van, és borongós a hangulat. A 2000-esben csupa fiatal szereplõ van, a másikban olyan öreges mindenki, Sean nem, de a többiek igen.

Szóval nem lehetett utálni eme filmben ezt az Édes embert, és jó volt látni, mennyire gyengéd tud lenni a gyerekekkel. Újabb szeretetreméltó arcát mutatta meg inkább, mint negatív hõsét.
frenchbullie 2013 júl. 15. - 11:18:01
(400/431)
Figyelembe véve a "kosztümös" Lord Fenton alakítását, biztos vagyok benne, hogy Bean nagyon jól játszik a Lorna Doone-ban is, kár, hogy ez a filmje ennyire elérhetetlen, így mindenféle pót Carver-rel kell beérnünk. Ez a másik fickó, ez az Aidan... (nem jut eszembe a vezetékneve), az Öt kismalac-ban is gusztustalanul romlott volt, a feleségét sajnáltam, de õt nem, mikor a szeretõje elintézte.

Most pedig átszaladok a Leharcolt oroszlánok-hoz. Nagyon tetszett!!!
10/10
gladiolus 2013 júl. 14. - 21:01:18 10/10
(399/431)
Hát, nem néztem bele a Scarlettbe, sajnos ma semmire sem volt elég idõm. Annyi mindent kéne csinálnom. Most este megnézek valamennyit Lornából, de azt már most látom, hogy valóban az Öt kismalcban szereplõ festõ itt a gonosz, és nagyon gonosz. Olyan mélységesen romlott és kegyetlen, hogy Sean a nyomába sem ér.

És már látom, hogy valóban John Ridd lesz itt a megérdemelten pozitív fõhõs, hiszen szegénynek ezek a gonosz Doone-ok megölték az édesapját. Majd lassacskán azért ledarálom ezt a filmet is, nehéz így Sean nélkül, dehát ez van. :)

Kedves tõled, hogy a Leharcoltakat nézed, nagyon remélem, tetszeni fog neked, én nagyon szeretem, fõként a vége miatt. Tipikus példája ez a film annak, hogy vannak emberek, akik a gyereket csak megszülik, aztán nõjön föl, mint a dudva.Ellenben vannak mások, akinek valamilyen oknál vagy tragédiánál fogva ez nem adatott meg, mégis jobb szülõk lesznek mindenki másnál. Nekem is voltak ilyen aranyos idõs rokonaim, és ha náluk lehettem, én nagyon boldog voltam. Nagyon jók a szinkronok, és nagyon mély dolgok is vannak benne, fõleg azok az építõ élettanácsok tetszenek, amiket Hub mond a kissrácnak az életrõl.

Szórakozz nagyon jól, aztán majd kidumáljuk.
frenchbullie 2013 júl. 14. - 20:06:32 Előzmény gladiolus
(398/431)
De bizony:-) Még ez a korabeli frizura sem tud rontani õkelmén. Megint belenéztél a Scarlett-be? Én estére a Leharcolt oroszlánok-at terveztem be.
10/10
gladiolus 2013 júl. 14. - 17:56:05 10/10
(397/431)
Végeláthatatlanul sok szép kép létezik még kedves jó Lord Fentonról, bármily gonosz is. Milyen jó lett volna odamenni megszelídíteni, hogy ne legyen olyan gonosz. :)

Még a kastélya nélkül is olyan kellemes társaság lett volna, ha nem lett volna szegényke ilyen pszihchoszingli.Hát nem?
10/10
gladiolus 2013 júl. 14. - 14:01:55 10/10
(396/431)
OFF

Igen, tényleg jó színész, a Kapj el ha tudsz és a Viharsziget c. filmeket nagyon klasszul játszotta. És kisfiús korában tényleg aranyosabb is volt. Most már jócskány megváltozott.
frenchbullie 2013 júl. 14. - 12:30:57
(395/431)
Azt gondolom, hogy Caprio jó színész, de nem jóképû színész. Az idõ múlásával lekopott róla a hamvas, kisfiús, titanic-os báj, ami vonzóvá tehette az elszánt rajongói szemében.
frenchbullie 2013 júl. 14. - 12:23:18
(394/431)
Én is nagyon szeretek beszélgetni Veled:-) Örömömre szolgált, hogy -, így a port.hu-n keresztül -, összetalálkoztunk a hasonló filmes ízlésünk folytán:-) A család (nem a férjem, a többiek) amúgy csodabogának tart engem, a filmes ízlésem miatt, õket kielégíti a Fókusz, BK, Frizbi és hasonlók, amelyekhez képtelen vagyok hozzászólni, és emiatt csak ülök, mint a Kuka. Egyébként azt is elég szomorúnak találom, hogyha megnézem ezt a port-os Személy fórum-ot, akkor pl. Szabó Magdánál kb. 10 hozzászólást találok, a szappanopera sztároknál pedig több ezret.

Tegnap este a férjem teljes egészében önszántából, elkezdte nézni a Halálos küldetés-t. No most, én konstatáltam mintegy 20 percben, hogy Bean veszettül jól néz ki tereptarkában is, és ezzel befejeztem a film megtekintését, annyira távol áll tõlem a háborús kategória. Közöltem a párommal, hogy ezt majd Te végignézed szépen, aztán majd másnap reggel elmeséled nekem a sztorit, eközben pedig én szorgosan magam elé képzelem a katona Bean-t. Így is történt:-) Mondtam néki, köszönöm, és akkor majd a Hõsök korával is hasonlóan járunk el.

Tényleg ezt a kedves walesi-t én is láttam a Gonosz falu-ban. De ott sem volt egyértelmûen negatív szerepe, inkább csak elirányította Christina Ricci-t, hogy megértse a dolgokat.

Csak vicceltem ám ezzel a pillangós megjegyzéssel, valamilyen szinten irigylésre méltó Bean optimizmusa, hogy ennyiszer megégette magát házasságkötések terén, és még mindig van benne vállalkozó szellem, hogy nem adja fel, és próbálkozik. Én lehet hogy már rég zárdába vonultam volna, ha ennyi csalódás ér. Igaz a mondás, hogy nem vagyunk egyformák.
10/10
gladiolus 2013 júl. 14. - 07:19:46 10/10
(393/431)
Gruffuddnak még nem néztem annyira utána, mint Beannek, de most megnéztem, hogy tudjak neked írni róla. Olyan jókat kérdezel, szeretem ezeket a beszélgetéseket. A sok meló meg kötelezettség között, amiktõl idõnként megfájdul a fejem, olyan kellemes ilyen dolgokkal ellazítani az agyam. És az is nagy kincs, ha hasonló gondolkodású emberrel van módom beszélgetni, mert ilyenkor jobban meg tudok nyílni, mint ha azt látom, hogy a másiknak hiába dumálok, nem érti, nincs azon a hullámhosszon, vagy nem is próbálja felfogni, mirõl beszélek. Te mindent annyira jól megértesz, tök jó. :)
Nem ismerem jól, de szeretetre méltónak és kedvesnek tûnik, igen. Semmiképp sem egy olyan kis vadorzó, mint Bean. Az õ arca is természetes érzéseket sugall. Gruffuddban már az is szimpi, hogy úgy látom, egyidõs velem, illetve hat nappal fiatalabb, hehhe. Azt is látom,hogy muzikális, nahát, még dalnokversenyen is szerepelt, hogy mik vannak.. :)
Nagyon ragaszkodik a walesi származásához, és ezért is van ilyen furcsa hangzású neve, ami a John walesi változata. Na, akkor már ezt is értem.
Van egy felesége, 2007 óta, és úgy látom, egyenlõre nem parázna, vagyis nem vált el. Ez is szimpi vonás. A filmjei közül egyszer régen láttam az Apa és fiát, abban figyeltem fel rá, mert az egy család szétszakadását mutatta be, ahol õ nagyon ragaszkodott a kisfiához, de a végén sikerült elsikálni a dolgot egy másik leányzóval, akinek volt egy kislánya, és így összehoztak végül egy szenzációs négyest. Engem magánéleti szálak miatt mindig is érdekeltek az olyan filmek, ahol van én gyerekem, te gyereked, és azok kénytelenek keveredni, mert hát volt benne részem nekem is a valós életemben. Nem egyszerû dolog. Aztán láttam a Gonosz faluban, az egy elgondolkodtató misztikus thriller, elég érdekes témája van. Láttam a Grace-ben, és a Solomon és Gaenorban, de az egy szomorú film. Szép, csak szomorú. Több filmet még nem láttam tõle, mert az õ személyére nem álltam rá ilyen erõteljesen.
Nos õ is inkább esztétikai szempontból gyakorolt rám benyomást, de persze nem olyan mélyet, mint Sean Bean, azt hiszem, azt a fokozatot senki sem érte el.
A szakállas Ézsau is egy olyan film volt eddig, aminek hírét sem láttam, hiába kerestem mindenhol, ezért nagyon örültem, hogy rábukkantál, de ügyi vagy, :)és ha esetleg meg tudod szerezni, majd annak is nagyon örülnék, de nem sürgõs ám.
Hát igen, sok gyerektartást fizethetett régebben, valóban. Hogy virágról virágra száll? Hát nem tudom. Ha összehasonlítjuk a mai színészekkel, pl. Butlerrel, aki 45 évesen sem volt képes még egyszer sem megállapodni, akkor én azt hiszem, hogy õ inkább pont másként gondolta ezt fiatalabb korában. Valószínûleg éppen azért nõsült meg egy kicsit többször, mint mások, mert komolyan gondolta a kapcsolatokat, és szerintem, ahogy a kis makacs fejecskéjét ismerem, inkább késõbb szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy valami nem klappol, és bármennyire is szeretne, nem tud hûséges maradni. Ember tervez, Isten végez, hogy milyenek vagyunk, az sajnos a házasság alatt derül ki, ezt nem lehet kiszámítani elõre, sajnos. De hát ilyen megjelenéssel, és romantikus lelki beállítódással nem is lehet könnyû hûségesnek lenni, mert szerintem állandó érdeklõdésnek volt kitéve a másik nem részérõl. Valljuk be õszintén, egy csúnya hétköznapi férfi hamarabb tud hûséges maradni, és példamutató életet élni, mint egy adonisz típusú színész, aki ráadásul még emberileg is szeretni való. Mert minden hülyeségével együtt annyira szeretetre méltó, és a hangja is meditatív, legalábbis nekem az. Amikor harmadszor is elvált, akkor azt gondolom, elgondolkodott a dolgok állása felett, és valami megváltozhatott benne, mert jó ideig csak kapcsolatai voltak. De ha összegészében megnézzük, akkor nem mondható el, hogy minden héten másik nõvel kavar, és Hollywoodi viszonylatban az õ kapcsolatainak száma eléggé mérsékeltnek mondható, ha pl. egy ilyen Dicaprio típusú, egyébként szerintem elég csúnyácska pali hódításaival vetjük össze.

És hát valószínûleg mindig akad majd olyan nõ, aki nem ijed meg a hírétõl, mert az ember szemét elhomályosítja az, amit lát és hall. Nem hiszem, hogy a nõk ilyenkor képesek józanul mérlegelni. Hát én így képzelem ezt el. De én mérhetetlenül elfogult vagyok, és az is lehet, hogy belelátok olyan dolgokat, amik nincsenek meg benne, ez lehetséges. Az életkora majd azért lassan valószínûleg visszafogottabbá teszi, mert azért mostmár valóban nem õ a legszépségesebb, ezt õ is tudja, mert egyszer azt nyilatkozta, hogy már 52 éves, és nemigen fog királyfit játszani.
Remélem, szép napod lesz ma, és csak mértékkel nézd azokat a kis filmecskéket, nehogy kifáraszd magad… :)
Megyek most, adok enni a férjecskémnek, mert ébredezik, és õ sokkal fontosabb, mint Bean…:)
frenchbullie 2013 júl. 13. - 22:11:58
(392/431)
Úgy vettem észre, hogy - Bean-nel ellentétben -, Gruffudd zömében "jó" szerepeket kap, mert a lényébõl árad az a kedvesség, amit belevisz az általa alakított figurákba. Te hogy látod? Az a tipikus jóravaló fickó, nem? Amilyen mohó nõszemély vagyok, általában több filmet gyûjtök be egyszerre, mint amennyit meg bírok nézni, így jártam az Amazing grace-vel is. Tudom, hogy van, csak még megnézni nem tudtam. De majd szakítok rá idõt, és kitárgyaljuk, jó?:-)

Ez a szakállas Ézsau is felkeltette a figyelmemet!!!

Atyaég, az alsónemûje rámegy a gyerektartásra:-) Wodehouse szavaival élve, lehet, hogy egy "csélcsap pillangó", aki száll virágról virágra. Én egyébként azt is csodálom, úgy általában véve, nem kimondottan csak Bean-re vonatkoztatva, hogy azok a férfiak akik így élnek, hogy találnak maguknak újabb és újabb partnert. Mindig akad olyan nõ, aki nem ijed meg a hírüktõl?
10/10
gladiolus 2013 júl. 13. - 18:57:45 10/10
(391/431)
Sean-nak csak lányai vannak, három darab összesen. :)Nahát igen, ezek a kapcsolatai. Elvette elõször a középiskolai osztálytársát, aztán 5-6 év múlva, amikor már színmûvészetire járt, ott belehabarodott a csoporttársába, és lett egy gyereke. Utána elvált az elsõtõl, elvette a másodikat, és született még egy lánya. Ez tartott kb. tíz évig, azt hiszem, ez volt a legkomolyabb házassága. Aztán jött a Sharpe, ot belezúgott az egyik színésznõbe, és elvált, majd elvette ezt is, de négy év után elváltak, de még az utolsó évben született ott is egy kislánya. Milyen frankó lehetett annak a nõnek, hogy megszületett a gyerek, és három hónap múlva elváltak. Utána tíz év szünet, és elvette ezt, akit megvert, két év után válás. Most megy nem tudom micsoda van. Hát színes egy élet, nem mondom. De hogy lehet ezt bírni a szív megrepedése nélkül, kérdem én? Jó erõs szíve lehet, ha mindezt kibírja, vagy lehet, hogy nincs is szíve? Vagy túl jó szíve van, és sok embert kell szeretnie? Nehéz kérdések ezek. De arra tippelek, hogy túl jó a szíve, és romantikus hajlamú, aki nem bírja sokáig egyedül, ezt mondjuk megértem.

A lornából ezt az ismertetõt láttam én is, és ezt a filmet szedtem le, igen, õ itt Carvert játssza, csak szöveg nélkül elég nehéz volt kibogozni, ki kicsoda. Remélem, ebben a másik filmben is ugyanazt a tartalmat hozzák, és kiderül, kié a kissrác. Remélem, lesz egyáltalán kissrác. Az is lehet, hogy Clive Owen családjáé, majd kiderül este.
Megint kircsiztünk, de most nem szép helyen voltunk, mert az erdészeti gépek tökretették az ösvényeket. Holnap megint patakot akarok keresni.:)

Gruffudtól a legjobb film, amit eddig láttam, az Amazing Grace (azt jelenti a szabadság himnusza), ez most így nem mond semmit, de egy totál jó film, kosztümös, olyasmi, mint a Tiszta nõ, csak nincs olyan szomorú témája, inkább egy emberséges küzdelmet mutat be, de jórészt vidám és kedves.. Gruffudd egy nagyon kedves, nagyon szeretetreméltó embert alakít benne, mindenki szereti, annyira rendes, és annyira vonzó.
A rabszolgaság eltörléséért küzd,annak ellenére, hogy neki van szép kastélya, de ott is pl. a szolgája úgy talál rá, hogy ül a kertjében a földön, és nézegeti a pókhálót, aztán amikor a szolgát észreveszi, odaülteti maga mellé, és beszélgetnek. A kastélyában rendszerint eteti a szegényeket, meg van olyan, hogy a vendégei elõl elbújik a konyhában egy dobozba, mert nem akar beszélni valamelyikkel, szóval egy drága jó ember. :)

Teljesen normális egyébként, csak nagyon jószívû és gõgmentes. És az a színésznõ a felesége a filmben, aki a Lélekben táncolok-ban a szõke csaj volt, Romola Garai, õ egy nagyon szimpi színésznõ.Szerintem ez egy olyan film, ami tetszene neked az eddigiek alapján.
frenchbullie 2013 júl. 13. - 15:02:26
(390/431)
Erre a "Bean és a kisded" képre céloztál, ugye? Igen, attól, hogy kopasz a bébi, még lehet kislány, a lelkem. Ez számomra is érthetetlen, még le sem tisztázott egy kapcsolatot, és már nyakig benne van egy másikban.

A Lorna Doone tartalmáról ennyit bírtam kideríteni: (Nem tudom, ki írta az ismertetõt, sajnos elég vázlatos:)

"A XVII. század végén egy békés angol kisvárosra rátör a Doone-klán tagjaiból álló vad rablóbanda, állataikat elhajtják. A nemesi származású Doone-okat elûzték õsi földjeikrõl, ezért váltak törvényen kívüliekké. A kis John Ridd végignézi, ahogy apját meggyilkolják. A bosszúra szomjas fiú majdnem belefullad a folyóba, életét a Doone nemzetséghez tartozó Lorna menti meg. Évekkel késõbb ismét találkoznak. John-t szinte sokk-ként éri a felismerés, hogy ellenségeinek "királynõjébe" szeretett bele. A klán vezére Carvert és Lornát akarja összeházasítani. Közben
London fõbírája sereget toboroz a Doone-ok ellen. Ensor Doone meghal, de elõtte még átadja Lornának édesanyja ékszerét. A család új feje Carver lesz. John megszökteti Lornát. A Doone-ok megostromolják a Ridd birtokot.
A két halálos ellenség között élethalál harc folyik, Carver életét az utolsó pillanatban Lorna menti meg. Az ékszer alapján kiderül, hogy Lorna nem a Doone-ok leszármazottja, hanem az ország egyik legnagyobb vagyonának örököse. Sok évvel korábban a lány családját is a Doone-ok ölték meg. Ám a bizonyíték, az ékszer, eltûnik. Lornát Londonba kísérik, ahol a király pártfogásába kerül nagykorúságáig. Távollétében a lány után ketten is keseregnek: John és Carver. A király meghal, s a trónért elkeseredett küzdelem indul meg. John és - az idõközben London legdivatosabb úrnõjévé elõlépett - Lorna Londonban találkoznak ismét."

Gondolom Clive Owen lehet a felnõtt John, Carver pedig Bean.

Gruffud-ot - A fantasztikus négyesen kívül - az 1999-es BBC-s Szép remények-ben láttam, fõhõsként. Eredeti hangulata van a filmnek, csak az eseményeket bírtam nehezen kibogozni. Nem szoktam meg Dickens-tõl, hogy ennyire kusza legyen.

Küldök egy e-mailt:-)
10/10
gladiolus 2013 júl. 13. - 13:55:10 10/10
(389/431)
Ioan Gruffud. Helyesen. Hiszen nem griffmadár szegény. :)
10/10
gladiolus 2013 júl. 13. - 13:54:08 10/10 Előzmény frenchbullie
(388/431)
Biztos vagyok benne, hogy hülyeséget írtam Lorna Doone tartalmáról, és valószínû, hogy a gyerek nem Sean kisfia. Valamint Sean nem exférje Lornának, hanem leendõ férje. De este megtudom, mert megvan egy újabb Lorna változat.
Mostmár azt is tudom, hogy honnan emlékszem Clive Owen-re, az Artúr királyból.Csak azért nem ugrott be elsõre, mert ott meg Ioan Griffudra koncentráltam, mivel hogy õ aztán szép egy darab.

Gondolkodtam, hogy vajon Sean eme filmbõl kapott e ihletet, hogy legidõsebb leánygyermekét Lornának nevezze el, de nem tehette, mert a leányzó 1987-es, a film meg 1990-es. Ez a leányzó még érdekes körülmények között született, mert ugye beszéltünk a nótórius nõsülési szokásokról. Szóval még együtt volt a legeslegelsõ feleségével, mikor megszületett az elsõ gyermek, a második feleségtõl. Ez így most értelmes volt? Valószínûleg õ lehetett a pucér fenekû kisded itt az egyik fotón, amit korábban feltettem, ha még emlékszel. :)
10/10
gladiolus 2013 júl. 13. - 08:36:39 10/10
(387/431)
Írtam neked a rendes email címemrõl, köszi az e-mailt, most vettem észre reggel. De örülök a filmecskéknek. A többit leírtam, privát névvel megy, ne ijedj meg tõle. :)
frenchbullie 2013 júl. 13. - 06:21:44
(386/431)
Végignéztem A sziget-et. Spoileres Úgy volt, ahogy mondtad, felpörögtek az események. Találtam hozzá egy új kategóriát, moralizálós akció film volt számomra. De ahogy már említettem, egyetlen szereplõvel sem tudtam teljes mértékben szimpatizálni. Sem emberrel, sem klónnal. Bean nem csak a pénzre hajtott, úgy láttam, hanem kicsit meg volt szédülve saját nagyszerûségétõl is, megideologizálta a tetteit. A fekete fickó nagyon elégedett volt saját magával, mintha a pálfordulása felmentést adott volna a korábbi tettei alól.
Tetszett, hogy a kezdõ képsorok visszaköszöntek befejezésként. Minden jó, ha a vége jó-történet volt ez, és ilyen szempontból kellemes.

Most fedeztem fel, hogy Ewan McGregor is hord egy kis lyukacskát az állán. De ez inkább emberi mivoltában volt feltûnõ, klónként nem annyira, lehet, hogy csak a könnyebb megkülönböztethetõséget szolgálta.
frenchbullie 2013 júl. 12. - 23:12:33
(385/431)
Szerintem Clive Owen is csinosan fest fiatalkán, a hosszú, barna hajacskával, kellemes kontrasztot alkotnak õ, meg Bean a szõke fejével. Az kevésbé vigasztaló, hogy a látszat szerint Owen elhappolta elõle a jóember-szerepkört.
frenchbullie 2013 júl. 12. - 22:56:59
(384/431)
Én csak egy Bean nélküli Lorna Doone-ra bukkantam. Abban az a fickó játszik, aki az Öt kismalac-ban a csélcsap festõ, Amyas Crale. Az elveszett ékkövek titka cím alatt fut, és 2000-ben csinálták, két részes minisorozat.
10/10
gladiolus 2013 júl. 12. - 22:22:34 10/10
(383/431)
Rossz, hogy nincs hozzá felirat, de valami olyat vettem ki, hogy nem túl pozitív hõsöcske most sem, és Lorna Doonnak udvarol valami pali, az a fõszereplõ, és ezzel a másik palival állandóan hupálják egymást. Azt hiszem, Sean a volt férj, vagy mi a szösz. Holnap lefordítom a tartalmát, mert fent van a neten, csak angolul. De az biztos, hogy ez a Kicsike Sean kisfia, és a végén, amikor Lorna a templomban áll és éppen hozzámegy a másik palihoz, akkor Sean beront a templomba, lelövi a nõt,(túléli) és felkapja a Picikét az elsõ sorból, és rohan el vele lóháton. A másik pali üldözi, kint a terepen, vízesések mellett megint elkezdik egymást hupálni, és Sean beleesik a vízbe, nem tud úszni. Frankó. A másik le akarja lõni, de a kisfiú visít, hogy ne ölje meg, akkor ki akarja húzni, de nem érik el egymás kezét, és végül szegényke megfullad, mert miért is ne halna meg, már megint...

Ha láttad volna, milyen gyengéden kapta fel azt a kisfiút, és milyen szeretettel szorította magához, nagyon aranyos és megható volt, nem sûrûn láttam még gyerekekkel játszani együtt.

Most nézd meg ezt a kis Édest....
frenchbullie 2013 júl. 12. - 22:10:10
(382/431)
Aranyos ez a szesztestvérke:-) Bean pedig egészen sajátos arckifejezést visel, és hogy tartja a száját? Nála már kezd hatni az itóka, nemde?
10/10
gladiolus 2013 júl. 12. - 21:33:59 10/10
(381/431)
Aranyos a Szigetben az, hogy mennyi tudományos szöveget kellett neki megtanulni, és el is mondta. Nagyon jól játssza a ködbe borult agyú orvos szerepét, tényleg ilyenek az orvosok, mármint azok, akik csak a zsebüket tömik. Undorító fajta az ilyen. Van egy nagyon jó rész, amikor a végén az a kis butus fejû is rájön a dolgokra, aki mindig méltatlankodik az elején, hogy szerinte mennyire igazságtalan a sorsolás a szigetre, mert hogy õ van itt a legrégebb óta, és mégsem kerül sorra. Na vele üldögél egyszer Bean, akkor Mcgregorék már megszöktek, és elmeséli Bean-nek a kis elméletét, hogy szerinte korrupt a sorsolás, meg hogy nem is igaz, hogy a sziget létezik. És akkor Bean megkérdezi, hogy tényleg? És ezt elmondta még valakinek? Aztán kiirtja a palit.

A Lorna Doone fent van a youtube-on, de persze csak angolul, mindenféle felirat nélkül. Belenéztem kicsinység, és csináltam egy jó kis képet. Már szesztestvére is van. Ez a kis picike itt. :)
frenchbullie 2013 júl. 12. - 20:28:31
(380/431)
A Sziget-et ma fogom befejezni, (Spoiler) "a klónok megjelennek a designer McGregor lakásán"-részig jutottam tegnap. Az eddigiekbõl azt szûrtem le, hogy Bean szeme, meg szemüvege igen gonoszkásan csillog ebben a filmben is. A klónokat egyelõre nem tudom sajnálni, drukkolni sem tudok nekik, McGregor klón túl sok kevéssé vonzó emberi tulajdonsággal rendelkezik, nézetem szerint. Nem volt szép tõle, hogy tanulmányozás ürügyén bebörtönözte a bogárkát, és önvédelem ide, önvédelem oda, túl nagy lelkesedéssel szögbelövõzte meg az ellenség kezét. De véglegesen majd csak a film teljes megtekintése után tudok nyilatkozni. Az elején az álombeli kezdõ képsorok gyönyörûek voltak.
frenchbullie 2013 júl. 12. - 20:10:16
(379/431)
Nagy szerencse, hogy Bean-ben nem fedezhetõ fel semmilyen "furcsa" vonás. A férfias kisugárzása annyira átütõ. Jó, hogy kinõtt ebbõl a Bowie-követõ stílusból, és saját magát adja.

Bowie valóban különös jelenség, minden tekintetben. Van egy film, Christiane F a címe, én a könyv változatot olvastam, Christiane F pokoljárása címmel. Kábítószeres fiatalokról szól, a fõszereplõ lány példaképként Bowie-t említi meg. De akkoriban, a 70 évek végén, 80-as évek elején, egészen más zenei stílust mûvelt Bowie, mint amit a Fantasztikus labirintusban produkál, szerintem. Én ezt a filmet látva szerettem meg a zenéjét. A csinos kis parókájáról pedig ódákat tudnék zengeni. Nem hiszem, hogy az a saját haja, bár, ha mégis, akkor sárgultam/sárgulok/sárgulni fogok az írígységtõl:-)

Off Nagyon gyáva fodrászt fogtam ki, azt hiszem, ráadásul nem volt benne semmi kreatív szellem. Képzeld el, arra a tuti kis hajra egy lengyel oldalon akadtam rá!!! Nem hittem volna.
10/10
gladiolus 2013 júl. 12. - 18:46:40 10/10
(378/431)
A David Bowie-Sean Bean vonatkozásról annyit tudok csak, hogy kamaszkorában, lázadó természet lévén teljesen leklónozta Bowie stílusát, szõkére festette a haját, szögecses dzsekit hordott, meg fülbevalót, és valami rétegelt sarkú nõies cipõt, ezért aztán azt gondolták róla Sheffieldben, hogy homokos. Véleményem szerint a saját stílusa is megfelelõ lett volna, de a kamasz fiúknak mindenképpen és elkerülhetetlenül példakép kell. Hát beválasztott. Ezen a képen nem tudom, felfedezhetõ e némi stílusbeli hasonlóság. Egy két képen talán hasonló vonásokat is mutathat az arcuk, de azért úgy gondolom, szerencsére nagyrészt eltérõek.

A Bowie féle Fantasztikus labirintust nagyon szerettem kamaszkoromban, mert ott Bowie iszonyúan jól nézett ki, habár én õt sosem kedveltem túlságosan a biszexuális beállítottsága és az eltérõ szemei miatt. Valamint mindig érzékeltem az arcában és a lényében valami szadista jelleget.
Viszont a labirintusban nagyon jó szerepet kapott, és emlékszem, volt egy táncos rész is, ahol próbálta elcsábítani Jennifer Conellit, annak valóban volt egy erõs erotikus színezete is. A filmet pedig titokzatossága miatt nagyon kedveltem, akkor még kevés misztikus mese volt a piacon, ez nagyon jól jött.

A Faun labirintusról írok az oldalán, hogy itt nehogy gond legyen. Ha teheted, írjál te is majd oda, jó lenne eszmét cserélni róla. Nagyon mélyen megfogott a film, köszi, hogy emlékeztettél rá. Csodálatos film.
10/10
gladiolus 2013 júl. 12. - 17:46:18 10/10
(377/431)
Hát bizony ezzel a kis koncertfelvétellel jócskán hatása alá kerültem Rod Stewart muzikalitásának, minden feladat olyan pikk pakk ment bent a dolgozóban, és közben épségben maradt a lelkem, nem ölte meg az irodai monotonitás.
Valahogy az jött le nekem, ebbõl a kis koncertbõl, hogy ugye õ már megcsinálta a nagyszerû karrierjét, és mégis maradt benne annyi kollegialitás, hogy a mûsorában bemutatott néhány kevéssé ismert fiatal énekesnõt, akiknek jól jön a népszerûsítés, így pályájuk kezdetén, egy igazi profi mûsorában. Érdekes dologra ébredtem rá, ezek a nõk magasabb szinten vannak énekléstechnikát illetõen, mint Rod Stewart, és mégsem ismeri õket senki, és soha nem is lesznek olyan híresek sem szegények, mert csodálatosan tehetségesek, de olyan a hangjuk, amibõl egy csomó szaladgál a világban. Viszont abból az egyedi, smirglis, érdes hangszínbõl, ami Rodnak van, nincs több, azonnal lehet tudni, hogy ki énekel, akkor is, ha nem látod, és ezért nehéz érvényesülni a showbusinessben, mert vannak dolgok, amiket egyszerûen nem lehet megtanulni. Vagy így születik valaki, és ez elég a briliáns karrierhez, vagy nem, és középszerû marad, sajnos.
Ez a szám is tisztán mutatja ezt a jelenséget, ez a koncertbõl van:

http://www.youtube.com/watch?v=7RkWs6P2IwE

A frizura, amit ide tettél csodálatos, fantasztikus, nem is csodálom, hogy beleszerettél. De nem tudom, hogy lehet belõle sailinges változatot csinálni, mert még csak nem is hasonlít. :)
Az a baj, hogy ilyen csodálatos frizurák elkészítésére sajnos csak néhány pesti profi mesterfodrász van felkészülve. A többieknek ez meghaladja a képességét, és valószínûleg sajnos egy ilyet fogtál ki. Ez gondolom valami Nyugat-Európai fõvárosi szalonban készült egy elsõ osztályú fodrász által. Pár éve vettem egy fodrász újságot, és én egy olyat szúrtam ki, ami hasonlóan tépett volt, mint ez, és rövid, csak vörös és szõke tincs árnyalatok váltakoztak. Iszony izgi volt az is.
frenchbullie 2013 júl. 12. - 12:37:37
(376/431)
Juj, a nõcik hogy sivalkodtak, ahogy lecsücsült közéjük:-)
frenchbullie 2013 júl. 12. - 12:24:18
(375/431)
Off Bizony, ezen a képen az igazi Roderick bátyó frizurája. Lehet, hogy õ is megjárta a fodrászokkal (sõt, a Sailing-et látva biztos), mert valahol azt olvastam, saját kezûleg gyártja a tüskéit. Nagyon csípem a rekedtes hangját, mikor '90 táján Budapesten járt, elmentem a koncertjére. Egy baj van vele, õ is a gyakorta házasodók körébe tartozik, akárcsak Bean, lehet, hogy ilyenek az angolok?:-)

Ezt a nõcit azért tûztem ide, hogy megmutassam, mit szerettem volna... és mit csinált helyette a Sailing-mániás fodrász:-( Tetszenek nekem a sima, egyenes hajak, a Kleopátra-fazonok, csak ha olyasmit hordok, a jóltáplált napközis megtestesítõjévé válok. Nekem jobbak az elvarázsolt frizurák, elvonják a figyelmet a kerekded arcformámról. Azt hiszem, ezt a tépett sörényt semmiképp nem lehet hétköznapinak nevezni. Csak rengeteg hajviasz kell hozzá, elõtte meg ezer órányi ügyködés a hajsimítóval. A mostani tüsi hajam nem zavar sok vizet, 3 naponta megmosom, belekenem az extrán extraerõs zselét, következõ hajmosásig nincs rá gondom. A férjem szokott nyekeregni, hogy szúrok, mint a sünmalac. De ez a válaszom a férfias borostáira.

Ezzel a Bean-es vonatkozással totál felcsigáztad a kíváncsiságomat!!! Jó munkát!
10/10
gladiolus 2013 júl. 12. - 12:06:21 10/10
(374/431)
Meló közben ezt a kis frankó koncertfelvételét hallgatom Rod Stewartnak, meg kell nézned, mit mûvel 24 perc 10 környékén, hát ez egy kis bohóc... :)

Csak jó számai vannak, ez a Wonderful world is van olyan jó, ha nem jobb, mint az eredeti....

http://www.youtube.com/watch?v=huBFCbB3joc
10/10
gladiolus 2013 júl. 12. - 11:22:29 10/10
(373/431)
Rod Stewart valóban az egyik legkiválóbb brit zenész, és már majdnem 70 éves, nem is gondoltam volna. Hát a Sailing-nél megmutatkozó frizura egy kicsit valóban érdekes, de az egész klipben szerintem egy kicsit feminimre vette a figurát, gondolom poénból, de se sapkával, se sapka nélkül nem lett jobb. Ezt megcsinálták neked ezt a hajat? Szegénykém. Én is sírtam volna ezért. :)

Viszont Rod a Baby Jane-ben és úgy általában azért sokkal tutibbra szokta belõni a tüskéit, és azok elég profin is szoktak sikerülni, nem? Az a pasas teljesen a helyén van, azért kedvelem, mert mind a hangja, mind a megjelenése is olyan, hogy ha az ember egyszer látja, hallja, nem felejti el, és nem keveri össze senki mással. Mondjuk Chris Norman beugrott egy pillanatra hangi hasonlóság vonatkozásában, de úgy gondolom, Rod hangja sokkal ércesebb, rekedtebb és metálosabb, szóval karakteresebb, így azért mégsem lehet összekeverni. Most itt meló alatt bekapcsolatam kicsit Rod-ot a youtubról, hogy tudjak dolgozni, mert különben belehalnék az unalomba, és meglepõdve tapasztalom, mennyi számát ismerem, és ezek klassz kis számok, .

David Bowie labirintusát naná, hogy láttam, õrá mindenképpen vissza is kell térni, mert Sean-nal is van vonatkozása, elég fontos is, késõ délután jelentkezem, mert a Faunról is írnom kell, most meg nyomatom a melót, hogy jövõ héten szabin lehessek végre. De várom, Istenem.

Berakok ide Rodról egy szép kis tüsit, hogy helyrepofozzuk, amit Sailingnél elfújt a szél... :)
frenchbullie 2013 júl. 11. - 21:36:04
(372/431)
Annyira tudtam, hogy tudod, melyik képre gondolok, hogy elõbb le is hagytam:-) Este van... Szia!
frenchbullie 2013 júl. 11. - 21:33:51 Előzmény gladiolus
(371/431)
Bizony, nagyon vonzó ezzel a hajjal, és fõként így, fülönfüggõ nélkül.

Tudom, hogy ezt a veszélyes képet tegnap már mellékeltem, de ma az jutott eszembe róla, hogy ezzel a hajjal és tekintettel lecsaphatta volna Lambert kezérõl a Highlander fõszerepét.

Én akkor kapok frászt, mikor jönnek az elvékonyítással, meg a ritkítóollóval. Életem során a legrémesebb az volt, mikor "Rod Stewart, ahogy a Sailing-et énekli"-t csináltak a hajamból, akkor nagyon nekikeseredtem. Pedig mutattam képet arról a hajzatról, amit szerettem volna. Áhh...

De most már hagylak labirintust nézni...

Apropó, láttad már David Bowie-t Manókirálynak a Fantasztikus labirintus-ban? A film az Muppet-es mese, de a zenéket Bowie csinálta, és tök jók. A Dogville vége is azért jó, mert a szereposztás alatt Bowie Young americans-e hallható.
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 20:45:18 10/10
(370/431)
Na ebbõl a képbõl kivágtam a felesleges részeket, és a lényeget kinagyítottam, nehogy már ne lássuk jól.
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 20:32:20 10/10
(369/431)
Hát ez egy halálos kis tekla klipsz, igen, ez nem annyira szokványos fiúknál. Ez a film a Lorna Doone, volt neki egy ilyenje, de még azt sem sikerült megszereznem, látod, mennyi pótolni valónk van? Pedig van neki ebben a filmben ahogy látom nagyon szép kis muskétás ruhája, és szép hajacskája. Beteszek egy fülbevalómentes hosszú hajacskásat is. Szép ez a srác, a franc egye már meg. Hogy vakulnék már meg végre...

A fodrászok nemcsak, hogy nem hisznek el semmit, de felül is bírálják, hogy én mit akarjak. Legalábbis mikor még fiatal voltam, ez volt. Most már nem mernek kötekedni, mert csúnyán szoktam nézni. Megmagyaráztam, hogy nincs semmiféle extravagancia, nincs itt ott belenyirkálás a hosszú hajba, nem kell kakastaréj sem, és nem kell bele tépés, mert másnap, mikor felkelek, egy nagy hülyeség marad ezeknek a dolgoknak a helyén, én meg sírógörcsöt kapok.Kaptam görcsöt pár éve egyszer, mert belenyírt ilyen kis borzolásokat, és azzal elszúrta úgy, hogy három napig bõgtem.
Legyen nekem mindenhol egyforma hosszú, azt nem lehet elcseszni, elég három naponta megmosni, ha kócos, akkor is áll valahogy, be lehet göndöríteni, ha még nincs elég bajom, és nem úgy nézek ki, mint egy robbantott kis kakas az arénában. Volt egy szép kis frizum, hátul fel volt nyírva, a többi meg kleós volt, imádtam, csak két naponta be kellett szárítani, és feladtam.

A jó Isten kísérjen utadon, amivel a pármai és vörös filmeket is hajkurászod. Bárcsak sikerülne, de ha nem, ne csinálj ám belõle gondot. :)
frenchbullie 2013 júl. 11. - 20:09:55
(368/431)
Igen, néztem én is, milyen jól áll neki ez a tüskés hajacska:-)

Off Voltam pesti, de mostanság már csak Pest megyei vagyok:-)
Ó, rajtam átlag félévente kitör a változtatás vágya... Régen hordtam nagyon hosszú, vörös, göndör hajat, de meguntam, meg azt aztán tényleg macerás volt elkészíteni. Most, hogy ilyen rövid a séróm, elszántam magam, hogy vásárolok spéci nyírógépet, ami hajtetoválásra való. Fodrásznál már csináltattam hajtetoválást, és kilestem milyen szerkentyût használ. Azzal olyan tuti dolgokat lehet alkotni. Azért is kell saját gép, mert egy ilyen hajtetoválás két-három hét alatt eltûnik, ahogy nõ a haj, és ilyen gyakorisággal nem keresem fel a fodrászt. Én eddig csak úgy jártam, hogy elmentem egy fodrászhoz, aztán másnap egy másikhoz, hogy helyrehozza, amit az elsõ elbaltázott, nézetem szerint. Úgy vettem észre, a fodrászok zöme nem akarja elhinni, hogy komolyan akarom azt, amit akarok, és nem merik elkészíteni az általam vázoltakat. Ezért szoktam rá, hogy itthon készüljön a hajam. A férjem nem ellenkezik... A sok év alatt hozzászokott a hóbortjaimhoz, a drága ember:-)

Jaj, mindig elkomorulok, ha bántják szegény jó Beant... Még a lovakhoz kötözéses retorziót sem hevertem ki teljesen:-( És micsoda monoklit szerkesztettek rá a Viharos hétfõ-ben...

Guillermo del Toro spanyol, gondolom ezért tér vissza ilyen gyakorisággal a polgárháborúhoz. De - szerencsére - a háború mellékszál a történeteiben, a lényeg a valóság és a fantáziavilág figyelemreméltó mixelése, amit annyira kedvelek a filmjeiben.

Igyekszem:-) A Gerard Phillippe-s Vörös és feketével meg Pármaival is próbálkozom...

Azért ez ellen a fülbevaló ellen tiltakozhatott volna...
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 19:15:44 10/10
(367/431)
Ilyen komoly fodrász mûveleteket is megcsináltok, hogy hajfestés? Azért ez nem semmi. Mondjuk én is nírom a férjem haját, mert nem akarom, hogy csuri legyen, és a nagyobb hajat az formázni kell itt ott.
Elképzeltem a frizurádat, és tetszett. Van valami különleges apropója, hog elkészíttetted az Uraddal, vagy csak hangulatilag alakult ki?
Én is imádom a tüsit, csak az a bajom, hogy nekem nem áll jól a rövid haj, mert ahhoz szép arc kell, és az nekem nincs. Ezért megnövesztettem hosszúra, ilyen összenövesztettre, de be akarom majd festetni hennával vörösre, valamikor, amikor rászánom magam. Én csakis gyógynövénnyel merem festetni, mert a hidrogénes festéktõl félek. Egyszer, még húszévesen kihidrogéneztem a hajamat, úgy nézett ki, hogy majdnem elájultam, és másnap reggel sapkában elmentem a fodrászomhoz, hogy azonnal fessék vissza erre a sötétszõkére, ami a természetes hajszínem. Olyan volt az a szõkítés, mintha megõszültem volna, úgyhogy többet soha. De a vörös érdekel. Ki fogom próbálni hamarosan.

Éjszaka nem lapul szét? Különben tök jó lehet, a pink nem gyakori erre mifelénk, vidéken, de te gondolom pesti vagy, nem?

Nézd már a szentem, hát õ is csináltatott magának tüsit, de aranyos, és milyen kis morcos. Kis tüsi morc. :)
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 18:56:21 10/10
(366/431)
Megvan most a Pán labirintus, azzal kezdem, és majd az Ördög gerincével folytatom. Nagyon különleges hangulatú filmek ezek, úgy látom, mindig a háborús eseményekhez nyúlik vissza, nem szeretem a háborús filmeket, de a Pán labirintust inkább misztikus mesedrámának érzékeltem annak idején, mint háborús filmnek.

A Halálos küldetés jó film volt, csak szegényt nagyon megkínozták benne. Csúnyán, megalázóan, gusztustalanul. De túlélte, és hazament a családjához. Ennek a filmnek az az értéke azért megvan, hogy bemutatja a bajtársiasságot minden körülmények között, és azt, hogy az ember mindent képes túlélni, ha nagyon kitartó, és nem utolsósorban van egy kis szerencséje.
A Hõsök kora egy totál katyvasz film, nincs benne semmi lényeges, õt pedig egy kicsit öregre maszkírozták, úgyhogy nem vesztesz semmit. Befejezetlen, kidolgozatlan történet. Belerakták egy jelenet erejéig a volt feleségét, akit semmi másban nem lehet látni, úgyhogy nem lehet vita köztük azon, hogy ki a népszerûbb, és ki az ismertebb. Mert ebben az összehasonlításban én csak azt látom, hogy van egy nagyon jó kvalitásokkal rendelkezõ, világhírû ismert sztár, aki népszerû és elismert,és nem mellesleg a legjobb pasi a világon; és van egy nõ, aki megpróbál az õ hátán felkapaszkodni valami filmszínészi karrierszerûségre, de aztán se elõtte, se utána nem hallott róla senki sem. Nem lehet egy lapon említeni a két embert.

Fú, ha a Különösen veszélyest megszerzed, akkor leborulok elõtted. :)

Azért a Brawo two Zero-ból beteszek egy szép képet, amikor vándorol a sivatagban a drágaság.
frenchbullie 2013 júl. 11. - 18:25:48
(365/431)
A szépség, vagyis az õ esetében a színészet kedvéért mindent, gondolom így lehet vele. Az tuti, hogy nem a türelem a legfõbb erénye, a Kosok nem errõl híresek.

Off Tegnap én is nagyon türelmes Kos voltam, míg elkészült az új frizurám. Megálmodtam, aztán vezényeltem a férjemnek, ugyanis ahol nem láttam, ott neki kellett megcsinálni. Hátul a tarkómon fel kellett nyírni, aztán szõkítõkrémmel bekenni a felnyírt részt, meg a frufrumat. Második lépésként a fennmaradó részt feketére festeni, a szõkített részeket pedig pinkre. Mosás, szárítás után pedig kellõ mennyiségû hajzselével elõállítottam a Rory-féle tüskéket. Idõbe telt, de kellõen extravagáns lett:-)
frenchbullie 2013 júl. 11. - 18:12:23
(364/431)
A szakállas Odüsszeusz képek egyszerûen nagyszerûek. Igen, jobb, ha hanyagolja a baseball sapkát, maradjon csak a csíkos ingeknél meg a szép, kék pulóvereknél.

Az oké, hogy a Trója egy háborúról szól, de háború és háború közt is van különbség, ezért a Hõsök korát és a Halálos küldetést nem néztem meg, hiába játszik bennük Bean. Azok olyan kimondottan férfiaknak való filmek, azt hiszem. Ma estére A sziget-et tervezem. Most türelmesebb leszek...

Lépéseket tettem a Különösen veszélyes érdekében!!!

Az Ördöggerinc nagyon jó film, szerintem. A spanyol polgárháború idején egy árvaházban játszódik a történet, vannak benne ártatlan gyermekek, jó felnõttek meg gonosz felnõttek, a végén pedig katarzis. Az egész filmet átlengi a misztikus hangulat, és van benne egy gyönyörû vers is.
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 17:22:37 10/10
(363/431)
Azt hiszem, ha színész lennék, ez idegesítene a legjobban, ami itt a képen folyik. Hogy állandóan ott kell ülni nyugodtan, amíg rászerkesztenek az arcomra egy ilyen trutyit, és akkor utána még ebben játszani is kell. Kozmetikusnál is nyugtalan vagyok. Ezeknek meg órákig tart a sminkelés, meg maszkolás. Szegények.
Érdekes, hogy ezt így bírja, pedig állítólag nem a türelem mintaszobra.
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 10:22:56 10/10
(362/431)
Jézusom, annyi helyesírási hibát írtam, hogy légyszi csakis csukott szemmel olvasd. :)
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 10:20:02 10/10
(361/431)
javítás: Nem a küldõt nézik, hanem a külsõt. Á rémes vagyok.
10/10
gladiolus 2013 júl. 11. - 10:16:58 10/10
(360/431)
Igen, szerintem is fiatalítja, de õ is olyan típus, aki nehezen öregszik. Vannak ilyen kisfiús alkatok, én szeretem õket,mert esztétikusak és szépek, sokáig. Érdekes zenét találtak az Angel-ek, akik a youtub-os összeállítást készítették, és hogy berakták már férfi smacit. A baseboll-os kép azért nem annyira elõnyös, ugye? :)
Jól áll neki mindenképpen, ha hosszabbra hagyja, és jól áll a szakáll, senkinek nem áll ilyen jól a borosta, mint neki. Vagy csak elfogult vagyok. Lehet.

Ahhá, szóval megnézted tegnap este Fülöpkét? Aranyos volt ugye? Teszett nagyon az akasztós rész, már nem a fogasos, hanem a fán csimpaszkodós.
-Légy erõs Kicsibors!
-Rosszkor sütötted el ezt a viccet....

Neki viszont nagyon elõnyös volt ez a Tordi féle szinkronhang, olyan bársonyossá tette a karaktert. Domján Edit hangját kevéssé szeretem, õ mindig úgy elnyújtja a hangokat, de azt tudom, hogy a hímnemû egyedek annak idején (Apám) meg voltak õrülve a hangjáért, meg az egész jelenségért. Férjemnek azért tetszett Fanfan személye, mert azt mondja, hogy nem értett igazából semmihez, a víváshoz sem, de hihetetlen energiák voltak benne, és mindig mázlija is volt. Így ért el sikereket. Olyan idétlen dolog volt, hogy pöttyöket pingáltak a képükre, az ember örül, ha nincs ilyen az arcán, nemhogy még odabiggyesszen egyet. Látod ez is az 50-60 as évek divathülyesége volt, amit átvittek egy kosztümös filmre.A király közeledése pedig ismét bizonyítja azt a tényt, hogy lehet király,vagy Rócsild, akkor se akarjon semmit. UGye a nõk is elõször a küldõt nézik egy férfiban, és csak aztán a pénztárcáját? Mármint az átlag nõre gondolok, magamt nem sorolom ide, mert más szempontok számítanak, mint a stex.

Ma valószínûleg megnézem a Faun labiritusát, láttam már, de csak a csúnya szörnyre emlékszem ott a terített asztalnál, meg hogy a végén a kislány feláldozza magát a kistesójáért. De olyan fantsztikus dízsletek és hangulat, kösz, hogy eszembe juttattad. Azördöggerinc mirõl szól? Felkeltetted érdeklõdésemet a rendezõ iránt, már szakmai tevékenységét illetõen. Látom a Hobbitot is õ rendezte.
frenchbullie 2013 júl. 11. - 08:51:50
(359/431)
Szerintem a hosszabb haj fiatalítja, meg lágyabbá teszi a vonásait. Az egyik képen hogy elbújt a szakáll meg a baseball sapka mögé a kis huncut:-)
frenchbullie 2013 júl. 10. - 22:14:40 Előzmény frenchbullie
(358/431)
Melanie Griffith-nek nem állt jól a vörös haj a Viharos hétfõ-ben, szerintem az is öregítette. Ráadásul Bean meg fiatalabbnak látszott a koránál. Igen, van valami abban az "anyuci ápol"- dologban, amit említettél.

Tényleg, egy szakáll nélküli Billington is jó lett volna Bondnak!! Tudom ki õ, mert tavaly elég sok Onedin-t néztem, idén hagytam abba a harmadik-negyedik évad táján, mikor olvastam, hogy szegény Peter Gilmore meghalt. Van egy olyan epizód, mikor feltûnik egy unokaöcsi a színen, és lecsapja James kezérõl Miss Biddulph-ot. Azon a részen belül Gilmore játssza saját magát és az öcsköst is, teljesen más mimikával a két karaktert, zseniális.

Azt nem értem, hogyha Lambert-nél akadályt jelentett a francia akcentus, legalábbis ezt írták, akkor hogy gondolták, hogy Visnjic oké lesz?

Benicio del Toro-t én csak a Farkasember-ben láttam, meg talán a Sin City-ben, de be kell valljam, egyik film sem lett a kedvencem, a Sin City-tõl különösen szenvedtem, a képregény-feeling hatása vagy negyed óráig tartott, utána már untam, csak az Öcsém azt mondta, hogy jó film, én meg botorul vártam, hogy majd az lesz. Na de Benicio névrokonát, Guillermo-t nem gyõzöm eleget méltatni. A Faun labirintusa, és az Ördöggerinc óta bármire vevõ vagyok, amit rendez. Az Ördöggerinc-ben láttam elõször Eduardo Noriega-t, nekem õ a velejéig romlott gonosz. Érdekesek ezek a spanyol fickók, nem?

A férjem nézett múltkor egy filmet, aminek a végén Donald Sutherland megrugdos egy gyereket... Egészen megrökönyödött, hogy miféle filmeket csinálnak. Sutherland-nak is olyan kemény, rideg arca van, nem?

Befejezésül keresek valami szép kis Bean képet, jó? Szép estét!
10/10
gladiolus 2013 júl. 10. - 21:15:44 10/10 Előzmény frenchbullie
(357/431)
Van itt egy kis zenés képgyûjtemény a mi Kedvencünkrõl, és az õ igen sok arcáról. Ezért aztán sosem lesz unalmas, ugye? ....:)

http://www.youtube.com/watch?v=9dDGwPUJiIc

Zárok mára, jó éjszakát....
10/10
gladiolus 2013 júl. 10. - 20:57:20 10/10 Előzmény frenchbullie
(356/431)
Ha már Bondozunk, eszembe jutott, hogy Benicio del Toro mennyire sátáni gonosz volt a Timothy Dalton féle Magányos ügynökben. És ez az, ami nagyon lényeges. Hogy Toro arca egyszerûen annyira rosszindulatúvá és elviselhetetlenné tudott válni, hogy utáltam. Bean egyetlen gonosz szerepében sem tudott igazi utálatot kelteni bennem, mert valahogy megbocsátok neki bármit. Talán egyedül a Férfias játékokban zavart. Ott annyira agyára ment a gyûlölet, hogy nem nézett sem istent, sem embert, csak gyilkolt ész nélkül. De a többi gonosz szerepében mindig találtam valami olyat, ami elviselhetõvé tette. Talán azt, hogy sosem ölt gyerekeket. Nekem ott kezdõdik a gonoszság, ha valaki gyerekeket és állatokat bánt. Az még talán elviselhetõ, hogy megüt egy nõt. Amikor Fenton megütötte Mary Boyle-t és Scarlettet, az nem volt olyan durva, mint ahogyan Benicio del Toro tudott gyûlölködni és ütni Dario szerepében.Az valami sátáni volt.

Késõbb, amikor szelídebb karakterben láttam újra, alig ismertem rá, azt hiszem, a Farkasemberben láttam. Meg is öregedett, meg is szelídült, nagyon más volt. Õ is sokoldalú színész lehet.

Érdekes meglátás, hogy azt gondoltad, Bean ír származású. Lehet, hogy egy kicsit vöröses szõke hajárnyalatoknál érezhetted ezt, amikor egy kicsit kiszõkítették néhol. Nekem meg valami miatt esetenként oroszos árnyalatok tûnnek fel az arcában, fõleg így idõsebb korában kiütközik az arcán valami szlávos vonás is. A Szerencse zsoldosaiban és a Cleanskin-ben már olyan érdekesen megváltozott a fejformája, talán mert fel is szedett magára egy keveset.
10/10
gladiolus 2013 júl. 10. - 20:24:46 10/10 Előzmény frenchbullie
(355/431)
A felsoroltak közül még talán Michael Billingtont tudtam volna elképzelni, ha esetleg nem ismerõs, õ volt Daniel Fogarthy az Onedin családban, elég karakteres tudott lenni, ha akart. De hogy Goran Visnjic mit keres a listán, azzal a bamba, tipikus horvát fejével, azt nem tudom. Hogy tudna õ egy tüke angol úriembert hitelesen megformálni? Ez nagyon valószerûtlen. Szerintem aki akcentusos, az nem felel meg a Bond féle követelményeknek.

Ez a kádas rész tényleg nagyon bensõséges és szép, éppen azért, mert egyetlen szó sem hangzik el. Sokszor nincs szükség szavakra, mert megtörne a varázslat. De kicsit nem olyan, mintha idõsebb anyuci ápolná az õ megsebesült kisfiát? :-) ha cinikusnak tûnik, akkor bocsi. Griffith csak két évvel idõsebb, de sokkal többnek nézett ki szerintem. Nagyon intenzív események történtek nagyon rövid idõ alatt, ezért kellett ilyen szélsebesen közel kerülniük egymáshoz, ez is csak filmekben lehetséges szerintem.

Alex O'Loughlin-õ az akit egyszer már betettél, és látszott a hasizma. Emlékszem rá, mert vámpír is volt. Igen, külleme alapján azt kell mondjam, hogy ideális lenne. Megvan benne a kellõ szigor ehhez a munkához, és a vasakarat.

Rex Harrison semmiképpen sem. Gyíktestû idõsödõ bácsika volt még fiatalon is, nagyon kedves professzor szerepben, de nem Hódító Edward.

A Viharos hétfõben volt egy rész, ami nagyon megfogott. Amikor az autóban ültek, és vezetés közben is össze voltak bújva. Ilyet én is szeretnék, annyira kellemes lenne, egy kis andalító esõ, lágy zene, és összebújva szelíden-ez klassz lehet. Nem kellene száguldozni, sosem szerettem a száguldozást. Amikor biciklizem, akkor sem az esztelen teljesítmény kényszer hajt, hanem az, hogy nézhessem a tájat, érezhessem a szél simogatását az arcomon, és minél több fát, meg virágot, hegyet és tavat lássak útközben. Szemlélõdõ ember vagyok, azt hiszem. Soha, semmi még nem tudott életemben annyira letaglózni, mint a természet szépsége.
frenchbullie 2013 júl. 10. - 19:15:02
(354/431)
Nekem ez a kép is nagyon emlékezetes a Viharos hétfõ-bõl. Olyan bensõséges, ahogy Bean Melanie Griffith kezébe hajtja azt az összevert, meggyötört fejecskéjét.
frenchbullie 2013 júl. 10. - 18:54:04
(353/431)
Off Harrison esetében múlt idõt kellett volna használnom, tudom, csak megszokásból írtam jelent. R.I.P Professor Higgins.
frenchbullie 2013 júl. 10. - 18:31:53
(352/431)
Legalábbis kellõen sportos alkatúaknak találom õket, a szerep által megkívánt ugrabugrához. De azért az õ Bond filmjeiken is képes vagyok elaludni. Ellenben lehetségesnek tartom, hogy egy Sean Bean-féle Bond ébren tartana.

Elsõnek Rex Harrison neve ütötte meg a szemem. Õ kizárólag Higgins prof-ként jöhet számításba, semmiképp nem Bond-ként. De - nagyot ugorva a listán -, Alex O'Loughlin-t el tudnám képzelni Bond-nak. Na nem a vámpíros, hosszú hajával, inkább a Hawaii 5-0-s "vasat eszek..." külsejével.

Az a baj, hogy Bean akció - és fantasy filmjeit könnyû megszerezni, de azokat, amelyekben komolyabb szerepeket játszik, azokat sajnos nem, ezt én is észrevettem:-(
10/10
gladiolus 2013 júl. 10. - 17:54:31 10/10
(351/431)
Extremely dangerous-már megint félreírtam.
10/10
gladiolus 2013 júl. 10. - 17:53:30 10/10
(350/431)
Ó, na képzeld, ez a hosszú hajú kép egy négyrészes minisorozatban van, a címe Extremely dangeros-Különösen veszélyes, 1999-bõl. És még véletlenül sem sikerült hozzájutnom, nem tudom leszedni az általam ismert helyekrõl, pedig nagyon meg kéne nézni. Egy olyan pasit játszik benne, akinek megölték a családját, és õ most a tetteseket keresi, de sajnos többet nem tudok, pedig nagyon kéne ez a film. Lehet, hogy meg kéne nézni azon az oldalon, amit küldtél. Van még egy ilyen filmje, a Clarissa, azt sem találom sehol, pedig ott is elég markáns szerepe van.

És van még neki az O'Brian család is, az is egy sorozat, azt mintha láttam volna valahol, de lehet, hogy csak a youtube-on angolul, majd még utánanézek. Abban is fiatal még, kb. Melors korú.

Akkor neked a Connery és Craig féle Bondok bejönnek? Nekem egyik sem szimpatikus. Egyébként Beant is akarták, csak mivel már eljátszotta az egyik Bond ellenségét, így már nem lehetett 007. Kár. Rácuppantam volna. :)
Van itt egy lista, hogy kik jöhettek volna szóba egyáltalán Bond-ként, és tényleg ott van a listán.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_actors_considered_for_the_James_Bond_character

De valahogy én õt komolyabb embernek érzem egy ilyen James Bondnál. Vagy talán inkább szemérmesebbnek.Úgy érzem, hogy õ sosem volt olyan, aki kérkedett volna a nõk körében elért hódításaival, és talán sosem volt beképzelt. Lehet, hogy furcsa, amit írok, de még mintha Melorsban és Fentonban is lett volna némi bizonytalanság saját magát illetõen, a Viharos hétfõben Brandon pedig végképp félszeg volt. De nem biztos, hogy ezt jól látom. A rétben is félénk volt elõször, és csak aztán teljesedett ki az önbizalma, amikor a nõ biztatni kezdte. Ezt szeretem benne annyira.A Viharos hétfõben van az elején egy rész, amikor megy be a bevásárló csarnokba, és áll ott egy nõ, egy újságos standon belül. És azzal egymásra mosolyognak. Észrevetted? Olyan félénken, természetesen és kedvesen mosolyog, nincs abban semmi fennhéjázó gõg, vagy beképzeltség.

Egyébként Statham-et nem jelölték erre a szerepre? Mert ha Craig lehet Bond, akkor aztán Statham végképp lehetne.
De szerintem õ egy markánsabb ember annál, hogy nyegleó szépfiú legyen, nem?Persze Bond elég kemény kunsztokat is csinál, az is igaz, arra meg jó lenne Statham.

Famke Janssen valami 183cm-es óriás nõ, de bírom, jó fej. A Ne szólj szájban is játszottak együtt.
Ez a kép is az Extremely-bõl van, sír benne, ezért is kéne annyira.
frenchbullie 2013 júl. 10. - 16:34:10
(349/431)
Egyéni és újszerû látványt nyújtana a tévétek, ha az általad vázolt módon átalakítanátok:-) És remek példája lenne az újrahasznosításnak.

Végigküzdöttem magam a Goldeneye-on, igazán készíthettek volna egy zanzásított változatot Bean rajongók számára. A sztorit teljes egészében végignézve sem érintett meg a Bond filmek varázsa, hangulata, vagy az a valami, ami miatt általában kedvelni szokták a 007-es szériát, biztos bennem van a hiba. Az a baj, hogy a színészek zömébõl, akik eddig Bond-ot alakítottak, egyszerûen nem néztem ki, hogy képesek lennének bármiféle, kémhez illõ kunsztra. Semmi bajom Brosnan-nal, egyszerûen csak nem érzem benne azt a férfias erõt, amit anno Connery-ben vagy mostanság Craig-ben. (Próbálkoztam én Bond filmekkel, de mindig elaludtam, annyira untam õket. Ezért adtam fel.) Brosnan-t Phileas Fogg-nak szeretem. Az angol gentleman szerepét kimondottam rá szabták, szerintem. Ahogy így elmerengtem rajta, én Statham-et tudnám elképzelni Bond-nak.

Nahát, szegény Bean-nek most sem kegyelmeztek. Mikor lezuhant, azt hittem, vége a szenvedéseinek, de nem... utána még ráejtették azt a fém alkalmatosságot is. Au! Viszont jó illettek egymáshoz Famke Janssen-nel. A hölgy is figyelemreméltót alakított elvetemült, gonoszan vigyorgás terén.

Mit szólsz, milyen hosszú hajacskás képet találtam?:-)
10/10
gladiolus 2013 júl. 10. - 11:31:42 10/10
(348/431)
Milyen jó, hogy nem a tévét nézzük, legalább ezt az egy kütyüszt megúsztuk. Lehet, hogy a tévét ki kéne belezni, és floráriumot kéne csinálni belõle, csak túl kicsinek tûnik. :)
Ma már benn vagyok a dolgozóban, sok itten az iratkupac, franc. Kell egy kis felüdülés, ezért írok.

Tegnap este azért csak végignéztem a Szigetet, hogy közömbösítsem a Del Dongoó hatást, de azért azt is folytatom.A Sziget nem volt rossz, az eleje tényleg egy kicsit vontatott, meg olyan hermetikus mûvilág, ahogyan Te is írtad, de aztán azért kialakul. Bean egyáltalán nem volt kellemetlen gonosz, végülis egy olyan dokit játszott, aki szeretne meggazdagodni, és nem a megfelelõ utat választja. De végig kellemes fazon maradt, leszámítva, amikor beadott ezt azt McGregornak. :)És a végén már verekedés közben összekócolódott végre a haja is, mert én azt szeretem, ha kócos, és akkor már megint jól nézett ki. Szerencsére nem sokat szenvedett most, legalább kihúzta a gerincét. :)

McGregor nagyon jól játszotta ezt a figurát, már a Hétköznapi párban is letisztult bennem, hogy õ szeret olyan szerepeket vállalni, amik elgondolkodtatóak. Ez a Sziget is elég fontos kérdéseket boncolgat, szerintem ha majd már megfelelõ szinten lesz a klónozás, biztos lesz egy felsõbb gazdag réteg, akik lehet, hogy ezt megvalósítják. A többiek meg gondolom dögöljenek meg, ha valami bajuk van, mint mindig, szokás szerint.

A Golden Eye-t én szelektíven néztem, mert másként nem tudott lekötni, James Bond sosem volt egy érdekes figura számomra. Az elején még haverok Bean-nel, aztán valami manipulált tüzet csinálnak, és Bond azt hiszi, hogy Trevelyan meghalt a tûzben. De nem, mert elõkerül. Sajnos tényleg keveset szerepel az elején, de azért a fele után már jobban elõfordul a filmben. Amikor elõször megjelenik megégett arccal, az tök jó rész, egy ilyen kis lerobbant rakétás mesekörnyezetben talákoznak újra, az nagyon jól néz ki. És a végén a verekedõs jelenet, hát azt mindenképpen látnod kell, szétröhögtem magam rajta, ahogyan egymást hupálják. És ott olyan kis elvetemül, gonoszul vigyorgó arcokat vág, nagyon tetszett. Bár a verekedés eszméletlenül béna, és elõször õ áll nyerésre, Brosnan egy ideig kétbalkezes, nyög, fújtat, iszonyúan béna ez egy James Bondtól, a nõk bálványától. De utána sajnos Bean kerül alulra, viszont szépen repül, és aztán megnyugszik-végleg. :)

Jaj, ezt a képet de szeretem, elrontani sem lehet ezt az embert.
frenchbullie 2013 júl. 10. - 08:53:56
(347/431)
A Goldeneye-os, Bean-Brosnan végsõ összecsapást mára halasztottam, mert kifogott rajtam tegnap este a film. A látvány mindig figyelemreméltó a Bond sztorikban, de a történetek nem kötnek le sajnos, és ezzel most is így voltam. Ráadásul, ahhoz képest, hogy ebben az epizódban Bean a fõgonosz, és kizárólag miatta szántam rá magam a film megtekintésére, elég keveset szerepel. Legalábbis nekem úgy tûnt.
frenchbullie 2013 júl. 10. - 08:28:02
(346/431)
Off Olyan kedves, hogy úgy látod, naprakészen a fejemben van a klasszikus irodalom, gyógyír az önérzetemnek. Ugyanis hármasra érettségiztem irodalomból. No comment:-)
frenchbullie 2013 júl. 09. - 21:50:37
(345/431)
Ez a Sanseverina végig ilyen kiismerhetetlen, kiszámíthatatlan nõszemély marad, én éppen ezt találtam izgalmasnak benne. Úgy gondolom, hogy tényleg Dongóci nagynénje, bár a második részben pusmog valamit arról, hogy mégsem. Mondom én, hogy kiismerhetetlen:-) Mosca grófnak olyan õszinte hódolat sugárzik a szemébõl, nem? Én ezért szerettem, íme egy kedves, hûséges, ragaszkodó férfiember. De ne erõltesd, ha nagyon nem megy:-)

Mûszaki analfabéta vagyok, csak a két szót tudom, a jelentésüket nem; tehát analógról digitális mûsorszórásra állnak át Magyarországon is, az Uniós elõírásoknak engedelmeskedve, így aki nem veszi meg a megfelelõ kütyüt, vagy nincs eleve kütyüvel felszerelt tévéje, az csak fényt és búgást fog tapasztalni záros határidõn belül. Július végétõl október végéig zajlik le az országos átállás, területtõl függõen. Látod ugye, képtelen vagyok normálisan elmagyarázni, bocsi. Lényeg, hogy akármilyen szerkentyût is vesz az ember, legyen rajta MindigTv-s matrica. Még szerencse, hogy van internet.

Az a vicc, hogy a port.-on a hozzászólók zöme áradozik a Transz-ról. Azt hiszem, hogy vannak emberek, akik titkon büszkék arra, hogy bírja a gyomruk a legundorítóbb gusztustalanságot is. Tudod, megmaradnak örök kamasznak: "Hú apám, milyen filmet láttam..." Azért érdekelne, mit tennének, ha a valóságban kerülne valami a szemük elé.
frenchbullie 2013 júl. 09. - 21:07:18
(344/431)
Furcsa, talán a Férfias játékok az oka, de jó darabig meg voltam gyõzõdve arról, hogy Bean ír nemzetiségû. Azt gondoltam, micsoda fricska, hogy Fenton-ként angol lordot alakít. Aztán sikeresen és végérvényesen tisztáztam magamban, hogy angol. Ezek után a Viharos hétfõ-ben megint csak az ír fiú kifejezéssel jönnek. Hát nem csoda, ha összezavarodik az ember????:-)
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 21:01:47 10/10
(343/431)
Elkezdtem nézni Del Dongócskát, de most letöltöttem a Szigetet,mert egyszerûen meg kellett állnom. Egy részét megnéztem az elsõ résznek már, azért végig fogok menni rajta, mert Mosca is jó fej, meg Sanseverina is, de rajta még nem tudok eligazodni. Szeretném megkérdezni, mert neked annyira naprakészen a fejedben van az összes klasszikus irodalom, hogy Dongo és Sanseverina között pontosan milyen rokoni kapcsolat van? Mert riadtan látom már itt az elején, hogy Gina elkezdte puszilgatni álmában a srácot, és egy nagynéni számára tiltott helyeken. Én nem vagyok tisztában a cselekménnyel, bocsi. Olyan régen volt idõm olvasni, hogy augusztus közepétõl bele kéne húznom, mert le vagyok maradva :O

Fel kell ezt higítanom egy kis Szigettel, Bean függõ vagyok, ha nem látom a fejét a filmben, akkor elálmosodom, vagy kiüresedek, ez nem normális.

Bródytól a Királyidillek a legjobbak és azon belül a Mátyás király házasít, a címtõl ne ijedj meg, teljesen más hangulat, mint amit sugall. Bródynak van portja, oda pont leírtam mindent errõl, amivel ajánlani lehet, ez viszonylag rövid is, jó is. Nagyon jó a Tímár Liza, a Tanítónõ, A dada, A szeretõ-ezek egyik sem hosszú. Némelyik fent van a neten, de sajnos a Királyidillek csak könyvtárban van meg.

Ez micsoda, ez az átállás Tv ügyben? Mit jelent? :)

Ewan McGregor, mint Julien Sorel, az lehet, hogy jó lenne, az a pasas azért viszonylag jól játssza a szerepeit, nem egy szépség, de nem baj.Még vadászom a Gerard Philip féle változatra, megkedveltem a tagot.
Hú, de igazad van, Ustinov valami zseniális volt Néró szerepében, állandóan lanton játszott, és megalázta a mûvészetet, és emlékszem, Petronius írt neki egy utolsó üzenetet, amiben nagyon elmarasztalta ezért. Egyébként olyan kedves dolog volt, hogy az a lány, akit Petronius szeretett, a végén nem bírt nélküle élni.

McAvoy ilyenben játszik? Ó, nehogy megnézz miatta valamit, amitõl felfordul a gyomrod, nahát, csodálkozom, hogy ilyen csúnyaságban játszik. Azért neki olyan sok jó filmje nincsen, esetleg a Jane Austin magánéletében alakított kellemeset, ja, és a Cinkosban, azt tiszta szívvel merem ajánlani. Szerintem élete második legjobb szerepe Rory után. Nagyon szép film.

Engem az viselt meg halálosan a parfümben, amikor az elején hasba rúgja az anyja a csecsemõt. Akkor azt hittem, most felállok és ennyi volt. Nem tudom, miért ragadtam végül mégis ott.

Szép a csíkos ing, igen, már többször láttam ilyenben, azt hiszem, szereti õket. Nekem meg van egy kék pulcsis képem.
frenchbullie 2013 júl. 09. - 20:28:09
(342/431)
Lemaradt a csíkos ing. Bekavart az internet, mert félúton megszakadt.
frenchbullie 2013 júl. 09. - 20:23:23
(341/431)
Szégyellem magam, de még semmit nem olvastam Bródy Sándortól. Mi legyen az elsõ?

Tamási Árontól nekem csak az Ábel-es dolgok ismerõsek, ez a vers nagyon kedveske, a sajátos szófordulataival, az egyéni szóalkotásaival.

Ma délután sürgõsen és azonnal el kellett száguldani egy multiba, mert a férjem aggodalma most teljesedett ki amiatt, hogy átállás van tévé ügyben. Pedig ráért volna hónap végéig. Nem értem, mit eszik a reklámok szabdalta tévémûsorokon. Na mindegy, ez az õ dolga. A lényeg, hogy megláttam a multiban a könyves részlegen a Függöny-t, és egybõl elindultam más irányba, annyira ragaszkodom Poirot életben tartásához. Ami azért furcsa, mert alapból szeretem a drámákat.

Úgy sejtem, hogy ma este a férjem a MindigTV-s csatornákat fogja végigmazsolázni, ezért én beiktatom a GoldenEye DVD-s megtekintését.

A Redemption-ban van a "Statham közel kerül egy apácához"-epizód. Azt hittem, egy vadiúj Statham filmre találtam rá ezzel a címmel, aztán kiderült, hogy itthon Kolibri-kód néven fut már jóideje.

Mindig tekerd el a Pármai-t, ha megjelenik Dongócska:-) Vagy nem kívánod szelektíven nézni? A többi színész jól játszik, csak Dongo-t kell kiküszöbölni. Olvastam, hogy csináltak egy Vörös és feketé-t McGregor-ral a fõszerepben. Érdekes lehet, Julian Sorel-ként. Bár ki tudja? Nekem már örökre ifjú Kenobi marad, hiába remekelt más filmekben.

Az amerikás Quo Vadis-t Ustinov miatt szerettem, mert tetszett, ahogy az õrült Néró-t elõadta. Aztán belenéztem a lengyel változatba, ami még jobb. Gondoltam, hû de jó, ezt beajánlom az emberemnek is, együttes megtekintésre. Nohát, azóta nézzük. De most, hogy szóba került, lehet, hogy megnézem majd egyedül. Két Bean között.

Régen olvastam a Parfüm-öt, és úgy emlékeztem, hogy tetszett. Ezért egészen fellelkesültem, mikor megtudtam, hogy megfilmesítették. Aztán, mikor elkezdtük nézni, a férjem már a kezdõ képsoroknál rám meredt, és megkérdezte, hogy biztos ezt akartad? Ismer:-)Iszonyú gusztustalan az a film. Sokkoló, hiába zseniális a fõszereplõ, azokkal az eldurvított arcvonásaival. Úgy vagyok vele, hogy a való életben lát az ember elég gusztustalanságot akarva-akaratlanul, ezért a filmeknél igyekszem kerülni a gyomorforgató dolgokat. Azt hiszem a Transz is elég sajátságos lesz ilyen szempontból. Átpörgettem kábé 5 perc alatt, így a történetrõl nem tudok nyilatkozni, de Spoileres (nehogy valaki külsõ szemlélõ belém kössön) a látvány megviselt kissé, mert kukacos, férges, oszló hullát azt láttam benne. Grrr... Csak remélni merem, hogy MacAvoy miatt megéri.

A témához kapcsolódva elõször GoldenEye-os képet akartam, de aztán ez tetszett meg. Jó ez a csíkos ing.
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 19:17:01 10/10
(340/431)
Bródy Sándor mûveit szereted?
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 19:15:38 10/10
(339/431)
Csak hogy értsd ezt a gonosszot:

Ameddig lesz hû szerelem, / Így lesz ezután es: / Legyõzi a jó a rosszot / S a tiszta szív a gonosszot / Mindig ezután es.

Tamási Áron: Énekes madár

Egyébként nem ismerem, csak ez a szép öt sor maradt meg a fejemben, azóta használom.
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 19:09:57 10/10
(338/431)
A Függöny-Poirot utolsó esete-hát igen, nem ez az, amire az ember igazán vágyik. Én erõt vettem magamon, vele akartam lenni a végsõkig, és ne aggódj, szép halála volt, de megbõgetett. Mert elõtte még elkövette a tökéletes gyilkosságot, és eltakarított az útból egy paranoiás, közveszélyes utolsó férget.Egyébként gyógyíthatatlan volt már szegény, és így akarta, hogy így legyen vége. Szép és izgalmas, lebilincselõ, de ha nem akarod, ne olvasd el, megértelek.... :)

Statham melyik filmjében érdeklõdik apáca iránt? Hát ez egy olyan kis rosszaság...

El kéne kezdenem a Pármai kolostort, de még gyûjtöm az erõt. Miért nem Bean játssza? Persze, semmiféle olaszos imázsa nincs, Istennek hála, hogy is játszhatná el, de akkor már rég megnéztem volna....

A Sziget azért egy fordulatos kis dolog, habár annak idején én sem néztem végig, mert akkor még nem fedeztem fel magamnak Beant, és mivel azt láttam, megint "gonosszot" játszik, kicsit belefáradtam. Ugyanakkor ez egy olyan karakter, amibe még sosem bújt, és ezért is érdekes. Férjem nézte, érdekesnek találta. Azért a lezárás felszabadító erejû.

A klasszikusokat mindig, minden korban az adott erkölcsi és divatszabályoknak megfelelõen dolgozzák fel, ez sajnos egy általános törvényszerûség, mert az emberek csak akkor nézik meg, ha benne lebeg az adott társadalmi értékrend. Manapság azt tapasztalom, hogy az ingerküszöb megemelkedett, az emberek mindenbõl extrát akarnak, vérbõl, feszültségbõl, misztikumból, és szexbõl is. Másként nem elégülnek ki semmilyen szempontból. Azt hiszem, ez lehet az oka a jelenségnek, én sem értek egyet vele.Kifejezetten idegesítõek voltak azok a Lis taylor féle Cleopátrák, meg a Quo Vadis, ahol a hatvanas évekbeli sminkek és hajviseletek durván ott lebegtek a szemünk elõtt, ókor ide, vagy oda.

Számomra eddig lelki szempontból a legbrutálisabb film a Parfüm: egy gyilkos története volt. Huh. Nagyon összetett, nagyon mély, nagyon ellentmondásos film, és nem csináltak ügyet a brutalitás extra mértékûre turbózásából. De egyvalami biztos, nem felejthetõ el könnyen.
offtopic
frenchbullie 2013 júl. 09. - 18:00:20
(337/431)
Off Jujj, szegény nõ, és ráadásul még ki is nevették:-( El tudom képzelni, milyen rosszul volt a tudattól, biztos törölgette a kezét ezerrel. De lehet, hogy ezután a kaland után érdemes lett volna beszállni egy kártyapartiba... Szerencse biztosítva.

Én azt hittem, hogy Statham találta fel a spanyolviaszt, apácapuszmusz-ügyben, nem gondoltam volna, hogy Bean beelõzött neki. Kellemes, hogy ilyen szép idézetek szerepelnek a sorozatban, egyre kíváncsibb vagyok, várom az augusztust:-) Tegnap úgyis megint komoly meglepetésben volt részem. Belenéztem a 2000-ben készült BBC-s Bovaryné minisorozatba, és egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy Flaubert ilyen szabadosan írta volna meg. Nem értem, mi ez az új divat, hogy a klasszikusokat ennyire modernizálják. Ahogy említettem korábban, nem vagyok prûd, de nekem ezeknek a régi regényeknek a hangulatához hozzátartozik a finomság, és ezért sokallom a kendõzetlen testek ily gyakori bemutatását.
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 15:26:04 10/10
(336/431)
Volt egy illetõ, egy ismerõs, aki részt vett egy természetjáró körleten, és talált egy szép képzõdményt. Nõszemély volt. Felvette, és boldogan hozta megmutatni egy professzornak, hogy milyen gyönyörûséget talált. Nagyon szép, kifehéredett, áttetszõ gömböcskék voltak, mint egy kis gyémántszerû nyakék. A Professzor elkezdett röhögni a sunyi malacka, és megmondta, hogy ez bizony egy õz ürülék, csak már elég idõs korú, amit éppen a kis kezében tart. A csajóca azonnal eldobta, és fuj, meg minden. A férfiak röhögtek.Galád dolog. Ronda kis koboldok...:)

Képzeld el, az a kicsinyhitû nõszemély ott Richard-dal azért olyan kétségbeesett a képen, mert Sharpe-ot már a haldoklók raktárából cipelték vissza, tévedésbõl oda volt begyûjtve. És ez a kis apácanövendék az eszméletlen Sharpe hasából szépen kimûtötte a golyót, kifertõtlenítette a sebet, bekötözte, és ezzel félig megmentette, de a láz csak nem akart lecsendesedni. És akkor jött a hideg vizes fürdõ. Mert hát nagyon bele volt zúgva szegényke, de Sharpe még nem volt olyan állapotban az elsõ felesége halála után, ezért a lányka visszament a zárdába. De azért kapott puszmuszt emlékbe.

Képzeld el ilyen szép idézeteket használnak a Sharpe ellenségében hadicsel gyanánt:

"Most meleg szerelemben, most hervadva a virágzásban,
Elveszve a kolostor sötét magányában,
Hervadok virágzásomban, elveszve a magányos homályban."
frenchbullie 2013 júl. 09. - 13:31:16 Előzmény gladiolus
(335/431)
Off Megérkeztem. Csak eddig fõzõcskéztem. Nem vagyok normális, ebben a hõségben nekiálltam tyúkpörköltet csinálni krumplival, meg ratatou... azt a francia lecsót, rizzsel. De most a tûzhely közelébe sem megyek egy darabig.Abban a trópusi melegben, amit elõállítottam a fõzés során, igen üdítõen hatottak rám a képek, amelyeket mellékeltél. Olyan jó, hogy kis hazánkban is vannak ilyen csodálatos tájak, harsogóan zöldek, mégis barátságosak, és emberi léptékûek. Úgy értem, hogy pl. az Iguazu vízesés is gyönyörû - amit A misszió címû filmben láttam -, de az olyan rideg, félelmetes, emberfeletti szépség.

Egyszer elkezdtem nézni egy Johansson-McGregor filmet, de sterilnek, nyomasztónak találtam, úgyhogy inkább mást néztem. Gondolom, hogy A sziget lehetett, de olyan hamar abbahagytam, hogy Bean-nek nem is adtam idõt, a színen való feltûnésre. De így, hogy játszik benne, lehet hogy majd megint megpróbálkozom a filmmel, dokinak még nem láttam.

Az Óz-t mi is kedveljük, egyszer elmentünk egy családi jelmezbálba, a gyerek volt Dorothy, a férjem a Bádogember, én pedig a Madárijesztõ. A férjem nagyon örült nekem, mert szereztem egy méretes bádogtölcsért, hogy a fejére tehesse kalpag gyanánt. Az arcát meg össze-vissza kentem szürke szemhéjfestékkel. Ráadásul azzal a csillogós fajtával.

Férjem háta most éppen jól van, orvul szokott támadni a sérve, ha megerõlteti magát. Hordani szokott egy speciális, betétes derékövet, ami tartja a gerincét, derekát, és azt hatásosnak érzi.

Az a kõ nagyon érdekes, homokszínû, rácsszerûen fehér vonalkák szövik át, réteges a szerkezete, az alakja olyan ágas-bogas, mint egy osztrigának. De kõ, vagyis inkább olyan, mint egy miniatûr szikladarab. Nem jártunk úgy, mint a fickó a Remény rabjai-ban, aki faragható kavics helyett valami egészen mást gyûjtött be:-)

A "Viharos hétfõ"-n is gondolkodtam egy sort. Elõször azt hittem, hogy a bár neve, mert neonszerû a film címének megjelenítése. De aztán arra jutottam, hogy inkább a napra utalhat a cím, amikor a történések történnek. Meg van egy olyan jelenet, amikor idõjárás jelentés szól, és mondják, hogy rossz idõ várható.

Milyen szerencse, hogy hozzáfértek az õsi kelta feljegyzésekhez, így legalább megmenekült Sharpe, és folytathatták a sorozatot:-) De az a nõ milyen drámai pillantással méregeti, mintha nem merne reménykedni a gyógyulásban? Kishitû hölgyemény.
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 11:14:18 10/10
(334/431)
Érdekes lehet férjurad kövecskéje. A folyók valami eszméletlenül szép dolgokat tudnak csinálni a kövekkel, sokszor olyan szabályosan legömbölyítik. Nincsenek benne csillogó kvarckristályok? Milyen színû? Milyen formájú?

Férjed háta hogy van? Az én Uram minden reggel lógicsál, én meg ott nyüzsgök körülötte, hogy nehogy fejre essen. Persze erre kicsi az esély, mert ilyenkor a lába be van fogva, de én akkor sem mozdulok el onnan, amíg csinálja, õ meg rötyög rajtam. :)

Imádom a Sharpe képeket.Itt éppen a hideg vizes áztatás menti meg a sebláztól és a haláltól.
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 10:43:44 10/10
(333/431)
És még ez is itt:
10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 10:43:20 10/10
(332/431)
Hát igen, ezek a jazz improvizációk tényleg kicsit túllõnek a célon, ez igaz. Nagyon nehéz megcsinálni, de nem mindig éri meg a felhajtást, mert az alap dallam egyszerûen a nagy-nagy, mérges improvizációs szabadság hatására egyszerûen elvész, és szinte fel sem lehet ismerni. Hogy példát is találjak, és régi filmeknél maradva, legnagyobb bosszúságom, hogy az Óz-ban elhangzó Somewhere over the rainbow c. dalt szerettem volna hangszeres változatban is meghallgatni.Hát nem sikerült, mert az improvizációk valami bosszantó katyvaszt csináltak belõle.
Nem szeretem, ha régi emberek énekelnek régi filmekben, de ezt szeretem, ez az a szép kis dal:

http://www.youtube.com/watch?v=1HRa4X07jdE

A szemüveges, hátranyalt kép a Sziget c. filmbõl származik, ahol Bean egy kísérletezõ kedvû orvost alakít, csak az a szépséghiba, hogy embereken kísérleteznek, a kis csúnyák.Scarlett Johanson és Ewan Mcgregor a további fõszereplõk. Ha tetszett az Equilibrium, akkor talán ez is tetszeni fog, mert ez a film is hasonló fikcionális elképzeléseket feszeget. Csak annyi a különbség, hogy Bean ebben most ismét csúnya bácsi lesz.

A viharos hétfõben olyan aranyos, amikor olyan kis félszegen táncol azzal a mázlistával, Melanie-val.:)

Nem csináltunk fényképet, sajnos, de ez az a hely, és a ferde vízesés.