Téma: Seherezádé

8/10
napraforgó febr. 11. 06:19:29 8/10 Előzmény sadrok
(1287/1287)
Voltak jó képek a magánéletükből, de ennek ellenre nem, mint férfi nem tetszik az Onurt játszó szinész.
sadrok febr. 10. 23:53:16 Előzmény napraforgó
(1286/1287)
https://www.youtube.com/watch?v=P9MsrLLcJxo ebben a néhány perces videóban nagyon aranyosak :-)
sadrok febr. 10. 23:28:51 Előzmény napraforgó
(1285/1287)
Nem emlékszel olyan jelentre, ahol szerelmet vall Sehrezádnak? Több is volt, olyankor mindig jól nézett ki :-) Persze, az utolsó részekben, amikor habzsolta a nőket, tényleg ellenszenvessé vált.
Összességében nekem csalódás volt a sorozat. A rengeteg hibája miatt, és ahogy a végét összecsapták... az utolsó néhány részben sikerült velem Onur, Sehrezád és Bennu karakterét megutáltatni azzal, amilyen ostoba szerepet írtak rájuk. Haragudtam rá, de... most hogy végére értem, hiányozni fog a napjaimból.... :-)
8/10
napraforgó febr. 10. 16:14:20 8/10 Előzmény sadrok
(1284/1287)
Én azért nem tartottam Onurt soha sármosnak, mert mindig olyan kifejezéstelenül néz. Az arcán soha nem látszik semmiféle érzelem. Hideg, rideg, nekem mindig a hideg futkos a hátamon tőle. Brrrr.
sadrok febr. 09. 21:47:10
(1283/1287)
A sorozat legnagyobb hibája, az irreális történések sokasága... de leginkább ami így a vége felé zajlik. Mert akármi is történik velünk, normális esetben úgy kezelünk családi problémát, hogy gyerekünk a lehető legkevesebb sérülést szenvedje el. Nos, Sehrezád ennek pont az ellenkezőjét teszi, ide-oda rángatja, hol elviszi, hol visszahozza, apát szerez neki (Onur), majd megtiltja hogy annak nevezze, majomszeretettel csüng rajta, amikor éppen jól megy sora, de ha felborul az élete, akkor jaj szegény gyerekének is.... Normális ember ilyet nem tesz. Tehát ezt a filmet nem normális emberek írták.....
sadrok febr. 08. 17:38:18 Előzmény napraforgó
(1282/1287)
Szia! Jóóól megnevettettél, köszönöm! :-) Én mondjuk, nem tartom olyan visszataszítónak az Onurt alakító színészt, inkább a sármját veszem észre, nem a hibáit. (Kifejezetten tetszik pl. hogy a sorozat forgatása közben egymásba szerettek, és azóta is boldog családi életet élnek két gyermekükkel. Talán ezért is szimpatikusak nekem...) Az idétlen, és félreértésekre okot adó hülye szövegeket, nem szeretem benne, amiket írtak a szereplőknek, ők meg szépen el is játsszák. Azért, hogy fenntartsák a (még hülyébb, közöttük én is) nézők érdeklődését, akik ugye felfokozott kíváncsisággal várják a soron következő részt. De bizony a megoldás továbbra is késik...az ugye nem tesz jót egy maratoni sorozatnak, mert azzal lezárul egy vitás, hosszúra nyújtható helyzet.
Talán én vagyok ennyire naív, de el nem tudom képzelni, hogy tényleg létezhet ennyi gonoszság, irigység a mai emberekben, (főleg egy nőben-Eda) ami képes életeket kioltani, vagy akkora büszkeség, amiért egy szép szerelmet is képes eldobni, tönkretenni két szerelmes... miközben talán soha el nem múló félelmeket, sérüléseket okozhatnak kicsi gyereküknek a meg nem beszélt problémáik miatti ide-oda rohangálással.... Erre persze Serezát soha nem gondol, mert az a fene nagy büszkesége, meg az a rongyosra ismételgetett fekete éjszaka emléke sokkal fontosabb számára, mint az agyondédelgetett kisfiának lelki nyugalma... na nem! Ez már tényleg irreális! Miféle elvetemült elme talál ki ilyen élethelyzeteket? :-)

Most egyébként még ott tartok, hogy Kerem magához tér a műtét után, és VÉGRE elmondja a rendőröknek, ki volt a támadója. Hogy erre is mennyit kellett várni! Nekem ehhez nincs türelmem... :-)) meg már Bennu visszaeséseihez, és agyrémnek beillő folytonos gyanúsítgatásaihoz sem, pedig a sorozat feléig ő volt az egyik kedvencem, mint normális szereplő. Ja, igen, erről jut eszembe, hogy piszokul zavaró ez a folytonos gyanúsítgatás, ami pl. Onurt is érintette, most a merénylet kapcsán. Akik évtizedek óta ismerik, szeretik, hogyan képesek ilyen alávalóságot feltételezni róla?!

No, szóval... ilyen ostoba dolgok miatt haragszom erre a sorozatra. Így visszagondolva, a valamikori Szomszédok és a Dallas is valami hasonló lehetett, bár azokban nem volt ennyi gyilok... :-)) Azt hiszem, ezzel a fejjel már meg sem nézném őket.....
8/10
offtopic
napraforgó febr. 08. 04:56:52 8/10 Előzmény sadrok
(1281/1287)
Szia Sadrok! én is 60 +-os vagyok és hasonlóan gondolkodom, mint te. Nem szeretem az erőszakos török filmeket, a bosszúállást, a nők verését, az orditozást, a rengeteg hazugságot, az álnokságot, stb. Már eleinte is igyekeztem csak olyan filmeket nézni, amelyekben ilyesmi nem nagyon fordult elő.
Ez a Seherezádé az első vetitésnél kimaradt, de aztán később, valamelyik ismétlésnél úgy döntöttem, hogy megnézem. A bevágott reklámelőzetesek nem voltak annyira durvák és én azt reméltem, hogy egy kedves, kellemes, szerelmes sorozatot fogok látni. No, ehhez képest voltak durva dolgok benne, amelyek nem tetszettek.

Feltételezem, hogy te mostanában járhatsz azoknál a részeknél, ahol Sehrezát összejön az új munkahelyén az öreg főnökével és férjhez akar menni hozzá, hogy megszabaduljon Onurtól. Ezek a részek irritáltak, mert sehogy nem tudtam elképzelni, hogy Sehrezát boldog lehetne azzal az apjakorú épitésszel, még ha az jó ember is.

De akárhogy is, én bizony Onurt sem tartottam soha méltónak hozzá. Sajnos a sorozat adós maradt azzal, hogy Sehrezát családi hátterét, apját, anyját bemutassa, hogy milyen körülmények közt nőtt fel.
Azt láttuk, hogy Onurnak milyen családi háttere volt, a mániákus, erőszakos anyja mellett nem volt boldog gyermekkora, az apja meg elmenekül t a rideg, hideg, boldogságra képtelen feleségétől és egy szeretetreméltóbb nővel élte le a hátralévő életét. Attól fogva az anyja az apja gyűlöletére tanitotta a fiát, aki ugyanolyan rideg, hideg, távolságtartóvá vált, mint ő, aki nem bizott meg a nőkben.

Nem volt szimpatikus férfi, nem volt szimpatikus ember. Igazából én szivem szerint találtam volna Sehrezát mellé valami csinos, jóképű fiatalembert a végére, persze nem azt az idős épitészt és Onur nézhetett volna utána vizenyős, bazedovos, dülledt halszemével.

De mindegy, ha Sehrezátnak ez a halszemű Onur kellett, hát lelke rajta, legyen az övé.

Te meg ne keseredj el, mondtam, hogy a végén mégis egymáséi lesznek, miután legyőztek minden sárkányt.
Én ugyan nem voltam elégedett mindennel, de a nézők többsége biztos boldog volt a végkifejlettel.
sadrok febr. 07. 20:30:26
(1280/1287)
Sok rossz döntés volt már életemben, most a Seherezádé c. film nézése lett az. Ajánlotta valaki, és annak ellenére, hogy pár éve megfogadtam, török sorozatot soha többé, mégis elkezdtem nézni. Vesztemre. Elsősorban a főszereplő személye miatt kezdtem el, Halit Ergenc már a Szulejmán főhőseként megtetszett. Nagyon jól alakította, ráadásul vonzó volt férfiként is :-) Nem kedvelem a törökök mai témájú családsorozatait, de abban bíztam, Seherezádé hátha más lesz… sajnos tévedtem. Hiába a gyönyörű Seherezádé, a sármos Onur, a film rengeteg hibáját ők sem tudják elvinni. Elmúltam 60, de ennyi rosszindulattal, hazudozással, elhallgatással, félreértéssel, áskálódással, amik ezekben a filmekben vannak, egész életemben nem találkoztam! Csinos női testekbe bújtatott álnok kígyók, folyton veszekedő hisztérikák, egymással vádaskodó, és egymásnak szemrebbenés nélkül hazudozó szerelmesek, életbevágóan fontos, mégis elhallgatott tettek, információk, ostoba szövegek, viselkedés… kinyomozhatatlan bűntettek, teljesen irreális helyzetek, reakciók... ezekkel vannak teli, és válik tőle egy-egy rész idegesítővé. Pedig maga a téma jó lenne, a karakterek is, bár a színészi játék nem kifogástalan… A sorozatban egyedül Nadid mama, és Burhan papa az igazán szimpatikus, mert nekik írták a legnormálisabb szerepet. :-)
Szóval.... tényleg ilyenek lennének a törökök? Mert akkor nem akarok megismerni egyet sem.... :-)
Abbahagyni nem tudom, de nagyon várom a végét. Három hét óta, napi több rész átpörgetésével jól haladok, rövidesen elérem. És tényleg, török sorozatot soha többé……
sadrok jan. 26. 18:27:42 Előzmény napraforgó
(1279/1287)
Köszi :-) Épp tegnap este láttam az esős, erdei naaaagy kibékülős részt, aminek igazán örültem :-) csak nyugtass meg, ha már ennyi időt rászánok, hogy most már együtt maradnak, nem bánom ha vitatkoznak, veszekednek, csak legyenek már végre együtt... mert annyira szeretem őket együtt látni, no...! :-)
8/10
napraforgó jan. 26. 07:40:24 8/10 Előzmény sadrok
(1278/1287)
Nyugi, fognak. Minden jó, ha jó a vége. És ennek az lesz. Nézd csak végig.
Lesznek még dramaturgiai hibák, de azért csak kihozzák hepiendre.
sadrok jan. 25. 22:26:31 Előzmény napraforgó
(1277/1287)
Gondolom, már végignézted a sorozatot... én most tartok a 63. résznél, és ... kétségeim támadtak, hogy nézzem-e tovább? :-) Az első néhány rész után, abba akartam hagyni, mert dühített és szörnyen idegesített a folyamatos elhallgatások, mellébeszélések, hazudozások, büszkeség és el nem múló bánat, fájdalom... nem beszélve Füszun örökös áskálódása és rikácsolása. Aztán.. amikor Onur bevallotta szerelmét, és Seherezád is az övét :-), no akkortól kezdett igazán érdekelni. Ahogy egyre jobban megismertem őket, ahogy Burhan kezdett pozitív irányba változni... nekem bejött Onur túláradó szerelme, ahogy udvarolt és mindent megtett Seherezád szerelméért :-) Nagyon jó színész választásnak tartom Halit Ergenc, mint Onurt, már a Szulejmán szerepében is elismertem sokoldalúságát, észrevettem különleges sármját. És Bergüzar Korel szépsége is megfogott... Ezek után hatalmas csalódás volt az esküvő meghiúsulása...
Igazából számtalan hibája van a sorozatnak, mint általában minden török filmnek. Ez az ötödik sorozat amit nézek, pedig két éve megfogadtam, hogy törököt többé nem! Eddig tartott... :-) viszont nem hiszem, h kibírom várni a végét. Azt a filmet tudom értékelni, amelyik eltudja velem hitetni, hogy akár igaz is lehet a történet. Nos, a törökökre ez nemigazán jellemző, folyton veszekednek, hazudoznak, csalnak, elhallgatnak, intrikálnak, érzelmileg túllihegik a történetet, sok a túlzás, sírás jajveszékelés stb. jót keveset látni. Seherezád pozitív szereplő is lehetne, ha... nem búslakodna és vádolná ennyit Onurt. Ez már nem normális... vagyis az nem normális, ahogy megírták a forgatókönyvet, mert egyértelműen annak a hibája. Gondolom, ez a taktikájuk, így akarják a nézőket hétről hétre, vagy napról napra a tv elé csábítani. Mindegy nekik, normális-e amit bemutatnak, a lényeg, hogy nézzük! :-)

Szóval, ha valaki megtudná mondani, hogy a szenvedő szerelmesek fognak-e még normálisan viselkedni egymással, vagy pedig a hátralévő 90 részben továbbra is csak veszekednek, szenvednek büszkeségük miatt, és makacskodnak egymással, megköszönném!
8/10
napraforgó 2020 aug. 25. - 04:59:28 8/10
(1276/1287)
Ez egy egész jó török sorozat, tetszik, hogy nem orditoznak benne, nem verekszenek, lövöldöznek benne minden részben. Persze, ebben is van erőszak, de arányaiban sokkal kevesebb, mint más sorozatokban.

De van néhány dolog, amire a sorozat nem adott választ. Miért nem akarták Burhanék, hogy Ahmet Sehrezátot elvegye, hisz nem is ismerték, semmi kifogásuk nem lehetett ellene?
Edáról csak később derült ki, hogy ő is járt Ahmettel és akkor Burhanék jól ráéreztek, hogy az a nő nem őszinte, csak a gazdag családba akart beházasodni.

De miért nem káderezték le Sehrezátot is? Hisz annyira megharagudtak a fiukra, hogy nemhogy az áldásukat nem adták az esküvőre, de ki is tagadták elsőszülöttjüket, az unokájukról tudni sem akartak, sőt, még a fiuk temetésére sem mentek el!

Ami még furcsa, hogy a fiatalabbik fiukat sokkal hamarabb megnősitették. (Ali Kemál gyerekei sokkal idősebbek voltak Ahmeténél). Kajszeriből hoztak neki menyasszonyt. Lehetett érezni, hogy Füszun nem Ali Kemál választása volt, hanem a szülőké, ezért is döcögött a házasságuk.

Sehrezát azt mesélte, hogy Ahmettel az egyetemen jöttek össze, sőt, talán az utolsó egyetemi évben házasodtak össze. Kaán rögtön az első évben megszületett és csak egy éves volt, amikor az apja meghalt. Kaán csak öt éves volt, amikor a kórházban a szülinapját ünnepelték és akkor Sehrezat még csak 3 hónapja dolgozott a Binyapinál. Semmit nem tudunk az előző 4 évéről. Hol volt, hol dolgozott, mit csinált?
Azt tudjuk, hogy megnyerte a neves Halit Muna épitészeti dijat a kuvaiti Ázsia tororonnyal, de azt nem tudjuk, hogy szabadúszóként nyerte ezt meg, avagy dolgozott valahol, valakinél?

Burhant a sorozat során úgy ismertük meg, hogy ő egy becsületes kereskedő, és emberséges is, hisz az emberei érdekeit szem előtt tartja. Még a megvett földjén engedély nélkül élőket is megtámogatta, pénzzel segélyezte, hogy máshol kereshessenek maguknak lakást.
Nekem nagyon furcsa, hogy ez az ember pont a kedvenc fiának a családjáról még csak nem is érdeklődött, soha nem támogatta őket???!

Különösen irritáló volt, ahogy a siró, zokogó, könyörgő Sehrezátot elutasitotta, aki az unokája életéért könyörgött neki. Pedig a nagyon szeretett felesége, Nadide is próbálta meglágyitani a szivét, Burhán hajthatatlan maradt.

Az tetszett, hogy az öregember sokat változott a sorozat alatt, az kevésbé, hogy a fiatalok meg kevésbé. Szinte még Burak lett a legjobb, aki a könnyelmű, léha életvitelt hátrahagyva egész jó üzletemberré vált. És még Melek is a kurválkodó életmódot hátrahagyva egy rendes, kiegyensúlyozott nővé vált, aki maximálisan segitette a labilis nővérét.

Mindent összevetve, ez egy egészen jó sorozat volt.
Persze, ha minden részt egyenként kielemeznénk, jó pár bakit találhatnánk, vagyis jó pár megkérdőjelezhető részt, de nem akarok kicsinyes lenni.
Jó volt, érdekes volt, még akkor is, ha a főszereplőkkel nem mindig értettem egyet.
8/10
napraforgó 2020 aug. 24. - 20:55:53 8/10
(1275/1287)
Kicsit csodálkoztam a végén, tiszta mexikói sorozatvég, mindenki kibékült a párjával és onnantól boldogan éltek, amig meg nem haltak.

Ja, nem. Csak addig, amig újra össze nem vesztek és akkor Sehrezat megint fölköti a nyúlcipőt, megint Onur fejéhez vág pár sértést, Onur meg attól függően, hogy milyen bugyi van rajta vagy megy és könyörög neki, hogy jöjjön vissza, vagy bedobja a durcit és jusztsem megy utána.

Annyira nem összeillő pár voltak, mindkettő erős, határozott karakter, aki nem enged egy taapodtat sem. Viharos életük lesz, az biztos.

Szegény Bennut sajnáltam csak, mert ő igazi vesztes tipus, neki soha semmi nem fog sikerülni az életben ezután sem.

Ami tetszett a végén az, hogy Burhán és Nadide kirúgta Ali Kemált a házból és rákényszeritette, hogy dolgozzon, és annyi pénz negyedéből kellett megélnie és eltartani a családját, mint amennyit csak elszórt havonta.
8/10
napraforgó 2020 aug. 24. - 19:36:52 8/10
(1274/1287)
Hát Sehrezát sem a következetesség bajnoka. Számtalanszor elzavarja Onurt, aztán amikor Kerem elment hozzá és elmondja, ő volt aki kinyomozta, kinek fizetett Onur,és ő volt kénytelen ezt elárulni Bennunak, akkor Sehi egyből elrohan Onurhoz és azt hiszi, hogy a férfi boldogan a keblére öleli.
Onurnak igaza van, hogy Sehi nem bizott benne, na de Onur sem bizott a nőben soha, állandóan ellenőrizgette, a telefonját olvasgatta, magánnyomozóval figyeltette, legszivesebben bezárta volna a házba, hogy soha más meg se lássa, és ő se találkozhasson senki mással.
De Onur hülye, a sértett büszkeség baszélt belőle, nem tudott olyan nagylelkű lenni, hogy megbocsásson a nőnek.

Sajnos az ő házasságuk, közös életük soha nem lenne zökkenőmentes, örökké összeugranának, mindenen megsértődnének.

Ráadásul Onur meglehetősen prosztó, az alkalmazottaival sokszor úgy bánik, mint a kapcaronggyal, nem tartom úriembernek.
8/10
napraforgó 2020 aug. 24. - 17:49:43 8/10
(1273/1287)
Burhán és talán Nadide is ellenezte Ahmet és Sehrezát házasságát, épúgy, mint Edát, sőt, a fiukat ki is tagadták, a temetésére sem mentek el. Most meg úgy viselkednek, mintha mindig is szerették volna a nőt és az unokájukat is.
8/10
napraforgó 2020 aug. 24. - 15:41:09 8/10
(1272/1287)
Sehrezat magának köszönheti a sorsát. Az érthető, hogy a gyereke életének megmentése érdekében lefeküdt Onurral, ezt bármelyik anya megtette volna, aki kicsit is szereti a gyerekét.
De miért kellett utána kapcsolatot taartaani Onurral? Én a helyében munkahelyet váltottam volna és többé rá sem néztem volna arra a férfira, aki egy olyan megalázó helyzetbe kényszeritett. De ő továbbra is a Binyapinál dolgozott, és kitette magát annak, hogy Onur ismét ajánlatot tegyen neki. Megduplázta az összeget és Sehrezát még akkor sem utasitotta el. Legalábbis nem véglegesen, mert utána elkezdődtek a randevúk. Aztán hol összevesztek, hol kibékültek, végül csak összeházasodtak.
Onur számtalanszor megbántotta, és néha Sehrezát is Onurt. Ennek ellenére szerették egymást és a kapcsolatuk szilárdnak tűnt.
Sehrezát csak akkor rágott be, amikor kiderült, hogy a pénzért feküdt le valakivel a gyereke miatt. Miért csak onnantól tartotta bűnnek a dolgot? Ha közben egy évig, vagy kettőig kibirta Onur mellett, akkor most miért nem birta ki tovább? Az ügy nem kapott nyilvánosságot, csak a család és a baráti kör tudta meg, és ők egyáltalán nem itélték el Sehrezátot. Ha valakit el kell itélni, akkor az Onur.

Nekem kezdettől nem tetszik Onur. Az a nagyképű, beképzelt, öntelt viselkedés, a szégyentelen viszonya a nőkhöz, akiket csak használati tárgynak tart (lásd a TV riporternőt, akit csak odarendelt a szállodába, amikor épp kettyinteni támadt kedve, aztán meg ott is hagyta rögtön).

Még van hátra pár rész, de nekem sem Onur, sem Engin nem tetszik. Látszik, hogy Engin is csak menekülés, zsákutca, az sem lenne egy boldog házasság.
8/10
napraforgó 2020 jún. 09. - 08:26:13 8/10
(1271/1287)
Annyira rossz, hogy a délelőtti "ismétlés" annyival elmarad az esti adástól. Sokkal jobb volt addig, amig az esti 19.00-20.00 közötti adást délelőtt megismételték (nos, ennek a kezdő időpontját is tologatták 10.00 óráról 8.30-ra, 8.20-ra). Aztán délután hirtelen két részt adtak le, amit viszont nem ismételtek meg másnap reggel, csak egy-egy részt, igy hamarosan az ismétlés nagyon lemaradt. Nagyon nem jó ez igy, összezavarja a nézőt, aki felváltva akarja, tudja nézni hol a délelőtti, hol a délutáni adást.
Ha már elkezdtek valahol valamit, hát miért nem képesek kitartani mellette?
A vége az, hogy inkább megnézem a neten, és akkor a TV elesik tőlem, mint potenciális nézőtől, és persze a hülye reklámok "élvezőitől".
8/10
napraforgó 2020 jún. 03. - 08:44:56 8/10
(1270/1287)
Szinte el sem hiszem, hogy Halit Ergenc csak 36 éves volt, amikor elkezdték forgatni a sorozatot, annyival idősebbnek saccoltam. Úgy szemre 42-44 évesnek tippeltem, mint ahogy Keremet is. Az egyik a kopasz feje miatt, a misik a borostás álla miatt sokkal Idősebbnek tűnt a valós koránál. Bergüzal Kozel viszont csak 24 éves volt 2006-ban, bár a történetben elhangzott, hogy csak 26 volt, amikor megözvegyült (? Vagy amikor a fia megbetegedett???). Mindenesetre ő a sorozatban elvileg idősebb volt a valós koránál.
10/10
BENCEE97 2020 jún. 02. - 03:35:18 10/10
(1269/1287)
Szerintem az egyik legjobb torok sorozat! Az elsok kozott volt amit annak idejen adtak a tv-ben. Imadom! Nekem abszolut Bennu a kedvencem!
Egyebkent a youtubon fent van az osszes resz! En is ott nezem!
8/10
napraforgó 2020 máj. 26. - 09:28:37 8/10
(1268/1287)
Érdekesek a török nevek, a legtöbbnek jelentése is van.
Az Onur név jelentése: becsület, Peride: tündér, Melek: angyal. Kerim: kegyes, Mert: férfias. Nadide: értékes. Sajnos a Burhán jelentését nem találtam meg.
Kemal: érett, Umut: remény. Buket: csokor, Burcin: persely. Zafer: győzelem.