alimentabt@gmail.com ápr. 11. 15:29:51 Előzmény pip25
(2/2)
Mélységesen egyetértek! Mind a négyen kínosan feszengtünk, pedig általában kedveljük a színház produkcióit.
3/10
pip25 márc. 11. 23:18:06 3/10
(1/2)
Aki a Doyle-féle eredeti történetek rajongója, az erre véletlenül se üljön be. A "krimivígjáték" megnevezésben a "krimi" inkább csak dísznek van ott, mintha enélkül furán jönne ki, hogy Sherlock Holmes a főszereplő.

Nyomozás gyakorlatilag nincs, ami mégis bele van erőltetve, az elnagyolt és bugyuta. Kapunk helyette ripacskodó színészeket, idős nőket játszó férfiakat (elvben ez is a vicc része) , erősen változó minőségű szövegkönyvet, és valami komolyan infantilis szintű "humorral" operáló rendezést. (Nem hiszem, hogy spoiler: hosszú másodpercek telnek azzal a "viccel", hogy egy macska végignyávogja a színpad minden szegletét. Ez egy plüss macska, amit egy talpig feketébe öltözött színész rángat keresztül a színpadon egy bot végén, és közben nyávog. Igen, komolyan.)

Értem én, hogy ez vígjáték, de szerintem a humor és a hülyéskedés nem ugyanaz a kategória. Sajnálom, mert egyébként technikailag nagyon korrekt a darab, jó jelmezekkel, remek díszletekkel, a forgó színpadot abszolút kihasználva. 5 színész játszik több, mint egy tucat karaktert... ez is érdekes lehetne akár, ha a fentiektől nem akartam volna a kardomba dőlni. A közönség többi részének egyébként viszonylag tetszett, szóval lehet, hogy bennem van a hiba.

(Az előadást 2026 március 11-én láttam; nem a posztereken látható szereposztással, de félek, hogy ez nem oszt, nem szoroz.)