Téma: Sherlock

10/10
galen 2013 ápr. 19. - 20:23:38 10/10 Előzmény Démétér456
(492/9892)
én sem vagyok már "20-as", szerintem kedvelni jó dolgokat nem is kor kérdése :). Ó és örülök, hogy emlegeted Matt Smith-t, esetleg Doctor Who???!!! Tudom ez nem az a topik, nincs is olyan, egyébként. Bevallom csaltam a Dokikkal (a 10. a nagy kedvenc,de Matt-et is bírom) Sherlockot itt a nagy várakozásban...Néztem a fotokat, egy-két dolgot sejtettem, de most már nem akarom tudni elõre a megoldást. Szerintem izgalmasabb lesz menet közben megtudni, hogy is volt ez az egész...köszi egyébként a linket olyan jó látni Sherlockot.
10/10
bruderlein 2013 ápr. 19. - 10:48:15 10/10
(491/9892)
10/10
bruderlein 2013 ápr. 19. - 09:34:18 10/10 Előzmény Christine1
(490/9892)
Hehe, lattatok az AXN majus elsejei programjat? Egybe leadjak a Sherlock elso evadot :D Remek valasztas... :D
10/10
Christine1 2013 ápr. 18. - 14:35:26 10/10
(489/9892)
A Fortysomethingot én is imádom.:) Fõleg Stephen Fry vendégszereplését, és persze a fõszereplõ legidõsebb fiát.:D
House-nál egyébként az egész sorozatot (a 8. évad volt az utolsó) egy sherlockos megoldással zárták le, jó is volt. Ja, a Fortysomething szerintem még nem ment nálunk tvben, de dvdn megjelent, szinkronnal. Egyébként nem amerikai, dehogyis, totál angol. A port meg téved, gyakran van ilyen, ugye.:) A Peter's friends nekem alap, természetesen! Ennyi szuper színészt "töményen", egyszerre egy filmben ritkán látni. Nézze meg, aki még nem látta!
Igen, én is hetekig röhögtem rajta, hogy a Parade's end akciófilm, az se nézte meg, aki írt róla, az tuti! És igen, Benedict egyszerûen zseniális benne, arról nem is beszélve, hogy azt a jelenetet, amikor a fiának mesél a Groby fáról, napokig tudnám megállás nélkül hallgatni.:D De az egész sorozat nagyon jó, és szerintem nagyon alul értékelik..
10/10
Démétér456 2013 ápr. 17. - 07:27:04 10/10
(488/9892)
Majd érdemben is hozzászólok, most csak hoztam forgatási fotókat. Nem spoiler, mert nem jeleneten dolgoznak, csak pocol a stáb, és Martin Freeman. http://i-am-forever-cumberbatched.tumblr.com/post/48147506716/sunshine4537-bon-appetit-why-do-i-find-this
10/10
bruderlein 2013 ápr. 17. - 04:36:29 10/10 Előzmény Christine1
(487/9892)
Kozben megneztem a videot is.. zsenialis :) es raadaul az egyik mindenkori kedvenc dalomra van osszevagva :)
10/10
bruderlein 2013 ápr. 17. - 04:26:24 10/10 Előzmény Christine1
(486/9892)
A Fortysomething egy nagyon cuki sorozat.. nem tudom, h ment-e valaha magyarul, bar az alapjan, h fent van a porton magyar cimmel, valoszinuleg igen.. :)
House-t en sem nezek.. valahol a 4/5. evad kornyeken lealltam vele... kicsit rauntam... de egyebkent vloban egyertelmuen Sherlock Holmes sztori.. House/Wilson Holmes/Watson helyett.. szinten enyhen (?) drog fuggo, 221b... Reichenbach Fall.. khm.. stb.. van errol vhol, talan az imdb-n egy jo hosszu lista :)
(egyebkent ha mar Laurie, a Szilvesztei durranasokat lattatok? (eredeti cime: Peter's friends... :) )
(egyebkent meglepodnek, ha a Fortysomething amerikai lenne... szerintem angol... de nem ez lenne az elso eset, h teved a port.. a kedvencem az volt amikor a Parade's End honapokig mint akciofilm szerepelt... mostanara kicsereltek siman csak angol tevefilmsorozatra.. inkabb nem is probaltak besorolni... (es egyebkent meg mindig morgok azon, h Benedictet nem jeloltek BAFTAra a Parade's Endert... zsenialis benne... :) )
10/10
Démétér456 2013 ápr. 16. - 18:06:01 10/10
(485/9892)
Szuper a videó. Laurie pedig remek színész. Zseniális. És szeretem, hogy ezek az angol úrifiúk mind tudnak zenélni :)
10/10
Christine1 2013 ápr. 16. - 17:43:34 10/10
(484/9892)
Dóci, nagyon ajánlom a House-t. (Én mániás House-rajongó vagyok, de nem ez a lényeg, hanem, hogy a sorozat nagyon jó.:D) David Shore, a House készítõje többször elmondta, hogy House-t Sherlock Holmesról mintázta. Ami ugye azért is vicces, mert Doyle meg Dr. Bellrõl mintázta Holmest. Ha a BBC Sherlockot szereted/imádod, akkor a House is nagyon be fog jönni. Arról nem is beszélve, hogy Hugh Laurie az egyik legzseniálisabb brit színész a világon, imádnivaló kék szemekkel. (Igen, Hugh Laurie-ért is odavagyok.:D)
Az már csak hab a tortán, hogy Hugh Laurie és Benedict Cumberbatch játszottak már apa-fiú párost. A Fortysomething (magyarul elég hülyén A negyedik X-nek fordították) címû, több ponton elég gyenge, de összességében nagyon aranyos sorozatban. És a House, a Sherlock és a Fortysometing felhasználásával készült a legjobb rajongói videó, amit eddig láttam a yuotube-on, itt van:

http://www.youtube.com/watch?v=kXpyCa9IcEM

Nézze meg mindenki, ne csak Dóci!:D
10/10
Démétér456 2013 ápr. 15. - 19:44:46 10/10
(483/9892)
És hát megvettem a Lírában a legeslegutolsó DVD-t :) Ha valaki nem kap, majd engem átkozzon, én viszont nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
10/10
Démétér456 2013 ápr. 15. - 15:49:28 10/10
(482/9892)
Sherlock már eredetiben is fantasztikus karakter, és a feldolgozásokban is szoktam szeretni - de ez az új, BBC-s változat imádnivaló. Ahogy a nyilvánvalóan sziporkázó és enyhén Aspergerre emlékeztetõen antiszociális zsenialitása mellett gyerekes, sértõdõs, nagyon jó. Plusz ez a karakter a legkevésbé judgemental, és ezt valaki fordítsa le, mert nem jut eszembe épeszû magyar kifejezés. Persze, tudom én, hogy eredetileg viktoriánus figura, akinek alapvetõ vonása az ítélkezés, de nagyon szeretem, hogy a BBC Sherlock ezt nemigen teszi. Illetve szinte kizárólag intellektuálisan, és nem érzelmi, vagy szociális alapon.
10/10
bruderlein 2013 ápr. 15. - 15:07:34 10/10
(481/9892)
A forditasrol korabban mar hosszasan kifejtettem a velemenyemet... linkelve egy honlapot, ahol osszegyujtottek a legsulyosabb hibakat... igen hosszu a lista... de egyebkent engem is a magazodas zavar a legjobban... egyszerien nem eletszeru, hogy ket harmincas ferfi, honapik lakotarsak es vegig magazodnak... nagyon remeltem, hogy legkesobb az uszodas jelenet utan tegezodni fognak, vagy a 2. evadtol - elvegre ott tobb honap telik el kozben... de a fordito szerint meg a bucsubeszelgetest is magazodva csinaltak... eleg gaz..

Mit ertesz azon, h Sherlock a kozos karakter? :) Mint tetszesunk targya, vagy mint sajat karakter...? :) :) idonkent mindketto igaz... :D:D
10/10
PearlWide 2013 ápr. 15. - 14:29:41 10/10
(480/9892)
Igen, igen, igen! A magázódás kikészít, pláne attól kezdve, hogy eredetiben sikerült megnéznem a unaired pilot-ot, ugyanis onnantól, hogy a Baker str. 221b ajtaja elõtt (észrevettétek, hogy dr. House-nak is ez a címe? - sry csak úgy mellesleg eszembe jutott) Sherlock ismételt bemutatkozás és üdvözlésképp kezet nyújt Watsonnak azzal, hogy "Sherlock, please!" egyszerûen nem értem a fordítót!! Szal engem is idegesít a magázódás, nincs az az isten, hogy ezek ketten ne tegezõdtek volna, pláne nem, ha már egy mai világba átültetett változatról van szó. UFF :D

Vegyes korosztály vagyunk, de épp ez a szép ebben a mi kis összeverõdésünkben :) tuti nem vesznénk össze a pasikon :D és lehet rosszul gondolom, de az egy közös is megvan: Sherlock karaktere :) ugye? (itt most ártatlan arccal, ültömbõl, nagy barna szemekkel pillogok fel rátok és nézek körül rajtatok :D)
10/10
Démétér456 2013 ápr. 15. - 12:42:06 10/10
(479/9892)
Szerintem nem. Nem gondolom, hogy élne, ennél szorosabban követik az eredeti szálakat. Azért forgatnak vele, mert utólag magyarázzák a történteket. Szerintem. Vagy pedig tévedek :) De hogy a spoilerfotók nem véletlenül készültek, abban szinte biztos vagyok.
10/10
Démétér456 2013 ápr. 15. - 11:44:22 10/10
(478/9892)
Én csak azt néztem, hogy nem lehet róluk rossz fotót készíteni? Mark is, Andrew is olyan tökéletes az elvileg lesifotókon, hogy elmennének ezek promóképnek, ami némileg gyanússá is teszi az egészet.
(Szeretem, hogy ilyen bennfentesen keresztnéven szólítgatom õket, mintha. Mindegy :))

Ja! Egyébként ez a legnagyobb szívfájdalmam a magyar szinkronnal, már azon túl, hogy Sherlockot nyilván nem lehet megtanítani magyarul, pedig Benedict hangját erõsen hiányolja az ember. De hogy végig magázódnak, azt nem szeretem... Egészen más hangulatúak tõle a beszélgetések.
10/10
bruderlein 2013 ápr. 15. - 11:13:41 10/10
(477/9892)
En is raneztem a fotokra... es igazabol kevesebbet ertek, mint amennyit elotte gondoltam, h ertek... szoval jol csinaljak... :)
Es meg milyen messze van, h megtudjuk, h mi is tortent valojaban... :)
Nekem alapbol a kisfiusabb arcu ferfiak jonnek be.. szoval Benedict a legtobb filmjeben kb pont ez a kategoria :) (Sherlock elso evad pl... <3 :) ) de persze a Star Trekben is.. khm...
Najo, kicsit eltavolodtunk az eredeti tematol... :) bar mondjuk szerintem ertheto, h miert... foleg, h amig nincs uj evad nem sok mindenrol lehet beszeln - feltve, h nem akarjuk teleszorni spoilerrel a forumot... pedig van nehany elmeletem :D:D
10/10
Démétér456 2013 ápr. 15. - 07:52:24 10/10
(476/9892)
*** RETTENETESEN SPOILER ***
http://www.zimbio.com/photos/Benedict+Cumberbatch
Ezmiez?! Akartam én ezt látni?!
*** SPOILER VÉGE ***

Matt Smith édes, és leginkább bébizsiráfra emlékeztet. Mivel azonban nekem alapvetõen a kanadai favágó méretû férfiak jönnek be (mint a férjem), így a stábért roppant tudok rajongani, plátóian. Meg Benedict hangjáért, nem plátóian, mert azért nem lehet :)

Még az is eszembe jutott, hogy a Szoba kilátásással c. filmben Helena Bonham Carter öccsét játssza Rupert Graves, de ott szintén hátulgombolós.

Szerintem nem vagytok annyira vegyes korosztály, gyanítom: húszas az egész társaság, csak én vagyok itt a ketyós nagynéni.
10/10
bruderlein 2013 ápr. 14. - 23:47:05 10/10
(475/9892)
ugy tunik nem mukodik az elozo link... hatha most: http://p.twimg.com/AywkWnXCcAAfR0r.jpg:large
10/10
bruderlein 2013 ápr. 14. - 23:45:10 10/10
(474/9892)
Teny Rupert Graves oszes hajjal a legsarmosabb.. de azert pl a Halalos temetesben is jol nez ki... :) ha eesetleg meg nem lattatok azt a filmet feltetlenul nezzetek meg... igazi jo kis angol morbid humor parades szereposztassal :)
Nalunk a csaladban Anyum kedvence Lestrade... es alt kritizalja az izlesemet, h nekem a 'lofeju' pasik jonnek be :) mint pl Benedict... (ezek utan mutattam neki Doctor Who-t... hat, Matt Smith-tol sem volt elragadtatva... :) )
Ezek a fiatalabb kori kepek jopofak... multkor valahol lattam hasonlo osszeallitast, csak meg sokkal fiatalabb kori fotokkal :) ez az: http://p.twimg.com/AywkWnXCcAAfR0r.jpg:largeEgy :)

Egyebkent ugy tunik eleg vegyes korosztalyokat kepviselunk... en keso huszas vagyok, szoval korra egesz kozel Sherlockhoz :) foleg, hogy a karakter fiatalabb nehany evvel,mint Benedict :) (nem mintha Benedict tul koros lenne :) ) :)
10/10
Démétér456 2013 ápr. 14. - 22:29:16 10/10
(473/9892)
Pont ma jár körbe egy ilyen: http://rubikssquare.tumblr.com/post/47970430066/mrs-mob-johnlocked-time-turns-a-man-from-little csak hogy a témában maradjak :)