Téma: Sikoly 7.

5/10
Gaddemon ápr. 03. 15:38:27 5/10
(19/19)
Egész ígéretesen indul, vannak benne izgalmasabb részek, néhol átmegy kicsit gore horrorba, jó pár jump scare sem hiányozhat, szóval egynek elmegy, de összességében elég vékony lett. A tini csaj haverjai két dimenziósak, szokás szerint mindenki gyanús, de annyira nyegle és unalmas minden karakter, hogy egy idő után már totál nem érdekelt, mi lesz velük, vagy közöttük van-e a gyilkos. A végét elsiették és egészen komédiába fulladt. Nem mellesleg a gyilkosból terminátort faragtak, emberfeletti ereje van, és legyőzhetetlen :D A legijesztőbb mégis Courteney Cox agyonműtött viaszbábú feje.
4/10
szocika márc. 21. 07:28:02 4/10
(18/19)
Semmi értelme nem volt ennek a folytatásnak. Nekem olyan volt mintha csak szaladgálnának az egész filmben
9/10
Pszichoapu márc. 20. 00:58:11 9/10
(17/19)
Itt-ott SPOILER LEHETSÉGES!!!!
.
Alapvetően nekem is tetszett, legalábbis a mostani slasher felhozatalban a Sikoly 7. kimondottan üdítő színfolt. Egyetértek azokkal, akik Matthew Lillard játékát méltatták, minimum még egy epizódot simán felajánlanék neki, mert konkrétan mindenkit lejátszott a vászonról abban a kevéske játékidőben, amit kapott. Engem nem érdekel, hogy miképpen támasztják fel, felőlem lehet akár klónozással is, mint Ripley-t az Alien-ből, de ML-nek ott a helye a karizmatikus és lehengerlően eszelős gyilkosok panteonjában. :) Neve Campbell még mindig gyönyörű és csak jót tesz neki a kor, nem úgy, mint Courtney Cox-nak, aki egy aszott múmia a szanaszét plasztikázott képével. Az eklatáns példája annak, amikor valaki már nem tudja hol a határ a szépészeti beavatkozásokban és fokozatosan csak csúnyítja magát. Noha tudom, hogy a Sikoly univerzum alappillére, hogy a gyilkos mindig természetfeletti erejű, de azt nem tudtam, hogy ez a pilates-nek köszönhető. :) Amikor valakit egy fél téglával fejen b@sznak és tövig nyomnak a combjába egy böllérkést, akkor egy picit ezen azért illene meghatódnia :) , de hát ugye Jason Voorhees kutya-f@sza a Sikoly gyilkosaihoz képest. Ezt leszámítva nálam majdnem 10 pontos, de így csak inkább 9, mert a "napi gyilkosok" ebben a részben mindennek voltak mondhatók, csak karizmatikusnak nem.
7/10
Gulácsi Péter márc. 19. 23:14:10 7/10
(16/19)
Egész jó volt. Az egész egy óriási fanservice, visszahoztak mindenkit akit tudtak, akit nem azt is...
Az AI-s dolog elég nonszensz gagyi volt, de bozont vagyis Stu miatt ez sem volt rossz. Az akciók is elég jók, változatosak, izgalmasak voltak. A főgonosz és annak a motivációi, viszont több mint gázosak voltak. Arra meg nincs mentség, hogy akin a ghostface maszk van az konktétan halhatatlan... Ráadásul 20 percet ki lehetett volna vágni a töltelékrészekkel.
Amúgy ez volt talán a legjobb sikoly rész az első óta eddig.
Itt kéne abbahagyni. Ja és Sidney még mindig jól néz ki, ami, ami CC-ről nem mondható el...
4/10
Sweet-But-Psycho márc. 19. 20:44:04 4/10
(15/19)
Az első fél órát még érdeklődéssel figyeltem, de aztán a sok irreális - helyenként már önmaga paródiájává váló - kergetőzés, vérgőzös kaszabolás és a „ki-lehet-a-gyilkos?" kuszaság végül teljességgel kifárasztott, és érdektelenség lett úrrá rajtam. Aztán rájöttem: egyszerűen már kinőttem ebből... Mindazonáltal eszemben sincs pálcát törni senki felett, akinek ez a sokadik Sikoly még újat tudott hozni.
2/10
Lámai Dala márc. 14. 17:51:40 2/10
(14/19)
Ipari hulladék.
NC és CC a színészi szakma szégyene, nem véletlenül nincsenek sehol.
50-75-ös IQ-val rendelkező jó amcsiknak készült vmi.
8/10
Hulkman márc. 13. 14:37:43 8/10
(13/19)
A végén a gyilkos indítéka kissé zavaros volt, de ettől eltekintve szerintem egy izgalmas horror-folytatást sikerült kihozni franchiseból. Nem gondoltam volna, az én elvárásaim viszonylag magasak egy ilyen népszerű horrorral szemben. Kellemeset csalódtam! Végig izgalmas volt és lekötött. A 6. résznél sokkal jobb lett.
8/10
King Diamond márc. 05. 00:19:10 8/10
(12/19)
SPOILEREK IS LEHETNEK!!!
Azt még kihagytam a hatodik résztől, hogy azt is moziban kellett volna megnézni, mert nagyon jó volt újra moziban látni egy Sikolyt. Most is elismétlem, hogy nagyon sajnálom, hogy nem tért vissza a Sam-Tara testvérpár - elolvastam, hogy mi történt Melissa Barrerával, az ötödik-hatodik rész rendezőivel, aztán Jenna Ortega is távozott (elvileg a Wednesday második évadának forgatása miatt is). Ez mind-mind sajnálatos, ám egyáltalán nem lett olyan rossz ez a rész, mint amilyen az értékelése. A Sidney-Gale páros továbbra is remek, a másik két visszatérő szereplő is jó volt, valamint Sidney férje és lánya sem voltak egyáltalán rossz vagy szar karakterek. A Ghostface-ekről és főként az indítékaikról ez már kevésbé mondható el - pedig olyan ígéretesen indult az egész azzal, hogy el akarják hitetni, hogy Stu Macher nem halt meg 30 évvel ezelőtt. Matthew Lillard parádésan alakít, játszik, az összes jelenetét imádtam. Aztán a végén történik az, ami - az AI behozatala valamilyen szinten érthető, de nekem akkora csalódás volt az az AI-videómontázs a régi szereplők cameóival, hogy hihetetlen - persze elsődlegesen azért, mert ott derült ki, hogy Stu természetesen nincs életben és nem ő tért vissza; pedig ez egy remek csavar lehetett volna, ha valahogy megoldják. Az elején a Macher házban most számomra ismeretlen színészek voltak. A gyilkolások az ötödik-hatodik és ebben a hetedik részben is brutálisabbak, véresebbek, mint az első filmekben. Nagyon ötletes (és persze brutális is) volt a sörcsapos jelenet például. A zenék és a magyar szinkron most is jó lett. Most 3 éven belül kaptunk 3 Sikoly részt is, kíváncsi vagyok, hogy mikor jön majd a nyolcadik rész - mert a vége alapján jönnie kell. Viszont jó lenne olyan gyilkosokat találni, akik nem ennyire ad-hoc módon vannak összeválogatva, mint itt és a motivációik sem ilyen generic-ek, mint itt. Ettől függetlenül nagyon jó volt moziban megnézni, ahogy írtam fentebb is és várom a nyolcadik részt.
8/10
7/10
KriszXD56 márc. 03. 19:36:11 7/10
(11/19)
Spoileres!

A középpontban ismét Sidney és a lánya valamint a környezete áll. Jórészt a nosztalgiára építenek. Ez egy jól működő slasher. Jót tett a szériának hogy visszatért az alapokhoz. A történet aránylag kidolgozott. Minden amit egy sikoly filmtől várunk jelen van. A gyilkos trió (ápoló, a szomszéd, és egy gyogyós) M.I segítségével az első film egyik főgonoszára Stura tereli a gyanút. (Még kb a film háromnegyedéig én is elhittem hogy valóban túlélte az első filmet. Ez jó csavar volt.) Aztán a nosztalgia kedvéért M.I-vel visszahoztak még pár karaktert cameora. Nekem tetszett. Egyszer mindenképp megéri megnézni a Slasher kedvelőinek.
3/10
blood.1 febr. 28. 21:39:32 3/10
(10/19)
Ez egészen pocsékul sikerült. Összetuszkoltak minden maradék szereplőt az elmúlt évekből, miközben újakat is kaptunk, akik csak annyira voltak érdemesek, hogy lekaszabolják őket. Ennek aztán volt értelme.
Kritikqs febr. 27. 15:15:16
(9/19)

Megbocsáthatatlan hogy megtörték az attraktív szellempofa gyilkosok körét: a szöszi még ímmel-ámmal elmegy, de Kermit a Shamelessből idézőjellel se vállalható.

10/10
StarKH5X febr. 26. 19:59:14 10/10
(8/19)
Nagyon tetszett a film! Sokkal elégedettebben jöttem ki róla mint az 5. és 6. Részről. Megéri megnézni, ajánlom minden rajongónak. Nagyon érződik rajta, hogy nem a kritikusoknak, hanem a rajongóknak készült:)

U. I: Előtte érdemes újra nézni az első részt. :)
9/10
Noncsi0601 febr. 26. 07:20:10 9/10 Előzmény Doffer
(7/19)
Igen, a végére gondoltam. De úgyis megnézem másodszor, akkorra leesett volna. Viszont most lehet megköveznek téged, a Spoilervután nem hagytál ki üres sorokat:,)
10/10
Doffer febr. 25. 23:08:32 10/10 Előzmény Noncsi0601
(6/19)
Szia, gondolom a férfi gyilkosra gondolsz. !!!! SPOILER!!!!! Az elmegyógyból a vezető volt, akivel nyomozás közben beszéltek, legalábbis ha a végére gondolsz. Az első pedig akire azt mondták hogy onnan szökött meg. Remélem segítettem.
10/10
Doffer febr. 25. 23:06:47 10/10
(5/19)
Összeségében jó film lett. Szerintem igyekeztek mindenki igényeinek eleget tenni ahhoz képest mennyi katyvasz volt a film körül. A fanok is megkapták részben amit akartak, és a történetet sem tették tönkre. Megérte elmenni és csak ajánlani tudom. (fanként mondom)
3/10
AniramR febr. 25. 22:37:19 3/10
(4/19)
Voltak jó és meglepő részek,de szerintem az egyik leggyengébb rész lett...
9/10
Noncsi0601 febr. 25. 22:04:41 9/10
(3/19)
Óriási Sikoly-fan vagyok. Ám a csillagozást úgy teszem, mintha simán egy új slasher horror lenne. Mert aszerint nekem simán egy 9-es. Összességében tetszett. Végefelé volt néhány röhejes jelenet. Kétszer nézős számomra.

Ám ha a korábbi részekhez hasonlítom, nem biztos, hogy adnék 9 csillagot. Van, akitől több főszerepet vártam volna. Szokásos ötszörleszúroméstúléli klisé azért megvan. Színészek játéka vegyes.

Spoiler!!!!!

Az egyik gyilkoson még mindig gondolkozom, ki is lehet az.
9/10
Noncsi0601 febr. 25. 21:58:37 9/10 Előzmény kovacskoko628@gmail.com
(2/19)
Légyszíves, majd akkor csillagozd, ha láttad a filmet!
1/10
kovacskoko628@gmail.com 2025 dec. 12. - 16:56:38 1/10
(1/19)
Engem az előzetes meg úgy amblokk a sztori sem vágott hanyatt. Tök ellentmondásos az egész. Az 5.,6. Részben még arról szólt a fáma, hogy ideje átadni a stafétát, meg, hogy Sidney már rászolgált a Happy end-re, meg, hogy a régi karaktereket csak azért rángatják vissza hogy a nosztalgia olcsó íze miatt kinyiffanjanak. Ezt nehéz lesz épkézláb alátámasztani, hogy akkor most miért megint az '50-es Neve Campbell a főszereplő. (Mai napig gyönyörű nő, nem arról van szó). Persze most arról prédikálnak, hogy a "Sikoly az ő franchise"-a, meg, hogy "Ő maga a Sikoly franchise". Ehhez képest a 6. Részre ki sem akarták fizetni. Ráadásul a lányának az életkora sem passzol. Higy lehet Sidney-nek 17-18 éves lánya ha a negyedik részben, 14 évvel ezelőtt még csak gyereke sem volt???
Légből kapott utólag össze toldozás-foldozás lesz ez is mint az összes mai ilyen...