Téma: Sikoly

10/10
Novalis 2010 okt. 11. - 00:26:01 10/10
(160/260)
Sokan elfelejtik, hogy ez a film 1996-os.

Nem tudom, mit gondolnék róla, ha most látnám elõször, de mivel annak idején még moziban láttam (az elsõ horrorfilm volt, amit moziban néztem meg, pár nappal a 18. szülinapom elõtt, 1999-ben), majd a két következõ részt is, nekem mindig nagyon meghatározó lesz ez a trilógia, mindegy hány hasonló filmet láttam utána. Talán születtek jobbak azóta, ez egyéni ízlés kérdése, kinek mi jön be - de akik akkor látták elõször, azok szerintem egyetértenek abban, hogy ez a film akkor valami olyat mutatott, amit azelõtt nem láttuk egy horrorban sem, olyan újdonságnak számított, ami utána hosszú évekre meghatározta a horrorfilm készítést.

*** SPOILER ***

Nem feltétlenül az alaptörténetre gondolok, hanem kisebb részletek, mint pl. a 3. részben a film a filmben, mikor ebbõl a történetbõl csinálnak filmet, ez nekem nagyon tetszett.
Vagy olyan beszólások a szövegben, mint itt az elsõ részben, hogy olyan, mint egy "Wes Carpenter" film, ami utalás a rendezõre Wes Cravenre és John Carpenterre, aki a Halloween c. horrort rendezte.
Általában a más filmekre való utalások nekem nagyon tetszenek, pl. a második részben, amikor a diákok filmtörténet órán a folytatásokat beszélik meg, miközben az a film is épp egy folytatás.

*** SPOILER VÉGE ***

Talán akik mostanában látják elõször, már nem érzik olyan hatásosnak, mert azóta nagyon sok hasonló film készült, vagy mert nem értik ezeket az apró utalásokat benne.
De épp ezért nem szabad mai szemmel nézni ezt a filmet. Annyira nem idõtálló, mint az olyan alkotások, amiket 50 év múlva is ugyanolyan lesz megnézni, de a maga mûfajában és a maga korában nagy durranás volt, és én ezért is szeretem, mert nekem mindig visszaadja azt a hangulatot, amit várok tõle, nem érzem elavultnak ennyi év után sem.

(Hozzáteszem, hogy aki mondjuk azért sz*rozza le, mert 13-14 éves és nem fogja fel mit lát, ott már régen rossz, ez a film nem ennek a korosztálynak való)

Arról nem is beszélve, hogy nálam végig fent tudta tartani a feszültséget a három rész alatt, ahogy egyre bonyolódtak a szálak, majd egyre világosabb lett minden, hogy ki és miért gyilkolt. Szerintem nagyon jól lett megoldva, hogy ne váljon nehézkessé a történet a harmadik rész végére sem.
twillight 2010 okt. 10. - 23:41:18
(159/260)
Fõleg a betépett szellem rapnótája! Az felejthetetlen.

Ez viszont annyira rossz hogy még Rose MyGowan villantása se bír feldobni.
Gwendi 2010 okt. 10. - 22:46:47
(158/260)
Én nem tudom megnézni röhögés nélkül, amióta a Horrorra akadva c. filmet láttam:D
Yuki 2010 okt. 10. - 22:44:03 Előzmény eddem
(157/260)
hááát én még sosem láttam de tényleg ... :S
1/10
eddem 2010 okt. 10. - 19:21:13 1/10
(156/260)
ez a film annyira S Z @ R hogy azt mar tanitani lehetne, de a tobbi resz meg ezt az elso valamit is alul tudta mulni. ez remekmu nektek? nem latok benne szineszi tehetseget (del-amerikai szappanopera szint), a gyilkost alakito szinesz meg valoszinuleg reszeg volt a forgatason, mert gyakorlatilag nincs jelenet amikor ne esne el... csak a maszk klasszikus ebben a tragyaban.
sültkrumpli 2010 okt. 10. - 15:27:48
(155/260)
Vajon hány ezerszer adják még le? nem rossz film, de lehetne már valami új...
buncow 2010 okt. 10. - 15:23:55
(154/260)
Nekem igazából a jelmez, meg az ijesztgetõs részek tetszettek a legjobban mikor elõször láttam:) Vettem is magamnak egy sikoly maszkot - olyat mint a filmben - meg varrattunk hozzá ruhát is, elég fasza lett, még ma is jó vele néha rémísztgetni:D
10/10
ibrahimovic96 2010 szept. 11. - 11:28:49 10/10 Előzmény cometzjeah
(153/260)
Gyerekek nekem nagyon tetszett mind a 3 rész csak egy valamit nem értek mért baszta el az összes gyilkos a végén amikor tök jól kitalálták hogy hogy fogják megúszni és a gyilkosságokat is nyom nélkül megcsinálták.Nekem a 2. tetszett a legjobban.
cometzjeah 2010 aug. 18. - 17:17:07
(152/260)
Ez egy örök klaszikus. egy remek mû _D
a 2-dik és a 3-dik rész összesen nem ér anyit mint az elsõ !
pillangókisasszony 2010 aug. 15. - 03:10:47
(151/260)
én nagyom imádom a filmet!ezen nõttem fel,azaz a triológián.kérdeztem korábban hogy lesz e 4.rész de ha jól látom törölték a kommentem?!
kiváncsi lennék hogy tudják tovább vezetni a szálat.
valaki írta hogy csak 1 jelenet félelmetes.hát maximum 1-2 mind 3 részben.nekem ez a film inkább jó szórakozás mint ijesztegetés.ha most látnám elõször nem tetszene,de így nekem ez nosztalgia,mármár klasszikus.:))
alig várom a 4.részt.sokan kritizálják Neve színészi játékát a filmben.De én bírom,Courtney Cox-t is,David A.-t,meg minden szereplõt,annak ellenére hogy többen B kategóriások.
Azt hiszem elfogult vagyok ha errõl a 3 filmrõl van szó.
Nekem 10/8!!!
Charles Foster Kane 2010 aug. 03. - 13:37:24
(150/260)
Ahol a suspensen van a hangsúly, az mindig a thriller felé dönti a mérleget, szerintem.
Wilde 2010 aug. 03. - 12:23:52
(149/260)
Tulajdonképp ettõl a filmtõl számítják a horror - fõleg a tinihorror - újjászületését. Nem véletlen. Craven olyat tett le az asztalra, amit bizony kevesen mertek ezen mûfajon belül: egy önmagát is paródiaként értelmezõ horrort. Mert az igazi nagysága ebben rejlik! Persze, a kezdõjelenet a telefonnal hihetetlen erõs, izgalmas: emlékszem, asszony majd eltörte kezem a moziba. A sztori sem rossz, a színészek hozzák az elfogadhatót, bár azért azóta sem lettek sikeresek igazán. Craven feszültségteremtõ képessége remekek: ki is használja. Tetszett, hogy egy pillanatra megidézõdött a híres piros csíkos pulcsi.....Vitáznak rajta, hogy horror vagy thriller. Azért a végén elég tetemes piros anyagot elhasználtak, de ki-ki majd eldönti magának. Kifejezetten tetszett a film megoldása, a gyilkosok személyét tekintve, még ha azért meglepõdni igazán nem tudtam. Sokoldalú kollégáknak igaza van amúgy: a lényeg valóban a horror mint mûfaj szabályainak felmondása, parodizálása, és ezen szabályok, ha a történet azt megengedi, áthágása. Nézzétek meg, hogy a tv elõtt elhangzó mondatok alapján hány film szereplõi(Véres Valentin, Tudom mit tettél, stb) cselekednek úgy......jutalmuk pedig a megérdemelt lemészárolás. Még egy érdekesség: a telefonban hallott hang egy férfi valódi orgánuma. Nincs rajta semmi torzítás!!! Remélem, nem telefonügynökként keresi kenyerét......
Danessz 2010 aug. 03. - 11:54:59
(148/260)
Ma így 2010-ben inkább viccesnek tûnt. Csak egy jelenet volt benne ami félelmetes
*****SPOILER******
amikor már felakasztotta a csajt és hirtelen ráközelít a kamera.
Na meg a vége elég összecsapott lett, hiszen miért hagynák csak úgy ott a csajt, és miért magukat szurkálnák meg elõször?
*****SPOILER VÉGE*****
De amúgy egy jó kis film volt.
1/10
gerhajdu 2010 jún. 13. - 17:26:05 1/10
(147/260)
Anno nagyon félelmetes lehetett, de attól még gyenge film. Már-már önmaga paródiája, de ezt fõleg Matthew Liliard alakítása miatt mondom. Még Joel Schumacher Batman-filmjeiben se volt ennyi ripacskodás.
6/10
Jenny007 2010 jún. 03. - 10:19:29 6/10
(146/260)
hihetetlen gyenge és idegesítõ ez a film.kezdve az olyan hülyeségekkel hogy mindenki az emeletre menekül vagy pedig a végén Sidney kirohan a házból és ahelyett hogy elszaladna, beül a kocsiba.a csávó miután háromszor hasbaszúrták, majd esernyõvel felnyársalták és le is lõtték, még felkel.
Kozutas 2010 jún. 02. - 23:18:12
(145/260)
Hangulat nem rossz, de valahogy aztán kabaré lesz belõle.
1/10
0531 2010 jún. 02. - 21:46:04 1/10
(144/260)
Még nem láttam végig soha. Mindig elalszom rajta.
9/10
kukec 2010 ápr. 19. - 02:13:27 9/10
(143/260)
Huu ezt is rég láttam de akor tetszett:D
Peeeeet9 2010 ápr. 06. - 18:14:45
(142/260)
jajj istenem én szarrá röhögtem magam rajta...nevetséges :D
10/10
Naphinel 2010 ápr. 06. - 17:21:26 10/10
(141/260)
Jah... a végén van egy dialógusuk, amibõl nekem az jött le, hogy homik mindketten.