Téma: Silent Zone

1/10
Krissz40 2025 okt. 30. - 17:36:33 1/10
(16/16)
Csupasz karal meg hizva össze vissza szaladgálnak. Semmi egység és védelem össze vissza lövöldözés. Én mint the walking dead rajongó ez nekem egy bohóc film. Ajánlom inkább a the elixir vagy a Az Apokalipszis Z: A vég kezdete
2/10
gshh 2025 okt. 18. - 20:25:28 2/10
(15/16)
Nem hiszek a szememnek az értékelések láttán. Irtózatosan kellemetlen érzésem volt a film nézése során. Kb. mintha minden egyes jelenetet egyszer vettek volna fel, mintha bárki szerepet kapott volna, aki betette a lábát a castingra, no meg a kesztyűs csávó...a végén nem ártott volna a szereplők között említést tenni Papp Luca fenekéről, mert az operatőrnek hála igen jelentős játékidőt kapott. Az egyetlen pozitívum, hogy nem simán rossz volt, hanem annyira kellemetlen, hogy már jó. Az, hogy egyesek szerint ez egy jó film, viszont kimondottan szomorú, még akkor is, ha a tetszés szubjektív dolog.
Dramade 2025 okt. 12. - 14:36:56
(14/16)
Kiváncsi voltam hogyan hozza a film a műfaj elemeit és sajátosságait, hiszen magyar filmben azért ritkán látunk ilyet. Nem kellett csalódnom! Műfaji filmről van szó, ami üdítő próbálkozás a hazai terepen és sikerült is. A kezdő képsorok beszippantják az embert, aztán megismerve az alapfelállást feszült érdeklődéssel kísértem a történetet. Az apa figura - fiatal lány felállás már több filmben jól működött, itt sem kellett csalódnunk benne, a két főszereplő története és kapcsolata viszi előre a cselekményt, amit viszonylag szabályos időközönként szakít meg egy-egy akciójelenet. Az útjuk során hozzájuk csapódó várandős nő - néha furcsán viselkedő pasi kettőse fokozza a feszültséget és a kiváncsiságot, nekik végig szurkoltam, de érezni lehet, hogy ott még lesz egy kis bökkenő. A zombik látványosak, ijesztőek és hitelesek, ahogy az tőlük elvárható. Ami még kiemelendő az a zene, ami jól illeszkedik a műfajhoz és finoman fokozza a kedélyeket.
9/10
Nana55 2025 okt. 11. - 18:17:39 9/10
(13/16)
Megnéztem a filmet. Bár nem rajongok a zombikért, tetszett. Végig lekötött. Gratula a készítőknek!
8/10
Etel 2025 okt. 11. - 15:34:26 8/10
(12/16)
Nagyon tetszett a film,örültem,hogy ilyen jó magyar készitésű filmet láthattam!Gratulálok és csak így tovább!
7/10
Vickee 2025 okt. 10. - 15:53:56 7/10
(11/16)
Az akciójelenetek jól koreografáltak, a feszültség végig jelen van, és bár néhol érezhető, hogy a költségvetés nem hollywoodi szintű, a kreatív megoldások ezt ügyesen ellensúlyozzák. A vizuális megvalósítás – különösen magyar viszonylatban – kifejezetten erős, a kamera mozgása dinamikus, a vágás ritmusa magával ragadó.

A film zenei világa viszont kissé túltolt: szinte minden jelenet alatt szól valami, ami időnként elnyomja a csendek erejét és a természetes feszültséget. A dialógusok is hagynak némi kívánnivalót maguk után – néhány párbeszéd mesterkéltnek hat, főleg a drámaibb pillanatokban.
Mindezek ellenére a Silent Zone üdítő próbálkozás a hazai palettán. Nem akar filozofálni, nem próbál „művészfilmmé” válni, hanem vállaltan a műfaji közönségnek szól – és ebben jól is működik.

Aki szereti az akcióval kevert horrorokat, annak kellemes meglepetés lehet ez a film: intenzív, látványos és hangulatában is elég erős ahhoz, hogy lekösse a nézőt. Magyar filmként nem vártam tőle sokat, de pozitívan csalódtam – korrekt szórakozás egy késő esti mozihoz. Várom, hogy felkerüljön streamre, mert biztosan újranézem majd.
6/10
Zsolt82 2025 okt. 10. - 14:53:27 6/10
(10/16)
Őszintén szólva nem vártam sokat, mert magyar zombifilmről van szó, de kellemesen meglepett. Persze nem hibátlan, vannak benne gyengébb pillanatok meg néhány béna dialógus, de a hangulat, a zene és a látvány rendben van. Látszik, hogy próbáltak nemzetközi szinten gondolkodni, és ez többnyire működik is — főleg a képi világ meg a díszletek.

A sztori sablonos, de legalább pörög, nincs üresjárat. A főszereplő csávó kifejezetten jó, sokkal jobb, mint amit a legtöbb magyar filmben látni szoktunk. A kislány játéka változó — néha nagyon jó, néha kevésbé, de úgy láttam, ez az első filmje, szóval teljesen rendben van. A többiek hozzák a kötelezőt, nem rosszak. A fertőzöttek gyorsak, brutálisak, a világépítés pedig jobban sikerült, mint sok nagyobb költségvetésű külföldi filmben.

Nem egy mestermű, de nem is az a „nézhetetlen magyar förtelem”, amitől féltem. Inkább egy tisztességes iparos munka, ami megmutatja, hogy lehet ilyet is itthon. Én simán ajánlom, ha szereted a posztapokaliptikus filmeket — popcorn mellé tökéletes.
8/10
PistaAhegyrol 2025 okt. 10. - 14:43:27 8/10
(9/16)
A Silent Zone egyedülálló és bátor vállalás. Nem a formátumról, a mondanivalóval megtöltött zombitörténetről, a mesteri fényképezésről vagy az impozáns zenéről szeretnék beszélni — bár mind ott van a helyén —, hanem arról a hozzáállásról, amellyel ez a film készült. A díszbemutatón volt szerencsém látni: minden ízében hozza a műfaj kötelező elemeit, nemzetközi piacra hangolva, mégis jóféle közép-európai fűszerezéssel.

Ami igazán megfogott, az a készítők fegyelme és kíváncsisága: érződik a gondos tervezés, a következetes világépítés és az a fajta alázat, amely ritkán látható műfaji mozikban. A ritmus feszes, a feszültség finoman emelkedik, a kameramunka kimért, mégis beszédes; a díszlet- és jelmezvilág pedig mindvégig hitelesen támogatja a történetet. Külön öröm, hogy a film a csendekkel és a hangokkal is mesél: a hangkeverés nemcsak kísér, hanem jelentést teremt. A közép-európai íz nekem a helyszínek textúrájában, a karakterek visszafogott humorában és a morális kérdések árnyaltságában köszön vissza.

Nem is ez a világ az én műfajom, mégis magával vitt. Őszintén meglepett, mennyire közel tudott húzni: nem a sokkhatásra épít, hanem következetesen építi az érzelmi tétet. A rendező és a producerek útjáról szóló kulisszamesék a díszbemutatón pedig mérhetetlenül szimpatikussá tették őket: szenvedély, kitartás és csapatmunka sugárzik minden szavukból. Őszinte gratuláció a csapatnak! Ha nyitottak vagytok egy friss hangú, gondolatébresztő műfaji filmre, adjatok neki esélyt.
6/10
Chris Smith 2025 okt. 10. - 07:39:41 6/10
(8/16)
Angolul néztük, magyar felirattal. Egyszer nézős, de szórakoztató volt, izgalmas. Nem igazán horror, de elkezdesz törődni a karakterekkel és izgulni értük. A főszereplő színész nagyon jó benne. Egy standard zombifilm sok eleme benne van, de volt pár fordulat meg történés, amire nem számítottam, de nem spoilerezek. Összességében simán megérte. Magyar filmhez képest pláne.
3/10
Manduza 2025 okt. 09. - 23:48:14 3/10
(7/16)
Már a portos értékeléseknek sem lehet hinni... Evidensen fizetett promociók. Gyanús volt a film, de a 7.7-es átlagnak bedőltünk. Ez a film egy olyan értékelhetetlen hulladék, hogy kizárólag paródiaként értékelhető, csak ezért adtam 3 pontot. A 18 nézőből 8-an a felénél távoztak, mi az első 10 perc után, aztán kb. fél óránal , meg a vége felé is akartunk. Szinészi játék nincs. Szinész sem. Esetlen, béna (konkrétan fizikailag is, ahogy mozognak, futnak, "harcolnak") szedett vedett figurák, de nem a kedves fajta, hanem kifejezetten iritáló. Egy felszteroidozott Majka-fejű "Cassius "(LOL!) , aki ránézésre inkább Béla, gazdaságos Varga Judit-imitátor terhes nő, a kölyök Alien arcú kislány, aki annyira béna és tehetségtelen, borzasztóan irritáló még ránézni is, hogy a vele forgatott "harci" jelenetekben szinte nem is mutatják, elmosott rövid blikk, amelyen nem látszik az akció, de ami látszik az olyan illogikus, erőltetett, mesterkélt hogy sirhatnéka van az embernek. A szövegeknél az ember azt várja, hogy mindjárt kiugrik valaki a háttérből "Kész átverés" felkiáltással...de sajnos nem, itt mindenki komolyan veszi magát.
A hangzatos nevek, kijelentések, tököli reptér közepén odaképzelt "Jackson telep", meg "Amerika", miközben a kamera pásztázza a "gázolaj" magyar feliratú hordót. A Férj, aki frusztrálsága okán közepes erővel megüti kézzel az éppen bütykölt gépet, aztán óriási ordításba kezd a "fájdalomtól" a feleség pedig odarohan és kijelenti hogy borzalmas a sérülése , miközben oda sem néz, mert nyilván mit lehet nézni azon, ha az ember rácsap tenyérrel valamire, de azért "én akkor is befejezem ezt a munkát".
Nem tudod, sirj vagy nevess, hihetetlenkedsz folyamatosan, hogy filmipari pénzmosás ide vagy oda, de miért kell ilyen "szinészekkel", "rendezővel", "forgatókönyvvel" odafoschhni az emberek elé egy ilyen szégyenletes művet, amiért az ember ugyanannyit fizet a pénztárnál, mint egy Scorsese filmért. Effektekre nyilván kidobtak némi pénzt (illuziója azért nem legyen senkinkek - nem, nincs olyan benne amiért érdemes beülni) , de a hatás Hollywoodhoz képest (mert ezt próbálták utánozni) kb. olyan mint Mercedesből átülni Trabantba. Semmi új, semmi eredeti, borzalmas kivitelezés, iszonytatóan rossz "szinészkedés"-próbálkozás, szinte viccnek ható mindenki által szorongatott, feje búbjáig betakart, de igy is árulkodó Temu-s műanyag babával, melyet úgy visznek hónaljuk alatt mint egy termoszt.

A nézőtéren megmaradt mazochista egyének, hangosan hitetlenkedtek, kommentáltak (velünk együtt). Csak azért maradtunk, mert kiváncsiak voltunk meddig tud még süllyedni ez az egész. De Ti ne tegyétek.
7/10
kovacszsombor07 2025 okt. 09. - 19:25:05 7/10
(6/16)
A filmünnepen láttam, jó kis mozi. Jó operatőri munka, szép képi világ, feszültség van benne bőven, érdekesek a karakterfejlődések, a színészeknek meg taps!
Ajánlom mindenkinek aki szereti a műfajt.
6/10
Xaver 2025 okt. 08. - 00:31:27 6/10
(5/16)
Szinkronnal néztem, simán nézhető!
6/10
YoYoBaby 2025 okt. 08. - 00:21:41 6/10
(4/16)
Őszintén szólva majdnem kihagytam — szeretem a zombis filmeket, de a magyar filmeket nem szoktam erőltetni. Aztán a haverom mondta, hogy menjünk, úgyhogy beültem… és jól tettem! Sokan voltunk, tök jó volt a hangulat. Működik a fim, az akciók is egész profik, és összességében sokkal jobb, mint amit gondoltam.
Ha bírod az ilyen zombis vagy posztapokaliptikus, feszült cuccokat, szerintem simán adj neki egy estét.
8/10
Kozo99 2025 okt. 07. - 23:39:42 8/10
(3/16)
A filmünnepen láttam, premier előtt.
A trailer miatt ültem be rá, és nem bántam meg. Ha nem tudtam volna az elején a főcímből, hogy szinte minden készítője magyar, azt hittem volna, egy kisebb költségvetésű amerikai filmet látok.
A Silent Zone leginkább a hangulatával és az elszigeteltség érzésével tűnik ki. Az akciójelenetek is jól sikerültek, pont annyira voltak látványosak, amennyire a trailer alapján vártam, de a film összességében tartalmasabbnak bizonyult, mint gondoltam volna.
Látványban is erős, vannak benne kifejezetten emlékezetes képek. Nem hibátlan film, de mindenképp izgalmas és lekötött.
8/10
Lecza Attila 2025 okt. 07. - 19:09:27 8/10
(2/16)
Egyszer meg lehet nézni, nem volt rossz!
1/10
adeept 2025 szept. 17. - 01:55:54 1/10
(1/16)
Berakták a csőbe az Ember gyermekét meg a Last of us-t és kijött belőle ez a moslék úgy 200 évvel a Walking dead után. De nekünk jóvanezígy. LOL