Téma: Sirály

10/10
Törpe 2009 ápr. 16. - 19:25:55 10/10
(5/5)
Én tavaly láttam a Sirályt Kecskeméten. Sok elõadást láttam, és nem csak a Katonában, de ezt elég magas színvonalúnak tartom.Bocs, de az "unatkoztak a színészek" szerintem nem igaz. Nincs több szereposztás. Csehov a világnak pontosan azt az oldalát mutatja, amit a színészek megjelenítettek. A Sirály hozott anyag. Ne várjunk vígjátékot. Nehezen érthetõ darab, és fogékonynak kell rá lenni.
3/10
tettinger 2009 jan. 25. - 17:04:37 3/10
(4/5)
Varjú Olga meglepõen jó színésznõjén kívül, valóban csak a hihetetlen szuggesztivitású BATA ÉVA miatt volt érdemes szenvedni. Egyetlen vulkánikus mondattal helyre tesz egy jelenetet, lefojtott atombomba, tajgai õserõ: - nagyon nagy lehet egyszer, csak sajnos az avitt, lepusztult Víg-be kerül...
Szurkoljunk Neki!!!
Nézzétek meg 29-30-án án a "fáj"-ban, akkor a MÜPÁ-ban játsszák, valószínüleg utoljára...
elaci 2008 máj. 18. - 15:49:16
(3/5)
Varjú Olga persze hogy nem unatkozhat a Sirályban. Madár-madár.
sonka 2008 máj. 18. - 10:23:27
(2/5)
Én unatkoztam rajta, mint ahogy a színészek is. Azt nem tudom, h akkor miért játszanak ebben a darabban. Az egyetlen kivétel Varjú Olga volt. Amúgy a nagyszerû színészgárda hozta a szükséges minimumot, de semmi több...
morzsa 2008 ápr. 11. - 19:09:57
(1/5)
nem szeretném és nem is fogom túlértékelni,- ajnározni ezt az elõadást.
mindenképpen hatalmas elõnyének könyvelhetõ el, hogy kamaraszínházban lett elõadva(Kecskemét). és nekem adatott akkora szerencse, hogy elsõ sorból, legközéprõl nézhettem végig a darabot.
az elsõ rész igen döcögõsen, túljátszottan, nevezzük nevén a gyereket; nyögvenyelõsen indult el a dolog, és bár láttam már pár éve egy másik színhzban, másokkal, uyganezen mûvet, csak igen lassan ugrottak be a dolgok(persze, ez elkönyvelhetõ az én memóriámnak is..)
aztán kimentünk 10percre szünetelni, és a második nekifutás már sokkalta jobb volt, az elsõ részhez képest nagyjából 150%-kal volt jobb.
feltett szándékom, hogy ne jórészt Alföldi alkotását nézzem-firtassam, sikerült végigvinni, és így megállapíthatom ,hogy egy rendkívüli társulat gyûlt össze a döglött sirály védõ szárnyai alatt. pont.