Yuliusz jan. 16. 15:34:08 Előzmény sasbaa
(5/5)
A középkori ember számára sokkal természetesebb volt a mindennapi szörnyűségek látványa. Nyilvános kivégzések, balesetek, az ütközetekben kézitusák, gyógyíthatatlan betegségek.
A mai ember másképp szocializálódik – szerencsére.
sasbaa 2019 máj. 16. - 02:34:02
(4/5)
Mi lett volna ezekkel a srácokkal egy ó-kori vagy középkori csat után? Ott nem csak egy kis lyukacskán szivárgó esetleg spriccelő vér látványával találkoztak a kopszok, hanem levágott végtagok, kiomló bélés, levágott fejek, sebeikben haldoklók hörgéseik, sikolyaik adták csatahangulatot. Mind ez közvetlen közelről, nem pedig 50-100 méteres távolságból lövöldöző ellenséggel szemben. Ha ez is trumát okoz, akkor vagy az emberiség csökevényesedik el , vagy nem oda valókkal töltik fel a hadsereget. Sok e témában rágódó filmet készítettek már. Lerágott csont. Értjük, hoogy némelyeket nagyon megviselnek a hadszintér eseményei, de könyörgöm, akkor miért nem világosítják fel őket rendesen. Aki a harcot is csak egy jó bulink tartja, annak fogalma sincs az egészről. Nem értem miért kell ilyen felkészítetlen gyerekeket kitenni az ütközet borzalmainak, amit ők képtelenek elviselni. Maradjanak otthon a civil szférában mekis eladónak, vagy tanuljank tovább. Ez a 2 marha elment katonánk és után túlórázhatnak pszichiáterek. Az egyén és a hadsereg közös felelőssége, hogy ilyen nagy arányban zakkannak meg a katonák harctéren. Murphy is inkább zombi mód viselkedett, mint normális katonaként. Az ilyeneknek megvannak számlálva a perceik egy ütközetben.
6/10
sexykex 2019 márc. 22. - 10:13:15 6/10
(3/5)
Hát persze, hogy szebb a halrágta, felpüffedt hulla, mint a bezsákolt, kisminkelt, eltemetett. A végtelenségig elgyepált katonafejekben persze tobzódik a hülyeség, tehát bármi és az ellenkezője is előfordulhat a harcok során. Tulajdonképpen csak és kizárólag depressziósokat lenne szabad besorozni, mert a depressziós ember nem fél a haláltól – na, jó több lenne az öngyilkosság is. Azt is mondtam már, hogy változtatni kellene a kiképzésen: vágóhíd, baleseti helyszínelés, boncterem, lőtér. Aki már itt begolyózik, az mehet az első vonalba, hiszen úgysem jó immáron semmire.
Mondjuk, ezek voltak az újdonságok, mert a filmben nincs semmi újdonság. Többször láttunk már iraki háborús, poszttraumás stresszes, mit tettek vajon a fiúk filmet. Ez is nézhető, de nem több.
1/10
bepofazo 2018 júl. 06. - 21:15:05 1/10
(2/5)
Egy szóval értékelném: katasztrófa
3/10
pihes 2018 jún. 25. - 14:50:20 3/10
(1/5)
Jó kis lehangoló film, de még annak is gyenge.

3/10