Téma: Skins

boneyard 2008 okt. 01. - 18:34:59
(79/759)
Hali!
aki még nem látta volna az elsõ évad utáni Skins Secret Party rész magyar felirattal:
http://www.youtube.com/watch?v=xYb6iBNT6JA
10/10
Vinogradov 2008 okt. 01. - 11:27:50 10/10
(78/759)
Bocs, már ezen a héten...
Sõt, holnap...
Hogy szalad az idõ!
10/10
Vinogradov 2008 okt. 01. - 11:27:26 10/10 Előzmény gemus87
(77/759)
Na mi újság?
Kinek mennyire tetszett az évadzáró rész?
És miért nem kommentálja senki, hogy a COOL - nem mellesleg nagyon dícsérendõ módon - ott folytatja, ahol abbahagyta, azaz jövõ héten startol a második évad?
És egyáltalán, mi ez a pangás, punnyadás, síri csönd?
10/10
Vinogradov 2008 szept. 27. - 12:27:03 10/10
(76/759)
"Nekem tetszett az utolsó rész, nagyon mozgalmas volt, minden szereplõnek megvolt a maga kis szerepe, élete. Ami viszont újdonság volt minden eddigi sorozathoz képest, az Sid és a Wild world c. szám volt. Töökkkééletes befejezés :) Arról nem is beszélve, h nem semmi bátorság volt tõle, h bevállalta :) Nem egy Barry Manilow, de pont ez volt benne a jó :)"

Ami engem zavart az utolsó részben, az igazából az, hogy az igazi finálé számomra az 1X08 volt, amit az "igazi" utolsó résznek nem sikerült felülmúlni.
Ennek ellenére tényleg nagyon mozgalmas rész és mindenki felbukkan benne (bár leginkább talán Anwarról szól). Viszont az utolsó öt perc jobban büntet, mint amikor Pamela kinyitotta az ajtót és hopp, Bobby volt a zuhanyzóban...
Vagy amikor Jack ránézett a koporsóra és Locke feküdt benne...
Vagy mikor Dexter rájött, hogy Rudy a bátyja...

Na jó, csak vicceltem...

Igazából ilyet még soha nem láttam. Kezdjük a számmal. Nem fogom letagadni: nagyon szeretem a hatvanas-hetvenes évek zenéjét - leginkább a rockot, abból is a progresszívebb vonulatot (Yes, Pink Floyd, King Crimson, Gemini, Genesis stb.), de még az ABBA-t is nagyon kedvelem (istenem, kimondtam - brrr...), de a korszaknak jó pár zenei vonulatát nem kedvelem túlzottan.
Cat Stewens és csapata mûködésétõl konkrétan hányni tudnék...
Ettõl a számtól meg különösen...

Most meg mi az, amit kétszázadszor hallgatok meg újra és újra?

Na persze Mike Bailey tolmácsolásában...
(És igenis, elég jó hangja van!)
Felejthetetlen finálé, fölülmúlhatatlan öt perc!


"A szinkon...katasztrófális, az már biztos. Néhány tini hang nem ártott volna :( Viszont én próbálok nem is arra figyelni, hanem az eredeti angol szövegre. (mondom magamba, már amire emlékszem :) )"

Hát igen, pár tini hang már nagyon nem ártana a magyar szinkronszakmának!



"Ahogy néztem a port tv mûsorán, okt. 2-án a tony & maxxie rész lesz, ami ugye a második évad elsõ részem. Igy mondhatom h lesz folytatás :)"

Helyes, helyes!
Ez igen!
Minden tiszteletem a COOL-é!



"Az idõponttal kapcsolatban viszont teljesen igazad van, csak sajna a sok gyõzike, rém rendes család, cumi meg miegymás közé nem fér be :("

Ne is mondd...
Bár ne lenne igazam!
9/10
gemus87 2008 szept. 27. - 00:36:56 9/10
(75/759)
Semmi gond a "spoilerezetlen" részekért. :) Én már láttam mindkét évadot végig, így nekem nincs benne túl sok újdonság. Csak esetleg mégis van vki, aki nem ir ide, de lelkes sorozatnézõ.

Nekem tetszett az utolsó rész, nagyon mozgalmas volt, minden szereplõnek megvolt a maga kis szerepe, élete. Ami viszont újdonság volt minden eddigi sorozathoz képest, az Sid és a Wild world c. szám volt. Töökkkééletes befejezés :) Arról nem is beszélve, h nem semmi bátorság volt tõle, h bevállalta :) Nem egy Barry Manilow, de pont ez volt benne a jó :)

A szinkon...katasztrófális, az már biztos. Néhány tini hang nem ártott volna :( Viszont én próbálok nem is arra figyelni, hanem az eredeti angol szövegre. (mondom magamba, már amire emlékszem :) )

Ahogy néztem a port tv mûsorán, okt. 2-án a tony & maxxie rész lesz, ami ugye a második évad elsõ részem. Igy mondhatom h lesz folytatás :)

Az idõponttal kapcsolatban viszont teljesen igazad van, csak sajna a sok gyõzike, rém rendes család, cumi meg miegymás közé nem fér be :(
10/10
Vinogradov 2008 szept. 26. - 16:07:26 10/10 Előzmény bewitched
(74/759)
Egyébként nem tudja valaki egészen véletlenül, hogy most folytatják a COOL-on a második évaddal, vagy "say goodbye the sunshine, Sunshine!"?
10/10
Vinogradov 2008 szept. 26. - 14:55:14 10/10 Előzmény gemus87
(73/759)
"Az évad utolsó része a mai..."

Sajnos nem láttam, és vasárnap sem fogom. Nem tetszik ez a szinkron, egyszerûen élvezhetetlenné teszi a sorozat magyar nyelvû követését.
Viszont hogy tetszett a finálé?
(Minden idõk egyik legjobb sorozatfináléja?)



"Egyébként sztem a vasárnapi ismétléssel semmi gond nincsen, én például minden vasárnap is megnézem. Meg különben is, a Cool jó megtervezett mûsorrendjébe nem fér bele "holmi kis" ismétlés, csak vasárnap éjszakára. :)
Volt olyan film amit szivesen megnéztem volna, de hajnali fél5kor kezdõdött :( Na, akkor melyik is a jobb idõpont? :)"

A hajnali fél öt még a vasárnap éjfélnél is rosszabb. Ismételhetnék viszont mondjuk valamelyik hétvégi nap, vagy ha máskor nem lehet, hétköznap délelõtt (kora délután).
Pl...
Sztem...



"És lécci legalább spoilerezzétek ki a köv. részekre vonatkozó dolgokat, mert bár nem sokan irogatnak ide, nem biztos h nagy magyaroszrági rajongótábora van, de lehet h vannak olyanok is, akik a tv-bõl szeretnék megtudni a folytatást. Köszi"

Teljesen igazad van - bocs az esetleges "spoilerezetlen" részekért.
Az elején még nagyon figyeltem erre, de mióta látom, hogy nem nagyon írogatnak ide, csak azok, akik már úgyis látták, egy kicsit lankadt a figyelem...
9/10
gemus87 2008 szept. 25. - 15:19:03 9/10
(72/759)
Az évad utolsó része a mai...

Egyébként sztem a vasárnapi ismétléssel semmi gond nincsen, én például minden vasárnap is megnézem. Meg különben is, a Cool jó megtervezett mûsorrendjébe nem fér bele "holmi kis" ismétlés, csak vasárnap éjszakára. :)
Volt olyan film amit szivesen megnéztem volna, de hajnali fél5kor kezdõdött :( Na, akkor melyik is a jobb idõpont? :)

És lécci legalább spoilerezzétek ki a köv. részekre vonatkozó dolgokat, mert bár nem sokan irogatnak ide, nem biztos h nagy magyaroszrági rajongótábora van, de lehet h vannak olyanok is, akik a tv-bõl szeretnék megtudni a folytatást. Köszi
10/10
Vinogradov 2008 szept. 24. - 10:19:22 10/10
(71/759)
"Várj, lehet, hogy rosszul emlékszem, de Sid apjának temetése nem nagyon szerepelt a sorozatban..."
:D Az simán lehet, már régen láttam... eléggé keverem Chrissel."

Elõfordul az ilyesmi: nem egy esetben teljesen más maradt meg bennem bizonyos dolgokból, mint ami valójában történt. Akkor hogyan emlékeznék pontosan minden részletre bizonyos filmekbõl v. ilyesmi... Elõfordult már, hogy egy filmbõl olyan jelenetet dicsértem, amilyen nem is volt benne, csak elég régen láttam ahhoz, hogy simán összekeverjem egy másik filmmel stb.



"Csak nem akarod azt mondani, hogy Cassie nem édes abban a ciliderben?
Csak mert még mindig nem reagáltál erre a megjegyzésemre..."
De de aranyos:D Bár nekem mindig egy cirkusz idomár jut róla eszembe...^^^

Cirkuszi idmomár?
Érdekes asszociáció...



"Off: Shamelessbe még nem néztem bele, de ha érdekel itt vannak fenn a többi évadból is részek (én itt néztem a Skinst is..)
http://search.surfthechannel.com/page/search.html?str_stand=
shameless&pagein=1&skin=3&show=television"

Kösz szépen a hasznos linket, majd megnézem alkalmasint - mostanában nem lesz túl sok idõm rá.



"On: Más napokon is adják a Skinst, nem csak csütörtökön?"

Ha még mindig jól emlékszem, akkor csütörtök este vmikor 10 óra után adják és vasárnap éjfélkor ismétlik. Ez igazán szép dolog tõlük - csak azt nem értem, hogy a vasárnap éjféli vetítéssel mi a céljuk. Ugyanis, ha van idõpont, mikor a célkorosztály nem nagyon fogja nézni az ismétléseket, az éppen ilyenkor van.
Na mindegy...
10/10
bewitched 2008 szept. 23. - 17:54:35 10/10 Előzmény Vinogradov
(70/759)
"Várj, lehet, hogy rosszul emlékszem, de Sid apjának temetése nem nagyon szerepelt a sorozatban..."
:D Az simán lehet, már régen láttam... eléggé keverem Chrissel.

"Csak nem akarod azt mondani, hogy Cassie nem édes abban a ciliderben?
Csak mert még mindig nem reagáltál erre a megjegyzésemre..."
De de aranyos:D Bár nekem mindig egy cirkusz idomár jut róla eszembe...^^^

Off: Shamelessbe még nem néztem bele, de ha érdekel itt vannak fenn a többi évadból is részek (én itt néztema Skinst is..)
http://search.surfthechannel.com/page/search.html?str_stand=shameless&pagein=1&skin=3&show=television

On: Más napokon is adják a Skinst, nem csak csütörtökön?
10/10
Vinogradov 2008 szept. 23. - 07:46:34 10/10
(69/759)
Ennek az oka nagyon egyszerû - "Angliában ahány domb van, annyi tájszólás" - így szoktak ironizálni a saját nyelvükön a britek.

De Sid apja és rokonai ráadásul skótok (így Sid is az!), és, mint a Monty Pithon's Flying Circus-bõl is tudjuk, a skótok nem csak hülyén beszélnek, de nem is teljesen normálisak.

OFF: A két kissrác közül a nagyobbik a Shameless egyik karaktere - na, ha Skins részt kéne mondanom egyébként, ami hasonlít egy Shameless részre, akkor tuti, hogy ezt, azaz a 2X03-at emlegetném fel. Csúnya emberek, vicces párbeszédek és erõsen ironikus angol humor némi társadalmi töltettel miközben a háttérben már a komoly dráma bontogatja a szárnyait.
9/10
Hörcsögg 2008 szept. 23. - 01:33:20 9/10
(68/759)
Amúgy a 2. évadnál, a 3. részben, sidékhez jönnek látogatóba rokonok, olyan furcsa angollal beszélnek. Honnan jöttek?
10/10
Vinogradov 2008 szept. 22. - 20:23:12 10/10
(67/759)
"Õszintén szólva akkor láttam utoljára a részeket, mikor véget ért az utolsó rész, szóval már annyira nem vagyok képben mint te:D
De a kedvenc részem mindenképpen az, mikor Sid apja meghal. Ahogy az egész temetés lejátszódik."

Várj, lehet, hogy rosszul emlékszem, de Sid apjának temetése nem nagyon szerepelt a sorozatban...
Viszont én is azt a részt emlegettem fel, mint nagy kedvencemet a második szezonból.



"És errõl jut eszembe, a második évadban az a bizonyos temetés is, ahol a barátok nem lehetnek ott, és csupa idegent hív meg a család és Tonyék úgy döntenek, csinálnak egy magántemetést... Az üldözéses jelenet, ahol a koporsónak lába kel..."

Jaja, Chris temetése tényleg egyfajta csúcspont és alkalmas arra, hogy évadzárás legyen - ami lett is. Ettõl függetlenül az utolsó részt nem nagyon szeretem, mert egy csomó minden maradt nyitva benne.



"Amúgy szeretem az oroszországi osztálykirándulást is:P Mert egyszerûen behalás ahogy a városi angol tinédzserek eljutnak a világ végére..."

Az a rész nagyon nagy!
Azt szeretem igazán benne, ahogy szimplán beszívatják õket a ruszkik, õk meg nem nagyon igyekeznek észrevenni, aztán, miután elmentek, vodkázással megünneplik a gyõzelmet ("sztyupid englisiz!") - tetszik, hogy az angolok, tudnak néha nemzeti önkritikát is gyakorolni. Minden nemzetnek kell, hogy legyen egészséges mennyiségû önkritikája.



"Effy nálam külön kedvenc. Sztem nagyon jól hozza az elszállt angol kiscsajt, aki mindent kipróbál, amihez csak ér. És ebben a családi környezet sincs nagyon segítségére... Nem emlékszem melyik fejezet volt (talán S2 Effy), mikor õ ápolta Tonyt, aztán az anyját is.. aztán késõbb mikor abba a gyárba jártak szórakozni. A Tony-Effy kapcsolat különösen az S2-ben bontakozott ki, ahogy Tony falazott neki, ha elhúzott otthonról, vagy megmentette mikor rossz társaságba keveredett."

Effy egyszerre okos, rossz (a szó jó értelmében!) és folyamatosan száz százalékosan fel van pörögve. A színésznõben is nagyon sok van még - majd meglátjuk, a harmadik évadban sikerül-e kihozni belõle.
A Tonyval való kapcsolata egy külön izgalmas színfolt volt a történetben. Max háromszor vagy négyszer szerepelnek egy légtérben, mégis végig érezni a nagyon erõs és furcsán intenzív (kicsit beteges!) kötödést kettejük között...



"Off: A Shameless mirõl szól?"

A Shameless egy kicsit rétegebb és sokkal angolabb sorozat a Skinsnél, ami Manchesterben, leginkább egy LAKÓTELEPEN játszódik. Képi világát és a reá szánt pénzmennyiséget, valamint az írók felkészültségét tekintve egy amatõrebb próbálkozás + ne számíts sok icecandy-re - annál több ronda angol emberre.

Hozzánk nem nagyon jutott el, nem nagyon cikkeztek róla, és én is csak két évadot láttam belõle (az elsõ kettõt, természetesen). Talán azért nem lett túl népszerû külföldön, mert túlságosan angol ahhoz, hogy máshol vetítsék (amit nem értek, mert azért nem sokkal angolabb mondjuk a Montyn Pithon's Flying Circus-nél).

Az átlagéletkor itt olyan 10 és 60 év között van és kicsit több benne a szereplõ, mint a Skinsben, ráadásul az egész olyan erõsen TV-játék szerû.

Azt mondanám, hogy ha a Szomszédok valóban az IGAZI lakótelepi életet akarta volna megmutatni, akkor valami ilyesmit kellett volna benne összehoznia Adamska Hrvatská-nak (ehhez persze õ kevés volt).

Szerintem ez a kijelentésem is mutatja, hogy nem készült annyira az örökkévalóságnak mint a Skins...
Ettõl függetlenül még szerintem nagyon jó.
Amikor néztem nem minden poén ült, viszont ami igen, az nagyon.

(ON:

Csak nem akarod azt mondani, hogy Cassie nem édes abban a ciliderben?
Csak mert még mindig nem reagáltál erre a megjegyzésemre...)
10/10
Vinogradov 2008 szept. 22. - 19:51:34 10/10
(66/759)
Ezt már írtam korábban:


"Ez a DVD-verzió sokkal jobb, mint a COOL-on futtatott eredeti E4-os tévés verzió (mint kiderült azóta, már a COOL-on is újítottak).

Ennek oka a sokkal erõsebb soundtrack és a szép, tiszta digitálisan újrakevert kép- és hang. A Skins ebben a formájában sokkal fantasztikusabb élményt nyújt (elég, ha itt mondjuk a soundtrackkel kapcsolatban két közismert példára gondolok. Az egyik: ha jól emlékszem az ezen a héten leadott nyolcadik epizód "Do you want to kiss me, Sid?" címû szkínje alatt fogalmam sincs mi, de valami nagyon erõltetett zene szól - miközben a DVD-n, a C.L.A.M nevû bristoli csapat I'm loose címû figyelemreméltó opusza hallható (mint azóta kiderült, már nem a TV-s verzió ment, így csüt. ill tegnap este a Skins nézõi az utóbbi számot hallhatták). A másik híres példa már vagy fél éve kísért folyamatosan. A "2X09 - Cassie" - utolsó jelenetében az e4-on egy bizonyos Adele nevû angol énekesnõ, nem kifejezetten kiemelkedõ Hometown glory c. száma hallható, míg a DVD-n egy mind a mai napig a közvélemény számára tökéletesen ismeretlen szám szól (This is my town, this is my city / Through in my eyes it looks so pretty...), amely, hogy egy youtube-os kommentet idézzek "much better to show what a clear pain Cassie's pain"...)"
10/10
bewitched 2008 szept. 22. - 19:06:02 10/10 Előzmény Vinogradov
(65/759)
És mi is a különbség a kétfajta változat között?
10/10
bewitched 2008 szept. 22. - 19:04:32 10/10 Előzmény Vinogradov
(64/759)
"Neked van ilyen kedvenc, vagy éppen nagyon nem kedvenc részed?"
Õszintén szólva akkor láttam utoljára a részeket, mikor véget ért az utolsó rész, szóval már annyira nem vagyok képben mint te:D
De a kedvenc részem mindenképpen az, mikor Sid apja meghal. Ahogy az egész temetés lejátszódik.
És errõl jut eszembe, a második évadban az a bizonyos temetés is, ahol a barátok nem lehetnek ott, és csupa idegent hív meg a család és Tonyék úgy döntenek, csinálnak egy magántemetést... Az üldözéses jelenet, ahol a koporsónak lába kel...

Amúgy szeretem az oroszországi osztálykirándulást is:P Mert egyszerûen behalás ahogy a városi angol tinédzserek eljutnak a világ végére...

Effy nálam külön kedvenc. Sztem nagyon jól hozza az elszállt angol kiscsajt, aki mindent kipróbál, amihez csak ér. És ebben a családi környezet sincs nagyon segítségére... Nem emlékszem melyik fejezet volt (talán S2 Effy), mikor õ ápolta Tonyt, aztán az anyját is.. aztán késõbb mikor abba a gyárba jártak szórakozni. A Tony-Effy kapcsolat különösen az S2-ben bontakozott ki, ahogy Tony falazott neki, ha elhúzott otthonról, vagy megmentette mikor rossz társaságba keveredett.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe:D

Off: A Shameless mirõl szól?
10/10
Vinogradov 2008 szept. 22. - 09:36:25 10/10
(63/759)
Hölgyeim és uraim!

Ünnepi bejelentésem van!

A Cool valamikor útközben (ezt tegnap éjjel tudtam meg) egyszer csak áttért az E4-os TV-s változatról a minden szempontból jobb minõségû DVD-s változat vetítésére.

Ez úton is gratulálok a csatorna ezért a nagyszerû lépésért felelõs munkatársainak!
10/10
offtopic
Vinogradov 2008 szept. 21. - 17:00:41 10/10
(62/759)
Mit csinálok?

Életben tartom a fórumot...
9/10
Hörcsögg 2008 szept. 21. - 16:47:28 9/10
(61/759)
Vinogradov mit csinálsz? :D
Fejezd már be.
A sorozat tényleg nagyon jó, 1x megéri megnézni, eredeti hanggal nézem, nem tudom magyarral milyen.
10/9
10/10
Vinogradov 2008 szept. 21. - 14:37:41 10/10
(60/759)
"Cassie a kedvenc szereplõm, szóval nyugodtan ömlenghetsz róla, úgysincs nagyon más rajtunk kívül a fórumon:P"

Hát, azt hiszem mindannyiunknak az a legjobb, ha nem kezdek el ömlengeni Róla.
Egy barátnõmet már az õrületbe kergettem vele, és még néhány ismerõsömet majdnem, úgy hogy kb. tudom, hogy milyen hatással van ez a plátói rajongásom embertársaimra.
(De most komolyan, ismerd el, hogy édes volt abban a cilinderben!)



"...az másik kérdés, hogy az 1X07-ben Michelle ablaka elõtt Sid már behúzott egyet Tonynak, míg az 1X08-ban ez már nem sikerült és csak egy pofonra meg egy sírásra futotta? Ez egy elég szarvas hiba. Na, mindegy...)
Igen, a következetesség néha hiányzott sorozatból."

Hát igen. Ennek egyébként a sok showrunner lehet az oka - és ennek a negatív következményeit már a Maxxie karakterével kapcsolatos következetlenségekrõl szóló résznél is emlegettem.



"Nélküle egyébként szerintem durvábban festene: olyan hardrocker feje van a srácnak, hogy simán el tudnám képzelni csápolni egy Slipknot koncerten.
Rövid hajjal meg...
Sid rövid hajjal? "
A Sidet játszó színész szerintem pont olyasmi lehet a való életben, legalább is a skinsis videókból, amik a válogatásokon készültek ez jön le."

Hát igen, én is nézegettem egy-két videót, és ez alapján szûrtem le én is ezt a dolgot. Amúgy jó hangja van - hiszen tényleg õ énekel az 1X09 végén, még hozzá elég jól!



"Michelle-nek igazából Josh-sal kellett volna összejönnie, Tony meg elmehetett volna szerzetesnek és elmélkedhetett volna a világ nagy kérdéseirõl a buszbalesete után..."
Az az érzésem valaki nagyon bírta Tonyt...;)"

Csak vicceltem, meg egyébként is bírom Tony-t, érdekes és összetett karakter volt, Nicholas Hoult-ban (az õt játszó ifiúban) pedig marha sok lehetõség van - Hannah mellett õ a másik kedvenc színészem a csapatból. Ettõl függetlenül megkímélhettek volna attól a kicsit elnyújtott lamentációtól, ami a szakítástól fogva végigkísérte a kapcsolatukat (ez csak a sorozat második végignézésekor vált zavaróvá, mikor már tudtam, hogy a végén nyitva marad, hogy Tony és Michelle összejönnek-e, vagy nem?).
Így tényleg csak azt tudom mondani, mint Effy Tonynak a 2X07 elején: Love, love, love... What's the use of it? (Annak meg mi értelme van?)



"Jó, végül is igazad van, de Jal nekem eléggé semleges figurának tûnt egészen odáig..."

Hát az biztos, hogy igazán sokat nem tudtunk meg róla a második évad közepéig, azon kívül, hogy van két idióta unokaöccse, egy apja és hogy klarinétozik.



"Hát azt eléggé nagy tétekkel kezdték el játszani.."

Ha már játszunk, hát akkor játsszunk nagy tétekben - szerintem.



"Magyarul?
Skins DVD?
Talán majd a 25-ik jubileumi kiadás hozzánk is eljut..."
Akkor örülök, hogy nem csak én vagyok lemaradva. Igen, vettem észre, hogy a legjobb sorozatok csak kevésbé ismert adókon futnak késõ este."

A COOL-t sokáig egyáltalán nem a választékos mûsorok miatt nézték azok, akik az ezzel a csatornával rendelkezõk és azt kedvelõk közös halmazát alkották.

Én nem is nagyon néztem elég sokáig.

Aztán elkezdtem rajta különbözõ éjszakai csemegéket felfedezni (Végtelen határok, 24 Mo-n még sosem látott évadai, Futballista feleségek, Haláli hullák stb.) és azóta rendszeresen figyelem a programját, mert néha akadnak ám rajta érdekességek.



"Én a második évad elején fedeztem fel magamnak szóval onnantól hétrõl hétre követtem."

Én már annyi sorozatot követtem hétrõl-hétre, hogy egy életre elegem is van belõle. Szépen kivárom az évad végét, és egyben letöltöm az egészet - zwack um pack. Ha addigra már magyar felirat is van (mint hál' istennek volt a Skins esetében), az már csak hal a tortán.



"Mivel idehaza már bizonyos oldalakon (sorozatjunkie.hu) olvastam róla elég pozitív dolgokat magyar részrõl is.."
SZtem õ volt az egyetlen aki írt róla, én is csak nála találtam meg ajánlót magyarul.

A sorozatgurun is írogattak az elsõ évadról - a másodikról nem. De ezen a két lapon kívül én sem ismerek más magyar webcímet, ahol a Skins-szel nagyon foglalkoztak volna.



"Te hogyan?"
Lj böngészés során láttam, hogy egy ausztrál srác ömlengett a Maxxie-ról és gondoltam belenézek.. Aztán mikor megtaláltam a neten az összes részt, én is a géphez láncolódtam:D"

Ja, azt el tudom képzelni (mármint a géphez láncolódást)...



"Van kedvenc részed bármelyik évadból?"

Hát, nem is tudom...
Az elsõ évadból (és egyébként az egész sorozatból is) a kedvenc részem egyértelmûen az "1X08 - Tony & Effy".
Mint már írtam valahol, utána a leesett államat a fotel alól kellett összesöpörnöm.

A két testvér kapcsolata és Tony karakterének a részben lezajlott változásai teljesen új, sokkal árnyaltabb és jobb megvilágításba helyezték a karakterét, és egyben bevezették az egyik kedvencem, Effy sztoriját. Sid is sokat nõtt a szememben azzal a pofonnal, ráadásul ebben a részben van az az "smells like '80s" hangulatú éttermi jelenet ("Do you want to kiss me, Sid?"), amikor Cassie-t Kim Wilde '85 frizurában láthatjuk ketchuppel széttrancsírozni Sid sóból az asztalra rajzolt smile-ját - egy nagyon realista és minimalista csókjelenet után.

Számomra egyébként ez a rész is volt az igazi évadzáró, bár az "1X09 - Everybody" utolsó öt perce mindent vitt.

A másodikból a 2x03 - Sid a kedvenc részem. Nem egy könnyû kis vasárnap délutáni epizód, viszont fantasztikus. Félig egy vicces rész (vaskos családi szállal - amilyet ritkán kapunk a Skinsben, különösen majd a második évadban - ami azonban végig érdekes és vicces tud lenni), félig dráma (Cassie és Sid ismét szakít (ráadásul banális okokból!) és meghal Sid apja - ami pedig a sorozatok történetének egyik legjobb halál-ábrázolása sztem - és plusz még itt talál ismét egymásra Tony és Sid is).

Az elsõ évadból nagyon szeretem még az "1X07-es - Michelle" részt (szinte minden szempontból tökéletes), az 1X05-öt (Sid), az 1X06-ot (Maxxie & Anwar a legjobb comedy-s rész a Skinsben) és az 1X02-t (vajh, ki miatt?).

A második évadból nagy kedvencem még a 2X04 (Michelle - egy félig lightos, félig nehezebb rész, de a kettõnek egy nagyon érdekes keveréke), a 2X06-ot (Tony - az évad egyik legjobb része), a 2X07-et (Effy - a rész látványvilágához foghatót még nem nagyon láttam) és a 2X09-et (Cassie-t kezdettõl fogva nagyon kedveltem, de ettõl a résztõl kezdve kezdtem táplálni azokat a bizonyos plátói érzelmeket)...

Ezek a számomra kiemelkedõ részek, de lényegében a többit is jóval inkább többé, mint kevésbé bírom.

Amit kifejezetten nem kedveltem (nem elsõ megtekintésre, hanem mondjuk úgy harmadszorra), az az 1X01 - Tony szerintem az elsõ évad leggyengébb része. A többihez képest megállja a helyét, és önmagában nem olyan rossz, de egyébként inkább tûnik amerikai tinivígjáték paródiának, mint Skins epizódnak.
Az 2X02 - Sketch a másik, szerintem önmagában sem túlságosan jó rész. Nekem valahogy úgy tûnt, hogy teljesen megtöri a Skins eddigi ívét, ráadásul egy új, nem is kifejezetten szimpatikus karaktert hozott be a sztoriba ahelyett, hogy a régiekre erõsített volna rá.

Neked van ilyen kedvenc, vagy éppen nagyon nem kedvenc részed?