H Kohut Katalin 2019 jan. 20. - 08:17:23 Előzmény LipTep
(397/1547)
Ez is tükrözi a világ jelenlegi törvényeit, hogy a bűnösök szemesnek, talpraesettnek számítanak, követendőek, egyet tudnak érteni vele, egy szívvel éreznek, így is lehet mondani, míg az ártatlanság már elítélendő, a jóságra egyáltalán nincsen szükség. Efsun egy gátlástalan, szív nélküli beteg, akit el kellene távolítani a tisztességes emberek táborából. Meghaladja az ember tűrőképességét a sorozat nézése. Köszönöm véleményedet, hát akkor nem lesz jó a vége, győztesként kerül ki a rossz, így semmiféle értelmes mondanivalója nincs a sorozatnak.
H Kohut Katalin 2019 jan. 20. - 08:13:04 Előzmény mihenike
(396/1547)
Igen, ott ki kellett volna nyomozni, miképpen került Yusuf úr holtteste a villa udvarába, ez is elmaradt. S most újabb hazugsággal Efsunt kiengedése után ismét elengedik, pedig őrületbe kergetni, zsarolni, gyilkosságokkal fenyegetőzve életellenes bűncselekményeket elkövetni szabadon lehetetlen.
mihenike 2019 jan. 20. - 02:01:42 Előzmény H Kohut Katalin
(395/1547)
Tényleg rengeteg elvarratlan szál van benne! A bírósági tárgyaláson kiborultam idegileg, hogy Efsun kiböki, hogy Nuran Demirci felelös Yusuf haláláért, és 2 perc alatt felmentik Mehmetet meg Hülyát és ki sem nyomozzák, hogy vajon igazat mond-e?!?
Pl Bahar sem mondta el senkinek sem, hogy azért menekült el otthonról, mert kihallgatta Mucella és Sali beszélgetését Yusuf testéröl... még a bíróságon sem mondott semmit...
Müge pasijáról szerintem a forgatókönyvíro egyszerüen megfeledkezett :D
mihenike 2019 jan. 20. - 01:56:28 Előzmény LipTep
(394/1547)
szia :D szerintem a 401 résszel még jövö januárban is menni fog :D haha
LipTep 2019 jan. 20. - 00:22:49
(393/1547)
Egyetértek az előttem szólóval. A sorozat sajnos azt sugallja, hogy nincs igazságszolgáltatás vagy nem működik. Mindig akad kibúvó a büntetés alól. Egyébként török fórumokon is és a Youtube-on is vannak akik hasonlóan vélekednek. Megjegyzem hogy ez a kisebbség.

Valahogy az ott lévő kommentek nagy többsége azt tükrözi, hogy ez is kell ott a népnek.
Százával ( hanem ezrével ) istenítik Efsunt karakterét. Efsun a nagy kedvenc. Egy csomóan még dicsérik is, hogy milyen ügyes és célratörő. Sőt! Vannak olyan személyek is akik egyenesen saját könyvet írnak Efsun további életéről annyira nagyon belevannak bolondulva.

Bahar-ról meg szinte szó sem esik. Mintha a jó karakter Bahar csak egy mellékszereplő lenne vagy benne sem lenne a sorozatban.

SPOILER! SPOILER! SPOILER!

Megjegyzem, hogy úgy is van befejezve a sorozat az utolsó részben, mintha Efsun lenne az igazi és egyetlen főszereplője a sorozatnak, nem pedig Bahar.

SPOILER VÉGE
H Kohut Katalin 2019 jan. 19. - 20:30:56
(392/1547)
Elírtam a sorozatszámot, 401. részre gondoltam, hogy a rengeteg felesleges szenvedés után akkor valahogyan befejezik, ami valamiféle űrt fog hagyni bennünk és érthetetlenséget az előzmények miatt.
H Kohut Katalin 2019 jan. 19. - 18:01:11
(391/1547)
Elvarratlan szál az is, hogy Muge udvarlója fosztotta ki a villát. Itt senkit soha nem büntetnek, bárkit lehet zsarolással, gyilkossággal való fenyegetéssel megfélemlíteni, mint ahogyan Ardával is el akarnak bánni. Feltételezés szerint a 141. rész körül tisztázódik minden, de ennyi intrika, ami a primitív család részéről fenyegetésekkel, gyilkosságokkal, soha ki nem vizsgálásával lehetséges, ez felfoghatatlan. Ezeknek a sorozatoknak a lényege érthetetlen, sem tanulságuk, sem közölnivalójuk nincsen, hacsak az nem, hogy a hosszú évtizedekig tartó rettegés után talán megkapják a bűntetésüket, vagy meghalnak. Nekem azt mondja a sorozat, hogy nincs igazságszolgáltatás.
H Kohut Katalin 2019 jan. 19. - 17:36:44
(390/1547)
Tavaly szeptemberben anyámnál voltam pár napig. Annyira sorozatfüggő, hogy az esti érkezésem is zavarta, nehogy lemaradjon erről a sorozatról. Én pár sorozatot láttam életemben, mint régebben az Isaorát, Szomszédokat. Ott létem alatt néztem vele, megpróbáltam az előzmények elmondása után bekapcsolódni, majd itthon is nézni kezdtem, kíváncsi voltam, mikor derül ki a két lány cseréje. Azt hittem, ennek kell lennie a tetőfoknak, azután már a megoldás következik. De nem, több titok maradt elvarratlanul, mint az, hogy Sali meg akarta ölni Atest, eltették jó mélyre a bizonyítékát, hogy valaki elvágta a kocsi vezetékét. Aztán ott van a másik szál, hogy Sali fehér autójával ment a nyaralóba, hogy elrejtse Yusuf úr iratait. Mindez a bírósági tárgyaláson sem derült ki, nem is nyomoznak Sali ellen azóta sem. Annyit ártottak az ártatlan, gazdag Attahán családnak, hogy az felérne egy főbenjáró büntetéssel mindegyiküknek külön-külön. Erre a feljelentés miatt, meg minden miatt, amit ők tettek gonoszságból, bosszút állanak mindenkin. Itt egyik sem dolgozott soha, Bahar cselédként élt náluk saját nagyapja pénzéből, míg a gonosz lány hordta az új ruhákat, úgy élt, mint egy királylány. Most is azon törik a fejüket, hogyan tudnak meggazdagodni csalással, mint ahogyan mindent így érnek el és fenyegetéssel, bűnbandává lettek Salival együtt. Már az is furcsa volt, hogy Szultán bosszút esküdött mindenki ellen, aki a saját bűne miatt meghalt testvérének és lányának ártott. Nem szívesen nézem már, kiábrándultam belőle.
LipTep 2019 jan. 18. - 22:19:04 Előzmény mihenike
(389/1547)
Sok sikert hozzá. Ahogy számolom-saccolom kb. szeptemberig fog még tartani. Pláne ha minden részt úgy kezdenek már, hogy megismétlik az előző rész utolsó 6-8-10 percét.

SPOILER! SPOILER! SPOILER!

Mellesleg elég lett volna belőle 3 normális évad és kész. Pláne ha már az első két évad kimondottan jó volt ( az össze hibája ellenére is ). Erre a 3. évadot jól elcseszték, a 4-ediknek meg már mindegy volt, mert a 3. évadban elkövetett baromságok miatt már nem lehetett rendbe hozni. Állítólag terveztek hozzá még több évadot is, csak a stúdió leintette őket. Nem is csoda, hogy elkaszálták , nem lett több folytatása. Talán nem kellett volna elmaffiáskodni meg ellövöldözni - elgyilkolászni ezt a jó sorozatot.

Úgy agyonbonyolították a sorozat második felét, hogy az hogy Bahar-ról kiderült hogy ő a valódi lánya Mehmet emírnek és Hasretnek gyakorlatilag semmit nem számított a történet szempontjából. Sem az utána lévő feljelentéses meg bírósági cirkusz.

Pedig pont az volt a lényeg már a sorozat legelejétől, hogy mikor fog kiderülni a lánycsere.

Hiába... Egy balfék agyrokkant rendező vagy producer bőven elég ahhoz hogy tönkre vágjanak egy sorozatot, akármilyen jó is legyen az.
mihenike 2019 jan. 18. - 20:33:10
(388/1547)
Itt már annyi SPOILER volt, hogy már azért is végig nézem, mert ezek nagyon elmebetegek :D szegény kis Zeynep most még nagyon tartja magát, illetve erkölcsös...