1/10
Alberia 2019 nov. 29. - 14:25:05 1/10 Előzmény libra26
(1507/1547)
Én köszönöm, hogy olvashattalak, élmény volt minden "megszólalásod". Remélem nem végleg köszöntél el. (Én adok egy esélyt az új sorinak is, mert ahogy ninjagó is írta nincs nagy választék ebben az időzónában.)
7/10
libra26 2019 nov. 29. - 10:49:05 7/10 Előzmény mihenike
(1506/1547)
Sultan és Kenan? Igen, határozottan gonoszak voltak, talán a legegyértelműbben... De náluk is láttunk csodát! Sultan anyai szeretete Efsun iránt... Kenan hatalmas szerelme Hülya iránt, amiért képes lett volna változni is! :D
Tele voltunk kiváló, érzéseket közvetíteni tudó aljas karakterekkel!!! :)

(Kenanom benzinkutas jelenete azért ott volt :D mindenki próbálta már megölni és ez a két senki végez vele :D kellett neki arcoskodni ott a kúton)

Elmondtam milliószor: sajnálom Bahar és Ates háttérbe szorulását, de egy percig se bánom Efsun és Hülya dominanciáját! Sok remek színész van a törököknél, ez a két nő pedig most azt bizonyította be (szerintem), hogy messze nem kell jó forgatókönyv, logika a történetbe, amíg ők a képernyőn vannak :D + érdekesség belenéztem filmes/sorozat trailerekbe amiben játszanak (igaz csak 1-1be) és nekem átjön ugyanúgy az erő, szóval van abban valami hogy náluk akad némi tehetség :D
Én mint egy kemény Hülya Atahan és Efsun Demirci/Atahan "rajongó", most búcsúzom tőletek! :DD Egy élmény volt, hogy ilyen kis banda jött itt össze, köszönöm, hogy olvastatok és hogy olvashattalak Titeket!!! :)
7/10
libra26 2019 nov. 29. - 10:38:35 7/10 Előzmény mihenike
(1505/1547)
Szia/Sziasztok, szép reggelt! :D

Én ezt gyorsan letudtam inkább ma, bepótoltam, ezen a gyászos lezáráson szeretnék mihamarabb túljutni :)
Ugye, ami 400 keresztül nem jött, azt a végére megkaptuk, még pedig igen durva (talán picit túl durva is?) verzióban! Ez pedig a sorozatot végig gonoszkodók méltó büntetése... Tudjátok ezzel a zárással miért ilyen elégedetlenek sokan? Kivételesen ránéztem egy facebook oldalra is, nem sokaknak tetszett a befejezés :D Azért, mert a jó Allah végül azokat verte meg rendesen, akik a legelején a hátukra kapták az egész sztorit és mindvégig eljutottak a nézőhöz - hol tényleg szerettük őket, feldühítettek minket, nevettünk rajtuk vagy ha csapás volt, együttéreztünk és nem az jutott rögtön eszünkbe, hogy "ácsi, de hát ő gonosz volt, megérdemli" :) erre egy jó példa: Sultant sokáig szívből tudtam utálni, 2 nappal ezelőtt pedig még én is megkönnyeztem a békülését Efsunnal :D
belátom, engem jobban megérintettek a hibátlanul játszó negatív szereplők a végig szenvedő jóknál - szép, szép, hogy Ates és Bahar a két gyermekkel boldog családot alkotnak a végén, de elég elolvasni pár véleményt, az emberek nem erre emlékeznek! Máris Efsunt emlegetik, Efsun bánatát, Hülya veszteségét, mi lett Sultannal stb. Emellett lerágott csont, de alapvetően mit kapott Bahar és Ates?? Minden évadban kb. -8 perc részenkénti szereplési időt:) miután két évadot kegyetlenül végig szenvedtek, akkoriban még velük együtt sírt a néző, a harmadik évad középetől kezdve pedig inkább Efsunékkal együtt...
Teljesen egyéni vélemény, de azt nézve, hogy a török sorozatokban gyakran még a "törzs" főszereplő páros számára sincs happy end, ez közel sem volt a legtragikusabb zárás, amit írni lehetett! (Aki nézte pl. A Végtelen szerelmet, tudja miről beszélek) Sok kérdés maradt, igen, abszolút a nézőre bízva hogyan gondolja tovább... Efsunban lesz erő, hogy tovább csinálja? A babáért... Sultan meghal végül vagy kapott egy agyvérzést és bénán élhet tovább? Hülya belebolondul vagy bele is hal a szívfájdalomba? Ezeket meghagyták nekünk, képzeljük el az ideálisat! :)
Másrészről igen tragikus is volt, mert én szerettem azokat a karaktereket, akik most súlyosan megbűnhödtek Arda halálával! Egy anyának gondolom ennél nagyobb csapás nincs, Efsun pedig végre eljutott oda, hogy önzetlenül szeret valakit és elveszíti...
Efsun gonosz volt? Lehet... De igen is, mindig volt nála egy gonoszabb, aki kifundálta a terveket :) számtalanszor láthattuk Efsunom jó, emberibb oldalát, nem véletlenül (nem kell messzire menni, bevállalta hogy segít Asimnak Müge miatt)
Hülya gonosz volt? Azt mondanám, igen is meg nem is és aki látta az elejétől, az látta azokat a részeket, mikor totálisan elborult, Mehmet pedig sírva cipelte be az elmegyógyba.. Hogy láttuk-e az emberi oldalát? Folyamatosan, mégpedig anyaként - bármit megtett volna, talán túl sokat is a két gyerekért! Az viszont biztos, szinte minden nagy igazsághoz köze volt - Efsun csalását érezte, hogy Hasret él, ő mondta el otthon, ahogy Nuranról is ő mondta el az igazat :D
ninjago 2019 nov. 29. - 09:54:03
(1504/1547)
Sziasztok! Hát valóban elég borzalmas volt ez a sorozat, de többen is ott ültünk a tévé előtt, ha nem sikerült, később a You Tube-on meg lehetett nézni. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy miután ennek vége lett, mit érdemes nézni? Örülnék a jó filmeknek, de azok éjszaka vannak. Ez a fél hetes, később háromnegyed hetes időpont a legalkalmasabb a kikapcsolódásra, aztán most mit kapunk? Kezdődik egy új török sorozat, megpróbálom, de nem ígérkezik túl fantáziadúsnak. És aztán néha megnéztem a hegyi doktort, ahhoz képest a Sorsok útvesztője csúcs volt. No, most aztán mit lehet szidni, azon kívül, hogy a számtalan csatornán alig van emészthető valami. A főzős műsorokat nem bírom elviselni. Félreértés ne essék, a recepteket a You Tube-on szoktam keresni meg a Face Bookon, de az nem szórakozás, hanem praktikus dolog.
1/10
Sumomo 2019 nov. 28. - 22:10:17 1/10 Előzmény libra26
(1503/1547)
Sziasztok, és jó éjt!
1/10
Sumomo 2019 nov. 28. - 22:09:31 1/10 Előzmény Alberia
(1502/1547)
annyian dicsértétek már Nurant, hogy a végén megnézem a sorozat első 150 részét!
:DD
7/10
libra26 2019 nov. 28. - 22:08:12 7/10
(1501/1547)
Sziasztok!
Sajnos én csak hétvégén fogom ezt a mai zárást pótolni... Remélem még megvártok és elolvassátok majd búcsú soraimat :D
Látom többen elgondolkodtatok miért is néztük ezt ennyien... Magam sem tudom, de a saját nevemben csakis annyit tudok mondani, hogy valamiért mindig ott ültem és néztem :) valamit tehát szerettem benne (de azt hiszem annyira ragaszkodtam 1-2 karakterhez, hogy ők vittek magukkal tovább)

Szép estét, ha láttam, én is jelentkezem majd, akárcsak mihenike! :)
7/10
libra26 2019 nov. 28. - 22:03:11 7/10 Előzmény Gulyás Katalin
(1500/1547)
Szerintem ezeknél ilyenek nem témák: Bahar és Efsun pedig 30 vagy 30 valamennyi +osan hozták a 20 éves karaktereket, mármint a sztori elején :D nekik mindegy... Dobálóznak plusz-mínusz 10 évekkel:D
1/10
Sumomo 2019 nov. 28. - 22:03:03 1/10
(1499/1547)
Na most jó elgondolkodtam. Milyen is volt ez a sorozat?
Ha nagyon belegondolok borzalmas.
Eleinte azért ugrottam be ide, hogy nézi-e ezt egyáltalán valaki?
Aztán mihenike szösszenetei új értelmet adtak sorinak. Azóta nem veszem komolyan. A filmet.
Aztán jött libra és kialakult egy bohém páholy, ahol humor lett a kohéziós erő.
Most a végére pedig kiderült, hogy ez nem is páholy inkább egy klub, csak vannak csendesebb tagok. :)
Másfél év (nekem csak egy), nagy idő, akár merről nézzük is.
mihenike 2019 nov. 28. - 21:59:28 Előzmény Alberia
(1498/1547)
Sziaaaa, én ugyan még nem làttam a mai részt (vagyis a yotubeon többször láttam az utolsó 5 percet...) de a tegnapi után màr sejtettem, hogy itt annyi megválaszolatlan kérdés fog maradni, hogy mi még írtunk volna belöle további 100 részt...
Miután megnézem írok :)